Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:To ja Wam jeszcze na tę końcówkę miesiąca dołożę trochę wirusków prosto z połówkowych 💙 tylko uwaga, to chłopięce 😁 ale data ważności długa, na październikowe testowanie powinno wystarczyć 😁
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Łapię chętnie
Monk@ to już połówkowe? ;o ale ten czas leciMonk@ lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
M@nka pamiętam jak dolaczalam do grupy czerwcowej a ty za chwilę byłaś w ciąży 🥺ale to już minęło czasu jak masz połówkowe😍😍
Jezu ząb mnie boli🙄🙄🙄 -
Beezi wrote:Sandra, Facellaki w tym wrześniu mocno oszukiwały. 😥
Przytulam mocno i ✊ żeby 🐒 jednak nie przyszła.
Lipcowa, a u Ciebie jak sytuacja? Testowałaś?Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
Madziq6 wrote:M@nka pamiętam jak dolaczalam do grupy czerwcowej a ty za chwilę byłaś w ciąży 🥺ale to już minęło czasu jak masz połówkowe😍😍
Jezu ząb mnie boli🙄🙄🙄
Na dodatek teraz doszedł ból głowy, ale taki dziwny... Jest mi mega słabo, zjadłam zupę ale mam wrażenie, że ją zwymiotuje 😐 mam nadzieję, że mi się polepszy, bo dziś męża nie ma a za 2h muszę jechać po dzieci i jeszcze coś popracować do tego czasu 😐Madziq6 lubi tę wiadomość
Na pokładzie:
💙 09.2012 sn
💜 04.2015 cc
💜 05.2017 cc
09.2019 cichutko marzy mi się 4...
01.2022 starania na serio...
03.2022 BC 💔😭
16 cykl starań po BC...
17.05.23 15:15 szok ⏸️ ❤️🌈
18.05.23 beta 261,90 // prog 28,10 ❤️🙏
29.05.23 beta 29165 😲❤️ // prog 17,20 😥🙏
30.05.23 wizyta - pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym, bez echa zarodka ❤️🙏
13.06.23 1,5 cm dzidzi i jest serduszko ❤️
22.06.23 [wizyta kontrolna przez plamienia] 2,44 cm i bije ❤️
03.07.23 wizyta 4 cm i bije ❤️
12.07 14:00 prenatalne
-
kropka27 wrote:Oj tak, facellaki mnie nabrały. Ale może coś tam się tlilo u mnie, kto wie 🤔 trzymam się tej myśli bo chciałabym żeby chociaż cokolwiek drgnęło. U mnie ta kreseczka wskoczyla wtedy od razu, zanim w ogóle mocz dopłynął do kontrolnej. Więc ja od razu wybiegłam z łazienki do męża zapytać czy to widzi 😅 a takie miałam w głowie plany, jak mu ewentualnie przekażę info o dwóch kreskach 😂 teraz już wiem że dwie kreski to jeszcze nic, będę ostrożna z tą swoją nadzieją i radością.
Lipcowa, a u Ciebie jak sytuacja? Testowałaś?
Wiadomo, że emocje wzięły góre łatwo jest coś zaplanować, a później wychodzi swoje
Niestety te oszukańce zdarzają się czasami. Szkoda, że natura nie wymyśliła jakoś mądrzej tej informacji o ciąży coś w stylu niebieskiego plamienia zamiast @ i tak człowiek nie miałby wątpliwości czy ta ciąża jest czy nie ma
Nie, nie testowałam, postanowiłam sobie, że wytrzymam do terminu @.
Chociaż wczoraj kupiłam już test ciążowy i leży w szafce w łazience i dzisiaj rano tak na mnie spoglądał, że o mały włos i złamałby moją "silną wolę"🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Tak dziewczyny, to już połówkowe 🥺 ja sama pamiętam, jak podglądałam wątek marcowy i tam dziewczyny miały połówkowe, to się wydawało taaakie odległe 😱 a teraz już będzie z górki chyba 😂
Trzymam za Was mocno kciuki, mam nadzieję, że Wam również szybko zlecą starania, a potem ciąże ❤️🤞🏼🤞🏼🤞🏼Agn1000, ForgetMeeNot, A-6, Andelulla, Madziq6, Beezi, gabi5443, oloska, ChocoMonster lubią tę wiadomość
-
oloska też musiałam dojrzeć do whisky. Teraz największa przyjemność to dla mnie picie czystej lub z lodem. Jak któras mi nie smakuje, to nawet z colą nie wchodzi. Ewentualnie sprite ratuje sytuacje. A co do kawy... Poniekąd można też porównać to do dojrzewania do kawy bez cukru/czarnej.
Paprota no trzymam za słowo!
dracaena ej, to przepis na wieczór idealny - planszówka i drink z whisky! Pamiętajcie, pamiętajcie, ja zapowiadałam parapetówkę.
eRKow. Namisa już Ci podrzuciła, to nie daję. Ale jak to z pracy, jak to gadżety w formie planszówek?! :o
Sandra przykro mi. Znam Twój ból, mnie Facellak też zrobił podobnie w ciula.
A-6 chłop mi zasnął po 3 drinkach zanim wróciłam od koni. Cóż. Miałam nadzieję na cimcirimci, nie wyszło. U nas w nowym domku też walnę sobie jakiegoś kallaxa czy inne coś na planszówki stricte. Teraz mam jedną półkę w regale upchniętą na chama już, a i tak ładuję na meble pudła bo juz nie mam miejsca. A-6 mi temperatura skacze idealnie w owu, a przed owu mam spadek. Ale nie wiem jak to u innych jest. :o
Beezi ja się w tym cyklu trochę rozchulałam, ale dobra tam, pierwszy raz w życiu 27 lat obchodzę to usprawiedliwiona jestem. Zwłaszcza, że w poprzednim cyklu byłam naprawdę mocno grzeczna.
Kalolika - świat solo daje radę, mówię Ci. Czekam na wieści!
Ja dalej kocham horieny, przy moim LH we krwi one dają radę najlepiej. :p
Choco łódzkie, idealnie na środku trasy S8 Wrocław-Łódź.
Namisa jej podejście jest magiczne. Zaczęłam słuchać od podcastu o długiej fazie folik. I pierwsze co, to mózg mi się przestawił o 180 stopni. Myśl "czemu mam późną owulację" zamieniła się własnie na "czemu mój organizm nie jest gotowy do wcześniejszej owulacji". Z obwiniania organizmu, człowiek zaczyna szukać przyczyny i tego, jak mu pomóc. Niby mała różnica pod kątem efektów, ale w podejściu kolosalna. Plus przykładowo właśnie odnosi się do tego, czemu nie faszerować się bromocornem przy prolaktynie rzędu 30-40. Albo o PCOS... Jakby to. No idealnie opisała mój przypadek. 15-letnia ja poszłam do ginekologa, walnął mi tekstem o policystycznych jajnikach (gdzie miesiączkowałam od 13 r.ż.) przepisał anty, brałam je 8 lat... I sumie dopiero po odstawieniu mój organizm znowu kontynuował naukę siebie i swojej gospodarki hormonalnej. Aż mnie ciekawi jaki będzie teraz opis jajników na USG TV.
Monk@ czas leci jak cholera. Przyjaciółka w lipcu zaszła a już wychodzi z 1 trymestru i patrzy na USG na machającego łapami larwika. Kosmos. A Ty to masz jeszcze ciekawiej, w końcu to tyczy się... Ciebie i Twojego larwika. :ooloska, A-6, Namisa, dracaena, ChocoMonster lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Lipcowa, podziwiam 🙈👍
Monka, niech ten czas wam minie jak najprzyjemniej, bo słyszałam, że potem to już się tylko chce żeby maluch się urodził 😂
Siesiepy, mogę przynieść planszówki 😁
Dużo nie trzeba mu było haha🙈 jak się wyspał mam nadzieję, że nadrobił 😏
Ja się jaram jak na grupach widzę takie piękne regały, wszytko równiutko poustawiane 😍
No też właśnie miałam zwykle spadek przed, dlatego takie podejrzane mi się to wydaje 🤔
♀️♂️'96
PCOS
Krótkie fazy lutealne
Zakończenie antykoncepcji 09.2021
4cs (liczony)
08.2022 cb 💔
11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
14.10 - beta 86,81 🥹
17.10 - beta 238,8 🍀
19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
08.12 - wizyta
19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
19.01 - 203 gramy cudu 💫
30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
-
Powiem wam że jestem takim przypadkiem że gdyby nie ta beta i test który zrobiłam nikt by nawet nie pomyślal że jestem w ciąży. Moje ciało żółte jest zarówno ciałkiem żółtym jak i torbielą. Mam luteinę i muszę obserwować co dalej będzie. Po prostu pęcherzyk wypuścił jajeczko i znów się zalepil aby dalej rosnąć, przez co wydawało się że jestem przed owulacja.
-
A-6 wrote:Lipcowa, podziwiam 🙈👍
Monka, niech ten czas wam minie jak najprzyjemniej, bo słyszałam, że potem to już się tylko chce żeby maluch się urodził 😂
Siesiepy, mogę przynieść planszówki 😁
Dużo nie trzeba mu było haha🙈 jak się wyspał mam nadzieję, że nadrobił 😏
Ja się jaram jak na grupach widzę takie piękne regały, wszytko równiutko poustawiane 😍
No też właśnie miałam zwykle spadek przed, dlatego takie podejrzane mi się to wydaje 🤔
Rano to ja spałam, kij mu w oko. 😂 Mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem nadrobi. Ja też się jaram regałami albo stołami do gier stricte. Kiedyś jak nie będę miała na co kasy wywalać to sobie coś takiego sprawię.A-6 lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Siesiepy, to Ty musisz gdzieś całkiem blisko mnie mieszkać 😜
siesiepy lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Siesiepy praca w szkole, a planszowki to świetna pomoc dydaktyczna 😂 ogólnie projekt był o bezpiecznym internecie i podsumowaniem projektu jest konferencja na której otrzymamy gratisy w postaci planszowek, bo jak sami się przekonamy że to fajne to możemy dzieci przekonać do innej aktywności niż gry komputerowe
Wracam z wizyty gin. No i po moich badaniach stwierdziła Pani dr hiperprolaktymoe czynnościową. Przepisała leki i niby dla bezpieczeństwa starania możemy rozpocząć po unormowaniu prolaktyny, czyli za około 3-4 miesiące. Ale ja tyle nie wytrzymam!!!
Wkurzyłam się tylko i o... Pewnie prolaktyna znów wzrosła 😂siesiepy lubi tę wiadomość
-
2+3 wrote:Też dzisiaj ząb mnie pobolewa 🤦♀️
Na dodatek teraz doszedł ból głowy, ale taki dziwny... Jest mi mega słabo, zjadłam zupę ale mam wrażenie, że ją zwymiotuje 😐 mam nadzieję, że mi się polepszy, bo dziś męża nie ma a za 2h muszę jechać po dzieci i jeszcze coś popracować do tego czasu 😐 -
siesiepy wrote:
Namisa jej podejście jest magiczne. Zaczęłam słuchać od podcastu o długiej fazie folik. I pierwsze co, to mózg mi się przestawił o 180 stopni. Myśl "czemu mam późną owulację" zamieniła się własnie na "czemu mój organizm nie jest gotowy do wcześniejszej owulacji". Z obwiniania organizmu, człowiek zaczyna szukać przyczyny i tego, jak mu pomóc. Niby mała różnica pod kątem efektów, ale w podejściu kolosalna. Plus przykładowo właśnie odnosi się do tego, czemu nie faszerować się bromocornem przy prolaktynie rzędu 30-40. Albo o PCOS... Jakby to. No idealnie opisała mój przypadek. 15-letnia ja poszłam do ginekologa, walnął mi tekstem o policystycznych jajnikach (gdzie miesiączkowałam od 13 r.ż.) przepisał anty, brałam je 8 lat... I sumie dopiero po odstawieniu mój organizm znowu kontynuował naukę siebie i swojej gospodarki hormonalnej. Aż mnie ciekawi jaki będzie teraz opis jajników na USG TV.
Otototo! Niby kosmetyczna zmiana w postrzeganiu a dla mnie to był wstęp do największej metamorfozy mojego zrozumienia samej istoty chorób, zaburzeń hormonalnych, niemożności zajścia w ciążę. Teraz myślę o problemach mojego ciała nie jako o wrogach, z którymi trzeba walczyć, tylko o przyjaciołach które na przekór tradycyjnemu myśleniu są po to żeby mnie wspierać. Te sygnały które wysyła moje ciało są po coś. Skoro nie zachodzę w ciąże to nie dlatego że moje ciało tak sobie wymyśliło, żeby uprzykrzyć mi życie, ale dlatego że najwyraźniej moje ciało chcąc dla mnie jak najlepiej nie chce mnie wprowadzić w tak wymagający stan zanim się odpowiednio nie przygotuje. To uczy cierpliwości i metodycznej pracy nad sobą ale jak się szerzej spojrzy na temat to jest to mega otwierające 🤔😊Lipcowa, oloska, Emka06, siesiepy, Agn1000 lubią tę wiadomość
-
Namisa super podejście 🤩
Zaczne czerpać z niego garściami
Nigdy nie patrzyłam na swoje niepowodzenia w ten sposóboloska, siesiepy lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
nick nieaktualnyKalolika wrote:Powiem wam że jestem takim przypadkiem że gdyby nie ta beta i test który zrobiłam nikt by nawet nie pomyślal że jestem w ciąży. Moje ciało żółte jest zarówno ciałkiem żółtym jak i torbielą. Mam luteinę i muszę obserwować co dalej będzie. Po prostu pęcherzyk wypuścił jajeczko i znów się zalepil aby dalej rosnąć, przez co wydawało się że jestem przed owulacja.
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Hahaha z tymi zębami to jakaś plaga? Od 2 dni też mnie coś pobolewa 😂Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Byłam dziś na usg i jest wszystko dobrze ☺️ Bije serduszko! ♥️ Wiek ciąży zgadza się z terminem ostatniej miesiaczki, nawet kropek o 1 dzień wyprzedził i ma już 8,6mm 🥰
Jedynym minusem jest krwiak, który się zrobił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 18:46
oloska, Stormy., Monk@, czarneniebo, Karo1234, Poziomka9204, Blondyna.B, Emka06, dracaena, Epidrac, siesiepy, SandraH.97, ChocoMonster, Paprota9418, A-6, paprotka17, Beezi, Amunicja, Rica, 2+3, dominikawa, Niaha lubią tę wiadomość