wspomaganie ziołami
-
WIADOMOŚĆ
-
owoce niepokalanka sa do kupienia na allegro, ale lepiej kupić zioła w tabletkach, ja stosuje cyclodynon 2 miesiąc i jest super, zobaczymy w nastepnym, tyg czy obniżył prolaktynę bo na pms działa super, zioła pije 3 miesiąc i tez bardzo dobrze się czujeKarolina
-
jak na razie ziółka zdecydowanie poprawiły jakość i ilość śluzu, zniwelowały niemalże całkowicie PMS i ból miesiączkowy, cykl miałam nieco dłuższy, ale dzięki temu też fl była dłuższa, także mam nadzieję, że po max. trzecim cyklu uda się zafasolkować.Nadzieja umiera ostatnia ....
-
karolina wrote:owoce niepokalanka sa do kupienia na allegro, ale lepiej kupić zioła w tabletkach, ja stosuje cyclodynon 2 miesiąc i jest super, zobaczymy w nastepnym, tyg czy obniżył prolaktynę bo na pms działa super, zioła pije 3 miesiąc i tez bardzo dobrze się czuje
Cyclodynon super poprawia samopoczucie i nawet dosc dobrze reguluje cykl, jak ktos mial mega przeciagniety, to moze co nieco pomoc:) polecam serdecznie:) ponoc zeby zadzialal w 100% potrzeba 3mies, zamelduje za miesiac czy sie sprawdzilo -
nick nieaktualnyWitajcie,mogę się dołączyć?
Ja biore zioła w tabletkach od niedawna ale mam troche znajomych którzy dzięki nim po kilku latach starań maja dzieci.Mam całe recepturyi jak je brać, ja niestety ze względu na alergie nie moge wszystkich brać, ąle choć kilka z nich spróbuje teraz biore niepokalanek i wiesiołek.
pozdrawiam was -
lusia ja piłam 3 cykle siemie po 1- 2 szklanki dziennie i brałam oeparol, ale niestety jakość mojego śluzu się nie poprawiła. w tym miesiącu postawiłam na ziółka ojca sroki i 1,5 litra wody i zobaczymy jak będzie , narazie jestem po @ więc za wczesnie na jakieś opinie.
kasjja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
darijka wrote:pierwsze objawy po ziólkach a więc:
mam 8 dzień cyklu , czasami pobolewa mnie prawy jajnik ( zawsze pobolewał mnie lewy jajnik ale to w drugiej fazie cyklu) i mam czasami bóle jak na @.
Mnie tak kochana zaczełam mieć od czasu gdy pije Siemię lniane mocniej mnie bolą jajniki... -
lusia ja gdy piłam siemię to nie miałam żadnych objawów, a tutaj widzę, czuję że coś się zaczyna dziać, może pozytywnie zobaczymy, w piatek jade do nowego gin. i zobaczymy co powie. jest to mój 5 cykl mogłaby już się pojawić ta fasolinka, bo jeszcze trochę to zacznę sobie wkręcać różne rzeczy.
-
darijka mi od razu zaczeło działać i na śluz i ogólnie...
miałam dużo śluzu ale po tym było nie zle..
U mnie to czwarty cykl dokładny oczywiście zobaczymy..
Ale nie mam w planach jak na razie dzidziusia musze zajać się szkoła i mamy zawieszone,ale oczywiście nie będę uważać,żeby nie zajść -
nikitka wrote:Dziewczyny mam pytanie o macę? Czy po ty specyfiku się tyje???
Wyczytałam iż Maca -pobudza apetyt i powoduje przyrost wagi
ale też - wzmacnia organizm pod względem fizycznym, umysłowym i hormonalnym,- reguluje procesy hormonalne zarówno u kobiet jak u mężczyzn (poziom hormonów tarczycy, nadnerczy, przysadki, gonad),- używana jako afrodyzjak,
- wskazana w wypadku anemii, problemach z bezpłodnością, niedożywieniu, problemach z nieregularnym miesiączkowaniem, ogólnym osłabieniu, menopauzie, oraz przy osteoporozie,
- powoduje opóźnienie procesu starzenia się organizmu w tym procesu starzenia się skóry i wszystkich naszych organów i narządów,- poprawia czynność pracy mózgu, eliminuje zmęczenie umysłowe,- u kobiet w okresie karmienia pobudza produkcję mleka, - ma bardzo wysoki wskaźnik zawartości minerałów co jest niezbędne w codziennym odżywianiu,
- jest niezbędnym uzupełnienie diety dla osób, których praca wymaga szczególnego wysiłku fizycznego bądź umysłowego. -
gotek wrote:weronika86 wrote:Ja biore Agus castus vitex, ale normalnie mielone ziolko w kapsulkach ( castagnus to nie to samo, bo w castagnusie jest dosc dziwna mieszanka i bardzo niska zawartosc tego ziola).
Jeśli mogę spytać, to czy możesz zdradzić gdzie mogę dostać to ziółko w kapsułkach i pod jaką nazwą mam szukać?
Ja niestety wszędzie gdzie pytałam o niepokalanka, to nie kojarzyli nawet nazwy
Cyclodynon®,- zawiera standaryzowany wyciąg z niepokalanka (vitex agnus casus) jest to największa dawka niepokalanka zawarta w jednej tabletce