Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czytoto wrote:No właśnie tylko u mnie nie było braku miesiączki tylko „wspomaganie?” Drugiej fazy i teraz nie wiem..
Jeśli brałaś podobne dawki tą samą drogą, to na zdrowy rozum powinno być podobnie, wg opisu farmakokinetyki maksymalne stężenie utrzymuje się przez 24 h, okres półtrwania wynosi 13 h. Ale nie wiem jak niski progesteron musi być żeby wystąpiło krwawienie.
Jak nie chcesz czekać w niepewności, to dzwoń do gina, a uzyskaną wiedzą się podziel- nigdy nie wiadomo kiedy się przyda 😊
Czytoto lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypaprotka17 wrote:😥 ktory dzień po jesteś? AAA doczytałam teraz o niedzieli. To jakoś wcześnie robiłaś
Dziewczynki trzymam kciuki za resztę❤️❤️❤️paprotka17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszaks wrote:U mnie dziś 27 DC. Czyli 11 dpo. Poczekam jeszcze i w czwartek znowu test,no chyba że 🐒 się zjawi. Ciążowe się niestety nie czuje.
Dziewczynki trzymam kciuki za resztę❤️❤️❤️Myszaks lubi tę wiadomość
-
Myszaks wrote:U mnie dziś 27 DC. Czyli 11 dpo. Poczekam jeszcze i w czwartek znowu test,no chyba że 🐒 się zjawi. Ciążowe się niestety nie czuje.
Dziewczynki trzymam kciuki za resztę❤️❤️❤️
U mnie w zasadzie 4-5 DC. Pierwszego dnia plamienia więc nie zaliczyłam do okresu a chyba powinnam. Słabszy niż zawsze pewnie dlatego że pierwszy po poronieniu. Faktycznie chyba endometrium było cienkie. Mam nadzieję że się poprawi*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Czytoto wrote:Melduję biel ⚪️ Kciuki za resztę✊
Wiecie może ile dni po odstawieniu luteiny powinien pojawić się okres? Czytałam różne wersje..
U mnie zazwyczaj pojawiał się po 2/3 dniachCzytoto lubi tę wiadomość
-
dracaena kiedy masz pierwsza wizytę?
-
Co to za wysyp bieli 😔😔😔 mam nadzieję, że testy są za mało czule i te dwie krechy Wam się pojawia 😁⏸️🤞Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
No nie, dalej biała passa wrześniowa. Oby to się w najbliższych dniach u nas babeczki zmieniło!walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie testujące! Nie wiem co ten wrzesień taki pechowy, ale Livka w sierpniu tak wysoko ustawiła poprzeczkę, że trudno to będzie przebić kiedykolwiek 🙈
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej - nowy ginegolog, bo właściwie do tej pory nie miałam takiego „swojego” (dużo się przeprowadzałam i za każdym razem w nowym mieście musiałam szukać nowego gina). Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, gin bardzo skrupulatny, a ja też byłam wybitnie dobrze przygotowana na wizytę, bo miałam ze sobą wszystkie wyniki badań z ostatniego pół roku. Też nie byłam najłatwiejszą pacjentką, bo w sumie gin mnie widział po raz pierwszy od razu po tym biochemie i nie miał porównania jak wyglądam „normalnie” w zwykłym cyklu.
Jedyne co mnie zastanowiło jak wspomniałam o tym progesteronie to gin powiedział, żeby tego nie badać i nie suplementować, bo to nie jest wcale główny czynnik problemów i że progesteron ma tylko 4-5% wpływu na ciążę 🤷🏼♀️ Spotkałyście się z takim podejściem?
W sensie nie neguję tego, bo w tym cyklu też chcę trochę odpocząć i zostać na wolnym strzelcu i nie mam takiego ciśnienia jeszcze na dodatkowe suplementacje. Tym bardziej, że jestem też umówiona na wizytę w „normalnym” stanie, żeby gin też mógł zobaczyć jak wyglądam standardowo - i to jest dla mnie bardzo okej, że on najpierw chce mnie poznać (xD) a później dopiero wdrażać ewentualne leczenie.siesiepy, ANGELIKA lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Amunicja wrote:Jeśli brałaś podobne dawki tą samą drogą, to na zdrowy rozum powinno być podobnie, wg opisu farmakokinetyki maksymalne stężenie utrzymuje się przez 24 h, okres półtrwania wynosi 13 h. Ale nie wiem jak niski progesteron musi być żeby wystąpiło krwawienie.
Jak nie chcesz czekać w niepewności, to dzwoń do gina, a uzyskaną wiedzą się podziel- nigdy nie wiadomo kiedy się przyda 😊
Mój gin dzisiaj akurat nienprzyjmuje, ale jak dostanę okres to dam znać 😉Amunicja lubi tę wiadomość
-
ANGELIKA wrote:Nowe miejsce dla psiaka to jest zawsze stres. A spacer dobra rzecz dla zdrowia. Głowa do góry😂
PS. Jestem fanką psiaków.
Nie wiem czy spacer o 3 przyczyniłby się do mojego zdrowia. Raczej do jego psucia🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Mart768 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie testujące! Nie wiem co ten wrzesień taki pechowy, ale Livka w sierpniu tak wysoko ustawiła poprzeczkę, że trudno to będzie przebić kiedykolwiek 🙈
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej - nowy ginegolog, bo właściwie do tej pory nie miałam takiego „swojego” (dużo się przeprowadzałam i za każdym razem w nowym mieście musiałam szukać nowego gina). Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, gin bardzo skrupulatny, a ja też byłam wybitnie dobrze przygotowana na wizytę, bo miałam ze sobą wszystkie wyniki badań z ostatniego pół roku. Też nie byłam najłatwiejszą pacjentką, bo w sumie gin mnie widział po raz pierwszy od razu po tym biochemie i nie miał porównania jak wyglądam „normalnie” w zwykłym cyklu.
Jedyne co mnie zastanowiło jak wspomniałam o tym progesteronie to gin powiedział, żeby tego nie badać i nie suplementować, bo to nie jest wcale główny czynnik problemów i że progesteron ma tylko 4-5% wpływu na ciążę 🤷🏼♀️ Spotkałyście się z takim podejściem?
W sensie nie neguję tego, bo w tym cyklu też chcę trochę odpocząć i zostać na wolnym strzelcu i nie mam takiego ciśnienia jeszcze na dodatkowe suplementacje. Tym bardziej, że jestem też umówiona na wizytę w „normalnym” stanie, żeby gin też mógł zobaczyć jak wyglądam standardowo - i to jest dla mnie bardzo okej, że on najpierw chce mnie poznać (xD) a później dopiero wdrażać ewentualne leczenie.
Poznać dogłębnie. 🤔Mart768, Ancalime lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
kropka_123 wrote:dracaena kiedy masz pierwsza wizytę?
Pierwsza już miałam tylko ciut wcześnie bo przed beta 1000, ale ze złapana Kropka w macicy. Druga 4.10.
Mart, mój ginekolog dal mi Dupka, ale z podobnym przekazem - nie bada się go szczególnie i tylko nerwów sobie dokładamy, bo zdrowa ciążę ciężko uszkodzić, a jeśli ma coś być nie tak na tym etapie to i tak będzie.
Mój gin też najpierw przed wdrożeniem leczenia sprawdzał czy mam własne owulacje itp. (zdziwiłam się, że mam czasem )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 08:20
Mart768, siesiepy, kropka_123 lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Siesiepy xD mnie przyszło na myśl „poznać od doopy strony” xD
siesiepy, Ancalime, Amunicja, ChocoMonster, Beezi, Lipcowa lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Czytoto u mnie po 3 do 5 dni po odstawieniu Dupka pojawiał się okres.
BTW. z drugiej strony u mnie ciężko powiedzieć na ile np. pomógł w zagnieżdżeniu (brałam w II fazie cyklu żebyśmy na moje okresy nie czekali po 3 mce, choć pewnie po uregulowaniu owulacji może wystąpiłyby szybciej xD). Z innej str - jestem niemal pewna, że na wakacjach przeszłam jedna biochemiczna mimo Duphastonu (spozniony okres, objawy utrzymujace sie jakbym brala Dupka), ale nie badałam bety więc nie wiem na 100%.Czytoto lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Czytoto, Myszaks, Marciocha tule ❤️
Ja jestem załamana,moje piersi jakby mniej są wrażliwe 😥😥😥Myszaks, Marciocha98, Czytoto lubią tę wiadomość