WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Cześć jest Nowa u Was na wątku
Ogólnie jestem z innego, ale mało kiedy już sie udzielam, bo jestem w zawieszeniu
Szyszunia, jakie Ty masz te testy allegrowskie? Ja miałam niebiesikie i tez mi nie wychodziły kupilam sobie różowe i bajka. Piękne krechy.
Spadek niestety nie wróży nic dobrego, ale jak dziewczyny pisały może być to spadek w którym dopiero bedzie owulacja. Ja nie widzę sensu testowania.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Marya wrote:tempka w górze ;P mam nadzieje...
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/testy-owulacyjne-owulacyjny-30szt-5-ciazowe-gratis-i5330826631.html?snapshot=MjAxNy0wNi0xNVQyMDoyNTowMy41ODJaO2J1eWVyO2U2MzhiNjVjNDYxZGIxNWQyMzJkN2VhMTg4ODljYTRlZDA3ZWQyZTY3ODEzNjY0Yjc0YjMxZDQ1MTFjOGU0OTg%3D
Ja od tego sprzedającego kupiłam.
Mi tez wychodziły niebieskie ale zawsze była prawie pozytywne. -
Almond wyniki porządku. Masz tarczyce ok
-
Almond wrote:Witam sie,
Mam wynik Anty Tpo <9 IU/ml norma 00-34
Czy to jest ok wynik?
Cześć dziewczyny! U mnie dobre wieści - beta spadła do 0,5
Sarrra - tak, biochemiczna. Dużo czytałam o tym, że często zachodzi się potem bardzo szybko, ale z drugiej strony boję się powtórki. Stąd te badania genetyczne i immunologiczne, które teraz robię.
Dziś byłam u lekarza i jestem zadowolona, choć nie podniósł mnie na duchu. Ogólnie podszedł do tematu poważnie, bo stwierdził, że musimy się powoli dowiadywać, dlaczego była ta biochemiczna. Wszędzie pisze, że pierwszy raz się po prostu zdarza i nie wykonuje się wtedy żadnych badań. Dlatego takie podejście mnie zdziwiło i trochę podłamało. Jednocześnie cieszę się, że traktuje temat serio, zlecił mi parę badań. Niestety, usg nie zrobił, bo stwierdził, że w tym momencie nie ma po co... Zasugerował też badanie nasienia. Wyślę na razie mojego na posiew nasienia, bo coś często przyplątują mi się infekcje zaraz po stosunku i może coś w tym jest...
Mam jutro zrobić wymaz z pochwy i szyjki macicy w związku z tą infekcją, dostałam też lek, który mam wziąć po badaniu, no i zobaczymy, co dalej. Jutro też pójdę zrobić te badania immunologiczne. Dużo tych lekarzy i badań ostatniopilik lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
heeeej!!
trochę mnie nie było, musiałam nadrobić
powiedzcie mi,czy od luteiny dopochwowo mogę czuć jajnik z którego była owulacja? siedzę sobie w Chorwacji i czuję drania jak czasem pobolewa. dodatkowo takie białe uplawy ale to pewnie tabletka się wylewa . co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 18:28
Kiedyś będziemy mamami -
A ja nie wytrzymalam i idę jutro na monitoring. Dziś 19dc i testy negatywne a brzuch boli i to coraz bardziej i się zastanawiam czy jakieś jajeczko się wyhodowalo miałam na chwile odpuścić lekarza i zdać się tylko na testy ale jakoś nie umiem...
-
Ineczka wrote:U mnie niebieskie wychodzą, ale tych różowych chętnie tez spróbuje wrzucisz linka? Znalazłam te różowe ale tylko kilka sztuk a czasami są w pakiecie 50 np
Testy mam niebieskie z allegro, a dzis kupilam takie z Domowe Laboratorium i mam nadzieję, że w tym cyklu jeszcze się coś pokaże
-
Szyszunia 89 wrote:Testy mam niebieskie z allegro, a dzis kupilam takie z Domowe Laboratorium i mam nadzieję, że w tym cyklu jeszcze się coś pokaże
Możesz spróbować z tymi za złotówkę. Jeśli będą wychodzić, to fajnie. Tylko trzeba mieć na względzie to, żę często słaba kreska jest już pozytywnym wynikiem.
Ja się na nich strasznie przejechałam. W pierwszym cyklu wychodziły mi właśnie słabe kreski, ale stwierdziłam, że OK - będę słabą kreskę uznawała za owulację, bo inne objawy się ładnie pokrywały.
W kolejnym cyklu drugiej kreski w ogóle nie było. Śluz był już płodny, więc trochę mnie to dziwiło. Akurat miałam wtedy USG i stwierdzony dojrzały pęcherzyk. Po USG zrobiłam dla porównania test Facelle z Rossmanna - wielka tłusta kreska na Facelle, i zupełnie nic na tym paskowym niebieskim z Allegro. Może jakaś felerna seria testów.
Kupiłam kilkadziesiąt i leżą, bo jestem na nie zła Jak chcesz, to Ci wyślę, ale ostrzegam - mogą być popsute.
Podpowiedzcie proszę - jest sens, żebym jutro jeszcze zbadała sobie poziom glukozy? Nie mówią o teście obciążeniowym, tylko takie zwykłe badanie poziomu glukozy we krwi? Czy to może jakoś wpływać na poronienie?
Taką listę badań przygotowałam sobie na jutro:
P/c. p. kardiolipinie IgG i IgM
P/c. przeciwjądrowe ANA, AMA, ASMA
P/c. p. antygenom łożyska
Antykoagulant toczniowy
Komórki NK
Witamina D3
Toksoplazmoza IgG + IgM (rok temu wyszło mi negatywnie, ale czasem jadłam tatara i steki, więc chcę sprawdzić jeszcze raz)
Wydam jutro fortunę na to
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Hej hej jestem nowa w tym wątku. Kilka dni temu skończyłam brac luteinę i jedyne co to dziisaj miałam lekkie bezowe plamienie przed południem a po ❤️ Wszystko ustało (normalnie tej metody używam zeby rozkręcić okres) i okropne bole krzyża i cyckow.
Wpiszcie mnie na pojutrze bo jutro chyba jeszcze nie bede robicPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs