Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Wit B2 w masci i doustnie i zejdzie zajady to pierwszy objaw zbyt malej ilosci tej witaminy. Moze w ciazy Ci po prostu potrzeba wiecej
-
Ciri w pierwszej ciąży zaczęłam czytać net dopiero koło 4, 5 miesiąca i bardzo się cieszę że nie wcześniej bo bym oszalała
Tak samo zaczęłam czytać dopiero po operacji plastycznej. Jakbym zaczęła przed to pewnie bym się nigdy niezdecydowanła. -
nick nieaktualnyPewnie tak... Ja sobie zdaje sprawe ze przyczyny moga byc rozne ale kurde to wszystko tak sie zbieglo w czasie... Mysle ze trzeba ufac ze lekarz nic zlego tam nie widzial i nic sie nie dzieje. W ramach samobadania wsadzilam dzis tenpaluch do srodka wiec szyjka mocno sie cofnela (pierwszy raz odkad jestem w ciazy jest tak wysoko) a sluz nie wychodzi na zewnatrz a to co zostaje na palcu to ma kolor bezowy (albo resztki krwi albo infekcja) wiec cjyba dobrze. Martwi mnie ze kregoslup mnie boli a cycki nie a kot wali sie na brzuszku w okolicach macicy czyli cos tam sie dzieje... Ale moze to ja juz swiduje. Dzis caly czas spie... Z przerwami ale tak naprawde od wczoraj nic innego nie robie.... Wiec to juz dobry objaw...
-
Kot kładzie się na macicy, bo oczywiście coś tam się dzieje rozwija się nowe życie
Ból pleców to też ponoć objaw ciąży
Baronowa_83 wrote:Ciri w pierwszej ciąży zaczęłam czytać net dopiero koło 4, 5 miesiąca i bardzo się cieszę że nie wcześniej bo bym oszalała
Tak samo zaczęłam czytać dopiero po operacji plastycznej. Jakbym zaczęła przed to pewnie bym się nigdy niezdecydowanła.
Najgorsze to naczytać się różnych historii w necie to jest tak samo jak z czytaniem ulotek od leków. Przeczytasz skutki uboczne i już jest strach wziąć taki lekWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 12:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Pewnie tak... Ja sobie zdaje sprawe ze przyczyny moga byc rozne ale kurde to wszystko tak sie zbieglo w czasie... Mysle ze trzeba ufac ze lekarz nic zlego tam nie widzial i nic sie nie dzieje. W ramach samobadania wsadzilam dzis tenpaluch do srodka wiec szyjka mocno sie cofnela (pierwszy raz odkad jestem w ciazy jest tak wysoko) a sluz nie wychodzi na zewnatrz a to co zostaje na palcu to ma kolor bezowy (albo resztki krwi albo infekcja) wiec cjyba dobrze. Martwi mnie ze kregoslup mnie boli a cycki nie a kot wali sie na brzuszku w okolicach macicy czyli cos tam sie dzieje... Ale moze to ja juz swiduje. Dzis caly czas spie... Z przerwami ale tak naprawde od wczoraj nic innego nie robie.... Wiec to juz dobry objaw...
byłaś u lekarza, zrobiłąś co trzeba. Lekarz potwierdził, że jest ok. Jeśli się dalej martwisz, to w poniedziałek iść do swojego gina
Pamiętam, że ja świrowałąm, ze ruchów nie czuję - akrurat miałam wizytę - młody skakał jak najęty a ja i tak tego nieczułam, to w końcu przestłam świrować -
nick nieaktualnyCo do lekow tak nie mam ;p ej przez wiele lat mialam bole migrenowy glowy (zaczelo sie jak zaczelam dojrzewac) potem ustapily. A po tablekach anty dostawalam atakow migreny i w ogole tego nie laczylam z tabletkami. Dopiero jak odstawilam to zauwazylam zmiane ;p
-
Picja wrote:Ja mam szyjke mega nisko i mega dluga:) i dostałam infekcji grzybiczej:( pierwszy raz w zyciu. A gin dopiero w środę
i chyba bym podjechała na ip dadzą ci nystatyne, czy coś takiego w globulkach co można w ciązy -
littleladybird wrote:Kot kładzie się na macicy, bo oczywiście coś tam się dzieje rozwija się nowe życie
Ból pleców to też ponoć objaw ciąży
Najgorsze to naczytać się różnych historii w necie to jest tak samo jak z czytaniem ulotek od leków. Przeczytasz skutki uboczne i już jest strach wziąć taki lek -
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:a ja myślę, że to był taki kop w tyłek od dziecka - matka nie masz powodu do nerwów, a sobie wkręcasz to masz za karę
byłaś u lekarza, zrobiłąś co trzeba. Lekarz potwierdził, że jest ok. Jeśli się dalej martwisz, to w poniedziałek iść do swojego gina
Pamiętam, że ja świrowałąm, ze ruchów nie czuję - akrurat miałam wizytę - młody skakał jak najęty a ja i tak tego nieczułam, to w końcu przestłam świrować -
nick nieaktualnyPicja wrote:Ja mam szyjke mega nisko i mega dluga:) i dostałam infekcji grzybiczej:( pierwszy raz w zyciu. A gin dopiero w środę
-
nick nieaktualnyWidzialam to juz tylko wiesz co mnie denerwuje (i to keszcze za nim w ciazy bylam) ze nie mowi sie o dolegliwosciach pierwszych misiecy gdzie nie widac a kobieta zdycha.... A zeby uniknac mdlosci lepiej siedziec przedem do kierunku jazdy zamknac oczy i sie wyciszyc... Zawsze to troche pomaga a w warszawskich tramwajach czy autobusach sie nie da bo zaraz stazy ludzie ze przeciez mloda siedzi... Wrrr
-
nick nieaktualny
-
Picja wrote:Zaaplikowalam sobie kwas mlekowy na noc a na dzień glibulke iladianu...chleje kefir i jogurty i sok z żurawiny wiec cytrynę odpuszczam. Mam nadzieje ze przejdzie.szlag. Najpierw angina teraz to...
-
zgdanijcie co, zalewa mnie płodny śluz. Noż kurde
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 12:58
-
ciri22 wrote:Widzialam to juz tylko wiesz co mnie denerwuje (i to keszcze za nim w ciazy bylam) ze nie mowi sie o dolegliwosciach pierwszych misiecy gdzie nie widac a kobieta zdycha.... A zeby uniknac mdlosci lepiej siedziec przedem do kierunku jazdy zamknac oczy i sie wyciszyc... Zawsze to troche pomaga a w warszawskich tramwajach czy autobusach sie nie da bo zaraz stazy ludzie ze przeciez mloda siedzi... Wrrr
Wiem o czym mówisz. Tego się niestety nie przeskoczy -
nick nieaktualny