WRZEŚNIOWE TESTOWANIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
pilik wrote:Sarrra dobrze że u Ciebie wszystko szybko się zregenerowało. Trzymam kciuki za następny cykl. Czemu witamin tych nie niższa brac?
Mi nie ma opcji u mnie - było jedno jajeczko dominujące (dwa takie maleńkie jakby wcale) a w drugim jajniku pusto więc to na pewno nie to. Organizm leci w kulki po prostu . Pewnie stres i zmęczenie mu pomagają!
Dominisia jeżeli 7dpo to możliwe że inplantacyjne. Przy 3dpo to nie realne -
Dzień dobry:)
Nie widziałam żeby ktoś założył wątek październikowy jeszcze;)
Sarrrra przykro mi:* Kciuki za następny cykl, żeby okazał się szczęśliwym:) -
nick nieaktualny
-
Mało pozytywny, ale to dopiero początek,a w i sierpniu było całkiem ok z tego co widziałam
Mam pytanie do osób, którym się udało...
Powiedzcie czy owulacja w udanym cyklu była faktycznie gdzieś w okolicach 13-15 dnia?
Czy wiecie, czy udało Wam się zajść w tych mniej więcej dniach, czy np udawało Wam się również w przykładowo 20 dniu cyklu...?
Wcześniejsze dwa cykle staraliśmy się od ok 9 dnia cyklu do ok 20 ( co dwa dni- bądź codziennie ).
Aktualnie jestem w 11 dc, a starania będziemy mogli rozpocząć za parę dni dopiero i tak myślę,czy jest sens się łudzić że to wystarczy?
Nie mierzę temp, nie używam testów owu ... póki co :p
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Cykle : 28-30 ( Nie wiem czy można je uznać za regularne : 26,33,27,30,24,28,28,30,31 - tak trwały ostatnie.
Dlatego kalendarzyk wylicza płodne w 14-16 dniach cyklu.
Do tej pory plamienia 2-3 dniowe liczyłam jak okres i zapisywałam je jako początek. Czytając Wasze wpisy od tego miesiąca nie liczyłam ich jako okres - mam nadzieję że dobrze robię Bo mam 2-3 dni plamień i 5 dni okres, a do tej pory liczyłam 7 dni @.
Dzięki Rene za info !
Paulinaaa wrote:Cykle : 28-30 ( Nie wiem czy można je uznać za regularne : 26,33,27,30,24,28,28,30,31 - tak trwały ostatnie.
Dlatego kalendarzyk wylicza płodne w 14-16 dniach cyklu.
Do tej pory plamienia 2-3 dniowe liczyłam jak okres i zapisywałam je jako początek. Czytając Wasze wpisy od tego miesiąca nie liczyłam ich jako okres - mam nadzieję że dobrze robię Bo mam 2-3 dni plamień i 5 dni okres, a do tej pory liczyłam 7 dni @.
Dzięki Rene za info !
-
edwarda20 wrote:Tez miałam takie cykle, raz krócej raz dluzej. Na usg widac ze jeden jajnik mam mniejszy stad te pare dni różnicy. Owulacje miałam mniej wiecej tak jak wyznaczalo ovu. Jedynie co mogę ci doradzić to po prostu serduszkowac nie czekając na owulke bo można ja przeoczyć.
Dzięki, no póki co rozpoczynamy, 1 cykl działaliśmy codziennie, drugi cykl co 2 dzień heh..a teraz właśnie trochę się zmartwiłam bo będziemy mogli ale tak od 14-15 dnia cyklu dopiero. Dlatego ciekawa byłam jak to u Was wyglądało przy udanych próbach
Paulinaaa wrote:Mało pozytywny, ale to dopiero początek,a w i sierpniu było całkiem ok z tego co widziałam
Mam pytanie do osób, którym się udało...
Powiedzcie czy owulacja w udanym cyklu była faktycznie gdzieś w okolicach 13-15 dnia?
Czy wiecie, czy udało Wam się zajść w tych mniej więcej dniach, czy np udawało Wam się również w przykładowo 20 dniu cyklu...?
Wcześniejsze dwa cykle staraliśmy się od ok 9 dnia cyklu do ok 20 ( co dwa dni- bądź codziennie ).
Aktualnie jestem w 11 dc, a starania będziemy mogli rozpocząć za parę dni dopiero i tak myślę,czy jest sens się łudzić że to wystarczy?
Nie mierzę temp, nie używam testów owu ... póki co :p
Od dwóch cykli mam monitoring cykle mam podobnie jak ty różnie chociaż powoli się skracają biorę Ovarin na wyregulowanie cykli. Poprzedni cykl miałam 35 dniowy 18dc byłam u gin i pęcherzyk miał 17mm gin obstawiała ze między 20 a 25 dc będzie owulacja. 21 dc bolały mnie jajniki a 22dc wyszedł mi pozytywny test obstawiałm ze 23 albo 24 dc była owulka.27 dc byłam u gin i okazało się, ze jest ciałko żółte wiec owulka była. Czyli w moim przypadku jak mam 35dc to owulke mam dopiero od 20 dc w górę co potwierdza gin wiec jak widzisz można mieć późno owulacje.W kolejnym cyklu umówiłam się 18dc żeby zobaczyć czy będę miała podobnie owulacje i okazało się, ze jest płyn w zatoce i owulka była niedawno robiłam testyi mierzyłem temp wszystko się zgadzało 17dc była owulacja a cykl miałam 30 dniowy.Wiec jak widzisz dopóki nie uregulują się cykle może być tak jak u mnie, ze owulacja będzie późno przy długich cyklach (33-35)powyżej 20 dnia, ale może być tez wcześniej jak cykl się skróci. Najlepiej iść na monitoring jak masz długie cykle to nie ma co iść wcześniej niż koło 13-15 dc bo nic nie będzie widać ja byłam w pierwszym 10dc nic nie było już się bałam ze nici z cyklu a u mnie po prostu nie ma co iść wcześniej niż 15-17dc:)
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Paulina, ja miałam owu wg of 20 dc. Serduszka były 13, 14, 16, 18, 20 więc średnio co 2 dni:)
-
Paulinaaa wrote:Dzięki, no póki co rozpoczynamy, 1 cykl działaliśmy codziennie, drugi cykl co 2 dzień heh..a teraz właśnie trochę się zmartwiłam bo będziemy mogli ale tak od 14-15 dnia cyklu dopiero. Dlatego ciekawa byłam jak to u Was wyglądało przy udanych próbach
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ellka wrote:Paulina, ja miałam owu wg of 20 dc. Serduszka były 13, 14, 16, 18, 20 więc średnio co 2 dni:)
Ellka lubi tę wiadomość
Ellka wrote:Dzień dobry:)
Nie widziałam żeby ktoś założył wątek październikowy jeszcze;)
Sarrrra przykro mi:* Kciuki za następny cykl, żeby okazał się szczęśliwym:)
Ineczka, ja mogę spróbować, ale nie wiem ile będe miała siły i czasu na prowadzenie;) chyba że będą jeszcze chętne do ogarniania tabelki?