Wzajemna modlitwa, wiara
-
WIADOMOŚĆ
-
.A. wrote:Dziewczyny tak pomyślałam, że poproszę Was o modlitwę. Jakieś króciutkie wspomnienie o mnie w Waszej dzisiejszej rozmowie z Bogiem. U mnie rok temu poronienie, później 9 miesięczne starania, które zakończyły się ciążą biochemiczną...kilka godzin temu zaczęłam krwawić... straciłam nadzieję...planuje badania genetyczne i może jeszcze jedna próbę. Pomódlcie się proszę o to, żebym miała siłę spróbować kolejny raz...i żeby ten kolejny raz był szczęśliwy i dał mi zdrowe Maleństwo...
Zrób koniecznie jakieś szersze badania.A. lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Jasne, wspomnę o Tobie w modlitwie!
Zrób koniecznie jakieś szersze badania
Dziękuję. Tak, właśnie dzwoniłam do lekarza. Ma
Oddzwonić i wtedy porozmawiamy gdzie mam się udać na badania...Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Ewciia wrote:To ja wam powiem, że kilka lat temu popełnialam straszny grzech, ciąży mi to co dnia od tamtego czasu. Odmówiłam nowenne przepraszajac za to. Wiem, że jest niewybaczalny. Ale boję się iść do spowiedzi, chciałbym trafić na księdza, który mi pomoże, doradzi co mam zrobić, żeby go z siebie zmyć. Ale wiem, że jak pójdę do spowiedzi nikt mi nie pomoże tylko mnie potępi.
Od czasu gdy wiele lat temu poszliśmy z tymi samymi grzechami przed ślubem z wtedy narzeczonym i ja z postanowieniem poprawy a on z planami, że to tylko żeby było na chrzest syna od brata i on dostał rozgrzeszenie a ja nie... Po prostu nie wierzę, że każdy ksiądz jest wyslannikiem Boga do rozgrzeszenia. Ja miałam szczera skruche i nie dostałam rozgrzeszenia...ok może nie zaslugiwalam. Ale zabolało mnie to, że ktoś kto nie traktował tego poważnie - dostał. Czuję od tego czasu, że spowiedź jest ludzka, nie ma w tym nic boskiego.
Moze kiedyś, jeszcze spróbować że 2 razy nowenne za to odmowie. A może bóg zesle na moją drogę, swojego prawdziwego wysłannika...
Uff troche mi lżej, nigdy o tym nie mówiłam głośno. Siedziało to we mnie...
Witaj
Nie ma niewybaczalnych grzechów. Bóg wybacza wszystkie o ile człowiek tego CHCE i JEST przy Bogu.
Księdzem się nie przejmuj, większość z nich to zawodowcy - liczy się zawód a nie powołanie niestety....Pia88 lubi tę wiadomość
5cs
27 lat
Mięśniak 4cm -
hannah_92 wrote:A co do samej Nowenny to nie bójcie się, że coś złego się stanie. U mnie nic takiego nie było. Czasem rozkojarzenie, brak skupienia, ale nic złego się nie działo. Nie można się bać. Maryja jest z nami cały czas:)
Czytałam, że ludziom rwał się np. różaniec lub inne rzeczy się działy, ale to nie każdemu. Zazwyczaj jak ktoś modli się za dusze w czyśćcu cierpiące to może coś takiego się stać, ale nie ma reguły.
Oj czasem się jednak zdarza Wiele ludzi wypowiadało się na ten temat...u mnie z kolei w dziwny sposób "zmaterializował" się cały różaniec (a był w całej, dobrze zamykanej kieszeni) a także różaniec z samochodu, który był blisko skrzyni zmiany biegów - Krzyż był oderwany i wyrzucony do bagażnika.5cs
27 lat
Mięśniak 4cm -
Hej, ja w czasie ostatniej nowenny przy części dziękczynnej też miałam więcej sprzeczek z mężem. Mnie się wydaje, że to pokusy szatana, aby przerwać modlitwę i widzieć w niej negatywne skutki uboczne. Na razie nie zaczęłam kolejnej nowenny. Żyję sobie tak po prostu w miarę trzymając się diety. Dziś poszłam pierwszy raz do endokrynologa, żeby specjalista ocenił moją tarczycę. Na podstawie wyników i badania USG pani dr stwierdziła, że jest wszystko w porządku. Jednocześnie skrytykowała leczenie zalecone przez naprotechnologa i radziła odstawić większość leków (Encorton, Bromergon, Neoparin itd). Załamka jakaś... Co lekarz to ma inną wizję i krytykuje poprzedniego lekarza. W przyszłym tygodniu idę jeszcze do reumatologa. A najchętniej rzuciłabym tych wszystkich lekarzy... Ehh...
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Ja: 38l
Mąż: 39l
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Leczenie: naprotechnologia
02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔 -
dorkaa wrote:Hej, ja w czasie ostatniej nowenny przy części dziękczynnej też miałam więcej sprzeczek z mężem. Mnie się wydaje, że to pokusy szatana, aby przerwać modlitwę i widzieć w niej negatywne skutki uboczne. Na razie nie zaczęłam kolejnej nowenny. Żyję sobie tak po prostu w miarę trzymając się diety. Dziś poszłam pierwszy raz do endokrynologa, żeby specjalista ocenił moją tarczycę. Na podstawie wyników i badania USG pani dr stwierdziła, że jest wszystko w porządku. Jednocześnie skrytykowała leczenie zalecone przez naprotechnologa i radziła odstawić większość leków (Encorton, Bromergon, Neoparin itd). Załamka jakaś... Co lekarz to ma inną wizję i krytykuje poprzedniego lekarza. W przyszłym tygodniu idę jeszcze do reumatologa. A najchętniej rzuciłabym tych wszystkich lekarzy... Ehh...
Fajnie, że się odezwałaś
Stosujesz dietę ap bez glutenu? Jak tam idzie?
Kurcze,ja bym się trzymała zaleceń napro jednak. W jakim mieście się leczycie?
Ja dziś idę na prześwietlenie płuc, zalecenie od reumatolog. Mam do wykonania jeszcze kapilaroskopie i badania z krwi i moczu.
Ja też mam ochotę odstawić wszystkie suple,leki i żyć sobie bez stresu. Bo nawet jak próbuję nie myśleć o staranich to sam fakt pamiętania o wszystkich suplach,lekach sprowadza się do jednego
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kochane, mamy serduszko ❤
Zagadka919, Pszczolka36l, dorkaa, Kasiastaraczka, Pia88, Misiaa, Żonkil lubią tę wiadomość
Ania ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się." -
Dominika gratuluje ❤😍👏
Dorkas może tak być z tymi pokusami.Co do lekarzy trzymaj sie tego któremu ufasz,który ma plan działania.Dominika283 lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Kasiastaraczka wrote:Cześć Dorka,
Fajnie, że się odezwałaś
Stosujesz dietę ap bez glutenu? Jak tam idzie?
Kurcze,ja bym się trzymała zaleceń napro jednak. W jakim mieście się leczycie?
Ja dziś idę na prześwietlenie płuc, zalecenie od reumatolog. Mam do wykonania jeszcze kapilaroskopie i badania z krwi i moczu.
Ja też mam ochotę odstawić wszystkie suple,leki i żyć sobie bez stresu. Bo nawet jak próbuję nie myśleć o staranich to sam fakt pamiętania o wszystkich suplach,lekach sprowadza się do jednego
A z jakiego powodu idziesz na kapilaroskopię? Ja miałam robioną kilka lat temu przez objaw Raynauda (białe palce od zimna), ale nic nie wykryli na tym badaniu.
U napro leczę się w Poznaniu. Właśnie z mężem miałam rozmowę, że na razie odpuścimy sobie kolejne wizyty. Już miałam robione zabiegi, biorę zestaw leków od roku i efektów nie ma, więc widocznie to na mnie nie działa. Na pierwsze wizyty do instruktorki napro chodziliśmy już 3,5 roku temu i mojego męża dopadło wypalenie tym tematem.
Tak jak mówisz już samo branie supli powoduje, że nie można się odciąć od tematu. Dobrze byłoby brać je z myślą ogólnie o zdrowiu, a nie o samym zajściu w ciążę. Ja często zapominam, że to Pan Bóg daje nowe życie i nakręcam się w tym, że lekarze sprawią cud. Chciałabym bardziej ufać Bogu, że ma najlepszy plan dla mnieJa: 38l
Starania 11 lat
Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium
Kasiastaraczka, źle doczytałam. Myślałam, że pytasz czy ogólnie stosuję dietę bezglutenową, nie przeczytałam "ap", stąd trochę dziwnie brzmi moja odpowiedź
Co do tej diety ap to w sumie nie do końca smaczne są te posiłki... Wracanie co tydzień do tych samych dań, co smakują przeciętnie jest trochę męczące. Dlatego chcę przez weekend poszukać na necie smaczniejszych potraw, ale ze składnikami zalecanymi przez dziewczyny. Coś na zasadzie - zakupy w większości jak w jadłospisie, a z nich poukładam trochę inne potrawyJa: 38l
Starania 11 lat
Sisi27 wrote:Oj czasem się jednak zdarza Wiele ludzi wypowiadało się na ten temat...u mnie z kolei w dziwny sposób "zmaterializował" się cały różaniec (a był w całej, dobrze zamykanej kieszeni) a także różaniec z samochodu, który był blisko skrzyni zmiany biegów - Krzyż był oderwany i wyrzucony do bagażnika.
Pia88, Kasiastaraczka, dorkaa, Sisi27 lubią tę wiadomość
-
Dorka ja trzymam się diety bezglutenowej od połowy grudnia, z przerwą na święta.
Mam 2 diety od AP i nie wszystkie dania mi smakują,mam kilka takich które lubię i wracam do nich.
Na kapilaroskopie idę,bo skierowała mnie reumatolog. Mam przeciwciała Ana. Scl-70.
My teraz jesteśmy na antybiotykoterapii,leczymy ureaplasme i jeszcze jakaś inna bakterie. Za 2 miesiące powtórzymy badanie nasienia.
Ja też często zapominam,że Bóg ma dla nas najlepszy plan i wie kiedy coś ma nastąpić.
Też szukam w necie ciekawych,prostych i smacznych dań. Jak coś znajdziesz to podeślij
Pia88, dorkaa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
To i ja "zdam raport" 🤣
Zaczęłam moją pierwszą nowennę w 1dc. Minęły 27 dni, dzisiaj dzień 28, a więc pierwszy dzień części dziękczynnej a ja co? Pierwszy dzień cyklu 🤦♀️
W części błagalnej nie zauważyłam żeby coś się szczególnego działo, bo kłócimy się tak samo jako wcześniej 😂😂
Z tym, że staramy się o dziecko coraz mniej.. Walczę ciągle z tym, żeby rzucił palenie, przede wszystkim ze względu na zdrowie ale też przez to, że mnie od niego odrzuca jak czuje że palił i wtedy nici że starań.. To poprostu śmierdzi 🤮
Wiem, że się stara bo z kilkunastu dziennie ograniczył do kilku, ale to już tyle trwa... Obiecał 6 lat temu że rzuci do moich wtedy 21 urodzin, a tu dalej nic...
I przez to są ciągle i nieustanne kłótnie.
I on to wszystko wie, a jego jedynym argumentem jest "nie mam silnej woli".
-
Sylwia na owoce Nowenny widocznie musimy poczekać
Ja wczoraj skończyłam moją nowennę
Dzisiaj zaczęłam nową,ale w zupełnie innej intencji,za osobę mi bliską,z rodziny,chodzi o nawrócenie
Współczuję Ci tych papierochów,nie znoszę tego smrodu!
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Sylwia na owoce Nowenny widocznie musimy poczekać
Ja wczoraj skończyłam moją nowennę
Dzisiaj zaczęłam nową,ale w zupełnie innej intencji,za osobę mi bliską,z rodziny,chodzi o nawrócenie
Współczuję Ci tych papierochów,nie znoszę tego smrodu!
Wiem, że Bóg może rzeczy niesamowite ale na cud w postaci bobasa, ale bez współżycia(przez te papierochy) to nie liczę 🤣🤣
Ja jestem dopiero w mojej pierwszej Nowennie a już myślę o intencji kolejnej. To już tak weszło w mają codzienności, że aż sama jestem w szoku bo nic nigdy nie udało mi się robić z taką systematycznością 🙂
-
Hej.
Został mi jeden dzień Nowenny.Póki co u mnie bez zmian.Czyli to co sie popsuło,sie nie odbudowało.Czekam cierpliwie.04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Czesc nam zostalo jeszcze 13 dni dziekczynnej.
U mnie weekend leniwie, może w końcu pójdziemy na jakiś spacer, powiem szczerze że bałam się na początku za dużo chodzić... Taka że mnie bojuskaAnia ❤ ur. 27.09.2021
12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
mutacja MTHFR, PAI1
"Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."