Wrześniowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciak wrote:
Dlatego ja nie ide drugi raz na bete.
Wiecej stresu niz to warte.
Ja przy pierwszej poronionej ciąży biegałam co dwa dni jak opętana. Teraz na spokojnie raz sprawdziłam, po tygodniu drugi raz i na tym koniec. Tylko spokój nas uratuje chociaż nie tak łatwo o niego Trzymam kciuki dziewczyny!Olciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolllla wrote:Ja przy pierwszej poronionej ciąży biegałam co dwa dni jak opętana. Teraz na spokojnie raz sprawdziłam, po tygodniu drugi raz i na tym koniec. Tylko spokój nas uratuje chociaż nie tak łatwo o niego Trzymam kciuki dziewczyny!
Ja w ogóle nie chodził na betę. Zrobiłam tylko trzy testy co dwa dni żeby zobaczyć jak kreseczka ciemnieje jak na ostatnim było koloru testowej to dałam sobie spokójOlciak lubi tę wiadomość
-
Ja w końcu zacznę ufać testom chyba... Jak pokazują że nie ma ciąży to znaczy że nie ma a nie chodzić na bete . Za 1 bete mam 3 testy . Mnie już któryś dzień temu wysypalo więc pewnie w tym tygodniu przyjdzie 🐒. Mam nadzieję bo ileż można czekać . Powodzenia nowym mamusiom i szczęścia . Ja zmykam i póki co nie będę wchodzić na forum. Muszę nie myśleć bo chyba robię taki sam błąd co przy pierwszej ciąży i dopiero jak przestanę przeglądać forum i mieć nadzieję, to się uda. Skupie się póki co na synku to też może pomoże bo nie będę myśleć o ciąży i o tym czy tym razem się udało. Odezwę się jak będę mieć pozytywny test .
A i wpiszcie mi na pierwszej stronie 🐵 bo w końcu przyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 10:52
Karolllla, Olciak, boo123 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Gratulacje dziewczyny!
Wrzesień dla nas łaskawy
Ja dziś zrobiłam betę po 48h. Pierwszy raz miałam problem z pobraniem krwi i było mi słabo, choć jestem wytrzymała ze względu na moją pracę. Jak widać w ciąży wszystko się zmienia i mam nadzieję, że jak już wrócę do pracy to nie będę jej musiała zmienićOlciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Ja w końcu zacznę ufać testom chyba... Jak pokazują że nie ma ciąży to znaczy że nie ma a nie chodzić na bete . Za 1 bete mam 3 testy . Mnie już któryś dzień temu wysypalo więc pewnie w tym tygodniu przyjdzie 🐒. Mam nadzieję bo ileż można czekać . Powodzenia nowym mamusiom i szczęścia . Ja zmykam i póki co nie będę wchodzić na forum. Muszę nie myśleć bo chyba robię taki sam błąd co przy pierwszej ciąży i dopiero jak przestanę przeglądać forum i mieć nadzieję, to się uda. Skupie się póki co na synku to też może pomoże bo nie będę myśleć o ciąży i o tym czy tym razem się udało. Odezwę się jak będę mieć pozytywny test .
A i wpiszcie mi na pierwszej stronie 🐵 bo w końcu przyjdzie
Wiem co czujesz mam to samo ani @ ani ciążyOlciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolka9 wrote:22.09 beta 56
24.09 beta 86
Za mało przyrasta.
Nie stresuj się. Na internecie są kalkulatory przyrostu i tam pokazuje, ze niekoniecznie musi sie podwoic w dwa dni.
Poczekaj chwile i jesli sie stresujesz zrób znowu za dwa dni powinno ruszyć.🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak jakie leki bierzesz po tych 3 poronieniach ? Odkryłam dlaczego tak się dzieje ? U mnie właśnie dwa poronienia ciążę obumarły do 7 tygodnia wszystko normalnie później na USG brak czynności serca, chodz w 6 zdrowe bijące serce.
U mnie mutacje, i krzepliwosc, i to chyba był powód bo nigdy do końca się nie dowiem dlaczego,badałam zarodek ale za mało było materiały u nie mogli wykonać badania.Olciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co jest dla mnie w tym cyklu najgorsze? Jakby nie trzy negatywne testy miałabym ogromną nadzieję na ciąże bo spóźnia mi się okres , mam mega zgage do tego ciezkie cycki i byłam w toalecie ostatni raz w sobotę więc ładny zestwik objawów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 13:27
Olciak lubi tę wiadomość
-
Progesteron mój wynik: 24,60 ng/ml w 21 dniu cyklu
- faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/m
Co myślicie o tym wyniku?Olciak lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Progesteron mój wynik: 24,60 ng/ml w 21 dniu cyklu
- faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie 0,1 - 0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/m
Co myślicie o tym wyniku?
Ładny wynik a ile dni po owualcji ? Ja 7dpo mialam tez ponad normeOlciak lubi tę wiadomość
-
Wonderwall wrote:Ładny wynik a ile dni po owualcji ? Ja 7dpo mialam tez ponad norme
Też 7 dni po
Wszystkie wyniki wporządku jeśli chodzi o hormony a ciąży dalej nie ma.
Jakie kolejne kroki wykonywałyście? Oprócz badania nasienia bo to mamy w przyszłym tygodniu..Olciak lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Mildred wrote:Olciak jakie leki bierzesz po tych 3 poronieniach ? Odkryłam dlaczego tak się dzieje ? U mnie właśnie dwa poronienia ciążę obumarły do 7 tygodnia wszystko normalnie później na USG brak czynności serca, chodz w 6 zdrowe bijące serce.
U mnie mutacje, i krzepliwosc, i to chyba był powód bo nigdy do końca się nie dowiem dlaczego,badałam zarodek ale za mało było materiały u nie mogli wykonać badania.[/QUOTE
Duphaston, kwas fioliowy i glucophage.
Wlasnie nie odkrylam przyczyny. Mielismy w tym miesiacu isc z mezem na badanie kariotypu. Ale mialam bardzo niski progesteron w ostatniej ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 14:53
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc