X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Eh.... a jak sie zbija prolaktyna od razu owu wystepuje? Moze musi minac jakis tam czas? nie wiem glupoty dzis gadam bo glowa mnie boli...
    Kurde...
    Chyba trzeba jakiegos madrego lekarza znalezc, niech grzebie... Noo bo co pozostaje?
    Tez nie wiem. Cos wymyślę.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm.... a od kiedy bierzesz niepokalanka? 2 cykle?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego tylko.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jednak bym poczekala jeszzcze jeden cykl... bo jesli bierzesz od tego to dopiero prolaktyna spadla wiec pewnie musi sie uregululowac i dopiero jest szansa na owulacje. Tak naprawde nie wiesz czy zaczela zaraz spadac po wzieciu pierwszej tabletki, czy np przez 2 tygodnie nic sie z nia nie dzialo a potem nagle zaczela spadac na leb na szyje.... Wiec mysle ze ten jeden cykl daj sobie na luz a jak znow nie bedzie (wypluc to slowo) to kombinujemy dalej...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze w przyszlym miesiącu juz tego nie sprawdzę. Bo nie będę miała jak sie wbić na usg. Teraz mi sie fuksło ze sie wpasowaly mi usg.
    Niepokalanka bede sobie lykac. Bo tabsow jest 120;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.... noo to ja juz nie wiem... a jak u ciebie z progesteronem przy braku owulacji? On Ci nie potwierdzi ze wystapila?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie juz nie wazne... widze na wykresie poprzednim ze 10... eh... to nie na moja dzisiejsza glowe... ale cos pomysle na pewno :P

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wiedźmach pisały, że owu na 100% była przy progu powyżej 19. jak jest niższy to na dwoje babka wróżyła

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem... Ja osobiscie czytalam ze od 15 byla i ze idealne do ciazy...tak w kilku zrodlach czytalam...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To ja nie wiem... Ja osobiscie czytalam ze od 15 byla i ze idealne do ciazy...tak w kilku zrodlach czytalam...
    to 19 to od jakiegoś napro.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... bedziesz teraz badac proga czy lejesz skoro nic nie bylo na usg widac?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Aha... bedziesz teraz badac proga czy lejesz skoro nic nie bylo na usg widac?
    leję, jeśli jednak owu była to bedzie ciąża ;), jeśli nie to bez róźnicy wysokość proga bez owu

w 3dc zrobię resztę badań to zobaczzę, może tam jest problem

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to czekamy :D fajnie by bylo jakbyms nie musiala juz tego robic tak jak mi sie udalo :P

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój zabrał mnie z domu na spacer do,lasu żebym przestała swirowac

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Bylam w szpitalu... nie uslyszalam Czy to poronienie, Czy ciaza. Po usg uslyszalam Tylko ze mam powiekszona macice. Na wypisie Tylko tyle, ze jajniki i macica odpowiednich rozmiarow. I bete mam zrobic za tydzien 'Ale wie pani pewnie Bedzie zerowa' tyle w temacie.... :(

Kurczę, to niedobrze. Wiesz, pewnie sami nie byli na tak wstępnym etapie stwierdzić nic bardziej konkretnego. A krwawienie się rozkręciło czy ustało?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Dziewczyny co myślicie ? Dziś rano bolał mnie brzuch jak na @ wziełam jedną ibum i po krzyku gdzie normalnie ketanol mi nie pomaga. I od godzin porannych ( może ok 10 ) pojawiło się brązowe plamienie. Był by to 14 dzien po owulacji

A to czemu sobie testu ciążowego nie zrobisz? Może się miesiączka rozkręca, a może to plamienie w terminie przypadającym na miesiączkę, czasem się to zdarza. Zrób bete albo teścior

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to juz chyba tylko @, spadeczek temp

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ale poki jeszcze @ nie przyszla musisz miec nadzieje moze jeszcze wzrosnie :) a kiedy powinnas dokladnie dostac ?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie to nioe wiem bo ostatnie naturalne cykle były po 18- 22 dni ale nie było wtedy ovulacji. wiec nie wiem kiedy okres.

Pauletta kiedy testujesz? Jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 07:44

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak dzień w 14-15 dpo. no ale poczekamy i zobaczymy.
    U mnie niby 11 dpo ale coś czuję, że i tak nie pykło :P w tym cyklu jestem tak już nastawiona, że jak co każdy cykl miałam jakieś bolączki, coś mnie kuło, szczypało etc. Tak w tym cyklu poza standardowymi objawami nie ma nic nowego (czyli jak zawsze). Kawę piję ile wejdzie :P nic nie boli, piersi nie robią się większę :P hehe więc tylko mi zostało siedzieć i grzecznie czekać do 2-go września :)

miałam sobie test zrobić 31-go (bo to data kiedy miałam wyznaczony termin porodu), ale chyba odpuszcze sobie i zrobie test 3-go jeśli @ nie przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 07:47

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ