WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
- 

WIADOMOŚĆ

- 

Mam podobnie 33-35 a bierzesz coś żeby wyregulować ja Ovarin i widzę różniceKasiolda wrote:38 dni?! O rany. Ja też mam długie cykle (36) i mnie denerwuje, że muszę tyle czekać na owu

30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 - 
                        nick nieaktualnyNie, nic nie biorę. Na razie nie panikuję, więc daję sobie czas, nie pędzę co chwilę do lekarza
 Z badania podstawowego i usg póki co wiem, że teoretycznie wszystko jest ok. Zawsze miałam długie cykle, kiedyś bardzo nieregularne - od 29 do 42 dni, teraz po odstawieniu tabletek mam długie, ale chociaż równe, więc myślę, że i tak się ustabilizowało na plus. Życie mnie chyba chce cierpliwości nauczyć, bo zbyt szybko wszystkiego wymagam 
 Jak mi się zachciało dzidziusia, to chciałabym już, natychmiast, a widocznie organizm każe mi dojrzeć 
 Chociaż pewnie w tym miesiącu znowu nam się uda. Wyczytałam, że stres znacznie obniża szansę, a mamy duże powody do przejmowania się oboje z mężem 

Kitkat lubi tę wiadomość
                                 - 

Dawno odstawiłas tabletki? Stres nie sprzyja albo łatwo powiedzieć żeby się mnie stresować nie przejmować itpKasiolda wrote:Nie, nic nie biorę. Na razie nie panikuję, więc daję sobie czas, nie pędzę co chwilę do lekarza
 Z badania podstawowego i usg póki co wiem, że teoretycznie wszystko jest ok. Zawsze miałam długie cykle, kiedyś bardzo nieregularne - od 29 do 42 dni, teraz po odstawieniu tabletek mam długie, ale chociaż równe, więc myślę, że i tak się ustabilizowało na plus. Życie mnie chyba chce cierpliwości nauczyć, bo zbyt szybko wszystkiego wymagam 
 Jak mi się zachciało dzidziusia, to chciałabym już, natychmiast, a widocznie organizm każe mi dojrzeć 
 Chociaż pewnie w tym miesiącu znowu nam się uda. Wyczytałam, że stres znacznie obniża szansę, a mamy duże powody do przejmowania się oboje z mężem 

https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
                        nick nieaktualnyIneczka, odstawiłam z końcem maja.
Ewi28 tak się właśnie mówi, że tabletki pomagają. Chyba na każdą inaczej oddziałują. Ja w pierwszym cyklu się nie wstrzeliłam w owulkę (była chyba tydzień później niż sądziłam), a w drugim prawdopodobnie nie miałam owulacji w ogóle, bo nie skoczyła mi tempka. Także zobaczymy, co teraz nastąpi. Tak naprawdę to wielka niewiadoma
                                Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 12:48
 - 

kasiolda ja po odstawieniu tabletek pierwsze 3 cykle mialam ok 29-30 dniowe a pozniej zaczely sie wydluzac, ostatni trwal 42 dni. teraz tez by dlugo wszystko trwało bo owulacje mialam w 24dc no ale sie udalo
 to był nasz 4 cs bo lekarz kazal 2 miesiace po odstawieniu odczekac
                                 - 

My tez czekaliśmy 3 miesiące po anty zalecenia gin tabletki odstawiłam we wrześniu 2016 dopiero powoli wsio wraca do normymoniśka... wrote:kasiolda ja po odstawieniu tabletek pierwsze 3 cykle mialam ok 29-30 dniowe a pozniej zaczely sie wydluzac, ostatni trwal 42 dni. teraz tez by dlugo wszystko trwało bo owulacje mialam w 24dc no ale sie udalo

Zaleca się przy PCO u mnie powoli skraca cykle bo miałam nawet powyżej 35 dni mam więcej śluzu generalnie reguluje gospodarkę hormonalna długo brałam antykoncepcję biorę od stycznia dwa razy dziennie trochę musi minąć żeby wszystko ruszyłoSońkaa wrote:Ineczka, a jak długo ovarin bierzesz i na co wpłynął? Ja dopiero zaczęłam w tym cyklu na polecenie gina.

Ja cykle miałam 30-31 dni, też wolalabym krótsze, mniej czekania

Co do śluzu to jeszcze czegoś takiego nie zauważyłam. Ale jest znaczna różnica w odczuwaniu bólu piersi, wcześniej za każdym razem bolały jak diabli już na tydzień przed okresem, w tym cyklu nie bolą przy dotyku, są po prostu pełniejsze i czasem coś zakluje, ale to już bez porównania. Nie wiem co tak pozytywnie na to wpłynęło, ale najdłużej biorę castagnus, więc może on.10 cs szczęśliwy

- 
                        nick nieaktualnyO wow! Gratuluję! :* Miło wiedzieć, że komuś się tak szybko udało - nadzieja skacze w górę!moniśka... wrote:kasiolda ja po odstawieniu tabletek pierwsze 3 cykle mialam ok 29-30 dniowe a pozniej zaczely sie wydluzac, ostatni trwal 42 dni. teraz tez by dlugo wszystko trwało bo owulacje mialam w 24dc no ale sie udalo
                                 - 
                        nick nieaktualnyTaaaak!Ha wrote:Dzień dobry

Ja od dzisiaj na urlopie. Zamierzam się odstresować i w nowy cykl rozpoczać z większym psychicznym luzem
Miłego dnia
 Podoba mi się takie podejście! Trzymam więc kciuki i za Ciebie i za siebie i za pozostałe staraczki wrześniowe 

Ha, Magda - mbc lubią tę wiadomość
                                 - 

Hej dziewczyny,
Jestem zapisana na 12.09., miałam dać znać po monitoringu czy coś zmieniam, ale nie.
W poprzednim cyklu owulacja - 16dc
W tym monitoring 12 dc (przedwczoraj) i słyszę od gin - nie ma pęcherzyka
Ale w ogóle nie było czy już pękł?
Zapytała czy był jakiś ból?
Powiedziałam, że był przedwczoraj z prawej strony.
A ona, że właśnie po prawej stronie jest płyn, który wygląda jak po pęknięciu
Mogłabym przesunąć testowanie na 5-7 dni wcześniej, ale ponieważ to nie jest na 100%, to zostawiam tak jak jest.
W 10dc faktycznie czułam dość długo silny ból prawej strony, ale dzień wcześniej dość niespodziewanie zmarła moja ciocia i myślałam, że to jakiś nerwoból. Nie miałam głowy do myśli owulacyjnych. Teraz z perspektywy zastanawiam się czy takie emocje i stres mogłyby aż tak przyspieszyć owulkę. A może po prostu prawy jajnik mam bardziej ogarnięty, bo ostatnio było z lewego.
Pozostaje jak zwykle czekać. Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie, to gin powiedziała, że będziemy poszerzać diagnostykę. Ale nie pytałam jeszcze o szczegóły, żeby się nie denerwować na zapas.22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne - 

SylwiaLu moim zdaniem przesunięcie jest możliwe. Ja w poprzednim cyklu owulacje mialam 4 dni później niż sądziłam. Cały cykl mi się wydłużyl. Teraz zamówiłam testy owulacyjne które mam nadzieję ze trochę pomogą mi w staraniach
                                 - 

Ha wrote:SylwiaLu moim zdaniem przesunięcie jest możliwe. Ja w poprzednim cyklu owulacje mialam 4 dni później niż sądziłam. Cały cykl mi się wydłużyl. Teraz zamówiłam testy owulacyjne które mam nadzieję ze trochę pomogą mi w staraniach

Ja też kupiłam, tzn. zamówiłam na allegro pakiet i pokazały drugą kreskę :)teraz czekam na 2.09 i zobaczymy, czy coś z tego wyszło
                                💙11.06.2019
💙 05.08.2021 - 

Sońkaa wrote:Ineczka, a jak długo ovarin bierzesz i na co wpłynął? Ja dopiero zaczęłam w tym cyklu na polecenie gina.
Ja drugi tydzień biorę i śluzu jeszcze nie mam takiego bo właśnie skończyła mi sie @ ale nie bolało mnie w dniu @ jak zawsze mam zwiększone libido na @ przyszła jak w zegarku nie było wydłużonego cyku po mimo że był bezowulacyjny.