X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie nie denerwujcie się :) ciaza wspaniały okresem niech będzie. Co do wagi też chce przytyc. Przez geny i szybką przemianę nie mogę. Co do słodyczy jestem wybredna i za dużo tez nie jem bo mnie mdli. Tortów słodkich nie lubię jak i win. Ale pół słodkie wypije.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Litlle mam to samo....

mam 173cm warze 55. zdecydowanie za mało. usiłuje przytyć parę kg.
    No i jak odmowie słodkości to zaraz pytanie
    Magda z czego Ty się chcesz odchudzać przecież Ty to sama skóra i kości?? :( ludzie naprawdę nie kumają

Ja się staram zmienić trochę swoje nawyki. Jeść mało a często.
    patrzeć na skład produktów. z niektórymi rzeczami mi się udało bo nie kupuje jogurtów owocowych czy tych sztucznych napojów ale niestety słodycze to moja zmora....

Ja to też nie mogę przytyć. A najgorsze, że na nogach cellulit mi wychodzi :/ jak ćwiczyłam kiedyś, to mi zszedł, ale wyglądałam już całkowicie jak anorektyczka. Mimo że czułam się świetnie. Miałam dużo więcej energii i chęci do życia. I też każdy pytał: po co ćwiczysz? Chcesz schudnąć? :/ Przy wzroście 162cm ważę obecnie 49,5kg. Jak ćwiczyłam waga potrafiła mi zejść nawet do 46kg :/
    Picja wrote:
    Bo przeciez skoro masz niedowagę to nie możesz jeść zdrowo tylko dużo. Niestety. A my wczoraj sami zrobiliśmy chipsy solone. W szoku bylam. Najlepsze jakie w zyciu jadlam:)

Każdy tak właśnie myśli :/

Picja, wszystko jest ok. Ładnie wyglądasz, bo w ciąży się kwitnie ;) szyjkę masz nieprawidłową, więc równowaga jest. Żadnych dodatkowych powodów do martwienia się nie będzie ;)

werni lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam żeby przytyc to też trzeba ćwiczyć. Oprócz biegać. Kiedyś jak mieszkała w internacie chodziła do szkoły dwuletniej na w-fie cwiczylam to też dużo energii miałam i wtedy trochę więcej miałam wagi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, tkanka mięśniowa mimo mniejszej objętości waży więcej niż tkanka tłuszczowa. U mnie to się niestety nie sprawdziło. Ja ćwiczyłam typowo na wyrobienie mięśni, do tego odpowiednia dieta. Nic z tego. Mięśnie zaczęły być bardzo widoczne i wyglądałam jak krzyżówka anorektyczki z kulturystką :/

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja to nawet nie wiem jak się czuje bo leze leze leze. Tu zaboli tam kujnie. Cera jak u niemowlaka włosy piękne jak nigdy. Skora jak po wakacjach. Żadnych zaparc wzdec czy biegunek. Tylko ta nieszczęsna szyjka, okropnie obolale piersi (ale to chyba od luteiny) i wstret do węglowodanów innych niz warzywa

na pewno wszystko w porzadku.a ja to nie czuje sie za dobrze, mdli mnie, mam wzdecia, gazy,rewolucje w brzuchu niskie cisnienie, wysoki puls. ale piersi mnie wogóle nie bolą ani nie urosły.

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie brzuch na @ :/ zaczyna mnie to wkurzać. Mam wrażenie, że ciągle czuję jajniki, już chyba drugi tydzień. Nie wiem, czy mnie faktycznie bolą, czy mi się wydaje :/ Może to wszystko dzieje się tylko w mojej głowie?
    wiewiórka17 wrote:
    na pewno wszystko w porzadku.a ja to nie czuje sie za dobrze, mdli mnie, mam wzdecia, gazy,rewolucje w brzuchu niskie cisnienie, wysoki puls. ale piersi mnie wogóle nie bolą ani nie urosły.

Uroki ciążowych dolegliwości :/ ale jaka nagroda za to jest :D mów sobie, ze to wszystko dla Fasoli <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 11:23

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak to sobie tłumacze :)

littleladybird lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze będziesz narzekać. Tak. Pewnie. Kopcie ciezarna:p hahahah za to nie dam Wam pomidorowej z własnoręcznie robionymi kluseczkami

Madziulla lubi tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak nie jem zboz to sobie jedz te kluski :PP :D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    Picja napewno wszystko ok.ja idę jutro i strasznie się denerwuje

Daj znaka po wizycie. I się nie denerwuj,bo nie ma po co. Trzeba być dobrej myśli, żeby dobre przyciągnąć a nie złymi wilka wywoływać. :) Ja mam jutro wizytę i się nie mogę doczekać :D Niby jutro zacznę 14tc, pewnie za wcześnie by mi lekarz płeć zdradził, ale ja tak już chcę wiedzieć XD Ale byłabym mega szczęśliwa :D A jak nie to za 3tyg może będę już hasać z radości :)

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh ja bylam juz na etapie ustawienia sobie suwaczka ciazowego,tak pozytywnie myslalam i co?i jeszcze bradziej boalo rozczarowanie:(((

ale oczywiscie Picia Ty juz masz suwaczek wiec nie masz co sie bojac:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    i tak nie jem zboz to sobie jedz te kluski :PP :D
    ale to są kluski z bazylii i jajek i nie ma tam zbóż:P

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to!! jak to!!! to z czego!? :D dawaj przepisa!!!

u5cvp2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Naladowalam telefon to mogę się meldować. Fantastyczny okres byl idealnie caly Woodstock. Nie jakis uciążliwy ale jednak idealnie caly czas. Dalej się urlopujemy ale juz w cywilizacji ;). Mam mega kaca giganta i dzisiaj zdycham.

Ale nowy cykl nowe możliwości...

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siekam drobno przygotowany wczesniej makaron kelp nuddles ( makaron z glonów), dodaję domowe pesto i jajko. Wychodzą takie kluski gdy delikatnie masę klade porcjami na wrzątek:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Dobry. Naladowalam telefon to mogę się meldować. Fantastyczny okres byl idealnie caly Woodstock. Nie jakis uciążliwy ale jednak idealnie caly czas. Dalej się urlopujemy ale juz w cywilizacji ;). Mam mega kaca giganta i dzisiaj zdycham.

Ale nowy cykl nowe możliwości...
    Ja mam pcos i w zeszły roku miałam tylko 5 miesiączek. Jedna w dniu przymiarki sukni slubnej( cud ze miałam tampon w torebce jakiś zablakany) drugą miałam w dniu ślubu. ( dostałam tuz po wjechaniu tortu. Od razu świadkową do marketu leciała) Trzecia dostałam w Maroku. Na osle jechałam hahaha. Czwarta na wakacjach w Grecji ( w czasie calodziennego rejsu bez postojów i podpasek)...a ostatnia na balu sylwestrowym. Wiec Woodstock to maly pikuś:):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Picja ale Cie trafiło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja czytam i nie wierzę :P ale pechowe miałaś te @ ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paulette co u Ciebie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a witam się :) u mnie przez ostatnie kilka dni trochę smutków przez mój nastrój.. zbliża się data wyznaczonego porodu mojego bąbla i świruję..
    Staram się o tym wszystkim nie myśleć, ale jest ciężko.
    a poza tym to wszystko bez zmian .
    a co tam u Ciebie ? :)

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ