X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh od 4 nie śpię i chyba dzis juz nic z tego. Ode zjesc sniadanie...

• majamia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    WWorkach to nie chodze ale w luźnych sweterkach heh.
    Wiedza tylko moi rodzice i tesciowa heh ;))
    W pierwszej ciazy sasiedzi do urodzenia sie syna nic nie wiedzieli, jak im sama nie powiedzialam. Brzuch mialam malutki i widoczny dopiero w 5mcu ciazy. A teraz widoczny juz od 8tc... bez kolejki w Rossmannie od tego czasu mnie brali :P
    Jeszcze sie nie rozpakowal nikt?

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja sie rozpakowała,

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanko Czy Wam też zdarzają się takie sytaucje. Juz mam tak trzeci raz w niedużym odstępie czasu.
    Dziś poszłam przed praca na pocztę ciepło, no to sie troche rozebrałam stałam z 7 min w kolejce gdy przyszła moja kolej poczułam ze mi gorzej tzn: strasznie gorąco, czułam jak serce biło mi mocniej i zaczeły mi robić sie mroczki przed oczami powiedziałam ze musze usiąść i potem jakaś babka z woda pogotowie chciały wzywać itp.
    W niedziele miałam podobną sytuację stoje mniejsze pół mnszy i musze wyjść bo właśnie takie same dolegliwośći podobnie miałam w zeszłym tyg jak stałam w sklepie w kolejce.

Nie wiem czym to jest spowodowane staniem+ ciepło?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, na pewno stanie+ciepło miało wpływ na sytuację. Wysiłek+nieodpowiednia temperatura otoczenia sprzyja omdleniom szczególnie w ciąży. Moja mama tak miała w kilku ciążach :/
    Dobrze, że nie straciłaś przytomności.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja czuje jak mi sie gorzej robi i jak jest nie daleko to wychodze na zewnątrz kucam albo siadam na czym kolwiek :)

Zaczynam sie tym martwić bo to czesto zaczyna mieć meijsce.

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że organizm walczy i daje Ci czas na reakcję ;) pół biedy dopóki nie zemdlejesz, ale powinnaś wspomnieć o tym lekarzowi. Niby to normalne w ciąży, ale tak samo jak wymioty, może zaszkodzić.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uderzenia goraca i kolatanie serca w ciazy sa normalne. To hormony i nadmierna ilosc krwi ktora sie wytwarza.

Ja pod koniec pierwszego trymestru tracilam swiadomosc na 2-3sekundy. Wiec uwazaj.

Incydenrow z utrata awiadomosci mialam ze 4 ale kolatanie serca i iderzenia goraca czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:51

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważam ze nie mogę stać w cieple.
    I ten poranny incydent mnie osłabił. Poszłabym spać. chyba utnę sobie drzemkę w naszym socjalnym pokoju.
    Wizytę u gin mam dopiero 11.03. Nie iwm czy iść z ta info wcześniej czy na razie nic nie robić po za ograniczeniem czynników które wywołują zasłabnięcia?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u lekarza nie bylam. Dwa tygodnie apedzilam w lozku, rzygajac, mdlejac i spiac, nie bedac wstanie nic przy sobie zrobic.
    Potem przeszlo. ;p

Znajoma od pierwszych dni ciazy mdlala mniej wiecej do polowy ciazy od poczatku byla na zwolnieniu i nic jej nie dali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:09

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to ciężko w sumie dać coś na omdlenia. Faktycznie chyba trzeba przeczekać i ograniczać warunki sprzyjające omdleniom.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze prace mam siedzącą

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz mierzyć ciśnienie. Jak wchodzisz do ciepłego to od razu sie odpinaj. Mniej cos do przegryzienis i cos do picia zawsze. I jak tylko troszkę poczujesz ze cos nie tak to nie licz ze przejdzie samo.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G ma dowod do odebrania! Po niecalych dwoch tygodnkach mod zlozenia wniosku. ;)
    Jutro jedziemy zalatwic ojcostwo ;D

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little- gratulacje! Ewi- ależ rośniesz:) Baronowa...no coraz więcej szczęścia:). Ciri- a jak ciśnienie.lepiej? My juz w domku. Od niedzieli. Mąż pojechał do szpitala odebrać małego książeczkę. A ja zostalam z nim pierwszy raz sama w domu. Śpi jak anioł. Zobaczymy jak dlugo. Wiecie ze ja go jeszcze ani razu nie przewijalam?

Dzis mamy wizytę poloznej środowiskowej. Z jednej strony nie mogę się doczeka. Bo mam masę pytan a z drugiej sie boje ze będę taka nieporadna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:45

ewi0808, littleladybird, Magdziulla lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Musisz mierzyć ciśnienie. Jak wchodzisz do ciepłego to od razu sie odpinaj. Mniej cos do przegryzienis i cos do picia zawsze. I jak tylko troszkę poczujesz ze cos nie tak to nie licz ze przejdzie samo.

Ni elicz ze przejdzie samo? To co mam zrobić zjeść napić sie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Little- gratulacje! Ewi- ależ rośniesz:) Baronowa...no coraz więcej szczęścia:). Ciri- a jak ciśnienie.lepiej? My juz w domku. Od niedzieli. Mąż pojechał do szpitala odebrać małego książeczkę. A ja zostalam z nim pierwszy raz sama w domu. Śpi jak anioł. Zobaczymy jak dlugo. Wiecie ze ja go jeszcze ani razu nie przewijalam?

Dzis mamy wizytę poloznej środowiskowej. Z jednej strony nie mogę się doczeka. Bo mam masę pytan a z drugiej sie boje ze będę taka nieporadna...

Picja a jak Ty się czujesz?
    Mąż przewija Małego czy mamy?
    Śliczne zdjęcie pięny chłopczyk.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż:) a ja się boję ze nie umiem hihi musze w końcu mu ukrasc małego. Czuje sie dobrze. Musze tylko zadbać o dietę bo maly kocha nabial a ja mam juz dość:( zdejmujemy szwy w czwartek. Mam nadzieje ze z raną wszystko ok. Póki co się oszczędzam bo prawa strona pali dookoła rany jak chodzę a jak leżę to zero. Ale czas wracać do żywych:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja, jaki śliczny chłopczyk :D mało który tatuś od razu przewija dziecko :D brawo Tatuś! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja piekny maly ;)
    Wprawiaj sie kochana w przewijaniu ;)
    A pytanko jakie mialas znieczulenie?

Moj mysle ze tez chetniej bedzie przewijal i lepiej niz ja ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:26

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ