Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
aga2319 wrote:Dziewczyny, szukam watku gdzie ktoś się zna
mój cykl był skomplikowany. Podejrzewam owulacje na 21dc. Ponieważ biorę leki zrobilam test na wszelki wypadek i 3 wyszły pozytywnie. W związku z tym poszlam na bete. W 9 dpo wyszło 25,45, a 48 godzin później 58,92. Czy przyrost bety daje nadzieję że @ juz nie przyjdzie czy mimo wszystko może to być ciąża biochemiczna?
Miescisz sie w normach jak wejdziesz w kalkulator przyrostu bety
-
nick nieaktualnyEliza K.vel Picja wrote:Ja byłam w profesorskim centrum okulistycznym we wrocławiu mam tam fantastyczną okulistkę, u której prywatnie wizyta trwa godzinę...Ciri do porodu chodzi o to żeby to był okulista który nie zbada Ci wady tylko dno oka i stan siatkówki. Bo sama wada nie jest wskazaniem do porodu CC. Ja z kolei mogłam isc do jakiegokolwiek okulisty nawet w Bzdziochach Górnych bo z moją wadą to i tak nikt sie by nie zgodził na poród SN.
To musi być zaświadczenie? Ja nie mam żadnego zaswiadczenia. Mi ginekolog powiedział ze ta, która zleciła kleszcze/vacuum ma się pocałowac w dupę i puknąć w głowe jak juz się pocałuje. i że on da skierowanie na CC i tyle i że wątpi zeby jakikolwiek lekarz tego nie zarespektowałWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 14:50
-
ciri22 wrote:Ogolnie kazdy okulista bada dno oko i siatkowke i wiem ze o to chodzi, ale mnie gin kazal przyniesc zaswiadczenie... Dlatego pytam.
-
nick nieaktualnyAha, to najwyzej ja wezme karte ciazy i poprosze zeby mi wpisala ze brak przeciwskazan lub przeciwskazanie do porodu sn w tej rubryczce dodatkowe badania czy cos takiego.
Noo ja nie wiem czy nie patrza czesto bo u mnie w wawie na 3 czy 4 szpitale na ktore patrzylam w ktorych moglabym rodzic w kazdym bylo zaswiadczenie od okulisty o braku przeciwskazaniu do porodu naturalnego. -
nick nieaktualny
-
aga2319 wrote:Ewi i Eliza bardzo dziekuje za odpowiedz:) wtakin razie czekam nadal:)
nam łatwo mówić...nie wiem jak Ewi- ale ja robiłam betę 3 razy:P a i tak się bałam codziennie i gapiłam wiecznie na papier w toalecie czy wszystko nie za bardzo różowe albo brązowe... -
ciri22 wrote:ja jeszcze nie trace nadziei. Naprawde mam jakies takie przeczucie ze nie bede musiala miec CC.
p.s. z tym zejściem to był oczywiście żartWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:12
-
nick nieaktualnyJeszcze nie mam wskazan. Moj gin od usg mowil ze dam rade ze urodze naturalnie, ale ze bedzie duza (3,5-4kg) i ze duze prawdopodobienstwo ze urodzi sie po prostu wczesniej bo nie bedzie miala u mnie juz miejsca, a dla mnie to lepiej bo im szybciej wyjdzie tym mniejsza bedzie.
Za to moj prowadzacy powiedzial ze to zalezy od tego czy jeszcze przytyje i ile oraz jak dziecko bedzie duze. DLatego ja mam nadzieje ze donosze, ona bedzie miala te 3,5kg, urodze wczesniej a poniewaz nie przytyje wiecej bedzie naturalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:33
-
Eliza K.vel Picja wrote:nam łatwo mówić...nie wiem jak Ewi- ale ja robiłam betę 3 razy:P a i tak się bałam codziennie i gapiłam wiecznie na papier w toalecie czy wszystko nie za bardzo różowe albo brązowe...
Ja robiłam dwa razy bete.
Myślałam zeby później zrobić bete ale dziewczyny wybiły mi to już z głowy bo miałam potwierdzoną ciąż przez gin.
Ja to do dziś za każdym razem jak jestem w toalecie patrze na papier toaletowy- nawet spoecjalnei kupiłam biały anie jakis tam kolorowy hehe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewi0808 wrote:Ja robiłam dwa razy bete.
Myślałam zeby później zrobić bete ale dziewczyny wybiły mi to już z głowy bo miałam potwierdzoną ciąż przez gin.
Ja to do dziś za każdym razem jak jestem w toalecie patrze na papier toaletowy- nawet spoecjalnei kupiłam biały anie jakis tam kolorowy hehe
mam dokładnie tak smao i mam teraz dużo śluzu, jak mi tak wypłynie to zaraz lecę do łazienki i sprawdzam czy nie czerwowno
no taka babska psycha ;p a co do bety to robiłam 3 razy
po 48 h i po tygodniu
a tak żeby sprawdzić czy wszytsko prawidłowo rośnie -
ciri22 wrote:Jeszcze nie mam wskazan. Moj gin od usg mowil ze dam rade ze urodze naturalnie, ale ze bedzie duza (3,5-4kg) i ze duze prawdopodobienstwo ze urodzi sie po prostu wczesniej bo nie bedzie miala u mnie juz miejsca, a dla mnie to lepiej bo im szybciej wyjdzie tym mniejsza bedzie.
Za to moj prowadzacy powiedzial ze to zalezy od tego czy jeszcze przytyje i ile oraz jak dziecko bedzie duze. DLatego ja mam nadzieje ze donosze, ona bedzie miala te 3,5kg, urodze wczesniej a poniewaz nie przytyje wiecej bedzie naturalnie. -
ciri22 wrote:Jeszcze nie mam wskazan. Moj gin od usg mowil ze dam rade ze urodze naturalnie, ale ze bedzie duza (3,5-4kg) i ze duze prawdopodobienstwo ze urodzi sie po prostu wczesniej bo nie bedzie miala u mnie juz miejsca, a dla mnie to lepiej bo im szybciej wyjdzie tym mniejsza bedzie.
Za to moj prowadzacy powiedzial ze to zalezy od tego czy jeszcze przytyje i ile oraz jak dziecko bedzie duze. DLatego ja mam nadzieje ze donosze, ona bedzie miala te 3,5kg, urodze wczesniej a poniewaz nie przytyje wiecej bedzie naturalnie.
cesarke robia w 39 skonczonym taka planowana ...czyli bys miała za hmmm 6 tygodni dopiero:) masz jeszcze czas na myślenie:) -
nick nieaktualnyDla mnie jest duza, ja mam mala miednice mniejsza (juz kiedys mowilam) i kiedys kiedys juz mi powiedzieli ze do 4 kg moge rodzic.
Wiesz jestem najmniejsza w rodzinie a najprawdopodonniej bede miala najwieksze dziecko, u mnie wszyscy sie rodzili ok 3 kg. brat byl najwiekszy 3100 mial reszta ponizej... -
ewi0808 wrote:Ja robiłam dwa razy bete.