Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak mówiłam Ewi. Dzis zdjęcia brak. Mamy zdjęcia ale jakiegoś naczynia przy zoladku bo lekarz jakies nowe metody sprawdza i testuje czy go widac na usg;) maly wazy 2890 siedział po turecku. Urodzi sie w piatek jako ostatni piatek wodnika o godzinie 7 rano:) z łóżeczka narazie zrezygnowaliśmy. Postawiliśmy na koszyk Mojżesza na pierwszy miesiąc:) albo spanie z nami poduszce specjalnej żebyśmy go nie udusili:) no i raz na zawsze przekonano nas zeby nie dawać smoka malemu:) wszystko z małym w porządku. Śmiał sie i kopal i rękę miał jedna na pupie a druga pod pacha:) akrobata
ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJej ale sie obudzilam z bolem miedzy nogami... Jakas masakra... Ja chce juz poniedzialek! Magdziulla trzymam kciuki za wizyte.
Co do smoczka tez jestem przeciwna choc nie powiem jeden mam taki z koncowka jak do butelki co wyglada jak sutek. Tak w razie W...
Ostatnio jak bylam u znajomej opowiadala mi se jej najstarszy syn byl u dentysty (ma 2,5roku) a pani dentystka pyta kiedy dziecko odstawia smoczek. Ta oczy jak 5zl ze to dziecko nigdy smoczka nie uzywalo, bylo karmione piersia i palca tez nie ssalo a pani stoamtolog na to ze podniebienie i zeby ma smoczkowe! Noo masakra mowie wam...
Za to jej mlodsze dziecko nie chce smoczka za to palec ssie i tez dentystka powiedziala zeby jej dawac smoczek taki w ksztalcie sutka... Skuba nie chce go brac i na wyjscich spacerowych jak ma zalozone rekawiczki jest ryk bo do palca nie moze sie dostac...
-
Jesli zacznie ssać palca to dostanie smoczek a jesli nie to po co. I nie chodzi o podniebienie tylko uspokojenie. Bo coraz więcej dzieci po prostu smoczka nie potrzebuje. Spotkaliśmy znajomych. Oni nie dawali smoczka bo jakos tak wyszlo. I zero ryku ze wypadł ze się zgubił. A maly sąsiadki drze sie 10 razy w nocy po wyplul. Zreszta mnie dzieci ze smoczkiem zawsze wyglądem smieszyly:) hahaha tak dziwacznie to wygląda:). A jesli zacznie ssać kciuka to dostanie smoczek starego typu. Bez splaszczenia.ten taki okragly jak za starych czasów. Podobno się sprawdzają:)zreszta maly sam to zweryfikuje:) jak będzie to zobaczymy:).
-
nick nieaktualnyNoo to prawda. U mnie wsrod rodziny zadne dziecko smoczka nie uzywalo i rzeczywiscie nie bylo tych napadow ryku jak u innych do tego jeszcze w srod znajomych dzieci mialy ukochane smoczki a wiadomo ze je trzeba wymieniac co jakis czas wiec kolejny problem i tak w kolko.
Mnie tez dzieci ze smoczkami smiesza ;p
A smoczek to chyba taki okragly wlasnie. To moja mama tez wlasnie powiedziala zebym taki jeden kupila. Wlasnie taki bez splaszczenia. Kupilam jeden canpolu taki i zobaczymy. Ale mam nadzieje ze wda sie w cala rodzinke moja i G i ani smoczka ani palucha nie bedzie ssalo.
-
My mieliśmy do uspokojenia. Ale jak mial 8 miesięcy to byl tylko do zaśnięcia. Potem rano zeby pospal. Jak mial 10 to stwierdziłam, ze bez sensu zeby przez moje poranne lenistwo mial problem z zębami i odstawiłam z dnia na dzien. W sumie to łatwiej takiemu malemy odstawić niż starszakowi
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale to mieszanka jest nie wyczuwam lukrecji tzn czuję ten posmak słodyczy samej bym też nie dala rady zjeść
Ta herbatka na mnie naprawde działa.
Zrobiłam dziś test. nie wypiłam herbatki jak przyszłam do pracy i zaczeło mnie mdlić. wypiłam herbatkę i prawie po problemie
-
Ewi nie wiem kiedy nam się uda bo w miejscowości teściów nie ma dm'u ale poproszę to Ci kupią. Choc za chwile pewnie mdlosci odpuszcza i nie będzie potrzebna:). No ja tez raz kiedys trafiłam na lukrecjowego żelka. Fuuuu. Na Słowacji widziałam torby kilogramówe. To nie jest normalne:P. Jak białe migdałki z mieszanki landrynek. Fuuuu
ewi0808 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny