Forum Starając się - ogólne WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 września 2017, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie tak sobie czytam twoje notatki i bardzo mozliwe że się owulacja przeunela przez przeziębienie. Także działajcie dalej, wystarczy co dwa dni ;-)

    Szyszunia 89 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 września 2017, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tempka w górze ;P mam nadzieje...

    Kitkat lubi tę wiadomość

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 11 września 2017, 15:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Cześć jest Nowa u Was na wątku ;-)
    Ogólnie jestem z innego, ale mało kiedy już sie udzielam, bo jestem w zawieszeniu :-(

    Szyszunia, jakie Ty masz te testy allegrowskie? Ja miałam niebiesikie i tez mi nie wychodziły kupilam sobie różowe i bajka. Piękne krechy.

    Spadek niestety nie wróży nic dobrego, ale jak dziewczyny pisały może być to spadek w którym dopiero bedzie owulacja. Ja nie widzę sensu testowania.
    U mnie niebieskie wychodzą, ale tych różowych chętnie tez spróbuje wrzucisz linka? Znalazłam te różowe ale tylko kilka sztuk a czasami są w pakiecie 50 np

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 11 września 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya o której godzinie mierzysz? o 7.00?

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 11 września 2017, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    tempka w górze ;P mam nadzieje...
    Trzymam kciuki temp bardzo ładna :)) kiedy testujesz ?

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 września 2017, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/testy-owulacyjne-owulacyjny-30szt-5-ciazowe-gratis-i5330826631.html?snapshot=MjAxNy0wNi0xNVQyMDoyNTowMy41ODJaO2J1eWVyO2U2MzhiNjVjNDYxZGIxNWQyMzJkN2VhMTg4ODljYTRlZDA3ZWQyZTY3ODEzNjY0Yjc0YjMxZDQ1MTFjOGU0OTg%3D

    Ja od tego sprzedającego kupiłam.

    Mi tez wychodziły niebieskie ale zawsze była prawie pozytywne.

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 11 września 2017, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,

    Mam wynik Anty Tpo <9 IU/ml norma 00-34

    Czy to jest ok wynik?

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Kitkat Autorytet
    Postów: 328 189

    Wysłany: 11 września 2017, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    tempka w górze ;P mam nadzieje...
    Powodzenia!

    oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Ellka Autorytet
    Postów: 2387 768

    Wysłany: 11 września 2017, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wyniki porządku. Masz tarczyce ok :-)

    Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 11 września 2017, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Witam sie,

    Mam wynik Anty Tpo <9 IU/ml norma 00-34

    Czy to jest ok wynik?
    Moim zdaniem oki :)

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 11 września 2017, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dobre wieści - beta spadła do 0,5 :)
    Sarrra - tak, biochemiczna. Dużo czytałam o tym, że często zachodzi się potem bardzo szybko, ale z drugiej strony boję się powtórki. Stąd te badania genetyczne i immunologiczne, które teraz robię.
    Dziś byłam u lekarza i jestem zadowolona, choć nie podniósł mnie na duchu. Ogólnie podszedł do tematu poważnie, bo stwierdził, że musimy się powoli dowiadywać, dlaczego była ta biochemiczna. Wszędzie pisze, że pierwszy raz się po prostu zdarza i nie wykonuje się wtedy żadnych badań. Dlatego takie podejście mnie zdziwiło i trochę podłamało. Jednocześnie cieszę się, że traktuje temat serio, zlecił mi parę badań. Niestety, usg nie zrobił, bo stwierdził, że w tym momencie nie ma po co... Zasugerował też badanie nasienia. Wyślę na razie mojego na posiew nasienia, bo coś często przyplątują mi się infekcje zaraz po stosunku i może coś w tym jest...
    Mam jutro zrobić wymaz z pochwy i szyjki macicy w związku z tą infekcją, dostałam też lek, który mam wziąć po badaniu, no i zobaczymy, co dalej. Jutro też pójdę zrobić te badania immunologiczne. Dużo tych lekarzy i badań ostatnio :)

    pilik lubi tę wiadomość

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • malinek 91 Przyjaciółka
    Postów: 94 23

    Wysłany: 11 września 2017, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeeej!!
    trochę mnie nie było, musiałam nadrobić :)
    powiedzcie mi,czy od luteiny dopochwowo mogę czuć jajnik z którego była owulacja? siedzę sobie w Chorwacji i czuję drania jak czasem pobolewa. dodatkowo takie białe uplawy ale to pewnie tabletka się wylewa . co myślicie?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 18:28

    Kiedyś będziemy mamami :)
  • Mini89 Autorytet
    Postów: 690 795

    Wysłany: 11 września 2017, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymalam i idę jutro na monitoring. Dziś 19dc i testy negatywne a brzuch boli i to coraz bardziej i się zastanawiam czy jakieś jajeczko się wyhodowalo :) miałam na chwile odpuścić lekarza i zdać się tylko na testy ale jakoś nie umiem...

    ex2buay3h02dl23a.png
  • Szyszunia 89 Autorytet
    Postów: 289 113

    Wysłany: 11 września 2017, 19:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    U mnie niebieskie wychodzą, ale tych różowych chętnie tez spróbuje wrzucisz linka? Znalazłam te różowe ale tylko kilka sztuk a czasami są w pakiecie 50 np

    Testy mam niebieskie z allegro, a dzis kupilam takie z Domowe Laboratorium i mam nadzieję, że w tym cyklu jeszcze się coś pokaże :-)

    atdc3e5eldv1f00y.png

    1o4u43asxvsm0aw6.png

  • yvonneSW Autorytet
    Postów: 532 527

    Wysłany: 11 września 2017, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 12:26

    -Monika-, Aife lubią tę wiadomość

    Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1390 464

    Wysłany: 11 września 2017, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informację, widzę że u wielu z Was udało się po 15 dniu cyklu, zatem nie tracę nadziei i nastawiam się optymistycznie :)

    Aife lubi tę wiadomość


    Starania o II szczęście, rozpoczynamy od maja 2020 :D
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2953 1173

    Wysłany: 11 września 2017, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszunia 89 wrote:
    Testy mam niebieskie z allegro, a dzis kupilam takie z Domowe Laboratorium i mam nadzieję, że w tym cyklu jeszcze się coś pokaże :-)
    Tez je miałam wychodziły fajnie tylko drogie a jak te z Allegro wychodzą to trochę taniej będzie i tak tyle na leki wydaje ze masakra

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mi88 Autorytet
    Postów: 1826 2128

    Wysłany: 11 września 2017, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować z tymi za złotówkę. Jeśli będą wychodzić, to fajnie. Tylko trzeba mieć na względzie to, żę często słaba kreska jest już pozytywnym wynikiem.
    Ja się na nich strasznie przejechałam. W pierwszym cyklu wychodziły mi właśnie słabe kreski, ale stwierdziłam, że OK - będę słabą kreskę uznawała za owulację, bo inne objawy się ładnie pokrywały.
    W kolejnym cyklu drugiej kreski w ogóle nie było. Śluz był już płodny, więc trochę mnie to dziwiło. Akurat miałam wtedy USG i stwierdzony dojrzały pęcherzyk. Po USG zrobiłam dla porównania test Facelle z Rossmanna - wielka tłusta kreska na Facelle, i zupełnie nic na tym paskowym niebieskim z Allegro. Może jakaś felerna seria testów.
    Kupiłam kilkadziesiąt i leżą, bo jestem na nie zła :) Jak chcesz, to Ci wyślę, ale ostrzegam - mogą być popsute.

    Podpowiedzcie proszę - jest sens, żebym jutro jeszcze zbadała sobie poziom glukozy? Nie mówią o teście obciążeniowym, tylko takie zwykłe badanie poziomu glukozy we krwi? Czy to może jakoś wpływać na poronienie?

    Taką listę badań przygotowałam sobie na jutro:
    P/c. p. kardiolipinie IgG i IgM
    P/c. przeciwjądrowe ANA, AMA, ASMA
    P/c. p. antygenom łożyska
    Antykoagulant toczniowy
    Komórki NK
    Witamina D3
    Toksoplazmoza IgG + IgM (rok temu wyszło mi negatywnie, ale czasem jadłam tatara i steki, więc chcę sprawdzić jeszcze raz)

    Wydam jutro fortunę na to :)

    qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • LilyEvans Autorytet
    Postów: 727 296

    Wysłany: 11 września 2017, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej jestem nowa w tym wątku. Kilka dni temu skończyłam brac luteinę i jedyne co to dziisaj miałam lekkie bezowe plamienie przed południem a po ❤️ Wszystko ustało (normalnie tej metody używam zeby rozkręcić okres) i okropne bole krzyża i cyckow.
    Wpiszcie mnie na pojutrze bo jutro chyba jeszcze nie bede robic ;)

    Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • pilik Autorytet
    Postów: 4089 7320

    Wysłany: 12 września 2017, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zrób jeszcze koniecznie cytomegalie. Jest dużo bardziej niebezpieczna od toksoplazmozy i powoduje poronienia też. Do tego nie ma objawów praktycznie No i nie leczy się tylko odczekuje tak naprawdę. Co do glukozy nie mam pojęcia

    ds022el.png

    u4uGp2.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego