Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wspomaganie ziołami
Odpowiedz

wspomaganie ziołami

Oceń ten wątek:
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Dziewczyny a jakie ziółka proponujecie na wydłużenie fazy lutealnej?
    jest taka mieszanka na II fazę. Ja jej nie stosuję, więc nie wiem czy działa.
    Skład:
    przywrotnik - 40g
    pokrzywa - 40g
    krwawnik - 40g

Dawkowanie:
    Łyżkę zaparzyć szklanką wrzątku, pić 3 razy dziennie.

20110812580114.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba pić od owulacji do @ ?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje.

20110812580114.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki dzięki:)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Makak Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odświeżę zapomniany ziółkowy wątek i zapytam od drugiej strony - czy którejś z Was ziółka (Sroki lub Klimuszki) nie pomogły?

Bo ja to wszędzie czytam ohy i ahy i że tak bardzo pomagają, a u mnie ciągle nic. Małżowin zdrowy, u mnie po laparo też powinno być ok, a ciąży nie ma :(

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana ja piłam zioła Sroki przez trzy miesiące i nic nic i nic w końcu postanowiłam wszystkie wspomagacze odstawić ale to wszystko wiesiołek witaminy zioła i nawet przestałam łykać kwas foliowy po prostu miałam dosyć myślenia o ciąży oczywiście co serduszko z mężem to o tym myślałam czy się uda czy nie ale nie zaprzątałam sobie głowy ziołami lekami i się dopiero w tedy udało więc można uznać że one mi nie pomogły

Makak lubi tę wiadomość

• Makak Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, pocieszyłaś mnie, bo myślałam, że tylko na mnie nie działają. Ale z drugiej strony może te trzy miesiące picia coś dały, skoro potem się udało? ;) Ważne, że są II kreseczki :)

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin powiedział mi że picie tych ziółek bardziej wpływa na psychikę u mnie niż na co kolwiek innego bo endometrium co miesiąc przed piciem i wtrakcie picia i po przestaniu nic się nie zmieniało wielkość jajeczka również wiec u mnie chodziło chyba raczej o psychikę jak on to uznał muszę się pogodzić ze stratą poprzedniej ciąży a się uda i może rzeczywiście o to chodziło bo byłam na kilku sesjach Bioenergoterapi takich żebym się pożegnała ze stratą i oczyściła umysł i dusze ze złej energi i nie wiem czy to to czy nie ale się udało :) w poprzednią ciąże też udało mi się zajść bez wspomagaczy

• Makak Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też twierdził, że u mnie jest problem z nastawieniem psychicznym, z jakąś blokadą. Po prostu po tylu miesiącach porażek trudno mi uwierzyć, że może się udać.
    Moja ś.p. babcia proponowała mi picie cudownej wody z magicznego termosu kupionego od mongolskiego szamana ;) i była święcie przekonana, że to mi pomoże. Może gdybym też uwierzyła, to zajście w ciążę byłoby dla mnie prostsze :)
    No nic, na razie będę dalej piła ziółka. Jeszcze tylko kilka dni do @ i będę musiała zrobić przerwę.

20110812580114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje że @ nie przyjdzie a jak niestety przyjdzie to że przerwa ci pomoże w zajściu :)

Makak lubi tę wiadomość

• Makak Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

20110812580114.png
  • lauretta Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mi na razie ziolka nie pomogly zajsc w ciaze, ale po dwoch miesiacach picia wydluzyl mi sie cykl z 24 dni do 28 i zmniejszylo mi sie plamienie przed okresem z 3 dni do 1 i wydaje mi sie ze to ziolka pomogly. Teraz po 3cim cyklu robie przerwe a potem znowu powrot do ziolek. Mam nadzieje ze w koncu pomoga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do oddania pól kuracji 3 miesięcznej ziół ks sroki za darmo oddam bo szkoda mi wyrzucić a komuś może pomogą za przesyłkę tez zapłacę bo mam w domu nie potrzebne znaczki pocztowe :)

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Mam do oddania pól kuracji 3 miesięcznej ziół ks sroki za darmo oddam bo szkoda mi wyrzucić a komuś może pomogą za przesyłkę tez zapłacę bo mam w domu nie potrzebne znaczki pocztowe :)

Ja chętnie od Ciebie odkupie i zapłacę za przesyłke :-)

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • karolaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od następnego cyklu pić będę ziółka ks Sroki

SKŁAD

lebiodka (oregano) { Origani Herba}
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae}
    macierzanka {Serpylli Herba}
    pokrzywa {Urticae Folium}
    dziurawiec {Herba Hyperici}
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis}
    ruta {Herba Rutae}
    nagietek {Calendulae flos}
    nostrzyk {Herba meliloti}

9ltfu6bdv4t6go6c.png

ff1d6de0ddd1efa7c7b09089c73ba48b.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze zajść w ciążę nie pomogły, ale pomogły na wiele innych rzeczy, choćby okres mam mniej bolesny, pierwszy raz w życiu przed okresem nie miałam wysypu cudownych pryszczy, które potem złaziły 2 tygodnie. Pytałam gina czy mogę pić to się obruszył, że i tak nie pomagają, ale pozwolił jak powiedziałam, że to tak dla psychiki i naprawdę ze str. psychicznej nabrałam nowej nadziei, że zwiększyłam swoje szanse:)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • ewa9604 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja pilam zioła Sroki razem z narzeczonym i po 3 miesiącach zaszłam w ciąze :) za dwa tygodnie mam rozwiązanie :)

Pozdrawiam

ewa9604
  • Papi77 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starałam się od lutego 2010, udało nam się w październiku 2011. W sierpniu zaczęłam pić dziurawca, poleconego przez zielarkę. I udało się ;) Kazała mi pić codziennie wieczorem. Działa uspokajająco i antydepresyjnie, więc przy staraniach pomaga bo wiadomo jak jest. No i najważniejsze, jest dobry na płodność u kobiet. Tylko trzeba pamiętać, że mężczyźni nie mogą go pić. No i trzeba bardzo uważać na słońce i solarium. Nie wolno go stosować przy braniu tabletek anty, bo obniża ich działanie, więc coś w tym musi być.

Oczywiście, ręki nie dam sobie uciąć, że to on sprawił ten cud, mógł to być zbieg okoliczności. Ale koleżance poleciłam i po 3 miesiącach starań też się udało. W każdym razie nie szkodzi, więc zawsze można spróbować.

Teraz również się staramy, i dzisiaj dziurawiec został zakupiony ;)

20130914050120.png201207104662.png
  • OvuFriend

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• Mniejsza Mi Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2014, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chciałabym odnowić temat bo od jakiegoś czasu myślę o przetestowaniu ziółek. Od 9 miesięcy się staramy i jak na razie nic :( od jakiegoś czasu podejrzewam u siebie endometriozę ale nie miałam jeszcze żadnych badań i nie wiem czy w takiej sytuacji mogłabym pić te zioła na endometriozę czy mogą zaszkodzić? Macie może jakieś doświadczenia? No i ogólnie jakie są wasze doświadczenia z ziółkami, pomagają?

hchy3e3kwys50svl.png
‹‹ 5 6 7 8 9
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ