X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas mam nadzieje ze nasz będzie spokojny i dystyngowany jak moj mąż hahaha dziecko bezproblemowe calkowicie. Jakby miał cycki to sam by się nakarmil

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie domyslam ze ona to charakterek po mamusi bedzie miala, G sie smieje ze 3 baby w domu to on ucieknie (corka, ja i kotka) :P A sam chcial coreczke, znaczy jemu to wszystko jedno ale mowil ze bedzie mial corke bo przeciez musi byc coreczka tatusia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ogromnie szczęśliwa zr syn. Corka tez oczywiście ale syn to bylo marzenie zwłaszcza ze planujemy jedno dziecko. I od razu syn i dziedzic nazwiska;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc nie wiem czy umialabym wychować dziewczynke. Byloby wyzwanie:).kochane dzis wieczorkiem wyjeżdżam i nie będzie mnie 2 tygodnie. Mam nadzieje ze będzie co nadrabiać i kilka pozytywnych testów mnie przywita. Ciri a jak tam wyprawka? Ja tak się zapieralam a mam juz totalnie wszystko. Łącznie z nawilzaczem powietrza i czujnikiem oddechu hahaha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja jestem ogromnie szczęśliwa zr syn. Corka tez oczywiście ale syn to bylo marzenie zwłaszcza ze planujemy jedno dziecko. I od razu syn i dziedzic nazwiska;)
    Hahaha ja zawsze tez dwoch synkow, bo tak co ja bede z corka robic jak sama jestem mega chlopczyca, zabawki dla dziewczynek-FUUUJ moje dziecko nie bedzie sie tym bawic, wychowac dziewuche... i warkocze? I rozowo? BLEEEEE
    A mowie od poczatku mialam przeczucie ze baba jak zaszlam :) Ale teraz mysle ze w sumie to jej wybor jaka dziewczynka bedzie, ale majac taka mame za przyklad jest szansa ze bedzie podobna choc troche do mnie :)
    Co do wyprawki nie mam nic :P Zrobilam liste i jade wozki ogladac niebawem bo wybralam sobie jeden model ale jest meeeega drogi, wiec uznalam ze spisze kilka ktore mi sie podobaja i pojade ogarnac na zywo a potem w necie zamowie bo jednak jest przebitka cenowa dosc duza. A poza tym teraz bedziemy po znajomych mowic ze dziecko juz w drodze i ze kto co ma do oddania czy odsprzedania niech daje znac to moze cos wezmiemy po kims :) U G troche dzieci jest wsrod znajomych wiec jest szansa ze cos tam nam skapnie i dopiero potem bede kompletowac reszte, ogolnie chcemy miec wszystko do konca roku, bo potem wiadomo termin mam na 4 marca, ale juz w styczniu moze cos sie wydarzyc, wiec wole byc przygotowana.
    O sorry mam jedna rzecz, od kolezanki z forum dostalam termometr do kapieli :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu trafiłam, bo lubię internet i zawsze jestem na jakimś forum. Z mami, kóre poznałam w necie 6 lat temu jestem nadal w codziennym kontakcie
    wtedy pisałam ba baby boom, ale wątek dla staraczek jest tam koszmarny. Po kilku cyklach nieudanych postanowiłam mierzyć tempki no i trafiłam tu ;) i też w sumie jestem na 3 wątkach tylko (tu, podmuch i wiedźmy), bo na innych jest za słodko ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmy to juz od jakiegos czasu podczytuje ale wtryniac sie nie bede bo tam wiecej starajacych sie :D a ja wlasnie od wczoraj jestem na etapie slodkosci do dziecka... eh niech mi przejdzie bo co pomysle o tych malych gicach plakac mi sie chce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko tu. Mam na godzien dosc Internetu i nie dałabym rady hahaha. Ciri. Pewnie stokke co? Najpierw mama mnie na niego namawiala ale on cholernie skrzypial w sklepie:( jak wózek w markecie normalnie. W końcu zdecydowaliśmy sie na bebetto torino. Ze względu na wagę.super amortyzacje. Pamięć kierunku kol z blokadami i tymi wszystkimi antywstrzasowymi bajerami i dość tani byl. A w zestawie spacerowka gondola duza torba na dole schowek zamykany i gondola z unoszonym oparciem.lozeczko wzięliśmy stokke takie jakby eliptyczne. Podobno sprzedając można odzyskać dużą część kosztow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:48

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wiedzmy to juz od jakiegos czasu podczytuje ale wtryniac sie nie bede bo tam wiecej starajacych sie :D a ja wlasnie od wczoraj jestem na etapie slodkosci do dziecka... eh niech mi przejdzie bo co pomysle o tych malych gicach plakac mi sie chce :P
    a rycz ;) kto ci broni

za 1,5 roku będziesz się wkurzać jak o 3 w nocy ci je będzie wbijać w żebra :P

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę sie mym dzieckiem pochwalić - 5,5 roku i dzisiaj odbyliśmy pierwsze szczepienie BEZ PŁACZU I KRZYKU ;)

littleladybird lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa.ja uwielbialam pik pik:):):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja tylko tu. Mam na godzien dosc Internetu i nie dałabym rady hahaha. Ciri. Pewnie stokke co? Najpierw mama mnie na niego namawiala ale on cholernie skrzypial w sklepie:( jak wózek w markecie normalnie. W końcu zdecydowaliśmy sie na bebetto torino. Ze względu na wagę.super amortyzacje. Pamięć kierunku kol z blokadami i tymi wszystkimi antywstrzasowymi bajerami i dość tani byl. A w zestawie spacerowka gondola duza torba na dole schowek zamykany i gondola z unoszonym oparciem.lozeczko wzięliśmy stokke takie jakby eliptyczne. Podobno sprzedając można odzyskać dużą część kosztow

O nie nie podoba mi sie ten wozek w ogole :P Zupelnie inny :D Moze nie az tak drogi ale mimo wszystko cena dla mnie zabojrza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a rycz ;) kto ci broni

za 1,5 roku będziesz się wkurzać jak o 3 w nocy ci je będzie wbijać w żebra :P
    Mysle ze jak bedzie w nocy kopac przez brzuch i nie dawac matce spac tez bede sie wkurzac :P A to juz za jakies kilka miesiecy :P

A syn bal sie czy co? Ja to tak jak Picja tez lubilam ale mnie tez zwykle mama szczepila jak miala mozliwosc bo pielegniara :D noo albo jej kolezanka jeszcze ze szkoly

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko darło się tak, że pół szpitala słysząło jak krew pobierali. i zawsze musiałam ja go trzymać (uważać, zeby nie dostać głową z byka), druga babka trzymała rękę, trzecia pobierała krew ;)
    także dziisiaj siedział, czytał tytusa i nie ryczał - można szampana otwierać :D

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz powinien dostac miano duze mezczyzny :D fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ze z wyglądu stoke okropny. Nie wiem. Może mam spaczony gust. Ale do dużego miasta super bo jedna reka można go wnieść na gore:) i do metra i w ogóle. A ze planujemy przeprowadzke to wiesz.wygodnie.ale w końcu bebetto. Ze względu na to ze ma bajery niezbędne do dobrego prowadzenia które u innych firm kosztują hohohih i jeszcze troche. Teraz jeździ w nim miś szumis. Mąż sie wprawia;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się bebetto podobają

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory konkretnie model?

Ja na swojej liscie mam kilka wozkow zapisanych z bardzo roznych polek cenowych, wiec jak pojade to kazdy z osobna wyprobuje :P Zobaczymy co mi sie na zywo spodoba i spelni moje wymagania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:04

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zastanawiałam się, tak ogólnie mi się podobają ;)
    jak zaczne mieć realne szansę na ciąże to się zastanowie :D

Tatuś o mnie zadbał i mam worek śliwek ;D i jeżyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:12

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany TATUS :D ja dzis bol glowy od rana i znow wymioty, zastanawiam sie kiedy to sie skonczy... ale dzis poczytalam troche i jest duzo dziewczyn ktorym nasilaja sie wlasnie objawy pod koniec pierwszego trymestru i przez pierwszy miesiac drugiego trzymaja... Bez sensu... juz myslalam ze bedzie spokoj...

Ja mowie wiem czego chce w wozku i takiego szukam, ma byc przede wszystkim lekki, a druga rzecz maly po zlozeniu. I normalny wozek a nie ten kosmiczny :P
    Ja planuj wiecej niz jedno dziecko, wiec tez z G rozmawialam ze w wozek jak ma byc dobry (juz nie chodzi o wykonanie a moj komfort prowadzenia) to mozemy zainwestowac bo jesli nic nie stanie na przeszkodzie to bedzie inwestycja na kolejne dziecko.

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ