X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Dziewczyny, szukam watku gdzie ktoś się zna :) mój cykl był skomplikowany. Podejrzewam owulacje na 21dc. Ponieważ biorę leki zrobilam test na wszelki wypadek i 3 wyszły pozytywnie. W związku z tym poszlam na bete. W 9 dpo wyszło 25,45, a 48 godzin później 58,92. Czy przyrost bety daje nadzieję że @ juz nie przyjdzie czy mimo wszystko może to być ciąża biochemiczna?

Miescisz sie w normach jak wejdziesz w kalkulator przyrostu bety

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Miescisz sie w normach jak wejdziesz w kalkulator przyrostu bety
    Musisz czekać...Będziemy trzymać kciuki a Ty sie nie zamartwiaj tylko dbaj tam o siebie.

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Ja byłam w profesorskim centrum okulistycznym we wrocławiu mam tam fantastyczną okulistkę, u której prywatnie wizyta trwa godzinę...Ciri do porodu chodzi o to żeby to był okulista który nie zbada Ci wady tylko dno oka i stan siatkówki. Bo sama wada nie jest wskazaniem do porodu CC. Ja z kolei mogłam isc do jakiegokolwiek okulisty nawet w Bzdziochach Górnych bo z moją wadą to i tak nikt sie by nie zgodził na poród SN.

To musi być zaświadczenie? Ja nie mam żadnego zaswiadczenia. Mi ginekolog powiedział ze ta, która zleciła kleszcze/vacuum ma się pocałowac w dupę i puknąć w głowe jak juz się pocałuje. i że on da skierowanie na CC i tyle i że wątpi zeby jakikolwiek lekarz tego nie zarespektował
    Ogolnie kazdy okulista bada dno oko i siatkowke i wiem ze o to chodzi, ale mnie gin kazal przyniesc zaswiadczenie... Dlatego pytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:50

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ogolnie kazdy okulista bada dno oko i siatkowke i wiem ze o to chodzi, ale mnie gin kazal przyniesc zaswiadczenie... Dlatego pytam.
    mi okulista wbił w kartę ciąży i on to wpisze na skierowanie do szpitala bo w naszym kraju na papier od okulisty nie patrza czesto:(

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, to najwyzej ja wezme karte ciazy i poprosze zeby mi wpisala ze brak przeciwskazan lub przeciwskazanie do porodu sn w tej rubryczce dodatkowe badania czy cos takiego.

Noo ja nie wiem czy nie patrza czesto bo u mnie w wawie na 3 czy 4 szpitale na ktore patrzylam w ktorych moglabym rodzic w kazdym bylo zaswiadczenie od okulisty o braku przeciwskazaniu do porodu naturalnego.

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze, ja się po prostu tym nie interesuję :( bo nie mam szans na NS

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Moze, ja się po prostu tym nie interesuję :( bo nie mam szans na NS

ja jeszcze nie trace nadziei. Naprawde mam jakies takie przeczucie ze nie bede musiala miec CC.

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Ewi i Eliza bardzo dziekuje za odpowiedz:) wtakin razie czekam nadal:)

nam łatwo mówić...nie wiem jak Ewi- ale ja robiłam betę 3 razy:P a i tak się bałam codziennie i gapiłam wiecznie na papier w toalecie czy wszystko nie za bardzo różowe albo brązowe...

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    ja jeszcze nie trace nadziei. Naprawde mam jakies takie przeczucie ze nie bede musiala miec CC.
    możesz poczekać az mała zejdzie do kanału i nie będa mieli wyjścia tylko SN ale nie wiem...jeśli masz wskazania...to chyba trzeba to zaakceptować

p.s. z tym zejściem to był oczywiście żart

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:12

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam wskazan. Moj gin od usg mowil ze dam rade ze urodze naturalnie, ale ze bedzie duza (3,5-4kg) i ze duze prawdopodobienstwo ze urodzi sie po prostu wczesniej bo nie bedzie miala u mnie juz miejsca, a dla mnie to lepiej bo im szybciej wyjdzie tym mniejsza bedzie.

Za to moj prowadzacy powiedzial ze to zalezy od tego czy jeszcze przytyje i ile oraz jak dziecko bedzie duze. DLatego ja mam nadzieje ze donosze, ona bedzie miala te 3,5kg, urodze wczesniej a poniewaz nie przytyje wiecej bedzie naturalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:33

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    nam łatwo mówić...nie wiem jak Ewi- ale ja robiłam betę 3 razy:P a i tak się bałam codziennie i gapiłam wiecznie na papier w toalecie czy wszystko nie za bardzo różowe albo brązowe...

Ja robiłam dwa razy bete.
    Myślałam zeby później zrobić bete ale dziewczyny wybiły mi to już z głowy bo miałam potwierdzoną ciąż przez gin.

Ja to do dziś za każdym razem jak jestem w toalecie patrze na papier toaletowy- nawet spoecjalnei kupiłam biały anie jakis tam kolorowy hehe

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha ja tez zawsze sprawdzalam a nawet sprawdzam, cala ciaze :p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Blahaha ja tez zawsze sprawdzalam a nawet sprawdzam, cala ciaze :p
    to juz chyba taki nawyk taki strach

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzis i wczoraj przezywalam kryzys bo mam bole miesiaczkowe, i jak to z takimi bolami bywa przy tym problemy z jelitem, to moje wizyty w toalecie zawsze ze stresem sa polaczone, bo czasem mam wrazenie ze cos mi ze srodka wyplywa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Myślałam zeby później zrobić bete ale dziewczyny wybiły mi to już z głowy bo miałam potwierdzoną ciąż przez gin.

Ja to do dziś za każdym razem jak jestem w toalecie patrze na papier toaletowy- nawet spoecjalnei kupiłam biały anie jakis tam kolorowy hehe

mam dokładnie tak smao i mam teraz dużo śluzu, jak mi tak wypłynie to zaraz lecę do łazienki i sprawdzam czy nie czerwowno :(
    no taka babska psycha ;p a co do bety to robiłam 3 razy :D
    po 48 h i po tygodniu :)

a tak żeby sprawdzić czy wszytsko prawidłowo rośnie :D

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jeszcze nie mam wskazan. Moj gin od usg mowil ze dam rade ze urodze naturalnie, ale ze bedzie duza (3,5-4kg) i ze duze prawdopodobienstwo ze urodzi sie po prostu wczesniej bo nie bedzie miala u mnie juz miejsca, a dla mnie to lepiej bo im szybciej wyjdzie tym mniejsza bedzie.

Za to moj prowadzacy powiedzial ze to zalezy od tego czy jeszcze przytyje i ile oraz jak dziecko bedzie duze. DLatego ja mam nadzieje ze donosze, ona bedzie miala te 3,5kg, urodze wczesniej a poniewaz nie przytyje wiecej bedzie naturalnie.
    Kurde Ciri 3,5-4 to nawet nie jest jeszcze najwiekszy centyl..to jest w normach a nie duza:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:

cesarke robia w 39 skonczonym taka planowana ...czyli bys miała za hmmm 6 tygodni dopiero:) masz jeszcze czas na myślenie:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jest duza, ja mam mala miednice mniejsza (juz kiedys mowilam) i kiedys kiedys juz mi powiedzieli ze do 4 kg moge rodzic.

Wiesz jestem najmniejsza w rodzinie a najprawdopodonniej bede miala najwieksze dziecko, u mnie wszyscy sie rodzili ok 3 kg. brat byl najwiekszy 3100 mial reszta ponizej...

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:

Kurde ja tez:) wstyd sie przyznac...i nosze białą bieliznę tylko choć do tej pory wyłącznie czarna:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ