Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2017, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    testować będę 29 września, mam objawy ciąży moim zdaniem :P ale była 1 kreska i czekam :) ale śluz kremowo/wodnisty + tempka podwyższona
    Będziemy razem testować :-)

  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 25 września 2017, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Będziemy razem testować :-)

    my albo teraz sie udało albo muszę odpuścic do stycznia ( koniec umowy z końcem roku)



  • jagodowa91 Autorytet
    Postów: 899 455

    Wysłany: 25 września 2017, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej. Ja już w poczekalni, przed kłuciem :D miłego dnia ;) trzymam kciuki za hcg.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 08:25

    mi88, Magda - mbc, Mini89, lamka, MałaMi90, Ellka lubią tę wiadomość

    'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 25 września 2017, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Heej. Ja już w poczekalni, przed kłuciem :D miłego dnia ;) trzymam kciuki za hcg.

    zazdroszczę!



  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 25 września 2017, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja dopiero zaczynam pierwszy cykl starań po przerwie, z wspomagaczami, ale wpadłam Was poczytać i troszkę się może zarazić już na październik waszymi pozytywnymi testami. Miło czyta się takie radosne wiadomości. Coraz więcej nas znajduje się po tej weselszej stronie, albo z rosnącymi brzuszkami albo już z maluszkami przy boku
    ☺️

    jagodowa91, Magda - mbc, Mini89, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Mini89 Autorytet
    Postów: 693 796

    Wysłany: 25 września 2017, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tez właśnie zajęłam kolejkę pod labem oddać krew. Robiłam testy wczoraj po południu czysto a dziś z porannego cień cieniem poganiany, wiec musze to sprawdzić ;)

    k91, jagodowa91, lamka, anecz_kaa, MałaMi90, Sanka, ScarlettKate, Ellka lubią tę wiadomość

    ex2buay3h02dl23a.png
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 25 września 2017, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Hej. Ja tez właśnie zajęłam kolejkę pod labem oddać krew. Robiłam testy wczoraj po południu czysto a dziś z porannego cień cieniem poganiany, wiec musze to sprawdzić ;)
    Powodzenia i czekam na radosną nowinę
    ☺️

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • k91 Autorytet
    Postów: 376 104

    Wysłany: 25 września 2017, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini trzymam kciuki :)

    U mnie test negatywny niestety

    45cs, 28 lat, BMI 21
    endometrioza, PCOS,
    ANA2(-); MTHFR i PAI- heterozygoty, AMH- 9,25
    Leczenie immunologiczne- Accofil
  • jagodowa91 Autorytet
    Postów: 899 455

    Wysłany: 25 września 2017, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini kciukasy!! :) K91 przykro. . :*

    'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 25 września 2017, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem głupia.

    Oczywiście się nie powstrzymałam i zrobiłam dziś test (8, góra 9dpo) - ten z Facelle pakowany pojedynczo - na początku czegoś tam się dopatrzyłam, ale już kiedyś miewałam podobnie i nic z tego nie było. Po jakichś 30 minutach, kiedy test już wysechł, ewidentnie widać już coś gołym okiem (ale nawet nie wstawiam zdjęcia, bo nie wyjdzie). Nigdy nie robiłam tego testu z Facelle i nie wiem, czy to normalne, bo może to po prostu miejsce na kreskę. Przejdę się do apteki dziś kupić jakieś inne.

    Więc w sumie nie wiadomo, czy coś może z tego być, czy nie. Na betę nie idę, bo to za wcześnie, a nie chcę ewentualnie widzieć jednocyfrowych wyników, które mi potem spadną do zera...

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 września 2017, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten domowy robiony wczoraj (26dc) - negatywny..
    2 dni przed terminem @ :( :(

    d74ba5835bc50067428f6418b79f6dd7.png

  • mriabelka Przyjaciółka
    Postów: 84 36

    Wysłany: 25 września 2017, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś rano byłam w labolatorium . Coś czuję ze nic z tego nie wyjdzie ale najbardziej martwią mnie nocne silne bóle brzucha i to nie są takie miesiączkowe

    mriabelka
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 25 września 2017, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, cześć! :) Widzę, że masz już dwójkę! Z poprzednimi też długo się staraliście, czy to tylko teraz tak coś się ociąga? :) Wydawałoby się, że z trzecim powinno już być z górki :D

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 25 września 2017, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mriabelka, trzymam kciuki! O której wyniki?

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mriabelka Przyjaciółka
    Postów: 84 36

    Wysłany: 25 września 2017, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    mriabelka, trzymam kciuki! O której wyniki?

    pewnie około 15 dam znać

    mriabelka
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 25 września 2017, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Kasiulka, cześć! :) Widzę, że masz już dwójkę! Z poprzednimi też długo się staraliście, czy to tylko teraz tak coś się ociąga? :) Wydawałoby się, że z trzecim powinno już być z górki :D
    Moje dzieci mają już 12 i 9 lat. Teraz będzie inny tatuś, ja 10 lat starsza niż wtedy, do tego miałam polipa, niedomogę lutealną i wykryto jeszcze hashimoto. Cykle wyregulowane lekami, polipa już nie widać, leki na tarczyce biorę.. Zobaczymy co czas przyniesie.. ☺️

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 25 września 2017, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy jest sens testowac? ja mam 31 dc z 35 (owu 21dc)



  • Mini89 Autorytet
    Postów: 693 796

    Wysłany: 25 września 2017, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    A ja jestem głupia.

    Oczywiście się nie powstrzymałam i zrobiłam dziś test (8, góra 9dpo) - ten z Facelle pakowany pojedynczo - na początku czegoś tam się dopatrzyłam, ale już kiedyś miewałam podobnie i nic z tego nie było. Po jakichś 30 minutach, kiedy test już wysechł, ewidentnie widać już coś gołym okiem (ale nawet nie wstawiam zdjęcia, bo nie wyjdzie). Nigdy nie robiłam tego testu z Facelle i nie wiem, czy to normalne, bo może to po prostu miejsce na kreskę. Przejdę się do apteki dziś kupić jakieś inne.

    Więc w sumie nie wiadomo, czy coś może z tego być, czy nie. Na betę nie idę, bo to za wcześnie, a nie chcę ewentualnie widzieć jednocyfrowych wyników, które mi potem spadną do zera...

    Mi ją robiłam je w tamtym cyklu co nic nie wyszło i nie miałam sytuacji, żeby po wyschnięciu była kreska- ja z tych co po godzinie tez patrzą ;) Ale to powtórz może jutro albo za dwa dni innym i się okaże:)

    mi88 lubi tę wiadomość

    ex2buay3h02dl23a.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2508 816

    Wysłany: 25 września 2017, 10:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf w końcu Was nadrobiłam ;) gratulację dla nowych II kreseczek ;) tak bardzo się cieszę że Wam się udaje ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 25 września 2017, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyny od kiedy jest sens testowac? ja mam 31 dc z 35 (owu 21dc)
    Jest sens od 10 dnia po owulacji (zdarza się, że wychodzi coś wcześniej, ale nie polecam :) (hipokryzja u mnie poziom master)). Najlepiej testować w dniu spodziewanej @.
    Mini89 wrote:
    Mi ją robiłam je w tamtym cyklu co nic nie wyszło i nie miałam sytuacji, żeby po wyschnięciu była kreska- ja z tych co po godzinie tez patrzą ;) Ale to powtórz może jutro albo za dwa dni innym i się okaże:)
    Mini, ja z tych, co będą testować jeszcze dziś wieczorem :P
    Już się zaczynam bać o biochemiczną - powiem Wam, że w tym momencie dużo więcej jest we mnie strachu, niż radości. Ciekawe, czy jak kiedyś zajdę w ciążę, będę mogła się nią spokojnie cieszyć... muszę coś w psychice sobie chyba naprawić, tylko jeszcze nie wiem, jak - ale wymyślę :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego