Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 26 września 2019, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Nie chce Cie martwic, ale w poprzednim cyklu tez tak mialam. Okres spoznial sie 5 dni, sluzu bardzo duzo, zupelnie innego niz zwykle, wdecie, wstret do jedzenia, lekkie skurcze (a u mnie dopiero w 2 dzien @) - ale wszystkie negatywne testy sie nie mylily.

    @ przyszla po poludniu mimo ze rano temperatura mierzona prawidlowo wyniosla 36,9.

    Beta w Twoim przypadku wyszla niska. Ale zawsze jest nadzieja, ze moze jednak sie udalo i faktycznie u Ciebie dzieje sie najwolniej jak moze tylko.

    Bede trzymac kciuki, ale ja juz tak mam, ze wole byc milo zaskoczona niz rozczarowana


    Dziękuję! Dzisiaj już bardziej na chłodno do tego podchodzę... Raczej to byłby cud żebym była w ciąży. Niech ta głupią @ już przyjdzie żeby były możliwe nowe starania i nowa nadzieja.

    Olciak lubi tę wiadomość

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 26 września 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 15 będę mieć dzisiaj wyniki bety. Mówiąc szczerze nie nastawiam się na pozytyw, chciałabym już mieć po prostu jasność czy to ciąża czy coś się niedobrego dzieje.

    Olye23, in_co_gni_to, Olciak lubią tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Olye23 Nowa
    Postów: 4 1

    Wysłany: 26 września 2019, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jaki wynik, trzymam kciuki 🙂

    Olciak lubi tę wiadomość

  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 26 września 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olye23 dzięki ;) jeszcze cały dzień pracy przede mną i chyba jak na szpilkach tu będę siedzieć..;)

    Olciak lubi tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Olciak Autorytet
    Postów: 737 535

    Wysłany: 26 września 2019, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fooskate wrote:
    Po 15 będę mieć dzisiaj wyniki bety. Mówiąc szczerze nie nastawiam się na pozytyw, chciałabym już mieć po prostu jasność czy to ciąża czy coś się niedobrego dzieje.


    3mam mocno kciuki! <3

    🎈27tc
    🤰🏻 Zostały 3 tygodnie do 30tc

    Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc

    p19u3e3kkoyqmhnn.png

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:23

    Olciak, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 26 września 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja dziś monitoring, posiew, cytologia, usg piersi :)
    My dzis badanie nasienia mojego i ja mam powtórkę posiewu czyli też ogień dziś :D 30 dc dziś powinien być okres

    Nona, Olciak lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    35 dc zatestowałam i oczywiscie biel więc chyb trzeba porażkę przyjąć do wiadomości .
    Niech ta cholerna @,już przyjdzie jak ma być

    Tysia150, Olciak lubią tę wiadomość

  • Kacha Koleżanka
    Postów: 32 23

    Wysłany: 26 września 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś testowałam i 2 kreseczki 💚 nawet do głowy mi nie przyszło żeby się tu do was wcześniej dopisać, tak beznadziejny miałam wykres temperatury. No ale się udało 😀
    Najgorsze ze jeszcze tydzień jestem na wakacjach za granicą i nie mam jak zrobić bety :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:12

    Natikka123, BB__Anna, in_co_gni_to, baksia, Nona, Olciak, anulla91, zakochanaaw, Mlodamezatka, MałaMi90, yvonneSW lubią tę wiadomość

    iku094w.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 26 września 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczął brzuch pobolewa jak na @, wiec myśle ze zanim odbiorę betę to zdarzy przyjść @. Edit: właśnie zaczelam plamić ;) także tego ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:28

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 26 września 2019, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha wrote:
    Ja dziś testowałam i 2 kreseczki 💚 nawet do głowy mi nie przyszło żeby się tu do was wcześniej dopisać, tak beznadziejny miałam wykres temperatury. No ale się udało 😀
    Najgorsze ze jeszcze tydzień jestem na wakacjach za granicą i nie mam jak zrobić bety :(
    .
    Gratulacje kochana!

    Kacha lubi tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 657 395

    Wysłany: 26 września 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    35 dc zatestowałam i oczywiscie biel więc chyb trzeba porażkę przyjąć do wiadomości .
    Niech ta cholerna @,już przyjdzie jak ma być
    Ja tez czekam na okres, niech przyjdzie to nowe badania się zrobi

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 26 września 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Justynka, jak u Ciebie sytuacja?

    Ja zaczęłam znowu stymulację, ale straciłam nadzieję. Już nie jestem wyluzowana, wrócił cały ten smutek z początku starań.. Wszystko do dupy :(
    Pani Ciasio dziś zrobiłam fsh... Ale wynik dopiero za 2 tygodnie....... Aż tyle się czeka??? Ja to myślałam że to szybciej jakoś idzie.... Głowa mi dziś pęka jakoś.... Nic nie jadłam od rana bo niby pisało że nie trzeba być na czczo ale ja dla pewności wolalam być 😊... No i teraz myślę co dalej..... Czy jechać do tego lekarza czy zapisać się do innego od razu prywatnie... A i pytałam się czy na inne badania trzeba mieć skierowanie czy można odpłatnie zrobić tu u nas i podobno można... I chyba zacznę te badania robić na własną rękę..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 26 września 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Pani Ciasio dziś zrobiłam fsh... Ale wynik dopiero za 2 tygodnie....... Aż tyle się czeka??? Ja to myślałam że to szybciej jakoś idzie.... Głowa mi dziś pęka jakoś.... Nic nie jadłam od rana bo niby pisało że nie trzeba być na czczo ale ja dla pewności wolalam być 😊... No i teraz myślę co dalej..... Czy jechać do tego lekarza czy zapisać się do innego od razu prywatnie... A i pytałam się czy na inne badania trzeba mieć skierowanie czy można odpłatnie zrobić tu u nas i podobno można... I chyba zacznę te badania robić na własną rękę..


    Ja bym tak zrobiła. Będziesz wiedziała na czym stoisz. Niewiedza jedt chyba najgorsza

    Justyna1719, Murzynek lubią tę wiadomość

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Pani Ciasio dziś zrobiłam fsh... Ale wynik dopiero za 2 tygodnie....... Aż tyle się czeka??? Ja to myślałam że to szybciej jakoś idzie.... Głowa mi dziś pęka jakoś.... Nic nie jadłam od rana bo niby pisało że nie trzeba być na czczo ale ja dla pewności wolalam być 😊... No i teraz myślę co dalej..... Czy jechać do tego lekarza czy zapisać się do innego od razu prywatnie... A i pytałam się czy na inne badania trzeba mieć skierowanie czy można odpłatnie zrobić tu u nas i podobno można... I chyba zacznę te badania robić na własną rękę..
    Justyna, nie czekaj na kolejne zalecenia tylko jak dla mnie po pierwsze: zmień lekarza a dwa: zrób porządna diagnostykę. Szkoda Waszego czasu, naprawdę. Jesteśmy na podobnym etapie starań, i naprawdę dużo prościej i łatwiej jest kiedy wie na czym się stoi :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 12:59

    Nona, Justyna1719 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:23

    Olciak lubi tę wiadomość

  • anulla91 Przyjaciółka
    Postów: 220 47

    Wysłany: 26 września 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha wrote:
    Ja dziś testowałam i 2 kreseczki 💚 nawet do głowy mi nie przyszło żeby się tu do was wcześniej dopisać, tak beznadziejny miałam wykres temperatury. No ale się udało 😀
    Najgorsze ze jeszcze tydzień jestem na wakacjach za granicą i nie mam jak zrobić bety :(

    Gratulacje kochana;)

    Olciak, Kacha lubią tę wiadomość

    Anulaa
    Wiek 28 lat
  • anulla91 Przyjaciółka
    Postów: 220 47

    Wysłany: 26 września 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kacha podaj patent jak to Ci się udało.
    I oczywiście miłego wypoczynku z tak piękną wiadomością.
    Też bym tak chciała;)

    Olciak, Nona lubią tę wiadomość

    Anulaa
    Wiek 28 lat
  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 26 września 2019, 13:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powinnam mieć okres ale na razie nic nie ma.
    Znowu mnie bolało podbrzusze zwłaszcza nad ranem jak wstanę.
    No i spać mi sie też chce.

    Mierzyłam temp ale juz trochę po wstaniu więc chyba sie nie liczy mam 37.1 tylko że zawsze mam taką wysoką a w [email protected] spada do 36.
    Ale dziś wypiłam kawę wiec raczej chyba nic nie jest na rzeczy bo zazwyczaj od kawy aż odrzuca.. hmm. Przynajmnjej było tak za pierwszym razem.

    A Wy dziewczyny będące w ciąży jakie mieliście objawy??

    Olciak lubi tę wiadomość

  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 26 września 2019, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacha wrote:
    Ja dziś testowałam i 2 kreseczki 💚 nawet do głowy mi nie przyszło żeby się tu do was wcześniej dopisać, tak beznadziejny miałam wykres temperatury. No ale się udało 😀
    Najgorsze ze jeszcze tydzień jestem na wakacjach za granicą i nie mam jak zrobić bety :(


    Gratulacje! :)

    Olciak, Kacha lubią tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego