Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo mocne...
Od razu przeczytałam kilka innych postów na tym blogu, warto
Błogosławionego czasu Triduum i Świąt Wielkiej Nocy dziewczyny
Izi, Bebu, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Żonkil wrote:Bardzo mocne...
Od razu przeczytałam kilka innych postów na tym blogu, warto
Błogosławionego czasu Triduum i Świąt Wielkiej Nocy dziewczyny
Żonkil a co u Ciebie? Jak się czujesz, miałaś badanie połówkowe,jak doktorek?
Dziękuję i również życzę Wam wszystkim błogosławionych Świat Wielkiej Nocy,oby radość i nadzieja płynąca ze zmartwychwstania Pana wypełniała nasze sercaPszczolka36l lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ja też prawie całego pochłonęłam tego bloga. Teraz obserwuje te dziewczynę na Instagramie,ma fajne wyzwania,np. miesiąc w sukience czy weekend w sukience. Ja akurat jestem baardzo sukienkowa. Obecnie to w domu lubię dresy i jak ćwiczę to też w leginsach,ale poza tym to uznaję tylko sukienki-tak mi odkręciło kilka lat temu.
Żonkil a co u Ciebie? Jak się czujesz, miałaś badanie połówkowe,jak doktorek?
Dziękuję i również życzę Wam wszystkim błogosławionych Świat Wielkiej Nocy,oby radość i nadzieja płynąca ze zmartwychwstania Pana wypełniała nasze serca
Kasiu wyobraź sobie, że mój kochany doktorek odszedł z Instytutu Rodziny... Chodzę do niego teraz do innej placówki, ale jestem niezadowolona, bo wolałam Instytut. Tam jest taka rodzinna atmosfera, nie ma problemu, żeby na badanie wejść z mężem, no ale jak jestem w połowie drogi, to już nie będę zmieniać lekarza. U mnie na połówkowych potwierdzono dziewczynkę, łożysko na przedniej ścianie, więc kopniaki poczuję pewnie później. Na razie czuję ruchy, takie łaskotanie śmieszne.
Sama najbardziej lubię chodzić w leginsach i sukienkach. Spodni nie lubię, bo mi ciasno i niewygodnie. Zimą noszę ocieplane leginsy albo sukienki i grube rajtuzki. A latem to tylko sukienki albo spódnice idealne są na upały. Teraz na lato muszę sobie trochę kupić, bo te co mam niestety są za krótkie jeśli dochodzi brzuszek, albo zapinane na suwak na sztywno- o tych też mogę zapomnieć Przytyłam już 9 kg, także no w sierpniu będę się toczyć.Kasiastaraczka, Pszczolka36l lubią tę wiadomość
-
Uwielbiam sukienki i spódnice, kiedyś chodziłam tylko w nich... Ostatnio dużo mniej, na szczęście idzie lato ❤
Odzwyczaiłam się w pracy, spędzam w niej dużo czasu, a nie mogę ubierać takich rzeczy ani krótkich spodenek, tylko długie spodnie 😃
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Żonkil wrote:Kasiu wyobraź sobie, że mój kochany doktorek odszedł z Instytutu Rodziny... Chodzę do niego teraz do innej placówki, ale jestem niezadowolona, bo wolałam Instytut. Tam jest taka rodzinna atmosfera, nie ma problemu, żeby na badanie wejść z mężem, no ale jak jestem w połowie drogi, to już nie będę zmieniać lekarza. U mnie na połówkowych potwierdzono dziewczynkę, łożysko na przedniej ścianie, więc kopniaki poczuję pewnie później. Na razie czuję ruchy, takie łaskotanie śmieszne.
Sama najbardziej lubię chodzić w leginsach i sukienkach. Spodni nie lubię, bo mi ciasno i niewygodnie. Zimą noszę ocieplane leginsy albo sukienki i grube rajtuzki. A latem to tylko sukienki albo spódnice idealne są na upały. Teraz na lato muszę sobie trochę kupić, bo te co mam niestety są za krótkie jeśli dochodzi brzuszek, albo zapinane na suwak na sztywno- o tych też mogę zapomnieć Przytyłam już 9 kg, także no w sierpniu będę się toczyć.
W ogóle ten czas tak leci,już połowa za Tobą.
Ha ha może troszkę wyhamujesz i nie będzie tak źle w tym sierpniu;)
U mnie w rodzinie wysyp dzieci. W marcu urodził się mój bratanek i córeczka u siostry ciotecznej. Czekamy jeszcze na dzieciątko drugiej siostry ciotecznej.
A u mnie na teście dziś tradycyjnie biel... Załamka
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Izi wrote:Uwielbiam sukienki i spódnice, kiedyś chodziłam tylko w nich... Ostatnio dużo mniej, na szczęście idzie lato ❤
Odzwyczaiłam się w pracy, spędzam w niej dużo czasu, a nie mogę ubierać takich rzeczy ani krótkich spodenek, tylko długie spodnie 😃
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ojej,a co to za praca,że w grę wchodzą tylko długie spodnie?
Ja pracuje na budowie... więc sama rozumiesz po pierwsze wyglądałoby to ciekawie, po drugie niepraktycznie, po trzecie BHP, po czwarte nie miałabym spokoju 😂
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Ja pracuje na budowie... więc sama rozumiesz po pierwsze wyglądałoby to ciekawie, po drugie niepraktycznie, po trzecie BHP, po czwarte nie miałabym spokoju 😂Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ale zabrałam na święta do rodziców mnóstwo sukienek. Czuje się zawsze w nich bardziej kobieco i atrakcyjniej ☺
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Cześć Dziewczyny, zmartwychwstał Pan, Alleluja! Jeszcze świątecznie życzę Wam wiary, nadziei i miłości oraz Bożej opieki na każdy dzień
Długo mnie tu nie było. Jakoś zajęłam się innymi rzeczami i nawet zapomniałam o forum. U nas dalej bez zmian, akurat kończy mi się okres.
Miałam mieć miesiąc temu wizytę u mojej napro, ale odwołałam i powiedziałam, że muszę trochę odpocząć. W sumie od pierwszej wizyty u instruktorki napro minęło 3,5 roku i efektów dalej nie ma. Głównie mój mąż jest zmęczony leczeniem, ja jeszcze daję radę.
Zdecydowaliśmy jednak, że w czerwcu zapiszemy się do ośrodka adopcyjnego. Lata lecą, a cała procedura adopcyjna jest długa, więc niech już coś się dzieje w tym temacie.
Staram się pamiętać o tym, że Bóg ma dla nas najlepszy plan i mieć do Niego większe zaufanie. Pomaga to w znoszeniu kolejnych niepowodzeń
Pia88, Pszczolka36l, Kasiastaraczka, Misiaa lubią tę wiadomość
Ja: 38l
Mąż: 39l
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Leczenie: naprotechnologia
02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔 -
Prawdziwie zmartwychwstał, Alleluja!
Cześć dorkaa, mam nadzieję, że się Wam jeszcze kiedyś uda, kto wie może ten odpoczynek to dobry pomysł i może po nim jakoś zaskoczy. Życzę Wam tego z całego serca.
Mamy piękny czas oktawy teraz więc niech łaska rozlewa się na nas z góry. Ukojenia i spokojnych serc
Kasiastaraczka, dorkaa lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Cześć Dorka,
Fajnie że się odezwałaś
Dziękuję za życzenia!
Jak Twoja dieta i plany co do nagrywania filmów na YT? Jak domek?
Cieszę się,że podjeliscie taką decyzję i gratuluję odwagi:)
Izi lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Cześć Dorka,
Fajnie że się odezwałaś
Dziękuję za życzenia!
Jak Twoja dieta i plany co do nagrywania filmów na YT? Jak domek?
Cieszę się,że podjeliscie taką decyzję i gratuluję odwagi:)
W domu będziemy mieć w piątek wylewaną podłogę, a później pomału wykańczanie. Mój mąż będzie wszystko sam robił, więc trochę to potrwa, ale aż tak bardzo się nie śpieszymy
A o YT czy blogowaniu cały czas myślę, ale jeszcze nie zrobiłam nic w tym temacie. Niestety sporo czasu tracę na szukanie inspiracji do domu.
Tak w ogóle dostałam nową pracę Mam zacząć 1. lipca. Teraz jestem na 3-mies. wypowiedzeniu, ale mimo to nie rezygnujemy ze starań do momentu podpisania nowej umowy. Co ma być to będziePia88, Zagadka919, Pszczolka36l, Izi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Dziewczyny, już od którejś osoby słyszę, żeby się upić w dni płodne jak się chce zajść w ciążę Słyszałyście coś o tym?
W ogóle jak podchodzicie do samej "akcji" staraniowej? Robicie jakąś fajną atmosferkę, romantyczną kolację itd czy zostawiacie to na koniec dnia bez większych przygotowań. U mnie niestety najczęściej druga opcja. Może powrót do randkowego stylu odblokowałby coś w głowie....
Jedna pani prowadząca webinary o płodności bardzo podkreśla, że kobiety żyją za mało w "kobiecej energii" i to ma negatywny wpływ na płodność. Sama nie wiem co myśleć o takich "energiach"...
A z Bożych rzeczy ostatnio jeden ksiądz polecił mi pojechać na Jasną Górę z tą intencjąKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Starania 11 lat
Bebu wrote:Dziewczyny, nie wiem czy ktoś tu wspominał o św. Dominiku i jego pasku. Zamówiłam u sióstr w Krakowie i noszę teraz z nadzieją na szczęśliwe zakończenie, może komuś również przyniesie upragnione 💚Ja: 38l
Starania 11 lat
Mi moja ginekolog jak byłam ostatnio i akurat mówi, że tego dnia lub max do dwóch będzie owu kazała kupić butelkę wina i zrobić atmosferę
Myślę, że upijanie się nie pomaga, często facet ma też po większej dawce alkoholu problem. Może działa to na zasadzie alkohol = luzujesz się = mniej spinania i stresu.
My różnie, bo wiadomo, że nawet romantyzm może się przejeść i znudzić. Ale staramy się urozmaicać sobie starania i próbujemy skupić mimo wszystko na sobie.
Czasami zapalamy świece, puszczamy muzykę i albo zaczynamy wspominać jak się poznaliśmy, albo co w sobie lubimy, co nam się podoba, jakoś podgrzewamy atmosferę potem.
Czasami zaczynamy od wspólnej kąpieli.
Innym razem któreś z nas robi niespodziankę np. czeka gotowe w sypialni gdy drugie idzie pod prysznic
Dawno nie mieliśmy randki w domu, gdzie ubieramy się itp jak na taką na mieście.
Są też różnego rodzaju gry. To już zależy co kto i jak lubi
Ale czasami fajnie wrócić do randkowego stylu chociażby dla samego związku. Więc może zrobisz jakąś randkę na weekendzie dorkaa?
co do "energii" jakoś do mnie przemawia jeżeli miałoby być to coś więcej niż składowa nastawienia, samopoczucia, wiary w siebie itp.
Na Jasną Górę się wybieram już od 2 miesięcy i zawsze coś mi wyskakuje
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi, widzisz, nawet lekarka radzi kupić butelkę wina Oczywiście nie trzeba się całkiem upić, ale dla rozluźnienia dobry pomysł.
Zrobię randkę i w ten weekend, i w kolejny. Za tydzień powinnam mieć owulację, ale przecież fajną atmosferkę można zrobić i w dni niepłodne. Żeby nie było, że tylko przy owulacji zaczynam
Jak się poprawi pogoda, chętnie wybiorę się na Jasną Górę. Pewnie pojedziemy z pieskiem, więc będziemy musieli wchodzić na zmianę
Widzę, że Ty się starasz od lutego, więc jest szansa, że raz dwa się uda. Powodzenia!Izi lubi tę wiadomość
Starania 11 lat
dorkaa wrote:Już czwarty tydzień mam dietę od dietetyczki klinicznej. Zapisałam się w końcu po indywidualną dietę na przytycie i płodność. Przepisy są smaczniejsze niż z AP i mniej czasochłonne. Mój mąż tez zadowolony
W domu będziemy mieć w piątek wylewaną podłogę, a później pomału wykańczanie. Mój mąż będzie wszystko sam robił, więc trochę to potrwa, ale aż tak bardzo się nie śpieszymy
A o YT czy blogowaniu cały czas myślę, ale jeszcze nie zrobiłam nic w tym temacie. Niestety sporo czasu tracę na szukanie inspiracji do domu.
Tak w ogóle dostałam nową pracę Mam zacząć 1. lipca. Teraz jestem na 3-mies. wypowiedzeniu, ale mimo to nie rezygnujemy ze starań do momentu podpisania nowej umowy. Co ma być to będzie
Oj tak, inspiracje do domu i ich poszukiwanie,znam ten temat,zabiera to sporo czasu
Ojej,co za zmiany, gratulacje
Zmieniasz pracę w tej samej branży? Czym się zajmujesz w ogóle?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
dorkaa wrote:Dziewczyny, już od którejś osoby słyszę, żeby się upić w dni płodne jak się chce zajść w ciążę Słyszałyście coś o tym?
W ogóle jak podchodzicie do samej "akcji" staraniowej? Robicie jakąś fajną atmosferkę, romantyczną kolację itd czy zostawiacie to na koniec dnia bez większych przygotowań. U mnie niestety najczęściej druga opcja. Może powrót do randkowego stylu odblokowałby coś w głowie....
Jedna pani prowadząca webinary o płodności bardzo podkreśla, że kobiety żyją za mało w "kobiecej energii" i to ma negatywny wpływ na płodność. Sama nie wiem co myśleć o takich "energiach"...
A z Bożych rzeczy ostatnio jeden ksiądz polecił mi pojechać na Jasną Górę z tą intencją
My chcemy w sobotę jechać do Góry KalwariiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 15:01
dorkaa, Izi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Super,że macie smaczniejszą dietke
Oj tak, inspiracje do domu i ich poszukiwanie,znam ten temat,zabiera to sporo czasu
Ojej,co za zmiany, gratulacje
Zmieniasz pracę w tej samej branży? Czym się zajmujesz w ogóle?
Co do inspiracji masz już pomysł jak urządzić swój dom? Na jakim etapie teraz jesteście? Dach jest?Ja: 38l
Starania 11 lat
02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔