X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam Ewi. Dzis zdjęcia brak. Mamy zdjęcia ale jakiegoś naczynia przy zoladku bo lekarz jakies nowe metody sprawdza i testuje czy go widac na usg;) maly wazy 2890 siedział po turecku. Urodzi sie w piatek jako ostatni piatek wodnika o godzinie 7 rano:) z łóżeczka narazie zrezygnowaliśmy. Postawiliśmy na koszyk Mojżesza na pierwszy miesiąc:) albo spanie z nami poduszce specjalnej żebyśmy go nie udusili:) no i raz na zawsze przekonano nas zeby nie dawać smoka malemu:) wszystko z małym w porządku. Śmiał sie i kopal i rękę miał jedna na pupie a druga pod pacha:) akrobata

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Pijcia, ale fajnie! Maluch już za chwilę będzie z Wami:)
    a nie wiem czy macie już imię, czy czekacie co przyjdzie na myśl jak zobaczycie?

ja za 10h pierwszy raz zobaczę Mojego Bąbla!

ewi0808, ciri22, littleladybird lubią tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja ekstra fajnie ze z małym wswzystko w porządku.
    Musze poczytać o tym koszyku Mojżesza.
    A co Was tak przekonało żeby nie dawać małemu smoczka?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale sie obudzilam z bolem miedzy nogami... Jakas masakra... Ja chce juz poniedzialek! Magdziulla trzymam kciuki za wizyte.

Co do smoczka tez jestem przeciwna choc nie powiem jeden mam taki z koncowka jak do butelki co wyglada jak sutek. Tak w razie W...

Ostatnio jak bylam u znajomej opowiadala mi se jej najstarszy syn byl u dentysty (ma 2,5roku) a pani dentystka pyta kiedy dziecko odstawia smoczek. Ta oczy jak 5zl ze to dziecko nigdy smoczka nie uzywalo, bylo karmione piersia i palca tez nie ssalo a pani stoamtolog na to ze podniebienie i zeby ma smoczkowe! Noo masakra mowie wam...
    Za to jej mlodsze dziecko nie chce smoczka za to palec ssie i tez dentystka powiedziala zeby jej dawac smoczek taki w ksztalcie sutka... Skuba nie chce go brac i na wyjscich spacerowych jak ma zalozone rekawiczki jest ryk bo do palca nie moze sie dostac...

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli zacznie ssać palca to dostanie smoczek a jesli nie to po co. I nie chodzi o podniebienie tylko uspokojenie. Bo coraz więcej dzieci po prostu smoczka nie potrzebuje. Spotkaliśmy znajomych. Oni nie dawali smoczka bo jakos tak wyszlo. I zero ryku ze wypadł ze się zgubił. A maly sąsiadki drze sie 10 razy w nocy po wyplul. Zreszta mnie dzieci ze smoczkiem zawsze wyglądem smieszyly:) hahaha tak dziwacznie to wygląda:). A jesli zacznie ssać kciuka to dostanie smoczek starego typu. Bez splaszczenia.ten taki okragly jak za starych czasów. Podobno się sprawdzają:)zreszta maly sam to zweryfikuje:) jak będzie to zobaczymy:).

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy Was w pełnym, ukończonym 36 tygodniu! Jeszcze tydzień i mamy ciaze donoszona:) 3 tygodnie i 1 dzień do porodu naszego synka

ciri22, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to prawda. U mnie wsrod rodziny zadne dziecko smoczka nie uzywalo i rzeczywiscie nie bylo tych napadow ryku jak u innych do tego jeszcze w srod znajomych dzieci mialy ukochane smoczki a wiadomo ze je trzeba wymieniac co jakis czas wiec kolejny problem i tak w kolko.

Mnie tez dzieci ze smoczkami smiesza ;p

A smoczek to chyba taki okragly wlasnie. To moja mama tez wlasnie powiedziala zebym taki jeden kupila. Wlasnie taki bez splaszczenia. Kupilam jeden canpolu taki i zobaczymy. Ale mam nadzieje ze wda sie w cala rodzinke moja i G i ani smoczka ani palucha nie bedzie ssalo.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha :))

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy do uspokojenia. Ale jak mial 8 miesięcy to byl tylko do zaśnięcia. Potem rano zeby pospal. Jak mial 10 to stwierdziłam, ze bez sensu zeby przez moje poranne lenistwo mial problem z zębami i odstawiłam z dnia na dzien. W sumie to łatwiej takiemu malemy odstawić niż starszakowi

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mowiła ze do 4 roku nie dałam zabrac sobie smoczka. A z butelki ze smoczkiem jeszcze szłam do pierwszej klasy i na śniadanie piłam z butelki ze smoczkiem kaszkę. Nic innego się nie dało. problemów z zebami brak dziąsło ok.

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za to lukrecja Ci smakuje wiec nie wszystko z Toba ok:P

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ;p ja raz sobie kupilam zelke lukrecjowa. Po jesnym gryzie myslalam ze zwymiotuje ;p

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to mieszanka jest nie wyczuwam lukrecji tzn czuję ten posmak słodyczy samej bym też nie dala rady zjeść :P
    Ta herbatka na mnie naprawde działa.
    Zrobiłam dziś test. nie wypiłam herbatki jak przyszłam do pracy i zaczeło mnie mdlić. wypiłam herbatkę i prawie po problemie :D

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie wiem kiedy nam się uda bo w miejscowości teściów nie ma dm'u ale poproszę to Ci kupią. Choc za chwile pewnie mdlosci odpuszcza i nie będzie potrzebna:). No ja tez raz kiedys trafiłam na lukrecjowego żelka. Fuuuu. Na Słowacji widziałam torby kilogramówe. To nie jest normalne:P. Jak białe migdałki z mieszanki landrynek. Fuuuu

ewi0808 lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja nie fatyguj teściów poszukam w necie może uda mi się zamówić te herbatki. :))
    Dziękuję jejku myślałam że już tak wspaniałych ludzi nie ma na tym świecie.
    Jak się dziś czuejsz?

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spie caly dzień. Tesciowa mi czyta kometę nad doliną muminków:P hahhaha i karmi zielonym ogórkiem...a tak poza tym to śpię i śpię....jestem jak w 1 trymestrze

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mama postanowila zrobic sajgonki z wolowina. Ale takie pieczone. Jak ja nie lubie jak sie inna kobieta w mojej kuchni kreci:) jakbym miała sile to bym w mamę rzucila pluszowym minionkiem!!!

littleladybird lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dobrze masz - nie marudź. No ja mam mięsny wstręt :D
    No to się wyśpij korzystaj póki możesz potem synuś nie da Ci spać :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze za dobrze i w dupach sie poprzewracalo :P Dobra zartuje, ale ja bym dzis wiele dala zeby ktos za mnie cos zrobil. Oczywiscie umylam okna i spadl deszcz.... ;/ Wrrrrr.... biore sie dalej do roboty...

littleladybird lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zapraszam:) bo czuje sie jak niepelnpsprawna a nie ciezarna:) wstac siku nie mogę bo się zrywają: Co się dzieje? Rodzisz? Co Ci podać? Hahahaha

atdcj44jlm6ihsh3.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ