X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz rację...Z moim bylo identycznie. Do momentu zajścia..Potem jakoś tak..bagatelizował...Zauważyłam, że mam większe poczucie bezpieczeństwa jak umówię się na wizytę, mam pewne, że się odbędzie...Że nie dostane nagle informacji, że odwołano ją w dniu owulacji i monitoringu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze ten co dzieki niemu zaszlas uwazal ze wykonal swoja robote i teraz ma byc co bedzie? moze nie ma takiego poczucia podtrzymywania ciazy do konca pierwszego trymestru? a moze on robi kariere a pacjentki zeszly na drugi tor?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem:( No niby dał ta luteinę..Ale tez zastanawiało mnie to, że za każdym razem mówił w 7 dniu- endometrium kiepskie...ale nigdy nic mi na nie nie dał....:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego właściwie zmieniłam tamtego? Bo był mrukliwy.Ale jak tak sobie przypomne (bo wchodzimy zawsze z moim mężem) że jak zaczęliśmy się starać o dziecko to nawet uciął sobie z moim mężem pogawedke o polskiej fantastyce i lietraturze niemieckiej...i tez się nie usmiechał:)

zmieniłam go bo byłam zdesperowana...Czułam, że mam mało czasu..To on zdiagnozował PCOS (wczesniej półtora roku nie byłam u ginekologa, bo w Maroku jakoś się bałam) i się zrobiło PCOS...Zapisał glucophage i inofolik i przerażliwie powoli zwiększał dawki. Było mi za wolno i zmieniłam.. Może niepotrzebnie...Może i tak bym była w ciąży....Może po prostu był ostrożny i uznał, ze po co sie truć od razu duza dawką..Dał nawet wizytówke dietetyczki ciążowej ostatnio...

A tamten, no cóz...taki gawędziaż:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo z tego co mowisz to naprawde porzadny gosciu, i tez mysle ze on chcial maly kroczkami Cie w ta ciaze doprowadzic, ze chcial tak jak moj na poczatku aby organizm sam z malutka pomoca postaral sie podjac prace, ze nie chcial Cie faszerowac i zobaczyc jak organizm reaguje. (u mnie dziewczyny sie dziwily ze jak stwierdzil po pierwszej owulacji ze cialko zolte nie domaga ze mi nic nie dal i nie zrobil dodatkowych badan, a ja w sumie sie ciesze ze dal mi te pol roku na oczyszczenie bo tak za bardzo bym sie wynikami badan przejmowala i tez bym chciala sie niepotrzebnie truc)
    A tez podejrzewam ze dla ciebie to wszystko bylo za wolno bo kazda staraczka chciala by efekty teraz juz natychmiast.
    A co do gburowatych lekarzy znajoma zapisala mnie do takiego dermatologa, facet tak nie przyjemny ze do zabicia ale bylam juz u kilku z moim pieprzykami i mialam kilka wycinanych i szczerze? Nie zmienilabym na zadnego innego. Konkretny, ma nie mily dowcip ale tak jak on mnie pozszywal to nikt tak ladnie mi nie zrobil a do tego szybko i sprawnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację...zobaczę jak się sprawa rozwinie. Jutro wizyta..I w sumie to on jeden powiedział że po cholere teraz mi usg 3d i 4d- dziecko chce podgrzewać? I wogóle taki jest..konkretny. Wytłumaczył jak to ddziała itp. Zdenerwował mnie tylko jak powiedział- o tu jest główka...ale główke to ta wasza fasolka ma jeszcze pustą. No nie wiem tak mnie to ubodło, choć to przeciez prawda była:)...Wygadałam się i chyba zaczęłam sie utwierdzac w przekonaniu, że to była dobra zmiana...

Denerwuje mnie jeszcze tym, że zaniża tygodnie:) Mówi że jestem w 10...a nie 11 teraz...Jak pytam czemu tak, to mówi: Jak Pani ma sto złotych i zbiera Pani do miliona- to ma Pani milion?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo np ten do ktorego ide tez zaniza mowi ile sie skonczylo tygodnia a nie w ktorym sie jest tygodniu.
    To wszystko zalezy od lekarza :D wiesz lepiej niech mowi ze ma pusta glowke niz tak jak moj przez cale usg nie odezwal sie do mnie ani slowem... Naprawde to juz lepiej tak.
    A co do usg 3d i 4d to u mnie tez mowia ze wczesniej niz w polowie 2 trymestru to zeby nie robic.
    Jeszcze na spokojnie sobie zrob liste za na kazdego z nich i powies sobie gdzies to w domu ja Cie najda watpliwosci to rzucasz okiem na kartke i od razu Ci lepiej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam:) robiłam nawet przed ślubem hahahaha

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak taka decyzja :D
    A ja wam powiem ze moj G juz tak sie z moja mama zakumplowal ze oni sie umawiaja beze mnie! i sie dziwnych rzeczy o sobie czasem dowiaduje :P
    Ale tak szczerze to super ze moja mama go tak lubi bo po tym jak zareagowala gdy sie dowiedziala ze z nim sie spotykam to nie sadzilam ze zmieni zdanie o 180stopni o nim.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się jutro z termometrem przeprosić

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co nie masz na niego ochoty? Twojej ulubionej kolezanki z drugiego watku juz nie ma :P

• olencja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Musze się jutro z termometrem przeprosić
    przepros koniecznie bo glupio kibicowac pustemu wykresowi :D

littleladybird, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

u5cvp2.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba ze swoim pożegnam, od piątku i tak nie będę mierzyć temp, bo jedziemy w góry ze znajomymi i nie mam zamiaru wszystkich budzić o 6 rano :P więc te kilka dni nie zrobi różnicy ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • olencja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo a ja wlasnie napisalam ze masz podniesc temp!! moze zmien baterie?:D

u5cvp2.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz, że to wina baterii? :P w dzień tempki są wysokie, więc to wytłumaczenie odpada :D może jakieś inne propozycje powodów, przez które mój wykres leci na łeb na szyję? ;) To jakiś kamikaze chyba :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    przepros koniecznie bo glupio kibicowac pustemu wykresowi :D
    No wiem właśnie;)

Zobaczę czy juz jutro czy dopiero od poniedzialku.

Ciri a czemu jej nie ma?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • olencja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kogo nie ma?

Lady-moze rano szwankuje;)

u5cvp2.png

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłaś mnie :) właśnie szukam baterii, mam gdzieś zapasową :P

• olencja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to nie pomoze-zmien termometer:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro ide LH FSH i Estradiol zbadac ciekawe jak wyniki

ciri22 lubi tę wiadomość

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ