X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja musze wniesc calosc na 6 pietro...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przy wniesieniu chociazby siatek na 6 pietro nie jest latwo, wiec to nie jest minuta.... Ja osobiscie dziecka bym nie zostawila

A wiem ile zajmowalo mi wniesienie roweru 10kg na pietro 6 wiec nie.... musi byc wozek w miare lekki zebym dala rade sama jak cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 14:39

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A jak szybko spadlo?

pierwsze badania robiłam 08.05.
    Od 18.07 biorę euthyrox 25 - 1/2 tabletki

Wychodzi, że w 6 tygodni (od momentu brania leku)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok ok. Po prostu nie pomyślałam ze będziesz brala do góry stelaż. Bo np. U moich rodziców wszyscy zostawiają. Bo i kto ukradnie sam stelaż:) chyba ze na zlom ale to aluminnium to i grosze:P. Kazda mama ma inne priorytety. U nas w rodzinie gondola nigdy nie byla uzywana dluzej niż 5-6 miesięcy to i go gondoli uwagi wielkiej nie przykladam. Byle by pokrycie można prac raz na 4 tygodnie a spod ze skory lub Eko skory bo łatwiej umyć.

No podasz w końcu nazwę tego wózka?????:):):):

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli miesieac... troche ponad, to rzeczywiscie szybko... W sumie sie nie znam wiec Tu nie pomoge.

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Bo ja musze wniesc calosc na 6 pietro...
    Nie macie windy? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często sie psuje....mi tsh z 3 spadlo do 2 samo w miesiąc.bez leków. Ale ja nigdy nie robiłam rozszerzonego. Tylko tsh wiec tez za bardzo nie powiem:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No ok ok. Po prostu nie pomyślałam ze będziesz brala do góry stelaż. Bo np. U moich rodziców wszyscy zostawiają. Bo i kto ukradnie sam stelaż:) chyba ze na zlom ale to aluminnium to i grosze:P. Kazda mama ma inne priorytety. U nas w rodzinie gondola nigdy nie byla uzywana dluzej niż 5-6 miesięcy to i go gondoli uwagi wielkiej nie przykladam. Byle by pokrycie można prac raz na 4 tygodnie a spod ze skory lub Eko skory bo łatwiej umyć.

No podasz w końcu nazwę tego wózka?????:):):):
    Ja to nie mam gdzie postawic na dole bo nie ma miejsca, klatka jest tak waska ze ledwo wozek wniesiesz po tych kilku stopniach na parter...
    Jakbym mieszkala tam gdzie moja mama to spoko tam na -1 (co jest tak naprawde parterem) Jest wozkownia wiec tak naprawde tylko z dzieckiem wchodzisz, nikt nie kradnie i spoko ale w takim bloku jak moj to masz kwadrad gdzie wchodzisz po kilku stopniach i kolejny maly kwadrat, winda, mieszkania, i schody nic wiecej, tam nie ma gdzie zostawic. Musisz wniesc na pietro...

peg-perego wozek, ale jaki model to Ci nie powiem bo to musi byc odpowdni stelaz i odpowiednie kazde czesci gondola i spacerowka to sie robi taki mix przy zamowieniu... A co do gondoli u nas tez 5-6 miesiecy sie uzywa ale chodzi lasnie o to zebym w kazdym momencie mogla sama zniesc wozek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Nie macie windy? :(
    Mam, ale wiesz niby przez rok nic sie nie dzialo z nia, ale w tamtym roku w wakacje byla nie czynna 3 tygodnie... wiec wiesz, jakbym miala utknac z dzieckiem w domu na 3 tygodnie (bo moj g pozno wraca do domu) to bym zeswirowala... wiec wole miec lzejszy zeby w razie czego sobie poradzic, jedna matka z 5 pietra wlasnie opowiadala jak z malym dopiero co urodzonym tak utknela a tam wiesz, wizyty lekarskie , i inne takie rzeczy i maz musial wziac urlop zeby z nia wszedzie jezdzic... ;/

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Często sie psuje....mi tsh z 3 spadlo do 2 samo w miesiąc.bez leków. Ale ja nigdy nie robiłam rozszerzonego. Tylko tsh wiec tez za bardzo nie powiem:(

Mi endo jak przepisywał lek to kazał po 6-8 tygodniach zbadać tylko TSH. Ja od początku wiedziałam, że zbadam całą trójcę. I dobrze, że to zrobiłam :)
    ciri22 wrote:
    Mam, ale wiesz niby przez rok nic sie nie dzialo z nia, ale w tamtym roku w wakacje byla nie czynna 3 tygodnie... wiec wiesz, jakbym miala utknac z dzieckiem w domu na 3 tygodnie (bo moj g pozno wraca do domu) to bym zeswirowala... wiec wole miec lzejszy zeby w razie czego sobie poradzic, jedna matka z 5 pietra wlasnie opowiadala jak z malym dopiero co urodzonym tak utknela a tam wiesz, wizyty lekarskie , i inne takie rzeczy i maz musial wziac urlop zeby z nia wszedzie jezdzic... ;/

Rozumiem :) ja będę biegać z 4 piętra. Windy nie ma, bo wymóg jest dopiero od 5 :) też będę szukać lekkiego wózka. Mój mąż w delegacji i na moje zawołanie nie wróci tak szybko z drugiego końca Polski :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to jak cos, jak kupie ten ktory mi sie podoba, i bede z niego zadowolona to dam znac co i jak :P czy warto, choc mam nadzieje ze nie zdarze go calkiem wyprobowac :D

littleladybird lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak sobie mysle my jednak sie wygodne zrobilysmy. Moj tata bym na szkole wojskowej. Nie bylo komórek i rozkladany h wozkow i jakos nasze mamy nas wnosily na 4 piętro a ze ta sąsiadka 3 tyg nie mogla wychodzić to juz jakiś dla mnie jest przegięcie. I śmieci nie wywalala? Pieluch? Zakupów? Apteki? Masakra. Nie wiem.ale mam chyba bardziej ....zaradne sąsiadki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co? Ona duza, u nas w bloku same starsze panie, wiec ona wychodzila ale sama bez dziecka, z wozkiem biorac go pod pache po schodach by sie nie zmiescila, u mnie klatka waska a pomitam ze tam gdzie mieszkalam wczesniej o wiele szerzej bylo... po prostu fizycznie z gondola nie da rady bo za wasko... ja z rowerem wchoszilam tak ze go nad glowa nosilam... A mieszka sama w tym miescie wiec tez nie mogla poprosic zeby ktos ze znajomych jej pomogl bo nawet nie ma tu znajomych... Wiec wszystko zalezy od sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie bo te schody sa takie waskie bo kiedys tu windy nie bylo! I zostaly zwezone ale mam wrazenie ze za bardzo... I efekt jest taki ze dwie osoby ledwo sie mijaja na schodach :P
    Z moim grubym sasiadem to nawet sie czlowiek chudy nie minie... eh.. w sumie mieszkam tu rok i jakbym miala wyskoczyc do sklepu na 10 minut to mam tylko jedna sasiadke ktorej dziecko bym mogla zostawic... taka starsza pania, ktorej nigdy nie ma w domu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajne Ciri te wozki peg percośtam! Ale kurde ten który mi sie podoba to jeszcze cięższy niz moj. Bo ponad 16:(. Czyli to znaczy ze maja różne stelaze cięższe i lżejsze. Aaaa bo Ty pewnie piankowe kola bierzesz.to lekkie. Daj znac jak juz kupisz:). Zmykam szykować mala imprezke. P.s. Mamy potwierdzona plec:) boy na 100%:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale wiecie bo te schody sa takie waskie bo kiedys tu windy nie bylo! I zostaly zwezone ale mam wrazenie ze za bardzo... I efekt jest taki ze dwie osoby ledwo sie mijaja na schodach :P
    Sprzyja zawieraniu intymnych znajomości. T a ki byl zamysl w latach 80tych. Zeby spoleczenstwo roslo w sile...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    O fajne Ciri te wozki peg percośtam! Ale kurde ten który mi sie podoba to jeszcze cięższy niz moj. Bo ponad 16:(. Czyli to znaczy ze maja różne stelaze cięższe i lżejsze. Aaaa bo Ty pewnie piankowe kola bierzesz.to lekkie. Daj znac jak juz kupisz:). Zmykam szykować mala imprezke. P.s. Mamy potwierdzona plec:) boy na 100%:)
    Fajnie :) A nie piankowe wlasnie, to jakas mega nowa generacja, guma plus pusrty srodek z powietrzem i sa lzejsze niz te dmuchane ale lekko ciezsze niz piankowe, ale maja lepsza amortyzacje od nich.
    Ale kupowac to bede dopiero pod koniec roku :P Ale dam znac po wizycie w sklepie i namacalny sprawdzeniu wozka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 15:15

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie ? Dziś rano bolał mnie brzuch jak na @ wziełam jedną ibum i po krzyku gdzie normalnie ketanol mi nie pomaga. I od godzin porannych ( może ok 10 ) pojawiło się brązowe plamienie. Był by to 14 dzien po owulacji

55990b83d2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wyniki prolaktyny
    Muesiac temu byl wynik 1000 przy normie do 511

Dzisiaj 16 przy normie do 30..

Lykam tylko niepokalanka. Ti ja juz nic nie kumam. Czemu nie mam owu.

Z leksza sie zdenerwowałam bo tej prolaktyny sie trzymałam ze to przez nią nie mogę zajść

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.... a jak sie zbija prolaktyna od razu owu wystepuje? Moze musi minac jakis tam czas? nie wiem glupoty dzis gadam bo glowa mnie boli...
    Kurde...
    Chyba trzeba jakiegos madrego lekarza znalezc, niech grzebie... Noo bo co pozostaje?

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ