Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wzajemna modlitwa, wiara
Odpowiedz

Wzajemna modlitwa, wiara

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .A. wrote:
    Dziewczyny tak pomyślałam, że poproszę Was o modlitwę. Jakieś króciutkie wspomnienie o mnie w Waszej dzisiejszej rozmowie z Bogiem. U mnie rok temu poronienie, później 9 miesięczne starania, które zakończyły się ciążą biochemiczną...kilka godzin temu zaczęłam krwawić... straciłam nadzieję...planuje badania genetyczne i może jeszcze jedna próbę. Pomódlcie się proszę o to, żebym miała siłę spróbować kolejny raz...i żeby ten kolejny raz był szczęśliwy i dał mi zdrowe Maleństwo...
    Jasne, wspomnę o Tobie w modlitwie!
    Zrób koniecznie jakieś szersze badania

.A. lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • .A. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jasne, wspomnę o Tobie w modlitwie!
    Zrób koniecznie jakieś szersze badania

Dziękuję. Tak, właśnie dzwoniłam do lekarza. Ma
    Oddzwonić i wtedy porozmawiamy gdzie mam się udać na badania...

06.2017 - synuś ♥️

Starania o drugie Maleństwo od 12.2019

01.2020 - poronienie zatrzymane
    02.2021- ciąża biochemiczna
    03.2021 - ciąża biochemiczna

16.12.21 - ⏸
    20.12.21 beta: 1546
    22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
    13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
    10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
    Chłopiec 💙

Diagnostyka od 03.2021:
    Podstawowe badani krwi: 👍
    ANA 👍
    anty-DsDNA 👍
    Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
    Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
    Kariotyp 👍
    Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
    Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
    Mutacja MTHFR - heterozygota❌

nsa8m4.png
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciia wrote:
    To ja wam powiem, że kilka lat temu popełnialam straszny grzech, ciąży mi to co dnia od tamtego czasu. Odmówiłam nowenne przepraszajac za to. Wiem, że jest niewybaczalny. Ale boję się iść do spowiedzi, chciałbym trafić na księdza, który mi pomoże, doradzi co mam zrobić, żeby go z siebie zmyć. Ale wiem, że jak pójdę do spowiedzi nikt mi nie pomoże tylko mnie potępi.

Od czasu gdy wiele lat temu poszliśmy z tymi samymi grzechami przed ślubem z wtedy narzeczonym i ja z postanowieniem poprawy a on z planami, że to tylko żeby było na chrzest syna od brata i on dostał rozgrzeszenie a ja nie... Po prostu nie wierzę, że każdy ksiądz jest wyslannikiem Boga do rozgrzeszenia. Ja miałam szczera skruche i nie dostałam rozgrzeszenia...ok może nie zaslugiwalam. Ale zabolało mnie to, że ktoś kto nie traktował tego poważnie - dostał. Czuję od tego czasu, że spowiedź jest ludzka, nie ma w tym nic boskiego.

Moze kiedyś, jeszcze spróbować że 2 razy nowenne za to odmowie. A może bóg zesle na moją drogę, swojego prawdziwego wysłannika...

Uff troche mi lżej, nigdy o tym nie mówiłam głośno. Siedziało to we mnie...

Witaj :)

Nie ma niewybaczalnych grzechów. Bóg wybacza wszystkie o ile człowiek tego CHCE i JEST przy Bogu.

Księdzem się nie przejmuj, większość z nich to zawodowcy - liczy się zawód a nie powołanie niestety....

Pia88 lubi tę wiadomość

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • Sisi27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    A co do samej Nowenny to nie bójcie się, że coś złego się stanie. U mnie nic takiego nie było. Czasem rozkojarzenie, brak skupienia, ale nic złego się nie działo. Nie można się bać. Maryja jest z nami cały czas:)

Czytałam, że ludziom rwał się np. różaniec lub inne rzeczy się działy, ale to nie każdemu. Zazwyczaj jak ktoś modli się za dusze w czyśćcu cierpiące to może coś takiego się stać, ale nie ma reguły.

Oj czasem się jednak zdarza :( Wiele ludzi wypowiadało się na ten temat...u mnie z kolei w dziwny sposób "zmaterializował" się cały różaniec (a był w całej, dobrze zamykanej kieszeni) a także różaniec z samochodu, który był blisko skrzyni zmiany biegów - Krzyż był oderwany i wyrzucony do bagażnika.

5cs

27 lat
    Mięśniak 4cm
  • dorkaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w czasie ostatniej nowenny przy części dziękczynnej też miałam więcej sprzeczek z mężem. Mnie się wydaje, że to pokusy szatana, aby przerwać modlitwę i widzieć w niej negatywne skutki uboczne. Na razie nie zaczęłam kolejnej nowenny. Żyję sobie tak po prostu w miarę trzymając się diety. Dziś poszłam pierwszy raz do endokrynologa, żeby specjalista ocenił moją tarczycę. Na podstawie wyników i badania USG pani dr stwierdziła, że jest wszystko w porządku. Jednocześnie skrytykowała leczenie zalecone przez naprotechnologa i radziła odstawić większość leków (Encorton, Bromergon, Neoparin itd). Załamka jakaś... Co lekarz to ma inną wizję i krytykuje poprzedniego lekarza. W przyszłym tygodniu idę jeszcze do reumatologa. A najchętniej rzuciłabym tych wszystkich lekarzy... Ehh...

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Ja: 38l
    Mąż: 39l
    Starania 11 lat

Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium

Leczenie: naprotechnologia

02/05/2024 [*] Aniołek 8tc 💔

Wysłany: 19 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorkaa wrote:
    Hej, ja w czasie ostatniej nowenny przy części dziękczynnej też miałam więcej sprzeczek z mężem. Mnie się wydaje, że to pokusy szatana, aby przerwać modlitwę i widzieć w niej negatywne skutki uboczne. Na razie nie zaczęłam kolejnej nowenny. Żyję sobie tak po prostu w miarę trzymając się diety. Dziś poszłam pierwszy raz do endokrynologa, żeby specjalista ocenił moją tarczycę. Na podstawie wyników i badania USG pani dr stwierdziła, że jest wszystko w porządku. Jednocześnie skrytykowała leczenie zalecone przez naprotechnologa i radziła odstawić większość leków (Encorton, Bromergon, Neoparin itd). Załamka jakaś... Co lekarz to ma inną wizję i krytykuje poprzedniego lekarza. W przyszłym tygodniu idę jeszcze do reumatologa. A najchętniej rzuciłabym tych wszystkich lekarzy... Ehh...
    Cześć Dorka,
    Fajnie, że się odezwałaś :)
    Stosujesz dietę ap bez glutenu? Jak tam idzie?
    Kurcze,ja bym się trzymała zaleceń napro jednak. W jakim mieście się leczycie?
    Ja dziś idę na prześwietlenie płuc, zalecenie od reumatolog. Mam do wykonania jeszcze kapilaroskopie i badania z krwi i moczu.
    Ja też mam ochotę odstawić wszystkie suple,leki i żyć sobie bez stresu. Bo nawet jak próbuję nie myśleć o staranich to sam fakt pamiętania o wszystkich suplach,lekach sprowadza się do jednego

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mamy serduszko ❤

Zagadka919, Pszczolka36l, dorkaa, Kasiastaraczka, Pia88, Misiaa, Żonkil lubią tę wiadomość

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika gratuluje ❤😍👏

Dorkas może tak być z tymi pokusami.Co do lekarzy trzymaj sie tego któremu ufasz,który ma plan działania.

Dominika283 lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • dorkaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć Dorka,
    Fajnie, że się odezwałaś :)
    Stosujesz dietę ap bez glutenu? Jak tam idzie?
    Kurcze,ja bym się trzymała zaleceń napro jednak. W jakim mieście się leczycie?
    Ja dziś idę na prześwietlenie płuc, zalecenie od reumatolog. Mam do wykonania jeszcze kapilaroskopie i badania z krwi i moczu.
    Ja też mam ochotę odstawić wszystkie suple,leki i żyć sobie bez stresu. Bo nawet jak próbuję nie myśleć o staranich to sam fakt pamiętania o wszystkich suplach,lekach sprowadza się do jednego
    Stosuję dietę bez glutenu i bez nabiału. Kilka razy oszukałam - w tłusty czwartek zjadłam 2 pączki glutenowe i na imprezie rodzinnej zjadłam kawałek tortu. Stosowałam też dietę z Akademii płodności i była w niej mozarella i feta. Dostosuję sobie tę dietę dziewczyn do moich nietolerancji. Ogólnie od początku września do końca stycznia trzymałam się diety w 100% i tak bez efektów ciążowych. Dlatego pozwoliłam sobie na małe szaleństwa w ostatnim czasie.

A z jakiego powodu idziesz na kapilaroskopię? Ja miałam robioną kilka lat temu przez objaw Raynauda (białe palce od zimna), ale nic nie wykryli na tym badaniu.

U napro leczę się w Poznaniu. Właśnie z mężem miałam rozmowę, że na razie odpuścimy sobie kolejne wizyty. Już miałam robione zabiegi, biorę zestaw leków od roku i efektów nie ma, więc widocznie to na mnie nie działa. Na pierwsze wizyty do instruktorki napro chodziliśmy już 3,5 roku temu i mojego męża dopadło wypalenie tym tematem.

Tak jak mówisz już samo branie supli powoduje, że nie można się odciąć od tematu. Dobrze byłoby brać je z myślą ogólnie o zdrowiu, a nie o samym zajściu w ciążę. Ja często zapominam, że to Pan Bóg daje nowe życie i nakręcam się w tym, że lekarze sprawią cud. Chciałabym bardziej ufać Bogu, że ma najlepszy plan dla mnie :)

Starania 11 lat

Endometrioza, nietolerancje pokarmowe, mutacja MTHFR, niedowaga, objaw Raynauda, PPJ ANA, hiperprolaktynemia czynnościowa, przewlekły stan zapalny endometrium

• dorkaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, źle doczytałam. Myślałam, że pytasz czy ogólnie stosuję dietę bezglutenową, nie przeczytałam "ap", stąd trochę dziwnie brzmi moja odpowiedź ;)
    Co do tej diety ap to w sumie nie do końca smaczne są te posiłki... :( Wracanie co tydzień do tych samych dań, co smakują przeciętnie jest trochę męczące. Dlatego chcę przez weekend poszukać na necie smaczniejszych potraw, ale ze składnikami zalecanymi przez dziewczyny. Coś na zasadzie - zakupy w większości jak w jadłospisie, a z nich poukładam trochę inne potrawy :)

Starania 11 lat

• edka85 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi27 wrote:
    Oj czasem się jednak zdarza :( Wiele ludzi wypowiadało się na ten temat...u mnie z kolei w dziwny sposób "zmaterializował" się cały różaniec (a był w całej, dobrze zamykanej kieszeni) a także różaniec z samochodu, który był blisko skrzyni zmiany biegów - Krzyż był oderwany i wyrzucony do bagażnika.
    Najbardziej widoczne to jest, gdy modli się o nawrócenie innej osoby. Moja mama odmawiała NP w intencji nawrócenia pewnej bliskiej nam osoby, wyjątkowo zatwardziałego grzesznika (nie był on u sakramentów od wielu wielu lat, kpił z wiary, żył w ciężkich grzechach bez zamiaru ich porzucenia). Oj, tu się sporo działo, diabeł aż szalał. Zerwane różańce to nic w porównaniu z tym, co nam zgotował w różnych sferach życiowych. Mimo to mama modliła się nieustannie za wstawiennictwem Maryi aż dwa lata. Nawet ja zaczęłam tracić nadzieję, ale ona nie. I właśnie po dwóch latach on się nawrócił. Przystąpił do spowiedzi generalnej ze swojego życia i pojednał się z Bogiem. Do dzisiaj nie mogę się temu nadziwić.

Pia88, Kasiastaraczka, dorkaa, Sisi27 lubią tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 20 lutego 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika283 wrote:
    Kochane, mamy serduszko ❤
    Gratulacje ❤️

Dominika283 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 20 lutego 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ja trzymam się diety bezglutenowej od połowy grudnia, z przerwą na święta.
    Mam 2 diety od AP i nie wszystkie dania mi smakują,mam kilka takich które lubię i wracam do nich.

Na kapilaroskopie idę,bo skierowała mnie reumatolog. Mam przeciwciała Ana. Scl-70.

My teraz jesteśmy na antybiotykoterapii,leczymy ureaplasme i jeszcze jakaś inna bakterie. Za 2 miesiące powtórzymy badanie nasienia.

Ja też często zapominam,że Bóg ma dla nas najlepszy plan i wie kiedy coś ma nastąpić.

Też szukam w necie ciekawych,prostych i smacznych dań. Jak coś znajdziesz to podeślij :)

Pia88, dorkaa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Syyylwia Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja "zdam raport" 🤣

Zaczęłam moją pierwszą nowennę w 1dc. Minęły 27 dni, dzisiaj dzień 28, a więc pierwszy dzień części dziękczynnej a ja co? Pierwszy dzień cyklu 🤦‍♀️

W części błagalnej nie zauważyłam żeby coś się szczególnego działo, bo kłócimy się tak samo jako wcześniej 😂😂

Z tym, że staramy się o dziecko coraz mniej.. Walczę ciągle z tym, żeby rzucił palenie, przede wszystkim ze względu na zdrowie ale też przez to, że mnie od niego odrzuca jak czuje że palił i wtedy nici że starań.. To poprostu śmierdzi 🤮
    Wiem, że się stara bo z kilkunastu dziennie ograniczył do kilku, ale to już tyle trwa... Obiecał 6 lat temu że rzuci do moich wtedy 21 urodzin, a tu dalej nic...
    I przez to są ciągle i nieustanne kłótnie.
    I on to wszystko wie, a jego jedynym argumentem jest "nie mam silnej woli".

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia na owoce Nowenny widocznie musimy poczekać
    Ja wczoraj skończyłam moją nowennę
    Dzisiaj zaczęłam nową,ale w zupełnie innej intencji,za osobę mi bliską,z rodziny,chodzi o nawrócenie
    Współczuję Ci tych papierochów,nie znoszę tego smrodu!

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Syyylwia Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Sylwia na owoce Nowenny widocznie musimy poczekać
    Ja wczoraj skończyłam moją nowennę
    Dzisiaj zaczęłam nową,ale w zupełnie innej intencji,za osobę mi bliską,z rodziny,chodzi o nawrócenie
    Współczuję Ci tych papierochów,nie znoszę tego smrodu!
    Wiem kochana, nietraktuje jej jako magicznej "rzeczy" tylko jako narzędzie do przybliżenia się do Boga 😊
    Wiem, że Bóg może rzeczy niesamowite ale na cud w postaci bobasa, ale bez współżycia(przez te papierochy) to nie liczę 🤣🤣

Ja jestem dopiero w mojej pierwszej Nowennie a już myślę o intencji kolejnej. To już tak weszło w mają codzienności, że aż sama jestem w szoku bo nic nigdy nie udało mi się robić z taką systematycznością 🙂

• Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Został mi jeden dzień Nowenny.Póki co u mnie bez zmian.Czyli to co sie popsuło,sie nie odbudowało.Czekam cierpliwie.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Syyylwia Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Hej.
    Został mi jeden dzień Nowenny.Póki co u mnie bez zmian.Czyli to co sie popsuło,sie nie odbudowało.Czekam cierpliwie.

Odbuje się ✊❤
    Trzymam kciuki za każdą z Nas

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak tam weekend? Jak modlitwy idą?

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Dominika283 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) nam zostalo jeszcze 13 dni dziekczynnej.
    U mnie weekend leniwie, może w końcu pójdziemy na jakiś spacer, powiem szczerze że bałam się na początku za dużo chodzić... Taka że mnie bojuska :)

Ania ❤ ur. 27.09.2021
    12.2015 💔 7tc 01.2020 💔 10tc
    mutacja MTHFR, PAI1
    "Potykając się można zajść daleko, nie wolno tylko upaść i nie podnieść się."
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ