X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei do wczoraj bylam oazą spokoju. Ciuszki. Wozki. To byla dla mnie ciąża. A teraz? Lekarz w środę na 19. A ja juz mam palpitacje. Czy serduszko jeszcze bije. Przeciez mam PCOS. Przeciez bralam CLO. Przeciez w dniu testu odstawilam wszystkie możliwe leki. Przeciez TSH samo spadli w 2 miesiące z ponad 3 do ładnych 2. Ale najbardziej sie boje bo zmieniłam lekarza i ze ten nie przedluzy mi brania luteiny:( bo uzna ze juz ok:( a ona mnie tak uspakaja

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rozkreca sie od 3 dni ale martwia mnie te plamienia:/ byc moze to endomenda:/

nie przejmuj sie,na mnie juz patrza jak na debilke,sadlo na brzuchu mam a prawie niczego nie jem wg nich-same warzywa i mieso:/ wiec nie wiedza o co mi chodzi,po co ne jem tylu rzeczy skoro i tak mam bebech:/

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych czasach slowo dieta oznaacza odchudzanie a nie zdrowie. Niestety. Moja sąsiadka np. Nie pije soku z marchwii jednodniowego bo ma sztuczny smak. Pije tylko Kubusia. Który moim zdaniem wogile powinien nie istnie . Zwłaszcza Play. Wiecie ze on nie zamarza w dużym mrozie?

Raz z kolei przywiozłam jej z Maroka prawdziwy olejek różany. Nie macerat itp. 5 ml prawdziwego olejku różanego. Kosztował mnie wtedy majątek:) bo ona uwielbia zapach róż w kazdej postaci....i kiedys jak się upila wyznala ze naoliwila nin zawiasy bo ona sztucznych zapachów nie lubi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 09:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak takim ludziom wytłumaczysz ze nie korci Cie "świeżutkie pieczywko" z Lidla. Bo jest cieple i chrupiące ale wole iść po prawdziwe- do piekarni:)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja z kolei do wczoraj bylam oazą spokoju. Ciuszki. Wozki. To byla dla mnie ciąża. A teraz? Lekarz w środę na 19. A ja juz mam palpitacje. Czy serduszko jeszcze bije. Przeciez mam PCOS. Przeciez bralam CLO. Przeciez w dniu testu odstawilam wszystkie możliwe leki. Przeciez TSH samo spadli w 2 miesiące z ponad 3 do ładnych 2. Ale najbardziej sie boje bo zmieniłam lekarza i ze ten nie przedluzy mi brania luteiny:( bo uzna ze juz ok:( a ona mnie tak uspakaja

Picja, PCOS przeszkadza w zajściu, nie w utrzymaniu ciąży <3 A lekarz jeśli nie będzie chciał Ci dać luteiny to spróbuj go poprosić. Chociaż słyszałam, że niektórzy lekarze każą stopniowo odstawiać progesteron, żeby łożysko "nauczyło" się działać samo. Dopiero przy ewentualnych plamieniach każą wrócić do lutki.

Olencja, u mnie to trochę inaczej wygląda, bo ja od zawsze mam lekką niedowagę ;/ i każdy puka się w czoło, gdy zaczyna się temat mojego żywienia. Za każdym razem słyszę teksty typu: wpadniesz w anoreksję, jesteś nienormalna, nie masz z czego się odchudzać, znowu schudłaś, wymyślasz itp itd :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Raz z kolei przywiozłam jej z Maroka prawdziwy olejek różany. Nie macerat itp. 5 ml prawdziwego olejku różanego. Kosztował mnie wtedy majątek:) bo ona uwielbia zapach róż w kazdej postaci....i kiedys jak się upila wyznala ze naoliwila nin zawiasy bo ona sztucznych zapachów nie lubi...

O.o ludzie są jednak tępi.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo przeciez skoro masz niedowagę to nie możesz jeść zdrowo tylko dużo. Niestety. A my wczoraj sami zrobiliśmy chipsy solone. W szoku bylam. Najlepsze jakie w zyciu jadlam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litlle mam to samo....

mam 173cm warze 55. zdecydowanie za mało. usiłuje przytyć parę kg.
    No i jak odmowie słodkości to zaraz pytanie
    Magda z czego Ty się chcesz odchudzać przecież Ty to sama skóra i kości?? :( ludzie naprawdę nie kumają

Ja się staram zmienić trochę swoje nawyki. Jeść mało a często.
    patrzeć na skład produktów. z niektórymi rzeczami mi się udało bo nie kupuje jogurtów owocowych czy tych sztucznych napojów ale niestety słodycze to moja zmora....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 10:03

werni lubi tę wiadomość

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    picja jak twoje samopoczucie ?

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludzie a szczegolnie lekarze sa pojebani i tyle:/
    widze ze katuje sie na silowni,ze dbam o diete awg nich jest wszystko ok,tylko ze zeby zgubic 3 kg,charuje pol roku.....

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z chęcią przyjmę te 3 kg :P

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z checia oddam,ale musialabym przestac jesc wogole zeby to zgubic na amen

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem jak się czuje bo leze leze leze. Tu zaboli tam kujnie. Cera jak u niemowlaka włosy piękne jak nigdy. Skora jak po wakacjach. Żadnych zaparc wzdec czy biegunek. Tylko ta nieszczęsna szyjka, okropnie obolale piersi (ale to chyba od luteiny) i wstret do węglowodanów innych niz warzywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze ze czuje sie wizualnie piekna a wychodzić nie mogę!

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdro Picia,ja sie czuje ostatnio brzydka jak kupa:(

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się ze u mnie to zly znak:(

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wes przestan bo Cie kopne az Ci sie szyjka wydluzy o pol metra:D
    systko jezd okiej:D jakas cionsza musi byc skro u mnie nie ma:)

Madziulla lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Olencja ale musisz mieć kopniaka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja napewno wszystko jest ok nie denerwuj się

• olencja Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pewnie ze mam!!

u5cvp2.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ