WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
paulen wrote:Cześć dziewczyny pisałam jakiś czas temu, że zgłaszam się na testowanie 25.09., ale dzisiaj już nie wytrzymałam po południu i o 13 zrobiłam test
https://zapodaj.net/fd61ffd6fa44b.jpg.html
Mam nadzieje, że zdałam go pozytywnie
Aktualnie 2 cykl starań, 12 dpo
Jutro rano powtórzę w poniedziałek rano pójdę na betępaulen lubi tę wiadomość
-
paulen wrote:Cześć dziewczyny pisałam jakiś czas temu, że zgłaszam się na testowanie 25.09., ale dzisiaj już nie wytrzymałam po południu i o 13 zrobiłam test
https://zapodaj.net/fd61ffd6fa44b.jpg.html
Mam nadzieje, że zdałam go pozytywnie
Aktualnie 2 cykl starań, 12 dpo
Jutro rano powtórzę w poniedziałek rano pójdę na betępaulen lubi tę wiadomość
-
Witam. Mam pytanie, wczoraj 31 dc - hcg 317, dzis 503. Czy wynik jest prawidlowy? Mam dziwne skurcze szyjki macicy. Strasznie mnie to niepokoi. Juz stracilam 3 ciaze, boje sie, ze znow bedzie to samo...
-
Gratuluję dziewczyny Widzę że ostatnio ruszyły dobre wieści, świetnie się czyta że komuś się udaje
Ja dziś 23 dzień cyklu ( bądź 26 jeśli liczyć plamienia przed @ ), nie robię testów póki co, aż się sobie sama dziwię, ale jakoś boję się zobaczyć wynik :pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2017, 20:52
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dziewczyny Mój jeszcze nie miał badania nasienia. A są bardzo różne badania i nie wiem które. Na ovu kiedys przeczytałam ze najlepsze to te MSOME, ale nie wiem?
Te podstawowe badanie to te: Rozszerzone komputerowe badanie nasienia:
– Ocena makroskopowa (czas upłynnienia, objętość, lepkość, kolor, przejrzystość
– Ocena mikroskopowa (homogenność, agregacje, aglutynacje)
– Ocena liczby plemników w przeliczeniu na mililitr i w całym ejakulacie
– Ocena żywotności
– Analiza ruchliwości
– Analiza morfologii
Ale oprócz niego jest jeszcze kilka:
MSOME
Badanie fragmentacji DNA plemnika (test SCD)
Test HBA
Mój się nie pali do badań żadnych, wiec chciałabym wszystko za jednym razem..., ale czy warto?18cs
Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/ -
Swan wrote:Witam. Mam pytanie, wczoraj 31 dc - hcg 317, dzis 503. Czy wynik jest prawidlowy? Mam dziwne skurcze szyjki macicy. Strasznie mnie to niepokoi. Juz stracilam 3 ciaze, boje sie, ze znow bedzie to samo...
pomocny kalkulator - https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
-
HopeandFaith wrote:Dziewczyny Mój jeszcze nie miał badania nasienia. A są bardzo różne badania i nie wiem które. Na ovu kiedys przeczytałam ze najlepsze to te MSOME, ale nie wiem?
Te podstawowe badanie to te: Rozszerzone komputerowe badanie nasienia:
– Ocena makroskopowa (czas upłynnienia, objętość, lepkość, kolor, przejrzystość
– Ocena mikroskopowa (homogenność, agregacje, aglutynacje)
– Ocena liczby plemników w przeliczeniu na mililitr i w całym ejakulacie
– Ocena żywotności
– Analiza ruchliwości
– Analiza morfologii
Ale oprócz niego jest jeszcze kilka:
MSOME
Badanie fragmentacji DNA plemnika (test SCD)
Test HBA
Mój się nie pali do badań żadnych, wiec chciałabym wszystko za jednym razem..., ale czy warto?
Po kilku nieudanych cyklach facet powinien się przebadac. Nie tylko my mamy problemy. Coraz wiecej meżczyzn ma slabe nasienie lub są bezplodni. Niestety nie poradzę jakie badania, ale są one konieczne i nie ma, że sie nie pali. Bądz twarda.
-
Swan wrote:A wypowie sie ktoras co do bolu w szyjce macicy?
może zapytaj na forum gdzie sa bardziej doświadczone dziewczyny, nie wykluczone, że będą potrafiły Ci pomóc.
Wierzę, że wszystko będzie dobrze.26 l. / euthyrox 88
-
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn które dziś zobaczyły dwie kreseczki! Koniec września ładnie się rozkręca, oby ta dobra passa przeszła na październik
eel lubi tę wiadomość