X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa na tym świecie rzeczy, które niejednego pojawia zadziwić. Tyle się mówi ze np pozna owulacja to mniej wartosciowa komorka itp. A tymczasem w wykresach roi sie od takich, gdzie owulacja byla hen heeen po dinozaurach:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi. Wyslalam wczoraj dwie koperty. Mam nadzieje ze się nie rozleca w transporcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Sa na tym świecie rzeczy, które niejednego pojawia zadziwić. Tyle się mówi ze np pozna owulacja to mniej wartosciowa komorka itp. A tymczasem w wykresach roi sie od takich, gdzie owulacja byla hen heeen po dinozaurach:)
    A noo wlasnie. A jest druga opcja ze pozniejsza owulacja to szansa lepsze endometrium :P Ale te co maja 23dni cykl tez zachodza :D a niby tu szanse na endometrium dobre jest nikle :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się to ostatnio sprawdziło, progesteron był kiepski ;) cholera żałuję, że tak szybko odstawiłam donga :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • olencja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla czemu tak pozno kupujesz lek?

Madziulla lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mam go brać jeden raz w tyg w piątek a teraz ten weekend co był nie chciałam brać bo miałam urodziny i popiłam trochę drinków. a ja wiem że alkoholu nie mogę pić jak zażywam ten lek

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to w wszystko jest loteria. Loteria jakich malo

• olencja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no fakt:D zapomnialam ze masz dostinex:)

Madziulla lubi tę wiadomość

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom ;) jego mam brac 1/4 raz w tyg :) narazie mam receptę na 2 mies ale pewnie na tym się nie skończy

• olencja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drogie to gowno,dobrze ze tak malo bierzesz:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapłacę 20 zł miesięcznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apteki teraz robią tak że wyciągają z paczki gdzie jest 8 szt i wychodzi taniej jak by kupić paczkę gdzie są fabrycznie zapakowane 2 tabletki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś Wam pisałam, że mam dylemat...i on trwa do teraz...Otóż miałam ginekologa. Świetny był...W sumie mogę powiedzieć, że ciąża to jego zasługa. On mi podpowiedział wiesiołka, wykresy, macę, clo...Ale była zasadnicza wada...Nigdy nie miałam monitoringu jak trzeba...Albo miałam w 9 dniu (choć brałam w tych dniach jeszcze clo), albo w 18 gdy już było po wszystkim. Dlaczego? Ciężko się do niego dostać:( a jak już się dostałam w idealnym niu owulacji to odwołał wizytę bo w szpitlu cos tam) a nie ma możliwości zapisania się na kolejny miesiąc z wyprzedzeniem bo przeważnie nie ma jeszcze grafiku ze szpitala.

W ciążę zaszłam w cyklu, w którym miałam monitoring w 8-9 dniu cyklu i 11 (w invikcie). Nie wiedziałam robiąc test czy to torbiel czy owulacja była. Czy pękło jajeczko, czy nie ma dwóch. Nic...

Trzy miesiące monitoringu i tylko słyszałam - jeszcze nic nie ma, albo już po wszystkim...Choć lekarz złoty człowiek i ufałam mu...pamięta każda klientkę, jej leczenie a nawet dni cyklu...Zapisać sie do niego to koszmar, choć są zapisy internetowe. Jest rozchwytywany....

No i zdradziłam go... Zmieniłam na mojego lekarza sprzed lat, który odbiera porody w moim szpitalu, przyjmuje codziennie. Czeka się max 5 dni. Rownież wieczorami. Ma dużo lepsze usg, sprzęt...Jest konkretny, bez poczucia humoru:) Choć to chyba taki typ od urodzenia- a nie zlośliwiec. Nie mogę jednak powiedzieć, że jest n iekompetentny...Nie daje mi nic powiedzieć za to sam dużo mówi- ale konkretów...Naprawde konkretów. Dopiero na koniec pytam...No i na koniec wizyty sam zapisuje na kolejną wizytę. Jest też tańszy, choć USG trwa u niego dużo dłużej. I za każdym razem jest badanie na fotelu- wliczone w cenę wizyty- 80 zł...plus 50 usg. Badania prenatalne przezierności w cenie wizyty ( u pierwszego 100 wizyta i 50 usg, bez badania na fotelu).

Zmieniłam bo czułam, że będzie bezpieczniej gdy w razie co nie będe musiałą jechać 50 km do mojego- bo przyjmuje gdzieś indziej w szpitalu...

Nowemu nie ufam tak bezgranicznie jak tamtemu, ale...może to przejdzie?

Jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 12:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie przejdzie, chyba ze cos sie zacznie naprawde powaznego dziac i uratuje Ci ciaze. Ja na Twoim miejscu chodzilabym do tego co teraz chodzisz, ale jakby zaczelo sie cos dziac raczej bym kazala depnac na gaz swojemu G i zawiezc mnie do tego co bezgraniczne zaufanie do niego ma.

Moze powinnas jednak zapisac sie na jakas wizyte do tego zaufanego zeby porownac diagnoze (tu o ta szyjke mi pochodzi) aby byc spokojniejsza? nie wiem ja jeszcze dla siebie lekarza nie znalazlam... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak sobie przypomnę kiedyś też był taki "zimny"- lata temu, ale gdy miałam infekcję, to wyjął z szuflady próbki leków, na które mi dał receptę i powiedział: "wykupi Pani mniejsze opakowanie jak się pani te próbki skończą"- miał od jakiejś firmy farmaceutycznej. Raz przyjechał 50 km z innego miasta jak miałam problem z jajnikiem...Poza godzinami...Mam wrażenie, że się...obraził...Leczenie zaczęłam u niego- po jednej wizycie poszłam do innego i tam juz zostałam...I teraz wracam. Może poczuł, że mu nie ufałam? Ze dzięki niemu w ciążę zajdę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moim zdaniem nie przejdzie, chyba ze cos sie zacznie naprawde powaznego dziac i uratuje Ci ciaze. Ja na Twoim miejscu chodzilabym do tego co teraz chodzisz, ale jakby zaczelo sie cos dziac raczej bym kazala depnac na gaz swojemu G i zawiezc mnie do tego co bezgraniczne zaufanie do niego ma.

Moze powinnas jednak zapisac sie na jakas wizyte do tego zaufanego zeby porownac diagnoze (tu o ta szyjke mi pochodzi) aby byc spokojniejsza? nie wiem ja jeszcze dla siebie lekarza nie znalazlam... :(
    próbowałam..od miesiąca nie ma czasu...jeżdzi po prelekcjach i innych kursach....a cały sierpien ma urlop...Tylko wiesz...skąd ja wezmę Twojego G jak mój mąż za 3 tyg do Meksyku leci na długo:(?

• werni Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciepło ale się sciemnia chyba będzie padać

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak tak pomyslę, to ten nowy ma zawsze czas...jedyna jego wada, że jest taki...mrukliwy....A tamten taki kumpel...Wygolona połowa głowy, kitka do pasa, tatuaże, brak kitla i glany...W sumie...jesli chodzi o konkrety....To ten nowy chciał leczyć...dał powoli glucophage i stopniowo...A ten co mu ufam to...od razu clo i laparoskopie chciał robić..A jednak się udało... W sumie...wydałam 1000 zł na badania..I tylko na tsh rzucił okiem:(Miał coraz mniej czasu...Nawet z beta wpadłam na poł sekundy...Nawet drzwi nie zamykałam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, noo ja bylam ze swojego zachwycona do momentu zajscia w ciaze, tez zawsze do niego kolejki ale tez nigdy nie odawial przyjecia jak juz sie przyjechalo.
    A teraz? Bym go ubila normalnie...
    Noo tak brak mezczyzny w domu to jednak stanowi problem...
    Noo a co do obrazania sie lekarzy to chyba wlasnie ja na jego miejscu bym bardzoej myslala ze jemu ufasz skoro z ciaza wracasz do niego, zajscie to jedno ale zeby ja utrzymac i zamartwiac sie o dziecko to drugie i chyba jednak wazniejsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie, to zmieniłam go bo przestawałam czuć się bezpiecznie...Z tym ,ze w każdej chwili może wyjechać, odwołać wizytę, mieć dyżur lub urlop na Malediwach...Nowy zawsze odbiera, zawsze jest...To pierwszy lekarz, który zmierzył mi ciśnienie, zważył, zmierzył obwody i sprawdził,czy kostki mi nie puchną....Ale tak reaguje na mrukliwych lekarzy. Może on jest...miły inaczej? Bo kompetencje ma- w sumie słynie w mieście z tego, że jest dobrym położnikiem...

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ