X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri i jak tam w nowym miejscu???juz jesteś czy dopiero jutro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie będę miała jeszcze ovu. no ale wyjazd po dzisiejszym dniu w pracy przyda mi się. dobrze że dziś tylko do 13.30 bo idę do ortopedy i do gin

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    tam jest zasieg do d... i nie będę miała dostępu do naszego forum...

Odpoczniesz również od forum :)

Picja wrote:
    Ja to mam najgorsza szefowa świata. Pracoholiczka. W pracy od 6 do 18 :) to ja sama. I wiecie co.czasem wolałabym pracować dla kogoś:(

Wszystko ma swoje dobre i złe strony :) Ci co pracuja dla kogoś, chcieliby pracowac dla siebie i na odwrót :P zawsze tak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 12:30

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy Was dziewczyny odpoczywam i dostaje energii nowej :P

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ciri i jak tam w nowym miejscu???juz jesteś czy dopiero jutro?
    Jutro albo po jutrze dopiero bede w nowym miejscu...

• ann_je Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Hmmm 12_13dc byla owulka? Czyzby? Poczekamy zibaczymy ;*
    Ciri... czarownico!! ;) "wczoraj lub przedwczoraj miałaś owulację" - rzekł mój ginekolog :D

jestem już po wizycie :) naprawdę u żadnego lekarza nigdy tak się nie śmiałam jak za każdym razem u dr Mrozka :) jest boski :)

Cytologia okej, pokazałam mu moje wyniki, rzucił okiem na karteczkę, na mnie, znów na karteczkę i pyta "przypomnij mi który to miesiąc się starasz..."(dobrze wiedział, że pierwszy) i powiedział... "wyluzuj bo jak się zafiksujesz to będzie dupa blada". Z wyników jest bardzo zadowolony przy czym nie omieszkał zaznaczyć jak zapytałam o testosteron, że mój wynik świadczy tylko o tym, że jestem kobietą a nie chłopem przebranym za babę ;) Wszystko w normie :)
    Zaczął już pakować mój wynik do kartoteki (tzn., że koniec wizyty) a ja z tekstem "Panie doktorze... dziś mam 14dc... i oczy szreka" zaczął się śmiać i kazał mi wyskakiwać z majtek :D:D
    Owulacja była wczoraj lub przedwczoraj z prawego jajnika, "dywanik" na 9mm przygotowany na zagnieżdżenie. Wg zaleceń przycisnąć dziś chłopa i czekać :)

ciri22, Landryneczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je po prostu bomba :D ciśnij chłopa :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Ciri... czarownico!! ;) "wczoraj lub przedwczoraj miałaś owulację" - rzekł mój ginekolog :D

jestem już po wizycie :) naprawdę u żadnego lekarza nigdy tak się nie śmiałam jak za każdym razem u dr Mrozka :) jest boski :)

Cytologia okej, pokazałam mu moje wyniki, rzucił okiem na karteczkę, na mnie, znów na karteczkę i pyta "przypomnij mi który to miesiąc się starasz..."(dobrze wiedział, że pierwszy) i powiedział... "wyluzuj bo jak się zafiksujesz to będzie dupa blada". Z wyników jest bardzo zadowolony przy czym nie omieszkał zaznaczyć jak zapytałam o testosteron, że mój wynik świadczy tylko o tym, że jestem kobietą a nie chłopem przebranym za babę ;) Wszystko w normie :)
    Zaczął już pakować mój wynik do kartoteki (tzn., że koniec wizyty) a ja z tekstem "Panie doktorze... dziś mam 14dc... i oczy szreka" zaczął się śmiać i kazał mi wyskakiwać z majtek :D:D
    Owulacja była wczoraj lub przedwczoraj z prawego jajnika, "dywanik" na 9mm przygotowany na zagnieżdżenie. Wg zaleceń przycisnąć dziś chłopa i czekać :)
    Cudowny ;D noo i co noooo i cooo ja znow mam racje ;P

ann_je lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, skoro tak ładnie tu dziewczynom przepowiadasz, to powiedz coś fajnego o moim wykresie ;) moze sie spełni :D

• ann_je Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ann_je a zbijalas czyms tsh? Ja w marcu mialam 2,6 dwa lata temu 2,0 i zaszlam w ciaze nie wiem jak th3 i th4 bo nie robilam.
    ja jestem pod opieką endokrynologa od listopada, kiedy się dowiedziałam, że mam niedoczynność. Najpierw miałam Euthyrox 25N, po 3 miesiącach spadło tsh tylko o kilka setnych to dostałam 50 na na zmianę z 75 i teraz od maja znów 50 bo ładnie pospadało :) we wrześniu mam kolejną wizytę (chyba, że zaciążę wcześniej to mam się od razu zgłosić). A Ty Ciri zrób sobie badania bo moja endo mi mówiła, że jak jest wysokie tsh i nieprawidlowe th to jest niebezpieczne dla płodu więc warto zrobić badania i pokazać przynajmniej ginekologowi jak nie endokrynologowi :) akurat masz za 2 tygodnie wizytę (nie martw się, zleci szybko) to będziesz mogła pokazać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ciri, skoro tak ładnie tu dziewczynom przepowiadasz, to powiedz coś fajnego o moim wykresie ;) moze sie spełni :D
    Z twojego to raczej niestety nic. Ale jestem w szoku ze tak ladnie ci sie utrzymuje na takim poziomie. Temperatura od kilku dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:07

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Z twojego to raczej niestety nic. Ale jestem w szoku ze tak ladnie ci sie utrzymuje na takim poziomie. Temperatura od kilku dni ;)
    No i dupa blada :P może niepokalanek zaczął działać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    ja jestem pod opieką endokrynologa od listopada, kiedy się dowiedziałam, że mam niedoczynność. Najpierw miałam Euthyrox 25N, po 3 miesiącach spadło tsh tylko o kilka setnych to dostałam 50 na na zmianę z 75 i teraz od maja znów 50 bo ładnie pospadało :) we wrześniu mam kolejną wizytę (chyba, że zaciążę wcześniej to mam się od razu zgłosić). A Ty Ciri zrób sobie badania bo moja endo mi mówiła, że jak jest wysokie tsh i nieprawidlowe th to jest niebezpieczne dla płodu więc warto zrobić badania i pokazać przynajmniej ginekologowi jak nie endokrynologowi :) akurat masz za 2 tygodnie wizytę (nie martw się, zleci szybko) to będziesz mogła pokazać :)
    Moja kolezanka ma 4 i jej nie zbijali w ciazy. Zaszla w pierwszym cyklu staran. Ja mam wizyte za miesiac dopiero. Co do mojego tsh kazal zwracac uwage na mdlosci. Jesli beda trwaly po kilka godzin z wymiotami nieustannymi to wtedy robic tsh bo to znaczy ze organizm nie wyrabia. A ma razie jestem splukana wiec nie robie badan. Bede sie tylko denerwowac. Naprawde... Mam na razie dosc.... Moze pomysle o tym innego dnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    No i dupa blada :P może niepokalanek zaczął działać ;)
    Moze... Ale widze ze przyszly cykl bedzie dlugi ale juz z owulacja. Moze nie jakas z mega temperaturami... Ale jednak bedzie owulacja

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moze... Ale widze ze przyszly cykl bedzie dlugi ale juz z owulacja. Moze nie jakas z mega temperaturami... Ale jednak bedzie owulacja

To mi się podoba :D nawet bardzo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;* byle by sie spelnilo ;D

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    ;* byle by sie spelnilo ;D

Dzięki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co mi powie o tym tsh moim 3,07 ostatnio nic nie mowil, nie marudzil. Powiedzial no zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do ortopedy w kolejce bo mam problemy z kolanem. Potem z mama na kawkę a potem ważna wizyta u gin o ok 16.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie dozyje do 18

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ