Forum Starając się - ogólne Wynik AMH
Odpowiedz

Wynik AMH

Oceń ten wątek:
  • Myszka-Minnie Autorytet
    Postów: 681 222

    Wysłany: 31 marca 2014, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia,

    No własnie nie mam zadnej normy podanej obok. Tylko informacje taką: Ryzyko niskiej rezerwy jajnikowej w 3 dc < 1.5 ng/ml stanowi mediane dla zbiorów ND-10.6 (2.5-97.5 percentyla)

    I badz tu mondry i pisz wiersze co oznacza powyzsz informacja. Stad moje pytanie czy wynik dzieli sie na 2. A przypomne mój wynik to: 3.53 ng/ml

    f2wl9vvj16detq98.png

    w57vlbetiy8u8flo.png
  • Martuśka Autorytet
    Postów: 928 590

    Wysłany: 1 kwietnia 2014, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 7,22


    0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 kwietnia 2014, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka-Minnie wrote:
    Wiśnia,

    No własnie nie mam zadnej normy podanej obok. Tylko informacje taką: Ryzyko niskiej rezerwy jajnikowej w 3 dc < 1.5 ng/ml stanowi mediane dla zbiorów ND-10.6 (2.5-97.5 percentyla)

    I badz tu mondry i pisz wiersze co oznacza powyzsz informacja. Stad moje pytanie czy wynik dzieli sie na 2. A przypomne mój wynik to: 3.53 ng/ml
    Wg starych norm to ok.1,7 - to b. Ladny wynik.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryzyko niskiej rezerwy jest jeśli masz mniej niż 1,5 ng/ml, Twój wynik to 3,53 ng ml więc ok. Takie moje zdanie.

    Ja tam nic nie dziele. Są natomiast dziewczyny, które to robią, bo mają jakieś info o zmianach. Mój lekarz nie kazał mi dzielić.

  • Nailew Koleżanka
    Postów: 36 6

    Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój wynik AMH to 7,2 (norma - 1,4- 8 )
    Niby w normie, ale naczytałam się gdzieś, że tak może byc przy PCOS. Na prawym jajniku mam dwa torbiele po ok 2-3cm z którymi sie już od dłuższego czasu borykam. Lewy jajnik jest ok. Nigdy nie usłyszałam od żadnego lekarza czy to na podstawie USG czy innych bada, że mam PCOS

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:03

    styczeń 2015 - laparoskopia
    maj 2015 - 1 IUI - :(
  • Honey Koleżanka
    Postów: 60 39

    Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wynik 3,65 w wieku 32 lat, a do tego TSH niskie, bo 1,34 - to jest ładnie ?

    da19c7457c4205dc29e3b62e7d8728bf.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Edytka80 Nowa
    Postów: 3 0

    Wysłany: 15 września 2014, 20:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety własnie odebralam wynik
    Mam 34 lata a wynik 1,92
    Co o tym myslec?
    Mozecie pomoc...

    edytka80
  • Anatolka Autorytet
    Postów: 8010 6903

    Wysłany: 15 września 2014, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladny wynik, nie ma powodu do zmartwien :)

    1usa3e5e6fqireg4.png

    3ca106616b.png
  • gosiek77 Znajoma
    Postów: 29 3

    Wysłany: 24 września 2014, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki moj wynik. AMH 2,07 mam 37 lat, co myslicie na ten temat. Ile mi lat jeszcze zostalo?szukam wszedzie informacji ile jeszcze lat bo w tej chwili zostalam sama bez partnera i jestem podlamana bo perspektyw na innego szybko nie widze.

    2nn33e3kahe13vzw.png
  • AniaBe Znajoma
    Postów: 28 7

    Wysłany: 30 marca 2015, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralam dzis wynik AMH - 17.2 - zbyt wysokie prawda?? :-(
    W 3 dc robilam. Wtedy tez FSH - 2.58 mlU/ml i LH - 4.70 mlU/ml..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBe wrote:
    Dziewczyny odebralam dzis wynik AMH - 17.2 - zbyt wysokie prawda?? :-(
    W 3 dc robilam. Wtedy tez FSH - 2.58 mlU/ml i LH - 4.70 mlU/ml..
    ja też robiłam AMH - 16.38, w 5dc. co to oznacza?
    a Te badania w 2dc.
    tsh-2,38 (w normie)
    fsh-6,12 U/I (faza folikularna: 3,5 -12,5) - w normie
    lh-19,99 mlU/ml (faza folikularna: 2,4-12,6) - czyli za wysokie
    Możecie mi napisać co oznacza mój wynik AMH?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1gwiazdeczka1 wrote:
    ja też robiłam AMH - 16.38, w 5dc. co to oznacza?
    a Te badania w 2dc.
    tsh-2,38 (w normie)
    fsh-6,12 U/I (faza folikularna: 3,5 -12,5) - w normie
    lh-19,99 mlU/ml (faza folikularna: 2,4-12,6) - czyli za wysokie
    Możecie mi napisać co oznacza mój wynik AMH?
    Wskazuje na pcos(ale niekoniecznie) trzeba zrobic dodatkowe badania, poza tym stosunek lh do fsh masz ponad 3 czyli za wysoki. Trzeba badania skonsultowac z lekarzem. Na pewno lepszy Twoj wynik niz jak ktos ma za niski.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 19:23

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2015, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka dziękuję za odpowiedź, troszkę mnie uspokoiłaś, lekarza mam w przyszłym tygodniu i zobaczymy co mi powie na te wyniki. A masz na myśli jakieś konkretne badania, które będzie trzeba jeszcze wykonać?

  • Karola82 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 11 maja 2015, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    moj wynik AMH TO 3,49
    a FSH to 8,80
    Czy mieszczą się te wyniki w normie ?
    badania były robione w 2dc

  • kos87 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.dzisiaj odebrałam wyniki na AMH i są nastepujące:
    Wynik Badania: 19,7
    Faza Płodna 1,3 Norma Minimalna - 7,0 Norma Maxymalna
    Ograniczona Płodność . - Norma Minimalna - Morma Maxymalna <1,3
    Faza Niepłodna . - Norma Minimalna - Norma Maxymalna <0,1

    Jakie miałyście normy? Czy może ktoś mi coś podpowie? W środę ide do lekarza,ale boję się :(

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola82 wrote:
    Witajcie
    moj wynik AMH TO 3,49
    a FSH to 8,80
    Czy mieszczą się te wyniki w normie ?
    badania były robione w 2dc
    mieszcza dobre masz.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kos87 wrote:
    Witam.dzisiaj odebrałam wyniki na AMH i są nastepujące:
    Wynik Badania: 19,7
    Faza Płodna 1,3 Norma Minimalna - 7,0 Norma Maxymalna
    Ograniczona Płodność . - Norma Minimalna - Morma Maxymalna <1,3
    Faza Niepłodna . - Norma Minimalna - Norma Maxymalna <0,1

    Jakie miałyście normy? Czy może ktoś mi coś podpowie? W środę ide do lekarza,ale boję się :(
    19 wynik wskazuje na PCOS, ale lepiej miec wieksza jak masz rezerwe niz nizsza. Diagnozuj dalej w kierunku PCOS.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie się, że macie takie dobre AMH - ja mam 0,8. Czekam na wizytę w klinice.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Dziewczyny cieszcie się, że macie takie dobre AMH - ja mam 0,8. Czekam na wizytę w klinice.
    ale kwalifikuja od 0,75 takze nie masz najgorszego.Szansa jest :)

  • kos87 Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCOS dawno stwierdzone, Stymulacje byly,zastrzyk tez i jutro decyzja lekarza czy znowu stymulacja czy szpital i zabieg :(
    Ale 1,3 to dobry wynik czy jakis w miare?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:51

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego