Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Olciak Autorytet
    Postów: 951 717

    Wysłany: 24 września 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Też 7 dni po ;)
    Wszystkie wyniki wporządku jeśli chodzi o hormony a ciąży dalej nie ma.
    Jakie kolejne kroki wykonywałyście? Oprócz badania nasienia bo to mamy w przyszłym tygodniu..

    A skad jestes jesli moge zapytac?

    🎈Ciąża donoszona🤰🏻

    Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet
    Postów: 951 717

    Wysłany: 25 września 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niecierpliwa.

    Nie umiem czekać 2 tyg spokojnie. Jestem po becie żeby sprawdzić przyrost.

    zakochanaaw, Karolka9 lubią tę wiadomość

    🎈Ciąża donoszona🤰🏻

    Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1823 1139

    Wysłany: 25 września 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Jestem niecierpliwa.

    Nie umiem czekać 2 tyg spokojnie. Jestem po becie żeby sprawdzić przyrost.

    Trzymam kciuki kochana 😘

    Olciak lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 25 września 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Jestem niecierpliwa.

    Nie umiem czekać 2 tyg spokojnie. Jestem po becie żeby sprawdzić przyrost.

    Trzymamy kciuki żeby było super! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

    Olciak lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • Olciak Autorytet
    Postów: 951 717

    Wysłany: 25 września 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziś mam jakiś spadek formy.
    Wydaje mi się, że wczoraj i mnie piersi bolaly i czułam coś na dole, a dziś od rana brak objawów.

    🎈Ciąża donoszona🤰🏻

    Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 2650 2389

    Wysłany: 25 września 2019, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    W ogóle dziś mam jakiś spadek formy.
    Wydaje mi się, że wczoraj i mnie piersi bolaly i czułam coś na dole, a dziś od rana brak objawów.

    A co Ci powiedział lekarz na wynik progesteronu? Coś konkretnego? Chyba nie da się nic mądrego napisać zwłaszcza czytając, że 3 razy poroniłaś :( Każda z nas by się stresowała i to jest zupełnie normalne. Trzymam kciuki za betę a co do objawów to raz są raz ich nie ma ale zrozumiałe jest, że ich szukasz 😘

    Olciak lubi tę wiadomość

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 25 września 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale sie źle czuję, podbrzusze mnie pobolewa i mam straszne mdłości ale to takie, że hej... jeżeli by coś było to byłby to 4 tydz więc chyba za wcześnie na mdłości, tak mi sie wydaje, już nie pamiętam kiedy miałam w pierwszej ciąży...
    Ale strasznie się źle czuję i jeżeli ma być okres to chcę żeby już przyszedł bo chyba eksploduję.

    A mdłości nienawidzę... strasznie to męczące.

    Olciak lubi tę wiadomość

  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 25 września 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wróciłam na forum, byłam tu kiedyś przy staraniach o pierwsze dziecko, za mną poronienie ale i poród cudownej dziewczynki (po roku starań)
    Aktualnie 4 CS o rodzeństwo. W tym miesiącu jest inaczej, a że zawsze wcześniej miałam tu dużo wsparcia i otuchy to piszę do Was :)

    Dzisiaj 30dc , normalnie cykle 28dni, robiłam testy owulacyjne, były pozytywne, ale w 22 DC progesteron był 3.
    Nie dostałam miesiączki, ale mam piękną cerę (zazwyczaj bardzo mnie wysypuje), temp powyżej 37, sporo śluzu wodnisto - rozciagliwego,(zazwyczaj przed miesiączką u mnie susza) brzuch jakbym była w 4 miesiącu już :D no ale.... 3 Testy negatywne. Dziś poszłam na betę. Czekam na wynik... Nie mogę myśleć o niczym innym.

    Miała któraś podobne przeboje?:-)

    Trzymam za wszystkie kciuki!

    Evelle28, zakochanaaw, Olciak lubią tę wiadomość

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • melisa Autorytet
    Postów: 397 258

    Wysłany: 25 września 2019, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:27

    Olciak lubi tę wiadomość

    💙 ❤️ 💙
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    Dysiak cos czuje że coś się u Ciebie święci :p u mnie chyba też :P
    Ja źle się czuje od niedzieli zgaga żyć nie daje i codziennie boli mnie głowa i duuuupa biel :( 35 dc

    Olciak lubi tę wiadomość

  • melisa Autorytet
    Postów: 397 258

    Wysłany: 25 września 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 12:27

    Olciak lubi tę wiadomość

    💙 ❤️ 💙
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    melisa wrote:
    a kiedy była owulacja? czasem implementacja dopiero 12 dpo, wiec póki nie ma @ jest nadzieja

    Żebym ja to wiedziała. Nie prowadzę wykresu bo wstaję w nocy do mlodego i wychodziły mi przez to cudawianki

    Olciak lubi tę wiadomość

  • Olciak Autorytet
    Postów: 951 717

    Wysłany: 25 września 2019, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolllla wrote:
    A co Ci powiedział lekarz na wynik progesteronu? Coś konkretnego? Chyba nie da się nic mądrego napisać zwłaszcza czytając, że 3 razy poroniłaś :( Każda z nas by się stresowała i to jest zupełnie normalne. Trzymam kciuki za betę a co do objawów to raz są raz ich nie ma ale zrozumiałe jest, że ich szukasz 😘


    Powiedziała, że jest ok i mam się nim nie przejmować.
    Mam duphaston 2x1

    No dzisiaj jakoś późno wynik chyba będzie bo nadal nic :) Ale taram się zajmować czymś innym.

    Karolllla lubi tę wiadomość

    🎈Ciąża donoszona🤰🏻

    Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet
    Postów: 951 717

    Wysłany: 25 września 2019, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Hej! Wróciłam na forum, byłam tu kiedyś przy staraniach o pierwsze dziecko, za mną poronienie ale i poród cudownej dziewczynki (po roku starań)
    Aktualnie 4 CS o rodzeństwo. W tym miesiącu jest inaczej, a że zawsze wcześniej miałam tu dużo wsparcia i otuchy to piszę do Was :)

    Dzisiaj 30dc , normalnie cykle 28dni, robiłam testy owulacyjne, były pozytywne, ale w 22 DC progesteron był 3.
    Nie dostałam miesiączki, ale mam piękną cerę (zazwyczaj bardzo mnie wysypuje), temp powyżej 37, sporo śluzu wodnisto - rozciagliwego,(zazwyczaj przed miesiączką u mnie susza) brzuch jakbym była w 4 miesiącu już :D no ale.... 3 Testy negatywne. Dziś poszłam na betę. Czekam na wynik... Nie mogę myśleć o niczym innym.

    Miała któraś podobne przeboje?:-)

    Trzymam za wszystkie kciuki!


    3mam kciuki i czekam razem z Tobą! <3

    in_co_gni_to lubi tę wiadomość

    🎈Ciąża donoszona🤰🏻

    Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet
    Postów: 951 717

    Wysłany: 25 września 2019, 14:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta z dzis 1806!
    W poniedziałek było 818.

    zakochanaaw, in_co_gni_to, Karolllla, yvonneSW, ma.rysia, Su, Mlodamezatka, Takmala, Natikka123 lubią tę wiadomość

    🎈Ciąża donoszona🤰🏻

    Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 25 września 2019, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Beta z dzis 1806!
    W poniedziałek było 818.

    Jejku cudownie!
    Śledzę tu Was po cichu i co chwilkę zaglądałam czy napisałaś bo aż mnie brzuch ze stresu bolał.. haha

    Olciak lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
    04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
    21.01.21- beta 12,5
    01.02- mamy pęcherzyk!
    09.02 - mamy zarodek!
    15.02- mamy serduszko!!
    Nasz naturalny cud 🥰
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1823 1139

    Wysłany: 25 września 2019, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Beta z dzis 1806!
    W poniedziałek było 818.

    Super pięknie przyrosła moje gratulacje 😘

    Olciak lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • in_co_gni_to Autorytet
    Postów: 421 655

    Wysłany: 25 września 2019, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta niestety mniej niż 0.2... kurcze na prawdę byłam pewna na 100% że już się udało :-( co teraz robić? Nigdy nie spóźniał mi się okres + na prawdę zero żadnych objawów że ma się zbliżac... Czy mam się udać do ginekologa?

    Olciak lubi tę wiadomość

    1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

    4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 25 września 2019, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:28

    Olciak lubi tę wiadomość

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2019, 16:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    in_co_gni_to wrote:
    Dziewczyny moja beta niestety mniej niż 0.2... kurcze na prawdę byłam pewna na 100% że już się udało :-( co teraz robić? Nigdy nie spóźniał mi się okres + na prawdę zero żadnych objawów że ma się zbliżac... Czy mam się udać do ginekologa?

    A może owulacja była później i na betę jeszcze za wczesniej?

    Olciak lubi tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego