Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 26 września 2019, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 15:30

    Olciak lubi tę wiadomość

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 26 września 2019, 19:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z woj. Mazowieckiego, tzn z jego końca tak na prawdę... Mieszkam blisko Żuromina, Rypina.. Sierpca.. Takie większe miejscowosci.. Warszawa odpada bo za daleko... A wiadomo muszą być częstsze wizyty... Chciałabym kogos tak w okolicy znaleźć... No może kogoś popytam, a jak nie to sama będę się przekonywać na własnej skórze... Wiem że na nfz już niema co liczyć a co dalej? Może kogos znajdę...

    Olciak lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dziewczyny ja z woj. Mazowieckiego, tzn z jego końca tak na prawdę... Mieszkam blisko Żuromina, Rypina.. Sierpca.. Takie większe miejscowosci.. Warszawa odpada bo za daleko... A wiadomo muszą być częstsze wizyty... Chciałabym kogos tak w okolicy znaleźć... No może kogoś popytam, a jak nie to sama będę się przekonywać na własnej skórze... Wiem że na nfz już niema co liczyć a co dalej? Może kogos znajdę...
    Justyna, komputer w ręce i google plus znany lekarz i powinnaś kogoś znaleźć :) co lepszy lekarz, to niestety terminy bywają odległe.

    Olciak lubi tę wiadomość

  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2128 2210

    Wysłany: 26 września 2019, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniej aktywna jestem na forum, ale praca mnie pochłania. Wszystko czytam, ale nie mam kiedy nawet opisywać częściej.

    U mnie po 7 dniach w końcu koniec @. Od wtorku mierzę temperaturę i póki co cały czas leci w dół...
    Czy któraś z Was korzysta(ła) z termometru Microlife?

    Wczoraj i dzisiaj rano jak mierzyłam temp, zmierzyłam dwa razy (byłam nieco zdziwiona, ze w 7 i 8 dc dalej spada) i za każdym razem odczyt się nieco różnił (o 0,02/0,03 st) to normalne?

    Olciak lubi tę wiadomość

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    08.2019 (1 cs) - cb
    4.11.2019 (3 cs) - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    02-06.2020 - 4 cykl stymulowany clo, ovitrelle, estrofem

    sonoHSG prawdopodobnie 28 lipca

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Układ krzepnięcia okej ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ Dieta o niskim IG
    Kwas foliowy ponad normę ❌➡️ metyle

    🧔🏻29 lat
    Badania 04.2020 -> Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 914 288

    Wysłany: 26 września 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej wiarygodna temperatura jest mierzona dopochwowo i zaraz po przebudzeniu.

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mlodamezatka Autorytet
    Postów: 2128 2210

    Wysłany: 26 września 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Najbardziej wiarygodna temperatura jest mierzona dopochwowo i zaraz po przebudzeniu.
    I tak też mierzę :) jedyne co to ruszam ręką po termometr :)

    Starania o pierwszego bobasa od 07.2019
    08.2019 (1 cs) - cb
    4.11.2019 (3 cs) - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód 💔
    02-06.2020 - 4 cykl stymulowany clo, ovitrelle, estrofem

    sonoHSG prawdopodobnie 28 lipca

    👩🏻 24 lata
    LH, FSH, estradiol, prolaktyna, TSH, FT3, FT4 w porządku ✅
    Układ krzepnięcia okej ✅
    Wit. B12, D w normie ✅
    Lekka IO - Homa 2,31 ❌➡️ Dieta o niskim IG
    Kwas foliowy ponad normę ❌➡️ metyle

    🧔🏻29 lat
    Badania 04.2020 -> Morfologia 2%, całkowita liczba 119 mln, koncentracja 85 mln/ml, ruch postępowy 31%, plemniki żywe 71%
  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 537 399

    Wysłany: 26 września 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    A kiedy masz wizytę u lekarza?

    Mam sprawdzić betę w poniedziałek. Nie wcześniej niż 1500.
    Dzwoniłam dzisiaj też do lekarza i powiedział, że każda kobieta jest inna i żebym się nie stresowala :)

    Olciak lubi tę wiadomość

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1354 597

    Wysłany: 26 września 2019, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy którejś duphaston podnosił temperaturę?

    Olciak lubi tę wiadomość

    Córcia 5 lat
    Starania o rodzeństwo od 2018r z przerwami
    Obecnie 5 cykl z;
    Clostilbegyt 1x2tab
    Pabi-dexamethason 0,25
    Ovarion 2x1
    Metformax 1000 2x1
    PCOS, insulinooporność
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 1366 1422

    Wysłany: 26 września 2019, 21:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    Mam sprawdzić betę w poniedziałek. Nie wcześniej niż 1500.
    Dzwoniłam dzisiaj też do lekarza i powiedział, że każda kobieta jest inna i żebym się nie stresowala :)

    To trzymam kciuki mocno ✊🏻

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 537 399

    Wysłany: 26 września 2019, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    To trzymam kciuki mocno ✊🏻
    Dziękuję:*
    Powiedziałam oddzialowej, że idę na L4, bo akurat w środę mam bardzo stresujący dzień w pracy i gdybym szła to już musiałabym się przygotowywać, a to nie jest wskazane dla mnie uważam, ponieważ bardzo się przejmuje i stresuje.
    Gorzej jak beta spadnie i będę musiała lewe załatwiać, a kłamać nie umiem haha

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Kacha Koleżanka
    Postów: 32 23

    Wysłany: 26 września 2019, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kacha, gratulacje. Co zmienilas ze sie udalo? :-) Dawaj swoje patenty!
    Nie zmieniłam kompletnie nic (no może poza jednym, mąż miał badanie nasienia jakoś na początku mojego okresu, czyli mniej więcej 2 tygodnie przed serduszkowaniem, a zawsze było tak że to nasienie było starsze (ok miesięczne).
    Staramy się ok. 14 cykli, a akurat ten był najdziwniejszy i wcale nie zapowiadal nic dobrego. A tu taka niespodzianka :)

    Olciak lubi tę wiadomość

    iku094w.png
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 27 września 2019, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, a więc zrobiłam rano test clearblue. Znowu wyszedł cień, ale trochę bardziej niebieski i widoczny bez przygladania tak jak to było wczoraj. U mnie ogólnie testy wychodziły zazwyczaj późno.. 6 października mam operacje i dlatego teraz tak mi zależy, żeby jak najszybciej wiedzieć bo jak byłaby ciąża to operacja odpada - mam problem z zylami na nodze i mam miwc je wycięte. Cóż, @ mam dostać 1 października wiec musze chyba nadal czekać co z tego będzie.

    c55fyx8d83g33aob.png
  • Anka13 Ekspertka
    Postów: 161 219

    Wysłany: 27 września 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga856 wrote:
    Czesc dziewczyny, a więc zrobiłam rano test clearblue. Znowu wyszedł cień, ale trochę bardziej niebieski i widoczny bez przygladania tak jak to było wczoraj. U mnie ogólnie testy wychodziły zazwyczaj późno.. 6 października mam operacje i dlatego teraz tak mi zależy, żeby jak najszybciej wiedzieć bo jak byłaby ciąża to operacja odpada - mam problem z zylami na nodze i mam miwc je wycięte. Cóż, @ mam dostać 1 października wiec musze chyba nadal czekać co z tego będzie.
    Pokaż test

    wiek- 32 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75

    2.01.2019 - poronienie samoistne ( 7tc)
    14.10.2019 - pozytywny test
    14.10.2019 - beta 17.9
    16.10.2019 - beta 64.6
    04.11.2019 jest <3
    starania od 2016
    https://www.suwaczki.com/tickers/c55ftv7360ga37sc.png

    https://www.suwaczki.com/tickers/c55f3e3kv2bipar4.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 645 389

    Wysłany: 27 września 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka13 wrote:
    Pokaż test
    Lec na bete :)

  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 27 września 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam od 30 min zrobić zdjęcie, żeby było widać cokolwiek i średnio się to udało. Na zdjęciu wyszło marnie, a zresztą spójrzcie same..
    Nie potrzebnie się chyba stresuje, ale to dlatego, że z cierpliwością u mnie kiepsko 😊
    https://zapodaj.net/8524305e7787b.jpg.html
    https://zapodaj.net/75ccf3f99461c.jpg.html
    https://zapodaj.net/5a7ad9aa02ecb.jpg.html
    Ten na dole to dzisiejszy test

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:58

    Olciak lubi tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 1366 1422

    Wysłany: 27 września 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga856 wrote:
    Próbowałam od 30 min zrobić zdjęcie, żeby było widać cokolwiek i średnio się to udało. Na zdjęciu wyszło marnie, a zresztą spójrzcie same..
    Nie potrzebnie się chyba stresuje, ale to dlatego, że z cierpliwością u mnie kiepsko 😊
    https://zapodaj.net/8524305e7787b.jpg.html
    https://zapodaj.net/75ccf3f99461c.jpg.html
    https://zapodaj.net/5a7ad9aa02ecb.jpg.html
    Ten na dole to dzisiejszy test


    Ja niestety nic nie widzę ale do 1.10 jeszcze sporo czasu. Poczekaj „cierpliwie” :)

    Olciak, Olga856 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Olciak Autorytet
    Postów: 404 311

    Wysłany: 27 września 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga856 wrote:
    Próbowałam od 30 min zrobić zdjęcie, żeby było widać cokolwiek i średnio się to udało. Na zdjęciu wyszło marnie, a zresztą spójrzcie same..
    Nie potrzebnie się chyba stresuje, ale to dlatego, że z cierpliwością u mnie kiepsko 😊
    https://zapodaj.net/8524305e7787b.jpg.html
    https://zapodaj.net/75ccf3f99461c.jpg.html
    https://zapodaj.net/5a7ad9aa02ecb.jpg.html
    Ten na dole to dzisiejszy test


    Co do cierpliwosci mam to samo.
    Chyba do wizyty u gin 7 października zniose jajko.

    Dziś jestem z siebie dumna bo nie poszlam na bete. A w poprzedniej ciąży latałam co dwa dni...

    Karolllla lubi tę wiadomość

    Starania od 2016, 3 poronienia.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 27 września 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży 2 kreska była słaba, ale wyraźnie różowa w dniu @ więc sama nie potrzebnie się teraz dopatruje 😊 oczywiście później zrobiłam jeszcze 6 testów bo tak miło było patrzeć jak robi się coraz bardziej widoczna.

    Olciak lubi tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 27 września 2019, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf a ja dostałam wreszcie @. Co za ulga! 4 dni spóźnienia, nigdy tak nie miałam... Nowy cykl nowa nadzieja. Jeszcze jest szansa, że rodzeństwo dla córeczki urodzi się w 2020 roku :)

    Olciak, Natikka123, Patik lubią tę wiadomość

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 537 399

    Wysłany: 27 września 2019, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Uf a ja dostałam wreszcie @. Co za ulga! 4 dni spóźnienia, nigdy tak nie miałam... Nowy cykl nowa nadzieja. Jeszcze jest szansa, że rodzeństwo dla córeczki urodzi się w 2020 roku :)

    Na pewno się urodzi :)

    Olciak, in_co_gni_to lubią tę wiadomość

    3jgxsek2mhrtcu08.png
‹‹ 85 86 87 88 89
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.