Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
Odpowiedz

Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr_katarzyna wrote:
    Ja dzisiaj rano nie testowałam, bo nie chciałam sobie zepsuć humoru w pracy, ale testuje popołudniu!
    Mnie tam dwie kreski by nie popsuły humoru 😀😀😀

Agn1000, siesiepy, czarneniebo lubią tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki u mnie też nie za ciepło.aoj mnie budzi żeby go podrzucić do roboty😭😭😭😭😭 ostatni dzień na szczęście 🤣🤣🤣🤣dzisiaj go zamierzam dorwać seksualnie i co drugi dzień przynajmniej będę go męczyć 🤣

paprotka17, siesiepy, Andelulla, SandraH.97, Cotakoza, Madziq6 lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Hej kobietki u mnie też nie za ciepło.aoj mnie budzi żeby go podrzucić do roboty😭😭😭😭😭 ostatni dzień na szczęście 🤣🤣🤣🤣dzisiaj go zamierzam dorwać seksualnie i co drugi dzień przynajmniej będę go męczyć 🤣
    Za te podwózki, z budzeniem (!), to Ci się należy dwa razy dziennie: :D

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A6, jak to oszczędzają wyłączając ciepłą wodę 😳😑?! I ja też głosowałam na kilka (chyba 4?)

Mart, a kim jest Twój z zawodu? Mój kierowcą i w sumie też staramy się dopasować do jego zjazdów. Co z tego, jak ostatnio coś się przesunęło i automatycznie kicha 🙄

DrKatarzyna, a może właśnie miałabyś dobry humor? Ja, w każdym bądź razie, nie potrafiłabym się powstrzymać 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 07:55

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny ;)

Podczytuje Was od pewnego czasu, ale w końcu nadszedł moment, w którym sama muszę poprosić o poradę, bo nie daje mi to spokoju.
    Jestem teoretycznie przed owulacją- ginekolog założył, że będzie w sobotę,. Na razie nie czuję i nie czułam wyraźnego kłucia w jajnikach (zazwyczaj występuje dość wyraźne). Początkiem tygodnia śluz się pięknie rozwijał był wodnisty i zaczynał się rozciągać, aż tu wczoraj i dziś zrobił się kremowy..Wczoraj myślałam, że to wynik porannych przytulanek z mężem, no ale dziś to samo :( Miałam niby skok temperatury, ale to raczej wina przeziębienia, przynajmniej tak mi się wydaje.
    Testy owulacyjne cały czas wychodzą negatywne, chyba że przeoczyłam dobry moment.
    Miałyście tak kiedyś? Myślicie że ten cykl spisany jest na straty?

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka17 wrote:
    Za te podwózki, z budzeniem (!), to Ci się należy dwa razy dziennie: :D
    Nie martw się cwany jest🤣🤣🤣🤣 jak mnie budzi to ma 10 minut żeby być na miejscu. Zdążę tylko na piżamę naciągnąć dresy i wyskoczyć z domu 🤣🤣🤣🤣

paprotka17 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 wrote:
    Hej, dziewczyny ;)

Podczytuje Was od pewnego czasu, ale w końcu nadszedł moment, w którym sama muszę poprosić o poradę, bo nie daje mi to spokoju.
    Jestem teoretycznie przed owulacją- ginekolog założył, że będzie w sobotę,. Na razie nie czuję i nie czułam wyraźnego kłucia w jajnikach (zazwyczaj występuje dość wyraźne). Początkiem tygodnia śluz się pięknie rozwijał był wodnisty i zaczynał się rozciągać, aż tu wczoraj i dziś zrobił się kremowy..Wczoraj myślałam, że to wynik porannych przytulanek z mężem, no ale dziś to samo :( Miałam niby skok temperatury, ale to raczej wina przeziębienia, przynajmniej tak mi się wydaje.
    Testy owulacyjne cały czas wychodzą negatywne, chyba że przeoczyłam dobry moment.
    Miałyście tak kiedyś? Myślicie że ten cykl spisany jest na straty?
    Masz jakieś problemy zdrowotne? Bierzesz leki? Ginekolog założył - tak wyliczył? Czy robił USG?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Masz jakieś problemy zdrowotne? Bierzesz leki? Ginekolog założył - tak wyliczył? Czy robił USG?

Nie mam problemów zdrowotnych i nie przyjmuje żadnych leków, jedynie od środy małe przeziębienie.
    Zrobił USG, pęcherzyk ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 08:31

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 wrote:
    Nie mam problemów zdrowotnych i nie przyjmuje żadnych leków, jedynie od środy małe przeziębienie.
    Zrobił USG, pęcherzyk ok ;)
    Wiesz sam pęcherzyk to nie oznaką owulacji. Musi pęknąć. Dobrze by było jakbyś poszła na monitoring. A ile czasu się staracie?

paprotka17 lubi tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Kalolika Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tylko ja zagłosowałam na jedno? 🤔😂

Ja też tylko na jedno zagłosowałam :p myślałam że takie zasady 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 08:52

siesiepy lubi tę wiadomość

Henio 29.05.2023♥️
    Staś 23.12.2019♥️
    [event.png
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Wiesz sam pęcherzyk to nie oznaką owulacji. Musi pęknąć. Dobrze by było jakbyś poszła na monitoring. A ile czasu się staracie?

Ewiwi, dopiero, choć przyznam że dla mnie zaczyna się etap "AŻ", 4 cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 08:51

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal czekam na 🐒, im dłużej, tym bardziej oddala się perspektywa beztroskiego plażowania bez szukania toalety na każdym kroku. 🤦‍♀️

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forget, zmień taktykę i mów sobie, że będzie dobrze. :)

A-6 ciiicho, ja tu presję robię, bo chyba za bardzo pasa poluźniło się i widzisz jak się wszystkie obijamy. :D

Mart, co do libido, to coś o tym wiem. Byłego nie chciałam kijem tknąć, a z obecnym jak się rozszalałam, tak szaleliśmy aż mnie nie skasowała depresja. No, ale jakoś fakt starań, koniec budowy i częstsze rozmowy powoli przywracają dawny żar. Spróbujcie nie patrzeć na to też pod kątem dni płodnych, skoro on wyjeżdża, a po prostu nacieszcie się sobą, bo i tak macie wtedy taką możliwość. Zmiana podejścia może też wpłynie na efekty? :D Wiem, łatwo się mówi. :))

paprotka w pracy, autobusie czy gdzie umilasz wszystkim poranek śmiechem? :D

Kil a daj spokój. Dwa dni telepałam się z dreszczami jak @ nadchodziła. Nieźli jesteście z tymi kłótniami, ale chociaż przy przepraszaniu ma gest ten Twój. My się potrafimy żreć co tydzień, akurat tuż przed weekendem (nie wiem czemu) i jakoś kwiatów nie dostaję. :< Jak weźmiesz L4 to wypocznij równiez psychicznie poza faktem regeneracji zdrowia fizycznego. :)

dr_katarzyna 🤞🤞🤞🔥

Ewiwi paprotka ma rację! Nie ma tak za darmo. XD Powiedz, że następnym razem pobudka ma być przez bolec! 10 minut to aż nadto żeby zrobić błyskawiczny numerek-zapładniacz. XD

Ona11 mi kremowy śluz pojawił się bardzo szybko po owulacji. Może doszło do owulacji, ale testy owulacyjne nie wyłapały piku? Ile razy dziennie testowałaś? Dasz radę umówić się na szybkie USG do ginka aby zobaczyć co się zdarzyło? Jesli nie, zostanie Ci chyba zbadać jedynie 7dpo od skoku temperatury i pojawienia się kremowego śluzu progesteron, żeby zobaczyć czy owulacja była i skonsultować objawy oraz wyniki z ginekologiem na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 08:57

paprotka17, Mart768 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Ona11 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Ona11 mi kremowy śluz pojawił się bardzo szybko po owulacji. Może doszło do owulacji, ale testy owulacyjne nie wyłapały piku? Ile razy dziennie testowałaś? Dasz radę umówić się na szybkie USG do ginka aby zobaczyć co się zdarzyło? Jesli nie, zostanie Ci chyba zbadać jedynie 7dpo od skoku temperatury i pojawienia się kremowego śluzu progesteron, żeby zobaczyć czy owulacja była i skonsultować objawy oraz wyniki z ginekologiem na wizycie.

kurcze przyznam, że skoro owulacja miała być w okolicach soboty, to tylko tak "w razie w" testowałam raz dziennie, a bliżej weekendu planowałam zacząć sprawdzać rano i wieczorem, także może rzeczywiście przegapiłam pik. Niestety do ginekologa najszybciej na przyszły tydzień. Pewnie sprawdzę progesteron.
    Dziękuję bardzo za rady ;)

Mam nadzieję, że jeśli owulacja była wcześniej, to może udało nam się trafić z miłostkami w dobry czas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 09:06

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona11 wrote:
    kurcze przyznam, że skoro owulacja miała być w okolicach soboty, to tylko tak "w razie w" testowałam raz dziennie, a bliżej weekendu planowałam zacząć sprawdzać rano i wieczorem, także może rzeczywiście przegapiłam pik. Niestety do ginekologa najszybciej na przyszły tydzień. Pewnie sprawdzę progesteron.
    Dziękuję bardzo za rady ;)

Mam nadzieję, że jeśli owulacja była wcześniej, to może udało nam się trafić z miłostkami w dobry czas :)

Trzymam kciuki żeby było dobrze. Może pęcherzyk się pospieszył. 🤞

Ona11 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy jaki elaborat :D
    niestety dzisiaj ostatni dzień go woziłam więc nie da rady szantażem wziąć na pobudkę :D Ale wczoraj mu zapowiedziałam ze od dzisiaj co drugi dzień to minimum :D

siesiepy, Ona11 lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Forget, zmień taktykę i mów sobie, że będzie dobrze. :)

A-6 ciiicho, ja tu presję robię, bo chyba za bardzo pasa poluźniło się i widzisz jak się wszystkie obijamy. :D

Mart, co do libido, to coś o tym wiem. Byłego nie chciałam kijem tknąć, a z obecnym jak się rozszalałam, tak szaleliśmy aż mnie nie skasowała depresja. No, ale jakoś fakt starań, koniec budowy i częstsze rozmowy powoli przywracają dawny żar. Spróbujcie nie patrzeć na to też pod kątem dni płodnych, skoro on wyjeżdża, a po prostu nacieszcie się sobą, bo i tak macie wtedy taką możliwość. Zmiana podejścia może też wpłynie na efekty? :D Wiem, łatwo się mówi. :))

paprotka w pracy, autobusie czy gdzie umilasz wszystkim poranek śmiechem? :D

Kil a daj spokój. Dwa dni telepałam się z dreszczami jak @ nadchodziła. Nieźli jesteście z tymi kłótniami, ale chociaż przy przepraszaniu ma gest ten Twój. My się potrafimy żreć co tydzień, akurat tuż przed weekendem (nie wiem czemu) i jakoś kwiatów nie dostaję. :< Jak weźmiesz L4 to wypocznij równiez psychicznie poza faktem regeneracji zdrowia fizycznego. :)

dr_katarzyna 🤞🤞🤞🔥

Ewiwi paprotka ma rację! Nie ma tak za darmo. XD Powiedz, że następnym razem pobudka ma być przez bolec! 10 minut to aż nadto żeby zrobić błyskawiczny numerek-zapładniacz. XD

Akurat pociag xD

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba zacznę owulaki minimum dwa razy dziennie. wczoraj już coś majaczyło więc idzie w górę. co ciekawe, w tym cyklu tempka jest na poziomie 37 :D po owulacji rąbnie pewnie znacznie wyżej :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Andelulla Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to co mnie ubawiła tym tj. cirimcimciri czy jakoś tak 😅😭🤣

A propozycje październikowe co drugie to lepsze. 🍾🎉🎊✊

Ja zaczynam dzisiaj 11 dc, testy owulacyjne póki co słabe, idę na monitoring m, a potem idę wykorzystać bon na masaż tajski. Mąż żartował z rana, że po masażu i igraszkach będę spać jak dziecko 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 09:40

siesiepy, Anett93 lubią tę wiadomość

Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
    06.2017 - synek 🧒<3 (udało się w 3 cyklu starań)

22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
    23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
    28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
    02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
    06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
    16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
    27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
    28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
    20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚‍♀️🌸
    22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
    19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
    29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
    05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
    17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Dawno mnie nie było, musiałam trochę odpocząć =) Zagłosowałam na nazwę nowego wątku - super propozycje xD Tule wszystkie z białym testem i gratuluję II <3 Ja z moim znowu się kłóciliśmy kilka dobrych dni... Wczoraj dostałam taki wybajerzony bukiet kwiatów, że się śmiał, że wszystkie "zaskórniaki" wydał - i dobrze xD wiem, straszna jestem.

Coś czuję, że ten cykl do zapomnienia będzie... Wg. ovulków pik był wtedy gdy nie było <3 - a 3 dni wcześniej kiepsko widzę, aby żołnierze poczekali. No nic... Październik :) W lipcu akurat "imieniny" przyszłego malucha są xD

U was też tak zimno? Japierdziele... Normalnie jestem zmarzluchem, a teraz to dosłownie czuję, że zamarzam... Jeszcze w pracy mnie tak wkuuuuurzają, że chyba mam przekonanie graniczące z pewnością, że od poniedziałku będę na L4...=/ Masakra jakaś...

Też ostatnio w pracy się tylko wkurzam (u mnie to kwestia leaderki), przydałby się jakiś odpoczynek od niej, dla zdrowia psychicznego 😮‍💨

Kil lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ