WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiolda wrote:38 dni?! O rany. Ja też mam długie cykle (36) i mnie denerwuje, że muszę tyle czekać na owu
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyNie, nic nie biorę. Na razie nie panikuję, więc daję sobie czas, nie pędzę co chwilę do lekarza Z badania podstawowego i usg póki co wiem, że teoretycznie wszystko jest ok. Zawsze miałam długie cykle, kiedyś bardzo nieregularne - od 29 do 42 dni, teraz po odstawieniu tabletek mam długie, ale chociaż równe, więc myślę, że i tak się ustabilizowało na plus. Życie mnie chyba chce cierpliwości nauczyć, bo zbyt szybko wszystkiego wymagam Jak mi się zachciało dzidziusia, to chciałabym już, natychmiast, a widocznie organizm każe mi dojrzeć Chociaż pewnie w tym miesiącu znowu nam się uda. Wyczytałam, że stres znacznie obniża szansę, a mamy duże powody do przejmowania się oboje z mężem
Kitkat lubi tę wiadomość
-
Kasiolda wrote:Nie, nic nie biorę. Na razie nie panikuję, więc daję sobie czas, nie pędzę co chwilę do lekarza Z badania podstawowego i usg póki co wiem, że teoretycznie wszystko jest ok. Zawsze miałam długie cykle, kiedyś bardzo nieregularne - od 29 do 42 dni, teraz po odstawieniu tabletek mam długie, ale chociaż równe, więc myślę, że i tak się ustabilizowało na plus. Życie mnie chyba chce cierpliwości nauczyć, bo zbyt szybko wszystkiego wymagam Jak mi się zachciało dzidziusia, to chciałabym już, natychmiast, a widocznie organizm każe mi dojrzeć Chociaż pewnie w tym miesiącu znowu nam się uda. Wyczytałam, że stres znacznie obniża szansę, a mamy duże powody do przejmowania się oboje z mężem
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
nick nieaktualnyIneczka, odstawiłam z końcem maja.
Ewi28 tak się właśnie mówi, że tabletki pomagają. Chyba na każdą inaczej oddziałują. Ja w pierwszym cyklu się nie wstrzeliłam w owulkę (była chyba tydzień później niż sądziłam), a w drugim prawdopodobnie nie miałam owulacji w ogóle, bo nie skoczyła mi tempka. Także zobaczymy, co teraz nastąpi. Tak naprawdę to wielka niewiadomaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 12:48
-
kasiolda ja po odstawieniu tabletek pierwsze 3 cykle mialam ok 29-30 dniowe a pozniej zaczely sie wydluzac, ostatni trwal 42 dni. teraz tez by dlugo wszystko trwało bo owulacje mialam w 24dc no ale sie udalo to był nasz 4 cs bo lekarz kazal 2 miesiace po odstawieniu odczekac
-
moniśka... wrote:kasiolda ja po odstawieniu tabletek pierwsze 3 cykle mialam ok 29-30 dniowe a pozniej zaczely sie wydluzac, ostatni trwal 42 dni. teraz tez by dlugo wszystko trwało bo owulacje mialam w 24dc no ale sie udalo to był nasz 4 cs bo lekarz kazal 2 miesiace po odstawieniu odczekac
Sońkaa wrote:Ineczka, a jak długo ovarin bierzesz i na co wpłynął? Ja dopiero zaczęłam w tym cyklu na polecenie gina.
Ja cykle miałam 30-31 dni, też wolalabym krótsze, mniej czekania
Co do śluzu to jeszcze czegoś takiego nie zauważyłam. Ale jest znaczna różnica w odczuwaniu bólu piersi, wcześniej za każdym razem bolały jak diabli już na tydzień przed okresem, w tym cyklu nie bolą przy dotyku, są po prostu pełniejsze i czasem coś zakluje, ale to już bez porównania. Nie wiem co tak pozytywnie na to wpłynęło, ale najdłużej biorę castagnus, więc może on.10 cs szczęśliwy
-
nick nieaktualnymoniśka... wrote:kasiolda ja po odstawieniu tabletek pierwsze 3 cykle mialam ok 29-30 dniowe a pozniej zaczely sie wydluzac, ostatni trwal 42 dni. teraz tez by dlugo wszystko trwało bo owulacje mialam w 24dc no ale sie udalo to był nasz 4 cs bo lekarz kazal 2 miesiace po odstawieniu odczekac
-
nick nieaktualnyHa wrote:Dzień dobry
Ja od dzisiaj na urlopie. Zamierzam się odstresować i w nowy cykl rozpoczać z większym psychicznym luzem
Miłego dniaHa, Magda - mbc lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Jestem zapisana na 12.09., miałam dać znać po monitoringu czy coś zmieniam, ale nie.
W poprzednim cyklu owulacja - 16dc
W tym monitoring 12 dc (przedwczoraj) i słyszę od gin - nie ma pęcherzyka
Ale w ogóle nie było czy już pękł?
Zapytała czy był jakiś ból?
Powiedziałam, że był przedwczoraj z prawej strony.
A ona, że właśnie po prawej stronie jest płyn, który wygląda jak po pęknięciu
Mogłabym przesunąć testowanie na 5-7 dni wcześniej, ale ponieważ to nie jest na 100%, to zostawiam tak jak jest.
W 10dc faktycznie czułam dość długo silny ból prawej strony, ale dzień wcześniej dość niespodziewanie zmarła moja ciocia i myślałam, że to jakiś nerwoból. Nie miałam głowy do myśli owulacyjnych. Teraz z perspektywy zastanawiam się czy takie emocje i stres mogłyby aż tak przyspieszyć owulkę. A może po prostu prawy jajnik mam bardziej ogarnięty, bo ostatnio było z lewego.
Pozostaje jak zwykle czekać. Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie, to gin powiedziała, że będziemy poszerzać diagnostykę. Ale nie pytałam jeszcze o szczegóły, żeby się nie denerwować na zapas.22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne -
SylwiaLu moim zdaniem przesunięcie jest możliwe. Ja w poprzednim cyklu owulacje mialam 4 dni później niż sądziłam. Cały cykl mi się wydłużyl. Teraz zamówiłam testy owulacyjne które mam nadzieję ze trochę pomogą mi w staraniach
-
Ha wrote:SylwiaLu moim zdaniem przesunięcie jest możliwe. Ja w poprzednim cyklu owulacje mialam 4 dni później niż sądziłam. Cały cykl mi się wydłużyl. Teraz zamówiłam testy owulacyjne które mam nadzieję ze trochę pomogą mi w staraniach
Ja też kupiłam, tzn. zamówiłam na allegro pakiet i pokazały drugą kreskę :)teraz czekam na 2.09 i zobaczymy, czy coś z tego wyszło💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Sońkaa wrote:Ineczka, a jak długo ovarin bierzesz i na co wpłynął? Ja dopiero zaczęłam w tym cyklu na polecenie gina.
Ja drugi tydzień biorę i śluzu jeszcze nie mam takiego bo właśnie skończyła mi sie @ ale nie bolało mnie w dniu @ jak zawsze mam zwiększone libido na @ przyszła jak w zegarku nie było wydłużonego cyku po mimo że był bezowulacyjny.