wysoka prolaktyna ..
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam wszystkie panie. czy któraś z was miała lub ma problem z prolaktyną? Jakie było leczenie i po jakim czasie od jej obniżenia zaszłyscie w ciążę? Czy wysoka prolaktyna była głównym problemem zajścia w ciążę? Bardzo proszę o odpowiedzi, panie, które mają taki problem i takie które się już z tym uporały i są szczęśliwymi mamami. Pozdrawiwm.
-
Cześć. Ja mam hiperprolaktymię. mój wynik to 993,40, a po obciążeniu tabletką 5046. Stosuję Bromergon, po którym czuję się dobrze, jeden dzień tylko czułam się jak by mnie samochód potrącił a na efekt czekamy biorę go od 7dc a teraz mam 20dc. Także jeszcze 9 i wtedy możesz zajrzeć na mój wykres i zobaczyć efekt. U mnie to na bank już tylko to, byłam raz w ciąży, ale domniemam, że to przez tą prl ją straciłam. Więc drożność i budowa-ok, teraz badania prócz prl już też ok. Także czekamyLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak to też racja, ale u mnie powodem straty ciąży nie był brak wysokiej ilości progesteronu, tylko cos innego. Ale to racja, że trzeba stopniowo odkładac lek, ale ale kochane to zależy od wysokości prl ja miałam wynik przeliczony na mniejsze wartości (norma od 3 do 23) ja mam wynik 49 z kawałkiem, a w większej jednostce ml(104-495ml) ja mam wynik 993,40 a po obciążeniu tabletką mam 5046. Także dlatego ja muszę odstawiać stopniowo a nie odrazu.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
HEJ .
ja mam prolaktyne 34 z groszem a norma jest do 24. Mój gin twierdzi że mam pco i podwyższona prolaktyna jest i będzie. Brałam polecone przez gina Cyclodynon 3- miechy ale z względu na cene zamieniłam na Castagnus.
Nie wiem czy to normalne czy nie, ale jestem pierwszy cykl na clo. Nie mam owulacji wogóle i mam nadzieje ze clo ruszy moje jajniki .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 13:34
-
tez mam podwyzszona ale z tego co powiedzial mi lekarz tylko troszke I ze podobno nie musze nic z tym robic a o dziecko staramy sie ponad 1,5 roku juz ! ( cholerne uk !) przepraszam za wyrazenie ale mam dosc bo moze to by nam ulatwilo zajscie w ciaze kazali sie mniej stresowac to tyle ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:może go spytaj jaką masz prl lub powtórz. Też mam tylko troszkę podwyżsozną (26) ale już po obciążeniu (czyliu jak się stresujesz również) mam 11 x a moze być 5krotność...ja tam lubie mieć ksera wszystkich badań i sprawdzać temat u różnych lekarzy, wyciagnij kartę i sprawdź tą prl kochana. a TSH sprawdzałaś? Hormony wpływaja na siebie wiadomo...
-
nick nieaktualny