X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas mam nadzieje ze nasz będzie spokojny i dystyngowany jak moj mąż hahaha dziecko bezproblemowe calkowicie. Jakby miał cycki to sam by się nakarmil

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie domyslam ze ona to charakterek po mamusi bedzie miala, G sie smieje ze 3 baby w domu to on ucieknie (corka, ja i kotka) :P A sam chcial coreczke, znaczy jemu to wszystko jedno ale mowil ze bedzie mial corke bo przeciez musi byc coreczka tatusia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ogromnie szczęśliwa zr syn. Corka tez oczywiście ale syn to bylo marzenie zwłaszcza ze planujemy jedno dziecko. I od razu syn i dziedzic nazwiska;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc nie wiem czy umialabym wychować dziewczynke. Byloby wyzwanie:).kochane dzis wieczorkiem wyjeżdżam i nie będzie mnie 2 tygodnie. Mam nadzieje ze będzie co nadrabiać i kilka pozytywnych testów mnie przywita. Ciri a jak tam wyprawka? Ja tak się zapieralam a mam juz totalnie wszystko. Łącznie z nawilzaczem powietrza i czujnikiem oddechu hahaha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja jestem ogromnie szczęśliwa zr syn. Corka tez oczywiście ale syn to bylo marzenie zwłaszcza ze planujemy jedno dziecko. I od razu syn i dziedzic nazwiska;)
    Hahaha ja zawsze tez dwoch synkow, bo tak co ja bede z corka robic jak sama jestem mega chlopczyca, zabawki dla dziewczynek-FUUUJ moje dziecko nie bedzie sie tym bawic, wychowac dziewuche... i warkocze? I rozowo? BLEEEEE
    A mowie od poczatku mialam przeczucie ze baba jak zaszlam :) Ale teraz mysle ze w sumie to jej wybor jaka dziewczynka bedzie, ale majac taka mame za przyklad jest szansa ze bedzie podobna choc troche do mnie :)
    Co do wyprawki nie mam nic :P Zrobilam liste i jade wozki ogladac niebawem bo wybralam sobie jeden model ale jest meeeega drogi, wiec uznalam ze spisze kilka ktore mi sie podobaja i pojade ogarnac na zywo a potem w necie zamowie bo jednak jest przebitka cenowa dosc duza. A poza tym teraz bedziemy po znajomych mowic ze dziecko juz w drodze i ze kto co ma do oddania czy odsprzedania niech daje znac to moze cos wezmiemy po kims :) U G troche dzieci jest wsrod znajomych wiec jest szansa ze cos tam nam skapnie i dopiero potem bede kompletowac reszte, ogolnie chcemy miec wszystko do konca roku, bo potem wiadomo termin mam na 4 marca, ale juz w styczniu moze cos sie wydarzyc, wiec wole byc przygotowana.
    O sorry mam jedna rzecz, od kolezanki z forum dostalam termometr do kapieli :P

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tu trafiłam, bo lubię internet i zawsze jestem na jakimś forum. Z mami, kóre poznałam w necie 6 lat temu jestem nadal w codziennym kontakcie
    wtedy pisałam ba baby boom, ale wątek dla staraczek jest tam koszmarny. Po kilku cyklach nieudanych postanowiłam mierzyć tempki no i trafiłam tu ;) i też w sumie jestem na 3 wątkach tylko (tu, podmuch i wiedźmy), bo na innych jest za słodko ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmy to juz od jakiegos czasu podczytuje ale wtryniac sie nie bede bo tam wiecej starajacych sie :D a ja wlasnie od wczoraj jestem na etapie slodkosci do dziecka... eh niech mi przejdzie bo co pomysle o tych malych gicach plakac mi sie chce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko tu. Mam na godzien dosc Internetu i nie dałabym rady hahaha. Ciri. Pewnie stokke co? Najpierw mama mnie na niego namawiala ale on cholernie skrzypial w sklepie:( jak wózek w markecie normalnie. W końcu zdecydowaliśmy sie na bebetto torino. Ze względu na wagę.super amortyzacje. Pamięć kierunku kol z blokadami i tymi wszystkimi antywstrzasowymi bajerami i dość tani byl. A w zestawie spacerowka gondola duza torba na dole schowek zamykany i gondola z unoszonym oparciem.lozeczko wzięliśmy stokke takie jakby eliptyczne. Podobno sprzedając można odzyskać dużą część kosztow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 12:48

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wiedzmy to juz od jakiegos czasu podczytuje ale wtryniac sie nie bede bo tam wiecej starajacych sie :D a ja wlasnie od wczoraj jestem na etapie slodkosci do dziecka... eh niech mi przejdzie bo co pomysle o tych malych gicach plakac mi sie chce :P
    a rycz ;) kto ci broni

za 1,5 roku będziesz się wkurzać jak o 3 w nocy ci je będzie wbijać w żebra :P

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę sie mym dzieckiem pochwalić - 5,5 roku i dzisiaj odbyliśmy pierwsze szczepienie BEZ PŁACZU I KRZYKU ;)

littleladybird lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa.ja uwielbialam pik pik:):):):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ja tylko tu. Mam na godzien dosc Internetu i nie dałabym rady hahaha. Ciri. Pewnie stokke co? Najpierw mama mnie na niego namawiala ale on cholernie skrzypial w sklepie:( jak wózek w markecie normalnie. W końcu zdecydowaliśmy sie na bebetto torino. Ze względu na wagę.super amortyzacje. Pamięć kierunku kol z blokadami i tymi wszystkimi antywstrzasowymi bajerami i dość tani byl. A w zestawie spacerowka gondola duza torba na dole schowek zamykany i gondola z unoszonym oparciem.lozeczko wzięliśmy stokke takie jakby eliptyczne. Podobno sprzedając można odzyskać dużą część kosztow

O nie nie podoba mi sie ten wozek w ogole :P Zupelnie inny :D Moze nie az tak drogi ale mimo wszystko cena dla mnie zabojrza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a rycz ;) kto ci broni

za 1,5 roku będziesz się wkurzać jak o 3 w nocy ci je będzie wbijać w żebra :P
    Mysle ze jak bedzie w nocy kopac przez brzuch i nie dawac matce spac tez bede sie wkurzac :P A to juz za jakies kilka miesiecy :P

A syn bal sie czy co? Ja to tak jak Picja tez lubilam ale mnie tez zwykle mama szczepila jak miala mozliwosc bo pielegniara :D noo albo jej kolezanka jeszcze ze szkoly

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko darło się tak, że pół szpitala słysząło jak krew pobierali. i zawsze musiałam ja go trzymać (uważać, zeby nie dostać głową z byka), druga babka trzymała rękę, trzecia pobierała krew ;)
    także dziisiaj siedział, czytał tytusa i nie ryczał - można szampana otwierać :D

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to juz powinien dostac miano duze mezczyzny :D fajnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ze z wyglądu stoke okropny. Nie wiem. Może mam spaczony gust. Ale do dużego miasta super bo jedna reka można go wnieść na gore:) i do metra i w ogóle. A ze planujemy przeprowadzke to wiesz.wygodnie.ale w końcu bebetto. Ze względu na to ze ma bajery niezbędne do dobrego prowadzenia które u innych firm kosztują hohohih i jeszcze troche. Teraz jeździ w nim miś szumis. Mąż sie wprawia;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się bebetto podobają

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory konkretnie model?

Ja na swojej liscie mam kilka wozkow zapisanych z bardzo roznych polek cenowych, wiec jak pojade to kazdy z osobna wyprobuje :P Zobaczymy co mi sie na zywo spodoba i spelni moje wymagania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:04

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zastanawiałam się, tak ogólnie mi się podobają ;)
    jak zaczne mieć realne szansę na ciąże to się zastanowie :D

Tatuś o mnie zadbał i mam worek śliwek ;D i jeżyn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 13:12

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochany TATUS :D ja dzis bol glowy od rana i znow wymioty, zastanawiam sie kiedy to sie skonczy... ale dzis poczytalam troche i jest duzo dziewczyn ktorym nasilaja sie wlasnie objawy pod koniec pierwszego trymestru i przez pierwszy miesiac drugiego trzymaja... Bez sensu... juz myslalam ze bedzie spokoj...

Ja mowie wiem czego chce w wozku i takiego szukam, ma byc przede wszystkim lekki, a druga rzecz maly po zlozeniu. I normalny wozek a nie ten kosmiczny :P
    Ja planuj wiecej niz jedno dziecko, wiec tez z G rozmawialam ze w wozek jak ma byc dobry (juz nie chodzi o wykonanie a moj komfort prowadzenia) to mozemy zainwestowac bo jesli nic nie stanie na przeszkodzie to bedzie inwestycja na kolejne dziecko.

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ