Wrześniowe Zygoty
-
WIADOMOŚĆ
-
Landryneczka wrote:Gosiacu,Marta.83, JennyXS, Impresja, katastrofa, Hatfe mają @
A williams1 ma zielono na wykresie
Powodzenia dla resztyVesper lubi tę wiadomość
-
Oh ja nie mądra... zamiast naszczać do kryształu czy chociażby do porcelany to ja głupia nalałam do plastikowej zakrętki z pianki do golenia i mój Dziedzic strzelił focha i stwierdził, że się nie będzie ujawniał...
ewelinka2210, Vesper, myshka84, Maczek, Emilia77 lubią tę wiadomość
-
No Ann co Ty to.. Szczaj za dwa dni do jakiegos dostojnego zbiornika
Vesper, myshka84, Emilia77 lubią tę wiadomość
-
zwei_kresken wrote:Ja miałam betę 3 i nie było ciąży. Czasem po prostu badania tak wychodzą. Dla mojego gina beta poniżej 5 to żadna ciąża. Między 5 a 20 to jeszcze się można zastanawiać.
Poczekaj jeszcze kilka dni i zobacz jak się rozwinie to krwawienie. Może się okaże, że za kilka dni beta przyrośnie?
ja też miałam betę poniżej 5 i się zdążyłam nakręcić, a następnego dnia z plamień przeszłam w ramiona pięknego Ridża. Dlatego nie testuję przed terminem spodziewanej @, nie latam na betę jak są plamienia 2 dni przed. Bo po co przezywać potem "utratę Aniołka w 4 t.c."?
U mnie Ridż idzie już sobie papa, dziś mam USG z ocena ilości pęcherzyków. Wczoraj miałam badania (2dc): AMH, FSH, estradiol i TSH. rzucicie okiem na wyniki? AMH nie ma, będzie za tydzień, a to pozostałe:
Estradiol 271,50 pg/ml
f. pęcherzykowa: 12,5-166
f. owulacyjna: 85,8-498
f. lutealna: 43,8-211
po przekwitaniu: 5,0-54,7
ciąża I trymestr: 215-4300
FSH 4,45mIU/ml
f. pęcherzykowa: 3,5-12,5
f. owulacyjna: 4,7-21,5
f. lutealna: 1,7-7,7
po przekwitaniu: 25,8-134,8
TSH 2,380
02-4,200
TSH w ciągu roku podniosło mi się z 1,12 do 2,38. To źle?
FSH w ciągu roku spadło z 7,76 do 4,45.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 09:14
lauda. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Złota a badałaś wraz z tsh ft3 i ft4?
Sama siknelam w 8dpo i nic nie było, ale zgadzam się ze Złotą. Lepiej nie sikać na patola za wcześnie, bo potem niby biochemiczne ciążę i aniołki.
Laski omowmy się ze ze beta 5, a potem Ridż to żaden Aniołek czy ciąża. Mężczyzna może mieć taki poziom bety.
Każda kobieta parę razy w życiu jest w takiej 'cionszy' nieświadomie.
A propos szczania na patyka to ja opanowalam metodę bezkryształową
Sikalam bezpośrednio na miejsce które się macza co prawda na początku zdążyło mi się za bardzo zasikac testa, ale potem cudnie...żadnych nakrętek, zakrętek, szklanek, pojemników czy kryształówVesper lubi tę wiadomość
-
To jak Ty walisz tak po kropelce?
Mistrzu ucz mnie zycia tez tak chcepepsunieczka, Vesper, JoHanna, Maczek lubią tę wiadomość
-
Aleala takie maczane testy prosto pod strumień sika. Jeśli są te gdzie się daje parę kropelek to łapałam siuski pipetką z zestawu
Kochana później to już taka wprawa była ze pewnie do pisuaru bym trafiła sikajac:p
Teraz już pipki nie widzę, więc umiejętności się przydałyaleala, kattalinna, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZłota wrote:A ja zawsze mam taki wysoki estradiol a lekarz NIGDY nie widzi dominujących pęcherzyków:/
A badałaś sobie pozostałe hormony?
Bo- to może być po prostu /jak mnie lekarz czasem mówi/ taka Twoja uroda. Ale- może to też być objaw obniżonej rezerwy jajnikowej. Jak poszłam z takimi wynikami do lekarza / durma ja, robiłam je jak juz wzięłam tabletkę CLO!/, to ginekolog powiedziała że gdyby nie wiedziała że biorę hormony, to pomyślałaby że jestem kobietą tuż przed menopauzą -
nick nieaktualnyTeraz doczytałam...
Jakby co, to AMH prawde Ci powie o tej rezerwie.
Przypomniało mi się że lekarka kazała zrobic mi jeszcze LH. Też w 4dc. Bo własnie podwyższone LH razem z FSH może swiadczyc o tym ze coś sie dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 10:19
-
Tobima w 8dpo to jeszcze nic nie widac, zatestuj w dniu @ albo jak jestes niecierpliwa jak pisze coffe 12-14 dpo
Ale mam chcice, dzis mojego tez zmolestuje, oby sie nie wymigalTobima, coffee lubią tę wiadomość
-
ann_je wrote:Oh ja nie mądra... zamiast naszczać do kryształu czy chociażby do porcelany to ja głupia nalałam do plastikowej zakrętki z pianki do golenia i mój Dziedzic strzelił focha i stwierdził, że się nie będzie ujawniał...
-
TSH bez FT3 i FT4 nic nie mówi, tylko człowiek się niepotrzebnie stresuje wynikiem. Jak badacie tarczycę, to badajcie tarczycę, nie przysadkę. TSH jest hormonem przysadki, nie tarczycy. Trzeba sprawdzać oba gruczoły jednocześnie, albo żadnego
-
Moj lekarz na takie badanie w stylu w tym roku to a za rok to nazywa wrozeniem z fusow. Ale kazdy ma inne metody
zwei_kresken, Katarzyna87, Kjopa3 lubią tę wiadomość