Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElma91 wrote:W związku z tym, że mój okres byl dziwnie skąpy i krótki, zrobiłam test przed chwilą, ale miałam tylko facelle strumieniowy, a jemu chyba nie ma co ufać?
https://ibb.co/dt9j4RX -
nick nieaktualnyFerox wrote:Masakra takie przytyki są mega słabe mój mąż w tym roku za taki tekst mojego znajomego do mnie "ten twój mąż coś słabo bramki strzela" dostał od razu w gębę 😅 a akurat byliśmy świeżo po teście który pokazał biel a bardzo na niego liczyliśmy, i czara goryczy przelała się.
-
kropka27 wrote:Ech, no tak, nie zostaje ich wiele. Ale liczę że dążą do celu! 🥺
Tak naprawdę to te wyniki bardzo załamały mojego męża i chciałam mu dać trochę czasu żebyśmy jeszcze mogli popróbować ze spokojną głową. Wiem że szkoda czekać bezczynnie... Może i straciliśmy te 3 miesiące i mogliśmy szybciej reagować, ale przynajmniej dzięki temu poukładaliśmy sobie trochę w głowie, wyluzowalismy trochę i wróciła przyjemność z seksu, bo różnie bywało... Minął rok więc ruszam dalej i weźmiemy się za siebie.
Edit: Dziękuję Ci za konsultacje! ❤️
Wcale nie szkoda tych trzech miesięcy. Jeżeli potrzebowaliście wyluzowac to dobrze ze ten czas był. Najważniejsi jesteście Wy w tym wszystkim i Wasza miłość, a przy np presji będzie tylko wkurzenie i złość. Warto czasem dać na luz i odpuścic cykl czy dwa żeby nabrać sił do działania.
Trzeba siebie słuchać 🙂kropka27, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
siesiepy wrote:Ja w mojego po cichaczu na razie wmuszam orzechy i soki pomidorowe. Ale widzę że wziął sobie coś do serca, bo zaczął brać te suple które mamy w domu, piwa na budowie już nie pije, a tak to z reguły jedno - dwa wchodziły przez cały dzień roboty.
Myślę że do czasu aż mu zbadamy w końcu nasienie to ma okazję je poprawić trochę. 🤞
Mój mnie wczoraj zdziwił bo był w sklepie i sam kupił sok pomidorowy 😅 starają się to najważniejsze 😁
Na pewno będzie poprawa 😉siesiepy lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Elma dla mnie też biel 😔Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Nowa staraczka wrote:Ja widzę krechę!!
Sorki że tak się wtrącę ale pisanie ze widzi sie kreche jak na tescie jest albo ledwo ledwo widoczna kreseczka albo wcale to tez nie jest okej bo daje zgubną nadzieje. Kolezanka napisala ze jest po okresie tylko byl skąpy wiec gdyby to byla ciaza to bylaby juz po terminie a kreska duzo ciemniejsza. Jak sie widzi cień okej, czasami jedni widza a inni nie ale pisanie ze na tescie jest krecha?Nowa staraczka, okejka, Karo1234, Agn1000, ChocoMonster, Idawoll, Mart768, dr_katarzyna, pluto_nova lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
nick nieaktualny
-
Elma91 wrote:W związku z tym, że mój okres byl dziwnie skąpy i krótki, zrobiłam test przed chwilą, ale miałam tylko facelle strumieniowy, a jemu chyba nie ma co ufać?
https://ibb.co/dt9j4RX
Ja widzę jakiś cień cienia cienia.. Który to dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2022, 14:53
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
nick nieaktualnynatkurka wrote:Sorki że tak się wtrącę ale pisanie ze widzi sie kreche jak na tescie jest albo ledwo ledwo widoczna kreseczka albo wcale to tez nie jest okej bo daje zgubną nadzieje. Kolezanka napisala ze jest po okresie tylko byl skąpy wiec gdyby to byla ciaza to bylaby juz po terminie a kreska duzo ciemniejsza. Jak sie widzi cień okej, czasami jedni widza a inni nie ale pisanie ze na tescie jest krecha?
Smerfetka_1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paprotka17 wrote:Z innej beczki, bo widzę Twoja stopkę. Jak doszłaś do tego ze masz zbyt wysoka oksytocyne? Co badałaś?
Mialam duzy problem z wypadajacymi wlosami wiec poszlam zrobic szereg badan. Feryttyna, zelazo tsh itp. Przy okazji sprawdzilam tez kwas foliowy ktory mnie zaskoczyl bo byl sporo powyzej normy. Dziewczyny na forum polecily sprawdzic tez poziom witaminy B12 i oksytocyny bo byc moze witaminy u mnie wchlaniaja sie słabo i bede musiala przerzucic sie na foliany i metylowane formu witamin. I tak wlasnie bylo. Oksytocyna 10. Prawdopodobnie moge miec te mutacje MTHFR aczkolwiek nigdy tego nie badałam. Dziewczyny polecily przyjmowac metylowane formy witamin. Czy oksytocyna spadla? Nie wiem bo zaszłam w ciąże i juz tego nie sprawdzalam🤷♀️
paprotka17, siesiepy lubią tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
nick nieaktualnynatkurka wrote:Mialam duzy problem z wypadajacymi wlosami wiec poszlam zrobic szereg badan. Feryttyna, zelazo tsh itp. Przy okazji sprawdzilam tez kwas foliowy ktory mnie zaskoczyl bo byl sporo powyzej normy. Dziewczyny na forum polecily sprawdzic tez poziom witaminy B12 i oksytocyny bo byc moze witaminy u mnie wchlaniaja sie słabo i bede musiala przerzucic sie na foliany i metylowane formu witamin. I tak wlasnie bylo. Oksytocyna 10. Prawdopodobnie moge miec te mutacje MTHFR aczkolwiek nigdy tego nie badałam. Dziewczyny polecily przyjmowac metylowane formy witamin. Czy oksytocyna spadla? Nie wiem bo zaszłam w ciąże i juz tego nie sprawdzalam🤷♀️
natkurka lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Dzięki. To super ze teraz to czytam bo właśnie z uwagi na mthfr będę badać kwas. Dzięki
Ja teraz biore 800 kwasu foliowego i 500 metyloB12 mam nadzieje ze to spadapaprotka17 lubi tę wiadomość
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Elma91 wrote:W związku z tym, że mój okres byl dziwnie skąpy i krótki, zrobiłam test przed chwilą, ale miałam tylko facelle strumieniowy, a jemu chyba nie ma co ufać?
https://ibb.co/dt9j4RX
Ja niestety nic nie widzę. Skoro miałaś krwawienie to raczej traktowałabym je jako okres. Swoja droga po bezowulacyjnych cyklach czasem mam taki krótki i skąpy. Może tu jest przyczyna?siesiepy lubi tę wiadomość
-
Elma91 wrote:Zobaczę jutro z rańca, najwyżej skikne na betę dla świętego spokoju. Jest opcja, że coś było, ale już nie ma 😟Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ?