Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:21

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 20 września 2019, 17:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Czytałam, tak, że wiesz tylko ile po pregnylu. Dla mnie tak czy siak xo miesiąc testujesz za wcześnie. Kiedyś tak robiła Justyna też. Ja nie testuje wcale. Na to samo wychodzi bo wszystkie wciąż czekamy a swoje szczęście. Ale może tym razem damy się zaskoczyć? Nie da się wszystkiego kontrolować....
    Testowalaś nie jednokrotnie 11 dpo. Sama o tym pisałaś. To też bardzo wcześnie i nikt ci tego nie wypominał. Szkoda, że nawet na forum staraczkowym nie można normalnie pisać o swoich uczuciach i wątpliwościach, bo zaraz ktoś wyskakuje że swoimi mądrościami typu "co miesiąc traktujesz za wcześnie". A właśnie dzieki temu za wcześnie w marcu wyłapałam biochem, który dał mi siłę do walki kolejne pół roku. Dzięki za zepsucie humoru na weekend.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 20 września 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    No wiem ale Ignissa pytała nas tu kiedy testować, pisałam moje zdanie,zrobika jak sama uważała. Może w którymś miesiącu spróbuję inaczej, ja tak próbuje, coś zmienić, odpuścilam tempke, testy owu, testy ciążowe. Za cenę testu masz np wiesiolka lub magnez. Mi szkoda kasy i mam inny charakter. To tylko moje zdanie.

    Wiadomo że kasa na to idzie i to nie mała ale tak naprawdę to testy w aptekach internetowych za frytki sprzedają taki pink co w rossmanie 13 zł w necie za 3 zł wiec jak ktoś wyda kilkanaście złotych w miesiącu zamiast paczki chipsów albo fajek to raczej nie zbiednieje :) taka moja podpowiedź dla dziewczyn co przed sikaniem przed terminem nie potrafią się powstrzymać ;)
    A co do charakteru to ja np we wszystkim potrafię być powściągliwa ale jak mówimy o testowaniu No nie ma mocnych na mnie 🙈

    Ignissa lubi tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 20 września 2019, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Testowalaś nie jednokrotnie 11 dpo. Sama o tym pisałaś. To też bardzo wcześnie i nikt ci tego nie wypominał. Szkoda, że nawet na forum staraczkowym nie można normalnie pisać o swoich uczuciach i wątpliwościach, bo zaraz ktoś wyskakuje że swoimi mądrościami typu "co miesiąc traktujesz za wcześnie". A właśnie dzieki temu za wcześnie w marcu wyłapałam biochem, który dał mi siłę do walki kolejne pół roku. Dzięki za zepsucie humoru na weekend.

    Kochana nie przejmuj się na forum czasem są zgrzyty bo każda kobieta jest inna.. ja cie rozumiem i wiele innych kobiet też, nie ma nic złego w korzystaniu wynalazków typu test ciążowy :) gdzie jest nawet napisane ze już 6dni po zapłodnieniu może wyłapać. A testy nie są aż tak drogie żeby sobie odmawiać tylko dla zasady 😚

    Ignissa lubi tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 20 września 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze teraz gdyby mi się nie udało to miałam już skompletowany koszyk z testami ciążowym... uwaga uwaga w skromnej liczbie 17 🙈😂🤦🏽‍♀️

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:21

  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 20 września 2019, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Jasne bo tutaj można tylko kiwać głową tak tak widzę kreskę i cień, leć na betę. Ja tak nie będę pisać, dla mnie to wróżenie z fusów. Jak miałam monit I wiedziałam kiedy owu to testowałam 11dpo, mam krótkie cykle więc tak wylapalam ciąże ale widzę po prostu ile dziewczyn co miesiąc się nakręca i potem płacz a z drugiej strony te co olaly zaskakują. Samej mi ciężko wszystko olać i wydaje mi się że wiele razy dawałam tu konkretne rady co do badań czy supli ale mojego poparcia testowania tak wcześnie nie bedzie.

    Nona i nikt twojego poparcia nie potrzebuje każdy decyduje o sobie po prostu twoja wypowiedz była niemiła... i myśle ze o to tu chodzi. Nad rozlanym mlekiem nie ma co płakać a jak ktoś lubi je rozlewać No to jego mleko 😊 i ja już zakończę w tym temacie wypowiedz bo bez sensu podtrzymywać ten mały konflikt 😌 mam nadzieje ze nikogo nie uraziłam również Ciebie Nona 😇

    Nona, Ignissa lubią tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:21

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:22

    Ignissa lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:22

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    A powiem Wam z innej beczki że co do siebie nie mam pomysłu. Może wrócę do supli. Na razie robię usg piersi i posiew i monit w czwartek. Nic serio nie robiłam w sierpniu a i tak się nie udało mimo urlopu. We wrześniu próbuję mnie czytać, mniej myśleć, będzie tylko sex w płodne ale no samo się nie zrobi...

    Macie jakieś plany na weekend? Ja dzis shopping, w niedzielę impreza rodzinna.

    Ja od przyszłego cyklu zacznę się suplementować poza kwasem foliowym co polecasz?

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:22

  • Madlene28 Autorytet
    Postów: 377 636

    Wysłany: 20 września 2019, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam to już na jakimś wątku, ale napiszę i tutaj: Niestety wiem po sobie, że jak się bardzo chce to zawsze się jakiś cień wypatrzy. Ja już przestałam szukać, bo kiedy faktycznie byłam w ciąży to już na 5 dni przed okresem druga kreska wybiłaby mi oczy 😂 Wszelkie cienie jak dotąd były chyba wytworem mojej wyobraźni. Szczerze mialam taki etap w życiu, że byłam wręcz gotowa sobie tę kreskę domalować 🤷‍♀️😂🙄 choć wiem, że to by niczego nie zmieniło. Rozumiem Ciebie Ignissa i Ciebie Nona. Obie macie po części rację. Każda z nas chciałaby wiedzieć jak najszybciej, a jednocześnie lepiej poczekać do terminu okresu, żeby być pewnym... podejrzewam, że wiele z nas jeśli nie każda ma takie dylematy na kilka dni przed. Wyluzujcie. To ma być miejsce gdzie się wzajemnie wspieramy i lepiej czasem uszczypliwe uwagi zostawić dla siebie. 🤗 peace 🍀

    Sonia94 lubi tę wiadomość

    Córeczka - 25.12.2017r.
    2 wczesne poronienia
    17.12.2019r - 2 kreseczki!
    23.12.2019r. - bhcg 792,1 mlU/ml
    27.12.2019r. - bhcg 3370,9 mlU/ml
    30.12.2019r. - bhcg 12631,9 mlU/ml - czekamy na ❤
    02.01.2020r- jest ❤!

    3jgx9jcgmfvfenqk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene28 racja z tym testowaniem dziewczyny kciuki za Was i cierpliwosci ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    A powiem Wam z innej beczki że co do siebie nie mam pomysłu. Może wrócę do supli. Na razie robię usg piersi i posiew i monit w czwartek. Nic serio nie robiłam w sierpniu a i tak się nie udało mimo urlopu. We wrześniu próbuję mnie czytać, mniej myśleć, będzie tylko sex w płodne ale no samo się nie zrobi...

    Macie jakieś plany na weekend? Ja dzis shopping, w niedzielę impreza rodzinna.
    Nona a co kupujesz ;) ja w planach mam odpoczynek ;)
    Nona a jakudalo Ci sie zajsc w 1 ciaze z suplementami?

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3736 499

    Wysłany: 20 września 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie gadałam ze swoim lekarzem i nie zgadniecie co mi powiedział.... Ze miał pacjentki którym potwierdził ciąże na usg a którym testy z moczu wychodziły ujemne.... Normalnie w szoku jestem i kazał zrobić bete. Ja dalej nie dostałam okresu... A po duphastonie chyba już powinien być. Rano robię drugi test i ew beta

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 20 września 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej.. Chwilę mnie nie bylo a jak gorąco się na forum zrobiło... Dziewczyny nie ma się o co kłócić.... Ja też często testowałam przed terminem @, ale na szczęście nigdy żaden cień mi się nie pojawił... Bo domyślam się że to boli duzo bardziej niż ta biel na teście..... Ignissa w końcu musi się udać...... 😘😘😘✊✊
    Ej dziewczyny ja nie wiem czy to tak przed okresem czy jak ale niepostrzeżenie zjadłam prawie całe opakowanie koreczkow sledziowych...... Ale pewnie tak bo brzuch mnie boli...

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 20 września 2019, 19:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem jakoś psychicznie obolała z powodu tego cienia. Bralam pod uwagę błąd testu, biochem i popłuczyny po Pregnyly, takze nie musicie mnie pocieszać z tego powodu ;)
    A co do mojego poprzedniego posta, to nie chodziło mi o klepanie po plecach i potakiwanie, poprostu zrobiło mi się przykro. Chyba źle odebrałam ton wypowiedzi i zareagowalam zbyt emocjonalnie, chyba hormony mi szaleją. Być może jednak owu byla wcześniej niż wskazują na to tempki i fakrycznje byla po zastrzyku. Tak wnoszę po swoim stanie psychicznym i objawach, m.in. plamieniu. W poprzednim cyklu też wystąpiło w 12 dc.
    Czy jestem blisko ciąży nie wiem ale tak jak zapowiadalam jeszcze 2 cykle na jadę na wspomaganiu Pregnylem i daję soboe spokój z tym całym cyrkiem - mierzeniem, suplami, monitoringiem. Może z forum też, bo mnie to nakręca ale z drugiej strony będzie mi wielu z Was brakować, więc nie wiem czy ta część się uda ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 września 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ja nie jestem jakoś psychicznie obolała z powodu tego cienia. Bralam pod uwagę błąd testu, biochem i popłuczyny po Pregnyly, takze nie musicie mnie pocieszać z tego powodu ;)
    A co do mojego poprzedniego posta, to nie chodziło mi o klepanie po plecach i potakiwanie, poprostu zrobiło mi się przykro. Chyba źle odebrałam ton wypowiedzi i zareagowalam zbyt emocjonalnie, chyba hormony mi szaleją. Być może jednak owu byla wcześniej niż wskazują na to tempki i fakrycznje byla po zastrzyku. Tak wnoszę po swoim stanie psychicznym i objawach, m.in. plamieniu. W poprzednim cyklu też wystąpiło w 12 dc.
    Czy jestem blisko ciąży nie wiem ale tak jak zapowiadalam jeszcze 2 cykle na jadę na wspomaganiu Pregnylem i daję soboe spokój z tym całym cyrkiem - mierzeniem, suplami, monitoringiem. Może z forum też, bo mnie to nakręca ale z drugiej strony będzie mi wielu z Was brakować, więc nie wiem czy ta część się uda ;)
    Ja w tym cyklu odpuscilam leki a co do tenperatury tez nie chce mi sie nie wiem czy bede mierzyc ;) jedyne co robie w tej kwestii to zupelnie nic :D juz mi sie nie chce zabiegac o ciaze nawet seksy dla mnie w dni plodne nam obojgu zbrzydly

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4009 1706

    Wysłany: 20 września 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa ja też próbowałam się od wszystkiego odciąć związanego ze staraniami... Od forum też miałam odpocząć.. Ale ciągnęło jak cholera 😀 no i podczytywalam... Teraz dostanę okresu porobię badania... Mąż w październiku zrobi badanie nasienia i może coś ruszy... Dlatego chciałam chociaż jeden cykl odpocząć... Ale jutro będzie 30dc... Co zawsze miałam cykle 27-28 dni.... I korci mnie zrobić test.... Ale się boję...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 20:02

    Ignissa, Nona lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego