Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 913 288

    Wysłany: 26 września 2019, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Dziś powinnam mieć okres ale na razie nic nie ma.
    Znowu mnie bolało podbrzusze zwłaszcza nad ranem jak wstanę.
    No i spać mi sie też chce.

    Mierzyłam temp ale juz trochę po wstaniu więc chyba sie nie liczy mam 37.1 tylko że zawsze mam taką wysoką a w [email protected] spada do 36.
    Ale dziś wypiłam kawę wiec raczej chyba nic nie jest na rzeczy bo zazwyczaj od kawy aż odrzuca.. hmm. Przynajmnjej było tak za pierwszym razem.

    A Wy dziewczyny będące w ciąży jakie mieliście objawy??

    Żadnych szczególnych. Ból jak na miesiaczke, taki zwykly pms. I nawet szyjke macicy mialam nisko co w ciazy niby od momentu owulacji powinna isc wysoko w górę.

    Olciak, dysiak lubią tę wiadomość

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 26 września 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Ja bym tak zrobiła. Będziesz wiedziała na czym stoisz. Niewiedza jedt chyba najgorsza
    Powiem szczerze że te starania mnie już męczą... Za długo chyba wszystko było podstosowywane pod to..

    Nona, Olciak lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 26 września 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sleepyhead wrote:
    Justyna, nie czekaj na kolejne zalecenia tylko jak dla mnie po pierwsze: zmień lekarza a dwa: zrób porządna diagnostykę. Szkoda Waszego czasu, naprawdę. Jesteśmy na podobnym etapie starań, i naprawdę dużo prościej i łatwiej jest kiedy wie na czym się stoi :)
    OK.... To jakie badania warto robić? Na początek miałam fsh... I co dalej??

    Olciak lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 18:23

    Sleepyhead, Olciak lubią tę wiadomość

  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 26 września 2019, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc @ przyszła. Beta negatywna. Teraz nie wiem czy po @ zrobić jakieś badania czy co, skoro cykl się wydłużył o 16 dni.

    Olciak lubi tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    OK.... To jakie badania warto robić? Na początek miałam fsh... I co dalej??
    Justyna, ja miałam całe mnóstwo zleconych badań.
    Z podstawowych jak pisze Nona, progesteron, prolaktyna (tez test czynnosciowy), tsh, ft4, ft3, cytologia, posiewy na chlamydie, ureaplasme mycoplasme. Oprócz tego mialam kwas foliowy, homocysteina, mutacja mthfr, ca 125, amh i przeciwciala p. antygenom jajnika, p.plemnikom itp. Więc naprawdę jest sporo tych badań. Przede wszystkim należy też pamiętać, że niektóre trzeba robić w konkretnym dniu cyklu. Jeśli chcesz jeszcze o cokolwiek podpytać to jak chcesz możesz napisać do mnie w wiadomości prywatnej :) w każdym razie ruszaj do przodu, szkoda juz czasu :)

    Olciak lubi tę wiadomość

  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 537 399

    Wysłany: 26 września 2019, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej niskie przyrosty 56-86-120.

    Olciak lubi tę wiadomość

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Olciak Autorytet
    Postów: 404 311

    Wysłany: 26 września 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    Dziś powinnam mieć okres ale na razie nic nie ma.
    Znowu mnie bolało podbrzusze zwłaszcza nad ranem jak wstanę.
    No i spać mi sie też chce.

    Mierzyłam temp ale juz trochę po wstaniu więc chyba sie nie liczy mam 37.1 tylko że zawsze mam taką wysoką a w [email protected] spada do 36.
    Ale dziś wypiłam kawę wiec raczej chyba nic nie jest na rzeczy bo zazwyczaj od kawy aż odrzuca.. hmm. Przynajmnjej było tak za pierwszym razem.

    A Wy dziewczyny będące w ciąży jakie mieliście objawy??


    Mi kawa smakuje. Ja ogólnie uwielbiam kawę i to się nie zmieniło. Ja mam objawy pod wieczór. Dopiero zaczynam być zmęczona i odbija mi się cokolwiek nie zjem.

    dysiak lubi tę wiadomość

    Starania od 2016, 3 poronienia.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet
    Postów: 404 311

    Wysłany: 26 września 2019, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    U mnie dalej niskie przyrosty 56-86-120.


    Kochana może jeszcze się rozkreci. ❤

    Starania od 2016, 3 poronienia.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Karolllla Autorytet
    Postów: 1344 1412

    Wysłany: 26 września 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    U mnie dalej niskie przyrosty 56-86-120.

    A kiedy masz wizytę u lekarza?

    qdkk2n0a42gt09gc.png
  • Malinka96 Przyjaciółka
    Postów: 61 43

    Wysłany: 26 września 2019, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Stwierdziłam, że endo jeśli ma się rozwinąć i tak się rozwinie. W ciąży powinno być chwilowo dobrze. W tym miesiącu skorzystałam z pomocy CLO. Sutki mega bolą. W sumie nie wiem czego się spodziewać, waham się nad robieniem testu, bo to już 26 dc.
    Będę was podczytywać.
    Powodzenia :).

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:45

    Olciak lubi tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 3903 1674

    Wysłany: 26 września 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, Sleepyhead trochę tych badań widzę że jest... Aż mnie to przeraża.... Jak ha bym chciała znaleźć lekarza który by mnie pokierowal z tym wszystkim.... Nona nie miałam monitoringu, bo na nfz chodziłam, ake już szukam prywatnie kogis godnego polecenia... Napisałam ostatnio na Facebooku na takiej grupie anonimowo o ginekologa prywatnie.. Godnego polecenia w bezskutecznych staraniach o dziecko... Wiecie jakie były komentarze???? Żeby się wyluzować i wtedy żaden ginekolog nie będzie potrzebny... W niektórych przypadkach może tak... Ale różne przeciwności występują niestety....

    Olciak lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 26 września 2019, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerkniecie?.. Dzisiaj jest mój 9 dpo, 24 dzień cyklu, 5 dzień przed @. Z powodu tego, że kiepsko się ostatnio czuje - co równie dobrze może być początkiem przeziębienia, takim innym pobolewaniem brzucha niż zwykle i jeszcze kilkoma innymi sygnalami zrobiłam dzisiaj ok 10 test. Wyszedł nie jednoznacznie, dlatego z Tt obilam po 12 drugi i trzeci. Ten ostatni to juz w ogóle zagadka-coś tam widać, ale bardzo słabo, na zdjęciu jeszcze gorzej to wygląda. Jutro tto oczywiście zrobię jeszcze jeden test, ale jak byście mogły spojrzeć i ocenić to będę wdzieczna ❤️
    https://zapodaj.net/711127ac7a64a.jpg.html
    https://zapodaj.net/17288a5da6e4b.jpg.html

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 17:17

    Olciak, Malinka96 lubią tę wiadomość

    c55fyx8d83g33aob.png
  • Fooskate Ekspertka
    Postów: 163 158

    Wysłany: 26 września 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na tych dwóch pierwszych to na pierwszym widzę cień cienia, a na drugim już taki bardziej wyraźny cień ;)

    Olga856, Olciak, Sonia94 lubią tę wiadomość

    4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
    7.11 - serduszko
    0d1y3e3kaastf9q5.png
  • Szpilkka Autorytet
    Postów: 913 288

    Wysłany: 26 września 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez widze na tych testach cienie kresek. Nic tylko po cichu pogratulowac :) sama od takich cieni zaczynałam. Tym bardziej robilas w ciagu dnia. Zrób rano, pewnie bedzie wyrazniejszy.

    Olga856, Olciak, Sonia94 lubią tę wiadomość

    82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 26 września 2019, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 15:29

    Olciak, Olga856, dysiak lubią tę wiadomość

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 września 2019, 18:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nona, Sleepyhead trochę tych badań widzę że jest... Aż mnie to przeraża.... Jak ha bym chciała znaleźć lekarza który by mnie pokierowal z tym wszystkim.... Nona nie miałam monitoringu, bo na nfz chodziłam, ake już szukam prywatnie kogis godnego polecenia... Napisałam ostatnio na Facebooku na takiej grupie anonimowo o ginekologa prywatnie.. Godnego polecenia w bezskutecznych staraniach o dziecko... Wiecie jakie były komentarze???? Żeby się wyluzować i wtedy żaden ginekolog nie będzie potrzebny... W niektórych przypadkach może tak... Ale różne przeciwności występują niestety....
    Wszystkich nie wymieniłam :) i oczywiście dochodzi badanie męża. Niestety małe pieniądze to nie są. Ale głowa do góry i działaj! A co do nie stresowania się coś w tym musi też być. Znam ze 3 historie osób, które długo się starały az w pewnym momencie odpuściły. Wtedy pyknęło. Ostatnio nawet lekarz, któremu chyba już zaczyna brakować argumentów na to co może być nie tak, potwierdził. Trzeba umieć oczyścić umysł. Stres, blokada psychiczna, stąd sie też pojawia problem z zajsciem. Tylko jak to zrobic, nie wiem :)
    Z jakiego województwa jestes, to może moglabym Ci kogos polecic

  • Olciak Autorytet
    Postów: 404 311

    Wysłany: 26 września 2019, 18:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nona, Sleepyhead trochę tych badań widzę że jest... Aż mnie to przeraża.... Jak ha bym chciała znaleźć lekarza który by mnie pokierowal z tym wszystkim.... Nona nie miałam monitoringu, bo na nfz chodziłam, ake już szukam prywatnie kogis godnego polecenia... Napisałam ostatnio na Facebooku na takiej grupie anonimowo o ginekologa prywatnie.. Godnego polecenia w bezskutecznych staraniach o dziecko... Wiecie jakie były komentarze???? Żeby się wyluzować i wtedy żaden ginekolog nie będzie potrzebny... W niektórych przypadkach może tak... Ale różne przeciwności występują niestety....


    A skąd szukasz ginekologa? W sensie gdzie mieszkasz/możesz dojechać

    Starania od 2016, 3 poronienia.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olga856 Przyjaciółka
    Postów: 96 88

    Wysłany: 26 września 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Jak na 9dpo to jest duza nadzieja :) ja nigdy tak wcześnie nie robilam zazwyczaj robie w terminie @ i mam już kreski bez zastanowienia. Powtarzaj test powinna ciemniec :)

    Z objawami to roznie, moja 3 ciaza kazda inna. W tej np nie wiem czemu ale od początku mialam przeczucie ze sie udalo. Duzo kremowego sluzu (w 1wszej ciazy tez w drugiej susza), pozniej temperatura lekko spadla w 8dpo i w nastepne dni pięła sie do gory ( ale w pierwszej ciazy to byly gory i Himalaje chociaż spadek mialam w 10dpo dosc znaczny, w drugiej nie mierzylam) teraz w ogole z piersiami nic sie nie zmienilo (w 1wszej bolały i piekly sutki , w drugiej tylko piekły sutki). Teraz wlasnie juz na jakies 2 dni przed terminem @ zaczelam miec problem z wypiciem kawy troche sie do niej zmuszam ( w 1wszej i 2giej nic takiego nie było) , częściej siusiam ( 1 ciaza nie, w drugiej najgorzej). Jedno wspólne we wszystkich ciazach to to glupie uczucie masz ochotę cos zjesc a siadasz nad tym i po jednej lyzce juz czujesz ze starczy. Pragnienie wieksze od momentu spadku temp (w 1wszej ciazy tez, w drugiej nie). Ale za to w kazdej ciazy zmeczenie na samym początku i musze sie wieczorem duzo wcześniej polozyc do lozka bo oczy sie same zamykaja. A no i w każdej bol brzucha jak na okres w pierwszej to byly dosc mocne skurcze nawet , w drugiej bardziej bolala mnie miednica i uda a w tej czuje takie ciągnięcie od jajnikow.
    Ja też nie zatestowalabym tak wcześnie (chyba😉) ale wczoraj tak dziwnie się czułam,miałam trochę spraw do załatwienia, spodnie mnie strasznie uwieraly, przeszkadzał mi pasek, guzik-zazwyczaj mam takie jakby napuchniecie brzucha w trakcie @,do tego po powrocie do domu jednorazowo wylal się ze mnie taki biały wodnisty śluz-przepraszam za dosłownosc, ale było tego naprawdę dużo, że pierwsza myśl-coś jest inaczej 🤔 zazwyczaj mam w tym czasie *suche* dni..

    c55fyx8d83g33aob.png
  • dysiak Ekspertka
    Postów: 268 76

    Wysłany: 26 września 2019, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak co ciąża to inne objawy, tylko powiem Wam, że u mnie od czasu porodu co.miesiąc mam objawy jakbym była w ciąży :D gula w gardle, mdłości, bóle piersi, mega zmęczenie, czasem jeszcze bóle głowy. Nigdy tak nie miałam a teraz wszystkie objawy jakie można prawie mieć;) aa i chęć na niezdrowe rzeczy wtedy jakoś mnie nachodzi na colę, albo bym zjadła jakiegoś fast fooda gdzie we wcześniejszych dniach cyklu takie rzeczy dla mnie nie istnieją. Plus ochota na słodkie :p.

    Olciak lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.