X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam Ewi. Dzis zdjęcia brak. Mamy zdjęcia ale jakiegoś naczynia przy zoladku bo lekarz jakies nowe metody sprawdza i testuje czy go widac na usg;) maly wazy 2890 siedział po turecku. Urodzi sie w piatek jako ostatni piatek wodnika o godzinie 7 rano:) z łóżeczka narazie zrezygnowaliśmy. Postawiliśmy na koszyk Mojżesza na pierwszy miesiąc:) albo spanie z nami poduszce specjalnej żebyśmy go nie udusili:) no i raz na zawsze przekonano nas zeby nie dawać smoka malemu:) wszystko z małym w porządku. Śmiał sie i kopal i rękę miał jedna na pupie a druga pod pacha:) akrobata

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Pijcia, ale fajnie! Maluch już za chwilę będzie z Wami:)
    a nie wiem czy macie już imię, czy czekacie co przyjdzie na myśl jak zobaczycie?

ja za 10h pierwszy raz zobaczę Mojego Bąbla!

ewi0808, ciri22, littleladybird lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja ekstra fajnie ze z małym wswzystko w porządku.
    Musze poczytać o tym koszyku Mojżesza.
    A co Was tak przekonało żeby nie dawać małemu smoczka?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale sie obudzilam z bolem miedzy nogami... Jakas masakra... Ja chce juz poniedzialek! Magdziulla trzymam kciuki za wizyte.

Co do smoczka tez jestem przeciwna choc nie powiem jeden mam taki z koncowka jak do butelki co wyglada jak sutek. Tak w razie W...

Ostatnio jak bylam u znajomej opowiadala mi se jej najstarszy syn byl u dentysty (ma 2,5roku) a pani dentystka pyta kiedy dziecko odstawia smoczek. Ta oczy jak 5zl ze to dziecko nigdy smoczka nie uzywalo, bylo karmione piersia i palca tez nie ssalo a pani stoamtolog na to ze podniebienie i zeby ma smoczkowe! Noo masakra mowie wam...
    Za to jej mlodsze dziecko nie chce smoczka za to palec ssie i tez dentystka powiedziala zeby jej dawac smoczek taki w ksztalcie sutka... Skuba nie chce go brac i na wyjscich spacerowych jak ma zalozone rekawiczki jest ryk bo do palca nie moze sie dostac...

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli zacznie ssać palca to dostanie smoczek a jesli nie to po co. I nie chodzi o podniebienie tylko uspokojenie. Bo coraz więcej dzieci po prostu smoczka nie potrzebuje. Spotkaliśmy znajomych. Oni nie dawali smoczka bo jakos tak wyszlo. I zero ryku ze wypadł ze się zgubił. A maly sąsiadki drze sie 10 razy w nocy po wyplul. Zreszta mnie dzieci ze smoczkiem zawsze wyglądem smieszyly:) hahaha tak dziwacznie to wygląda:). A jesli zacznie ssać kciuka to dostanie smoczek starego typu. Bez splaszczenia.ten taki okragly jak za starych czasów. Podobno się sprawdzają:)zreszta maly sam to zweryfikuje:) jak będzie to zobaczymy:).

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy Was w pełnym, ukończonym 36 tygodniu! Jeszcze tydzień i mamy ciaze donoszona:) 3 tygodnie i 1 dzień do porodu naszego synka

ciri22, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to prawda. U mnie wsrod rodziny zadne dziecko smoczka nie uzywalo i rzeczywiscie nie bylo tych napadow ryku jak u innych do tego jeszcze w srod znajomych dzieci mialy ukochane smoczki a wiadomo ze je trzeba wymieniac co jakis czas wiec kolejny problem i tak w kolko.

Mnie tez dzieci ze smoczkami smiesza ;p

A smoczek to chyba taki okragly wlasnie. To moja mama tez wlasnie powiedziala zebym taki jeden kupila. Wlasnie taki bez splaszczenia. Kupilam jeden canpolu taki i zobaczymy. Ale mam nadzieje ze wda sie w cala rodzinke moja i G i ani smoczka ani palucha nie bedzie ssalo.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha :))

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy do uspokojenia. Ale jak mial 8 miesięcy to byl tylko do zaśnięcia. Potem rano zeby pospal. Jak mial 10 to stwierdziłam, ze bez sensu zeby przez moje poranne lenistwo mial problem z zębami i odstawiłam z dnia na dzien. W sumie to łatwiej takiemu malemy odstawić niż starszakowi

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mowiła ze do 4 roku nie dałam zabrac sobie smoczka. A z butelki ze smoczkiem jeszcze szłam do pierwszej klasy i na śniadanie piłam z butelki ze smoczkiem kaszkę. Nic innego się nie dało. problemów z zebami brak dziąsło ok.

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to lukrecja Ci smakuje wiec nie wszystko z Toba ok:P

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ;p ja raz sobie kupilam zelke lukrecjowa. Po jesnym gryzie myslalam ze zwymiotuje ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to mieszanka jest nie wyczuwam lukrecji tzn czuję ten posmak słodyczy samej bym też nie dala rady zjeść :P
    Ta herbatka na mnie naprawde działa.
    Zrobiłam dziś test. nie wypiłam herbatki jak przyszłam do pracy i zaczeło mnie mdlić. wypiłam herbatkę i prawie po problemie :D

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie wiem kiedy nam się uda bo w miejscowości teściów nie ma dm'u ale poproszę to Ci kupią. Choc za chwile pewnie mdlosci odpuszcza i nie będzie potrzebna:). No ja tez raz kiedys trafiłam na lukrecjowego żelka. Fuuuu. Na Słowacji widziałam torby kilogramówe. To nie jest normalne:P. Jak białe migdałki z mieszanki landrynek. Fuuuu

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja nie fatyguj teściów poszukam w necie może uda mi się zamówić te herbatki. :))
    Dziękuję jejku myślałam że już tak wspaniałych ludzi nie ma na tym świecie.
    Jak się dziś czuejsz?

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spie caly dzień. Tesciowa mi czyta kometę nad doliną muminków:P hahhaha i karmi zielonym ogórkiem...a tak poza tym to śpię i śpię....jestem jak w 1 trymestrze

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama postanowila zrobic sajgonki z wolowina. Ale takie pieczone. Jak ja nie lubie jak sie inna kobieta w mojej kuchni kreci:) jakbym miała sile to bym w mamę rzucila pluszowym minionkiem!!!

littleladybird lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dobrze masz - nie marudź. No ja mam mięsny wstręt :D
    No to się wyśpij korzystaj póki możesz potem synuś nie da Ci spać :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze za dobrze i w dupach sie poprzewracalo :P Dobra zartuje, ale ja bym dzis wiele dala zeby ktos za mnie cos zrobil. Oczywiscie umylam okna i spadl deszcz.... ;/ Wrrrrr.... biore sie dalej do roboty...

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zapraszam:) bo czuje sie jak niepelnpsprawna a nie ciezarna:) wstac siku nie mogę bo się zrywają: Co się dzieje? Rodzisz? Co Ci podać? Hahahaha

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ