X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    cesarke robia w 39 skonczonym taka planowana ...czyli bys miała za hmmm 6 tygodni dopiero:) masz jeszcze czas na myślenie:)
    Nooo wlasnie nie, mnie powiedzial ze na poczatku lutego robimy jesli z usg bedzie duza znowu.

I na pytanie kied na nastepna wizyte powiedzia ze za 3 tygodnie bo 4 to ja moge nie wytrzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:14

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dla mnie jest duza, ja mam mala miednice mniejsza (juz kiedys mowilam) i kiedys kiedys juz mi powiedzieli ze do 4 kg moge rodzic.

Wiesz jestem najmniejsza w rodzinie a najprawdopodonniej bede miala najwieksze dziecko, u mnie wszyscy sie rodzili ok 3 kg. brat byl najwiekszy 3100 mial reszta ponizej...
    ja miałam 2,90, urodzona w 39 tygodniu...a mój mały ma już 2,5 więc mnie przerośnie....Tatę nie wiem bo on wcześniak z 35 tygodnia:)

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj G urodzil sie ponad 60cm i 4,5 kg... wiec ma po kim byc duza...

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie za szybko:(? No ale przeciez lekarz wie co robi...

My juz co 2 tygodnie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:18

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tez sie zdziwilam. Ale mowie Ci ze oni mi wroza przedwczesny porod.

A powiem Ci ze na marcowkach tez jest kilka dziewczyn co maja w terminie donoszeni cesarke.

A ja z OM termin donoszenia mam chyba 5 lutego.. ale w sumie to nie wiem... jakos mowil ze poczatek miesiaca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:19

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo tez sie zdziwilam. Ale mowie Ci ze oni mi wroza przedwczesny porod.
    To czemu Ci nie zapisza czegoś...Luteiny choćby

Ale wróżą Ci przedwczesny poród czy konieczność wywołania wcześniejszego porodu ze względu na wagę małej..Bo mnie teraz wystraszyłaś. Masz oznaki przedwczesnego porodu? szyjka się skraca? mała Ci do kanału schodzi już? Czy przez te bóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:20

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo luteina jest naa rozwarcie i szyjke a ja mam ja dluga i jeszcze twarda. I luteina nie przytrzyma tu nic.

Oni mi wroza wczesniejszy porod samoistny a jak nie to albo wywolanie wczesniej z powodu wagi malej i mojego tycia lub cesarka, powiedzial ze te dwie opcje wchodza w gre. Powiem Ci ze bylam w takim szoku ze nie zapytalam o nic wiecej..

A bol to mam od wczoraj ale to podobno normalne na tym etapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 16:22

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Bo luteina jest naa rozwarcie i szyjke a ja mam ja dluga i jeszcze twarda. I luteina nie przytrzyma tu nic.
    no to na jakiej podstawie Ci stwierdzili zagrożenie porodem przedwczesnym?

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze dlatego ze jeden i drugi stwierdzil ze juz macica sie nie rozciaga a mala juz teraz nie ma tam miejsca, na usg to dziecko bylo zgniecione z kazdej strony, bylo plama, jedynie kregoslup bylo widac, dupke i glowe, nawet twarzy nie bo tak wcisnieta byla.

A uslyszalam ze jak bedzie jej tak ciasno to wylezie wczesniej.

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A...bo ja myslałam ze miałas objawy, skurcze itp...Mi w 32 znów kazali brać luteinę 3 razy dziennie. I ustały twardnienia brzucha...Ale teraz mam problem ze spojeniem i kuleję normalnie:)

Zmykam na dziś..Mąż wrócił, czas się zająć moją mini- rodzinką bo mamy ostatnio deficyt siebie i czasu dla nas:) wracam po weekendzie:) chociaz nie wiem, bo od poniedziałku znów do pracy:P

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wlasnie nie, dlatego ja bylam w takim szoku. Ona na swiat sie nie cisnie w zaden sposob. Dlatego zrobimy ludziom psikusa i urodzi sie po dnoszonej ;p

Noo to papa trzymaj sie, ja ide ogarniac, bo moj tez niebawem wroci :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się to jakieś dziwne wydaje. Po pierwsze laski tyle tyja i nikt na cesarkę nie wysyła. Skoro wyniki idealne to robienie z dziecka wczesniaka bez sensu. Sens widzę w wyslaniu do szpitala w celu monitorowania nerek
    A dwa o tadku tez mi mówili ze nie opcji żebym dotrwala bo duży bo mało miejsca. Nie dość ze dotrwalam bez żadnych wspomagaczy to jeszcze musieli wywoływać oxy bo lekkie leki nie działały.
    Na kiedy ty masz termin z owulacji?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Właśnie obudziły mnie w nocy silne skurcze, takie jak w okresie, ale dużo bardziej intensywne, bardzo bolesne, skręcało mnie wręcz. Potrwało to minutę i jak ręka odjął. Przestraszyłam się:/, czy to normalne? Co to w ogóle mogło być:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalne. Duzo kobiet tak ma. Poki nie ma krwi sie nie przejmuj. Ja znam historie ze kobiety sie przygotowuja na okres najgorszy na swiecie pod wzgeledem boli bo tak je boli a tu ciaza. Zrobisz badania krwi i bedzie wiadomo czu czegos Ci nie brakuje. I nie panikuj. Zdarzaja sie takie cuda.

Wiesz co Baronowa dla mnie to tez dziwne. Ale mowie na razie juz chyba nie chce o tym myslec. Moj Gin przez cala ciaze mnie pytal czy chce rodzic naturalnie i jesli tak to mam uwazac na wage. Nie wiem czy to nie ma czegos wspolnego z moim wzrostem tym ze juz przed ciaza mialam nadwage i w ogole... W razie czego wybralam szpital gdzie maja najlepszy sprzet dla wczesniakow oraz szpital najbardzie "naturalny" (najpierw chcialam w tym szpitalu rodzic w domu narodzic), wiec jesli dostane skierowanie do szpitala na obserwacje to tam sie zglosze go oni mam nadzieje ze jej nie rusza.

Ale wiecie wydaje mi sie ze odstawienie soli trocje pomoglo. Po pierwdze opuchlizna i obrzeg warg sromowych mi zeszla, nadal bola rano ale nie az tak jak wczesniej, dwa dretwienie palcow mam mniejsze (ono podobno jest z wiazane zwykle z zatrzymywaniem wody badz z ulozeniem malucha)

Martwi mnie za to bo cos wczoraj mloda malo sie ruszala. Jesli dzis sie nie ozywi troche to chyba pojde IP sprawdzic co u niej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh skapnelam sie ze z tego wszystkiego jak zapisywalam sie na badania zapomniala mi pielegniarka dac pojemnika na mocz a ja nie przypilnowalam... Teraz czeka mnie godzinne stanie w kolejce za jednym groszowym sloiczkiem w aptece...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pewnie to pytanie przerabiałyście już na forum, bo widzę, że Pijcia to amatorka zdrowej żywności i zna się na temacie. Ale czytasz składy? Bo sól jest wszędzie dosłownie. Może ją niechcący dostarczasz do organizmu?
    dlaczego tak długo musisz stać w aptece? Co tam za darmo rozdają?;)

Dziękuję za odpowiedź. Przestraszyłam się tego bólu, możliwe, że się przeforsowałam wczoraj. Chociaż nie wiem czy na takim etapie ma to znaczenie. A witamin jeszcze nie biorę, dziś kupię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz brac witamin, zalecane sa od 2 teymesteu. Na razie kwas foliowy. Ale to tez kazdy indywidualnie podchodzi ale tak duzo lekarzy zaleca.

Co do soli czytam sklady. Organizmowi dziennie trzeba dostarczac ok 3-5g soli zeby miesnie dobrze pracowaly oraz nerki ale nie nalezy tej dawki przekraczac. Pieczywo sama pieke bez soli, nie jem nic z puszki, wedlin tez nie, obiadu nie doprawiam sola. Licze ile soli dziennie zjadam. Jestem na etapie radzenia sobie sola w kuchni w potrawach bo u mnie zawsze mocno sie doprawia dania i zawsze sol i pieprz to glowny skladnik.
    Do tego nie wolno mi smazonego w tej chwili i mam duzo bialka jesc. Serow zoltych mi nie wolno.

Ciekawa jestem czy bede chudla. Dzis niby mniej na wadze niz wczoraj ale wiadomo jak to jest. Jutro moze byc wiecej bo codzienne wazenie to glupota...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 08:05

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ja miałam czasem mega skurcze jak nagle wstałam czy cos takiego. ale pozniej porzechodza

Witam w 9 tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 08:18

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow no to całkiem nieźle sobie radzisz. Delikatnie to ujmując;)
    od kiedy tak działasz? Bo wiadomo na skutki trzeba poczekać. Kupiłaś tą sokowirówkę? Kiedyś rozmawiałyśmy o tym?
    u mnie waga z dnia na dzień waha się ok kg, więc nie miało by to sensu.
    a propos jedzenia czy powinnam jeść kiedy czuję głód, bo ostatnio często jestem glodna czy to ignorować?. Od razu powiem, że szczupak ze mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poznien znow wracaja ;p

Jej sniadanie! Ja chce juz zgniesc a moj men sie tuli i spi... Do tego musze upiec chlebek, i wstawic zupke. Mam taka piekna zime za oknem

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ