Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
drSylwia gratulacje i 🤞🤞 za przyrost 😍
Katarena super! To teraz 🤞 za bete 😉🤗
Kamsi, może jeszcze za wcześnie?
Dziewczyny, nadrobić Was, to prawie niewykonalne! 😁 jestem cały czas, czytam wszystko, sama teraz mam przerwę z nadzieją, że prolaktyna spadnie i będzie owulacja, ale nie czuję jajników w tym cyklu w ogóle, a wypadałoby, że prawy powinien pracować. Zobaczymy.
EwelinaNowa mam nadzieję, że znajdą przyczynę i że już nie będzie tak boleć 🤗Katarena, Idawoll lubią tę wiadomość
-
Kamsi
dopóki nie ma 🐒 piłka w grze. Oby nie przyszła.
Katarena
❤️ !!! Gratki ☺️Kamsi, Katarena, Rica, Valerie.Ferro lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
-
Katarena wrote:OMG!!!! Dziewczyny są II kreski!!! Na facelaku testowa wyszła jeszcze przed kontrolną nie potrafie narazie wrzucić zdjęcia bo się cała trzęsę a musze się do roboty zbierać ale pierwsze co mi przyszło do głowy po zobaczeniu to że muszę teraz jakąś wymówke od alko wymyślić na dzisiejszy panieński chory łeb 😀
paprotka17 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
EwelinaNowa 😊 wrote:Wszystkie badania z krwi jakie są możliwe miałam robione. I wyszły prawidłowo. Na usg jamy brzusznej nie było ani wyrostka ani kamieni, nerki, wątroba Ok. Chirurg oglądał i też nic nie stwierdził. Co do stymulacji jestem dzisiaj w 8dc, na usg nie bylo widac żadnego pecherzyka dominującego ani nic innego. Jedynie co to lekarz stwierdził trochę powiekszony jajnik 6cm, ale dzwoniłam do swojego lekarza i ten jajnik zawsze był taki. Dostałam w nocy zastrzyki narkotyczne i zasnęłam na trochę 😥Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ja już po teście z monitorku i nadal wysoko już mnie to wku...rza.Kłóje mnie dzisiaj pod pępkiem po prawej stronie..może polip się odzywa..Nie powiem że nadzieja na ten cykl była ale coraz bardziej wygasa....Dziewczyny doraźcie mi jakie badania sobie mogę zrobić jeśli do Poniedziałku nic się nie podzieje z tą owulką?
Dodam że w Poniedziałek będzie mój 17 DC dzisiaj aktualnie 15 DC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 08:35
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Ja już po teście z monitorku i nadal wysoko już mnie to wku...rza.Kłóje mnie dzisiaj pod pępkiem po prawej stronie..może polip się odzywa..Nie powiem że nadzieja na ten cykl była ale coraz bardziej wygasa....Dziewczyny doraźcie mi jakie badania sobie mogę zrobić jeśli do Poniedziałku nic się nie podzieje z tą owulką?
Dodam że w Poniedziałek będzie mój 17 DC dzisiaj aktualnie 15 DC.
Jak sibie zbadasz LH, estradiol i progesteron w okresie okolowulavyjnym to sporo Ci to pokaże. Estradiol powinien być w granicach ok 200 do pęknięcie pęcherzyka. Ja robialmw thm cyklu w okolicach owulacji przez 4 dni z rzędu. Wyniki mam w stopce. Popatrz sobie.
Estradiol rośnie do owu, tuz przed sama owulacja spada, za to LH wówczas pikuje. Progesteron natomiast prze owu jesy bliski 0, a zaraz po owulacji Rosji i poziom 0,9 może mówić, ze właśnie pękł pęcherzykaKimbra, Vivico lubią tę wiadomość
38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
Katarena wrote:OMG!!!! Dziewczyny są II kreski!!! Na facelaku testowa wyszła jeszcze przed kontrolną nie potrafie narazie wrzucić zdjęcia bo się cała trzęsę a musze się do roboty zbierać ale pierwsze co mi przyszło do głowy po zobaczeniu to że muszę teraz jakąś wymówke od alko wymyślić na dzisiejszy panieński chory łeb 😀
Mamy drugi brzuszek! Pięknie! Gratuluję ooloska lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
czarneniebo nie zaktualizowałam podpisu po wynikach, norma prolaktyny jest do 23,30 ng/ml, a mnie wyszła 46,03 ng/ml. Mam zalecenie 1 tabl dziennie Bromergonu 2,5 mg przez 2 msc, a później kontrola i monitoring cyklu. Z czego wychodzi, że na początku listopada okaże się co z moją owulacją.
Ja oczywiście planuję zrobić jeszcze progesteron 7 dpo, żeby przekonać się, że tej owulacji nie ma, chociaż teraz prawy jajnik z którego powinna być owulacja w tym msc jak dla mnie nie pracuje. -
Ewelina bardzo współczuję 😔 niech tak szybko znajdą powód 🙏 trzymaj sięStarania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
ForgetMeeNot ja dalej z sentymentu zaglądam na sierpniowy wątek, trzymam kciuki za betę! 😉🤞
I wezmę sobie pod uwagę rady co do badania hormonów, ale ogarnę to dopiero za miesiąc, bo teraz szykuje mi się urlop w terminie 🐒 -
EwelinaNowa 😊 wrote:Dziewczynki ja wylądowałam w szpitalu... karetka mnie zabrała. Ból niedoopisania lewy jajnik i podbrzusze jakbym rodziła 😥 aż się zwijałam z bólu na podłodze. Ciągle boli, Leki działają tylko na godzinę. Obraz usg jest ok, nie ma nic niepokojącego 😪 wyniki z krwi też Ok, chirurg też nic nie stwierdził a ja umieram z bólu 😢 rano zaczyna dyżur mój ginekolog więc zobaczymy... czuje ze moja przygoda już się kończy. Nie zaryzykuje stymulacją kolejny raz po tym co przeszłam dzisiaj 😪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 09:17
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dziewczyny kiedy najlepiej wykonać test czy się udało? W którym dniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 09:15
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Katarena lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Rica wrote:Dziewczyny kiedy najlepiej wykonać test czy się udało? W którym dniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 09:18
Rica lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
oloska wrote:czarneniebo nie zaktualizowałam podpisu po wynikach, norma prolaktyny jest do 23,30 ng/ml, a mnie wyszła 46,03 ng/ml. Mam zalecenie 1 tabl dziennie Bromergonu 2,5 mg przez 2 msc, a później kontrola i monitoring cyklu. Z czego wychodzi, że na początku listopada okaże się co z moją owulacją.
Ja oczywiście planuję zrobić jeszcze progesteron 7 dpo, żeby przekonać się, że tej owulacji nie ma, chociaż teraz prawy jajnik z którego powinna być owulacja w tym msc jak dla mnie nie pracuje.
Jeśli mogę zapytać, co lekarz powiedział o staraniach przy takiej prolaktynie? Wiadomo że ciężko o owulacja itp. Ale normalnie można próbować?
Też mi wyszło ponad 40 i dopiero w czwartek mam wizytę ^^Ona👱♀️ 26
AMH 2.0
-Witamina D
-Kwas foliowy
-Inozytol
-Euthyrox 75
-NAC
-KoenzymQ10
-Resveratrol
-Probiotyk OmniBiotic10
On🧔 27
-Witamina D, C,E
-Kwas foliowy
-L-karnityna
-Resveratrol
-Koenzym Q10
Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ -
Kamsi wrote:Doceniam 🥺 kocham koty🥰✔️Starania o pierwsze dziecko od marca 2022 "na luzie" od lipca na poważnie😀
✔️ 🙋♀️27l & 🙋29l
💒16.10.2021 ❤
✔️cykle regulowane obecnie Rigevidon od 20dc do 27dc, ok 30-36 dni.
✔️Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, Glucophage na zbicie testosteronu etc. Przygotowanie pod stymulację owulacji😵💫😱
✔️🙋zdrowy chłop -
Kamsi, jak dziewczyny mówią. To dopiero 11 dpo, póki nie ma @ nie wszystko stracone. 🤞🤞
Ewelina nowa - ja też od razu pomyślałam że coś niedobrego musi się dziać, skoro poprzedni cykl miał 7 dni.
Katarena gratulacje! 😍 Beta jeszcze dzisiaj czy w poniedziałek? 😁Kamsi, Katarena lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Valerie.Ferro wrote:Ja też, mamy z mężem przybłędę. Przyszła z 4 małych chyba już z 3 lata temu. Kociakom znalazłam domy, a moja po sterylizacji od wydziczałej istoty przemieniła się w prawdziwego przyjaciela. Wystarczyło trochę milości🥰
Przybłędy to największe worki pełne miłości. 🥰 Też mamy adopciaka. Drugiego takiego kota to jeszcze nie widziałam. ❤️Valerie.Ferro lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎