Wrześniowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
dysiak wrote:Dziś powinnam mieć okres ale na razie nic nie ma.
Znowu mnie bolało podbrzusze zwłaszcza nad ranem jak wstanę.
No i spać mi sie też chce.
Mierzyłam temp ale juz trochę po wstaniu więc chyba sie nie liczy mam 37.1 tylko że zawsze mam taką wysoką a w dniu@ spada do 36.
Ale dziś wypiłam kawę wiec raczej chyba nic nie jest na rzeczy bo zazwyczaj od kawy aż odrzuca.. hmm. Przynajmnjej było tak za pierwszym razem.
A Wy dziewczyny będące w ciąży jakie mieliście objawy??
Żadnych szczególnych. Ból jak na miesiaczke, taki zwykly pms. I nawet szyjke macicy mialam nisko co w ciazy niby od momentu owulacji powinna isc wysoko w górę.Olciak, dysiak lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:Ja bym tak zrobiła. Będziesz wiedziała na czym stoisz. Niewiedza jedt chyba najgorsza
Nona, Olciak lubią tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Sleepyhead wrote:Justyna, nie czekaj na kolejne zalecenia tylko jak dla mnie po pierwsze: zmień lekarza a dwa: zrób porządna diagnostykę. Szkoda Waszego czasu, naprawdę. Jesteśmy na podobnym etapie starań, i naprawdę dużo prościej i łatwiej jest kiedy wie na czym się stoi
Olciak lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:OK.... To jakie badania warto robić? Na początek miałam fsh... I co dalej??
Z podstawowych jak pisze Nona, progesteron, prolaktyna (tez test czynnosciowy), tsh, ft4, ft3, cytologia, posiewy na chlamydie, ureaplasme mycoplasme. Oprócz tego mialam kwas foliowy, homocysteina, mutacja mthfr, ca 125, amh i przeciwciala p. antygenom jajnika, p.plemnikom itp. Więc naprawdę jest sporo tych badań. Przede wszystkim należy też pamiętać, że niektóre trzeba robić w konkretnym dniu cyklu. Jeśli chcesz jeszcze o cokolwiek podpytać to jak chcesz możesz napisać do mnie w wiadomości prywatnej w każdym razie ruszaj do przodu, szkoda juz czasuOlciak lubi tę wiadomość
-
dysiak wrote:Dziś powinnam mieć okres ale na razie nic nie ma.
Znowu mnie bolało podbrzusze zwłaszcza nad ranem jak wstanę.
No i spać mi sie też chce.
Mierzyłam temp ale juz trochę po wstaniu więc chyba sie nie liczy mam 37.1 tylko że zawsze mam taką wysoką a w dniu@ spada do 36.
Ale dziś wypiłam kawę wiec raczej chyba nic nie jest na rzeczy bo zazwyczaj od kawy aż odrzuca.. hmm. Przynajmnjej było tak za pierwszym razem.
A Wy dziewczyny będące w ciąży jakie mieliście objawy??
Mi kawa smakuje. Ja ogólnie uwielbiam kawę i to się nie zmieniło. Ja mam objawy pod wieczór. Dopiero zaczynam być zmęczona i odbija mi się cokolwiek nie zjem.dysiak lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Hej Stwierdziłam, że endo jeśli ma się rozwinąć i tak się rozwinie. W ciąży powinno być chwilowo dobrze. W tym miesiącu skorzystałam z pomocy CLO. Sutki mega bolą. W sumie nie wiem czego się spodziewać, waham się nad robieniem testu, bo to już 26 dc.
Będę was podczytywać.
Powodzenia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:45
Olciak lubi tę wiadomość
-
Nona, Sleepyhead trochę tych badań widzę że jest... Aż mnie to przeraża.... Jak ha bym chciała znaleźć lekarza który by mnie pokierowal z tym wszystkim.... Nona nie miałam monitoringu, bo na nfz chodziłam, ake już szukam prywatnie kogis godnego polecenia... Napisałam ostatnio na Facebooku na takiej grupie anonimowo o ginekologa prywatnie.. Godnego polecenia w bezskutecznych staraniach o dziecko... Wiecie jakie były komentarze???? Żeby się wyluzować i wtedy żaden ginekolog nie będzie potrzebny... W niektórych przypadkach może tak... Ale różne przeciwności występują niestety....
Olciak lubi tę wiadomość
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
🧫 04.11 IN VITRO
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
👶3dpt - prog 41
👶9dpt 120,7
*AMH 2,35
*FSH 6,36
Dziewczyny zerkniecie?.. Dzisiaj jest mój 9 dpo, 24 dzień cyklu, 5 dzień przed @. Z powodu tego, że kiepsko się ostatnio czuje - co równie dobrze może być początkiem przeziębienia, takim innym pobolewaniem brzucha niż zwykle i jeszcze kilkoma innymi sygnalami zrobiłam dzisiaj ok 10 test. Wyszedł nie jednoznacznie, dlatego z Tt obilam po 12 drugi i trzeci. Ten ostatni to juz w ogóle zagadka-coś tam widać, ale bardzo słabo, na zdjęciu jeszcze gorzej to wygląda. Jutro tto oczywiście zrobię jeszcze jeden test, ale jak byście mogły spojrzeć i ocenić to będę wdzieczna ❤️
https://zapodaj.net/711127ac7a64a.jpg.html
https://zapodaj.net/17288a5da6e4b.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 17:17
Olciak, Malinka96 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:Nona, Sleepyhead trochę tych badań widzę że jest... Aż mnie to przeraża.... Jak ha bym chciała znaleźć lekarza który by mnie pokierowal z tym wszystkim.... Nona nie miałam monitoringu, bo na nfz chodziłam, ake już szukam prywatnie kogis godnego polecenia... Napisałam ostatnio na Facebooku na takiej grupie anonimowo o ginekologa prywatnie.. Godnego polecenia w bezskutecznych staraniach o dziecko... Wiecie jakie były komentarze???? Żeby się wyluzować i wtedy żaden ginekolog nie będzie potrzebny... W niektórych przypadkach może tak... Ale różne przeciwności występują niestety....
Z jakiego województwa jestes, to może moglabym Ci kogos polecic -
Justyna1719 wrote:Nona, Sleepyhead trochę tych badań widzę że jest... Aż mnie to przeraża.... Jak ha bym chciała znaleźć lekarza który by mnie pokierowal z tym wszystkim.... Nona nie miałam monitoringu, bo na nfz chodziłam, ake już szukam prywatnie kogis godnego polecenia... Napisałam ostatnio na Facebooku na takiej grupie anonimowo o ginekologa prywatnie.. Godnego polecenia w bezskutecznych staraniach o dziecko... Wiecie jakie były komentarze???? Żeby się wyluzować i wtedy żaden ginekolog nie będzie potrzebny... W niektórych przypadkach może tak... Ale różne przeciwności występują niestety....
A skąd szukasz ginekologa? W sensie gdzie mieszkasz/możesz dojechać🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
yvonneSW wrote:Jak na 9dpo to jest duza nadzieja ja nigdy tak wcześnie nie robilam zazwyczaj robie w terminie @ i mam już kreski bez zastanowienia. Powtarzaj test powinna ciemniec
Z objawami to roznie, moja 3 ciaza kazda inna. W tej np nie wiem czemu ale od początku mialam przeczucie ze sie udalo. Duzo kremowego sluzu (w 1wszej ciazy tez w drugiej susza), pozniej temperatura lekko spadla w 8dpo i w nastepne dni pięła sie do gory ( ale w pierwszej ciazy to byly gory i Himalaje chociaż spadek mialam w 10dpo dosc znaczny, w drugiej nie mierzylam) teraz w ogole z piersiami nic sie nie zmienilo (w 1wszej bolały i piekly sutki , w drugiej tylko piekły sutki). Teraz wlasnie juz na jakies 2 dni przed terminem @ zaczelam miec problem z wypiciem kawy troche sie do niej zmuszam ( w 1wszej i 2giej nic takiego nie było) , częściej siusiam ( 1 ciaza nie, w drugiej najgorzej). Jedno wspólne we wszystkich ciazach to to glupie uczucie masz ochotę cos zjesc a siadasz nad tym i po jednej lyzce juz czujesz ze starczy. Pragnienie wieksze od momentu spadku temp (w 1wszej ciazy tez, w drugiej nie). Ale za to w kazdej ciazy zmeczenie na samym początku i musze sie wieczorem duzo wcześniej polozyc do lozka bo oczy sie same zamykaja. A no i w każdej bol brzucha jak na okres w pierwszej to byly dosc mocne skurcze nawet , w drugiej bardziej bolala mnie miednica i uda a w tej czuje takie ciągnięcie od jajnikow. -
Czyli jednak co ciąża to inne objawy, tylko powiem Wam, że u mnie od czasu porodu co.miesiąc mam objawy jakbym była w ciąży gula w gardle, mdłości, bóle piersi, mega zmęczenie, czasem jeszcze bóle głowy. Nigdy tak nie miałam a teraz wszystkie objawy jakie można prawie mieć aa i chęć na niezdrowe rzeczy wtedy jakoś mnie nachodzi na colę, albo bym zjadła jakiegoś fast fooda gdzie we wcześniejszych dniach cyklu takie rzeczy dla mnie nie istnieją. Plus ochota na słodkie :p.
Olciak lubi tę wiadomość