X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od początku roku

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo kochana to jeszcze masz czas na diagnozy :) Mysle z sie uda do konca roku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze zrobić jutro glukozę. Ciri z jakim obciążeniem robilas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chodzi Ci o krzywa cukrowa? Czy co? (Akurat tego nie ogarniam:P) mnie kazal zrobic na czczo badanie i z wynikow powiedzial ze wszystko ok i nie trzeba robic z obciazeniem wczesniej niz przed 24 tygodniem ale za dwa miesiace znow zbadamy na czczo zeby sprawdzic czy cos sie nie zmienilo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. No o krzywą. Bo mój kazał juz.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    A. No o krzywą. Bo mój kazał juz.
    bo masz wysoką glukozę na czco

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to moj powiedzial ze z wynikow nie ma potrzeby robic na razie krzywej, moze masz jakis wskzania do wczsniejszego bo jednak wiekszosc ciezarnych ma miedzy 24 a 28 tygodnie.

Ale Ty chyba mowilas ze u Ciebie cos z cukrem prawda? Czy w rodzinie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w rodzinie. Ale sprawdziłam teraz wyniki glukozy na czczo i miałam 90. No to kurde czemu kazał juz glikemie robic.normy nie przekraczam:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze dlatego ze rodzinnie masz sklonnosci... wiesz tak w razie czego. albo ma taka metode ze robi wczesniej...

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja jaki tam znowu kujon. Będzie miał matkę księgową, ojca programiste wiec wszystko musi byc wyliczone :D

Dostałam ten zastrszyk musze poczytać po jakim czasie pęka pecherzyk oewnie tak jak ciri pisała 24-36 h .
    Plemniki zaatakują dopiero jak pecherzyk pęlnie?

Wiewora nie strasz ludzi!
    Dziewc zyny z brzuszkami uważajcie na siebie :)) Może mierz soebie w domu cisnienie takie spadki sa niebezpieczne chyba.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One będą czekac niezależnie czy pęknie;) tylko wiesz Ciri, on nie pytal o cukier w rodzinie:( w sumie to tylko tata cos tam ma. A tak to raczej cholesterol choc wszyscy chudzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze po prostu tak profilaktycznie, moze z doswiadczenia podjal taka decyzje, wiesz Ty chodzisz prywatnie wiec tez inaczej bo reguly tu nie obowiazuja takie jak na nfz ze za to im placi panstwo chyba ze masz dobre wytlumaczenie.

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Picja jaki tam znowu kujon. Będzie miał matkę księgową, ojca programiste wiec wszystko musi byc wyliczone :D

Dostałam ten zastrszyk musze poczytać po jakim czasie pęka pecherzyk oewnie tak jak ciri pisała 24-36 h .
    Plemniki zaatakują dopiero jak pecherzyk pęlnie?

Wiewora nie strasz ludzi!
    Dziewc zyny z brzuszkami uważajcie na siebie :)) Może mierz soebie w domu cisnienie takie spadki sa niebezpieczne chyba.

mierze cały czas no i mam niskie i do tego teraz gorączka :(

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe. A ja juz zyje jutrem. Chyba oszaleje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 wrote:
    mierze cały czas no i mam niskie i do tego teraz gorączka :(
    Ale gorączka bo cos Cie bierze czy niewiadomego pochodzenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Możliwe. A ja juz zyje jutrem. Chyba oszaleje...
    Noo ale po co? W koncu ty wiesz ze serducho bije i wszystko jest ok bo mialas na bierzaco usg robione. A to badanie nic Ci przeciez nie da bo tak czy tak urodzisz i bedziesz kochac.

Ja mam gorzej bo od misiaca nie widzialam i nie wiem czy z nim ok czy jednak od 3 tygodni np nie nosze martwego plodu... Wiec wiesz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz. Wady:( boje sie. Jest tego tyle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale na to wplywu nie masz a i tak urodzisz i bedziesz kochac wiec wiesz... ale przynajmniej jak mowie ty wiesz ze jest zyje, rusza sie, i najprawdopodobniej dobrze sie rozwija. a ja? nic nie wiem, brzuch mniejszy i tylko siedziec i myslec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo Ci wzdęcia zeszły:) ja to chyba jestem ewenementem ze cos widac w 12 :)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie. Jak oglądałam zdjęcia to dziewczyny w12tyg maja widoczne brzuchy dlatego się przestraszyłam ze moj taki mały...

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ