X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie znaki mówią: Odpuść!!!

Jeszcze nie przylazl

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj kochana :) Pamietaj, moja mama chciala zeby miedzy mna a siostra bylo max 2 lata roznicy, zaczela sie starac o nia zaraz jak zaczela miesiaczkowac po porodzie, prawie 4 lata nie mogla zajsc (w sumie sie nie diagnozowala) stwierdzila ze trudno ze jej nie jest pisane drugie dziecko a meza miala takiego ze dla niego choroby z zajsciem nie istnieja wiec pojsc i sie leczyc? gdzie tam, i w koncu zaszla. nie wiadomo co sie stalo, ale ona twierdzi ze oddanie krwi i uratowanie zycia jednaj osobie dalo jej kolejne dziecko... po prostu tak pyk zaszla i juz... a tyle czasu nic (a trzeba powiedziec ze u nich libido zawsze wysokie bylo wiec seks tak 2 co dwa dni to standard-czesciej z powodu malej Ciri sie nie dalo :P) Wiec wiesz, moze nie teraz ale w koncu bedzie :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) byłam dziś upuścić trochę krwi :D badałam tarczycę. Ciekawe, czy coś się poprawiło.

Ciri, piękne maleństwo :) mała Ciri rośnie :D <3

Madziulla, może to i lepiej, że beta negatywna. Nie wiadomo, co byłoby później z tą torbielą. Jednak z drugiej strony, okresu jeszcze nie dostałaś ;)

Ewi w gorącej wodzie kąpana :P powtórz test za 2 dni ;)

Baronowa, i jak? Lekarz przylazł?

Ej, gdzie podziała się Olencja? Dawno jej nie było? Ktoś coś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 08:59

Madziulla lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba gorszy okres przechodzi, widzialam ze ona najechala na dziewczyny z innego watku bo jakies tam poglady finansowe one na nia i od tamtej pory chyba nie odzywala sie nigdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litle no nie i moja temp mnie zadziwia...pewnie spadnie z impetem za kilka dni.

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla, ja tam liczę na pozytywne zakończenie u Ciebie (cokolwiek to znaczy ;) ) dziś sobie uświadomiłam, że skoro jeszcze nie jestem w ciąży, to znaczy, że to nie jest najlepszy dla mnie czas. Ureguluję tarczycę (może już się udało? wyjdzie na wynikach) i po wizycie się okaże, czy coś jeszcze trzeba poprawić i jakoś to będzie ;) w końcu się uda. To samo u Ciebie <3 pozbądź się torbieli, w macicy jest miejsce tylko dla zarodka, a nie dla jakichś dziwnych wytworów. Przepędzisz ją i będzie dobrze :*

Muszę Wam się pochwalić :D mimo że często jeszcze chce mi się płakać i użalać nad sobą, to mam w sobie coraz więcej optymizmu :) z każdym kolejnym dniem jestem coraz bliżej upragnionego szczęścia ;D

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac kochana zmiane widac, ze bardo sie w ostatnich dwoch miesiacach zmienilas :)

littleladybird lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja zlikwodowala konto z tego co wdzialam

Dostałam bromka i tyle. Kazał zadzwonic i sie zapytać czy jednak nadal pracuje.

Mam zrobić tsh i sprawdzić i jak cos to wbić sie do niego bez kolejki bo tez jej endokrynologiem

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, ale samo tsh? czy tez th3 i 4? To duzo nie pomogl... ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    zrobiłam test- negatywny
    Testuj jutro:) ja tez dzień przed pozytywem miałam totalne nic

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ann_je Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka przykto mi. Daj znać jak zrobisz kolejną betę.

Ciri gratuluję córeczki :) śliczna malota na zdjęciu :)piękne uczucie usłyszeć serducho nie?

Baronowa jak samo TSH to dopłać sobie i zrób FT3 i FT4 bo one w sumie są ważniejsze niż samo TSH bo TSH wskazuje, że coś się dzieje z tarczycą a FT pokazują co i w którą stronę uderzyć z leczeniem.
    A z zachowania lekarz jak? olewający rutyniarz czy przeją się?

Little super podejście :)
    Powiem Ci, że w pierwszym cyklu trochę się rozczarowałam jak mnie krwią zalało, drugi cykl to trochę nadziei, trochę strachu bo temperaturka długo się utrzymywała na wysokim poziomie a ten cykl spoko maroko... to dopiero 3 cykl i teraz zaczynamy wykańczać mieszkanie, głowa zaprzątnięta czym innym trochę i jak nie wyjdzie teraz to też nic się nie dzieje :) starania na nowym mieszkaniu będą bardziej przyjemne, kreatywne i bez spiny (mieszkamy obecnie w małym pokoju, małym mieszkaniu a za ścianą mamy... moich rodziców ;) )

Madzia cierpliwości życzę :)

Ewi... ile masz testów jeszcze? ten niedzielny będzie pozytywny ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je serducho serduchem ale jak nagle sie obudzila od smiechu i zaczela przeciagac i krecic sie i fikolki robic.... eh.... i te male stopki, mozna paluszki policzyc... bozesz az nie chce sie wierzyc ze to ma dopiero 6,5cm...

Ja tez mysle Ewi zebys zrobila w niedziele badz w poniedzialek tescior :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robione ft3 ft4 bylo ok. Zrobię tsh jak wynik nie bedzi ok to wezmę z rodzinego skierowanie i pójdę do endo

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na tarczycy nie znam wiec sie nie wypowiem :P Nie wiem czy te dwa parametry same z siebie sie zmieniaja czy cos :)

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Little super podejście :)
    Powiem Ci, że w pierwszym cyklu trochę się rozczarowałam jak mnie krwią zalało, drugi cykl to trochę nadziei, trochę strachu bo temperaturka długo się utrzymywała na wysokim poziomie a ten cykl spoko maroko... to dopiero 3 cykl i teraz zaczynamy wykańczać mieszkanie, głowa zaprzątnięta czym innym trochę i jak nie wyjdzie teraz to też nic się nie dzieje :) starania na nowym mieszkaniu będą bardziej przyjemne, kreatywne i bez spiny (mieszkamy obecnie w małym pokoju, małym mieszkaniu a za ścianą mamy... moich rodziców ;) )

Ja przez pierwsze 3-4 cykle byłam spokojna. Robiłam testy, ale wiedziałam, że wcale nie musi się udać od razu ;) mąż pracuje w delegacji i miałam świadomość, że możemy nie trafiać w owulację. Zaczęłam się niepokoić, gdy zauważyłam, że na wykresach tempka jest dziwna i od 5-6 cyklu zaczęło się świrowanie. Z jednej strony dobrze, bo zaczęłam działać i szukać dobrego gina (i nadal szukam i sprawdzam lekarzy). Z drugiej strony źle, bo wszystkim bardzo się przejmowałam. Zaczęłam dużo czytać w necie i trafiłam tutaj :D Potem jak grom na mnie spadło, że mam cykle bezowulacyjne. Dodatkowo najbliższe otoczenie działało na mnie jak czerwona płachta na byka: "wyluzuj, po co robisz testy, po co o tym myślisz, przecież wszystko jest w porządku" itp itd. I co? I nie jest w porządku :/ więc będziemy walczyć :) teraz pomału luzuję, bo wiem, że wkrótce się uda :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei tu trafiłam dopiero jak juz miałam recepte na CLO. Ale wiecie co- ja na przykład teraz troche żaluje ze ściemniałam że staram sie duzo dłużej. Moze natralniej bym zaszła...skoro udało sie obnizyc tsh i prolaktyne...moze i bez clo by sie udało- tle ze późiej. A nie ukrywajmy tak jest wielki strach. Bo wiele ciaz po clo kończy sie poronieniem lub niepełnowartosciowa komórką jajową..i w efekcie wadami lub poronieniem. I dopiero teraz rzuiem jak wiele ryzykowalam przz głupi brak cierpliwości...

Ciri-ale śliczna mała królewna:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trafilam tu bo rodzina na mnie nawrzeszczala ze mam parcie na dziecko :P i nie chcieli ze mna gadac a ze ja potrzebuje sie wygadac od czasu do czasu tu trafilam, nauczylam sie co z ta temperatura, inne rzeczy i tak o zostalam :)

A tam Picja piekna :P UFOLUDEK :D ale siostra nie omieszkala powiedziec ze przynajmniej widac to podobienstow :P Wiec mialam wczoraj ubaw :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha smiej sie smiej. Mój maz ma bardzo wydatne usta. I jak spi dodatkowo robi dziubek i mamy jedno takie zdjęcie, gdzie mały choc to dopiero usg 2 d to ma jego profil noralnie:P I co idziemy to ma dłoń na głowie jak spi. ja tez zawsze z reką na głowie spię:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 11:09

• werni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri slodki ten bobasek Twoj :)

Ewi jak radza dziewczyny zrob w nd bedzie juz widac. :)

Baronowa to Cie postawili z ta praca czy jeszcze bedzie ona czy nie

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Ha ha smiej sie smiej. Mój maz ma bardzo wydatne usta. I jak spi dodatkowo robi dziubek i mamy jedno takie zdjęcie, gdzie mały choc to dopiero usg 2 d to ma jego profil noralnie:P I co idziemy to ma dłoń na głowie jak spi. ja tez zawsze z reką na głowie spię:)
    Noo ona to tak sie krecila juz pozniej ze obejrzec ja moglam z kazdej stony szczegolnie jak matke zawziecie kopala :P Noo ona tez wlasnie spala dokladnie jak jej mamusia :P a jak sie obudzila to pierwsze co przeciagniecie jak mama, ale dokladnie tak samo jak ja wygiela sie az w luk a potem to fikolki i to takie... mamo, to dziecko da mi popalic jak zaczne ja czuc... A potem jak ja bedzie uciekac mamie bo chce zwiedzac swiat.... masakra....

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ