Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh od 4 nie śpię i chyba dzis juz nic z tego. Ode zjesc sniadanie...

• majamia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    WWorkach to nie chodze ale w luźnych sweterkach heh.
    Wiedza tylko moi rodzice i tesciowa heh ;))
    W pierwszej ciazy sasiedzi do urodzenia sie syna nic nie wiedzieli, jak im sama nie powiedzialam. Brzuch mialam malutki i widoczny dopiero w 5mcu ciazy. A teraz widoczny juz od 8tc... bez kolejki w Rossmannie od tego czasu mnie brali :P
    Jeszcze sie nie rozpakowal nikt?

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja sie rozpakowała,

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanko Czy Wam też zdarzają się takie sytaucje. Juz mam tak trzeci raz w niedużym odstępie czasu.
    Dziś poszłam przed praca na pocztę ciepło, no to sie troche rozebrałam stałam z 7 min w kolejce gdy przyszła moja kolej poczułam ze mi gorzej tzn: strasznie gorąco, czułam jak serce biło mi mocniej i zaczeły mi robić sie mroczki przed oczami powiedziałam ze musze usiąść i potem jakaś babka z woda pogotowie chciały wzywać itp.
    W niedziele miałam podobną sytuację stoje mniejsze pół mnszy i musze wyjść bo właśnie takie same dolegliwośći podobnie miałam w zeszłym tyg jak stałam w sklepie w kolejce.

Nie wiem czym to jest spowodowane staniem+ ciepło?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, na pewno stanie+ciepło miało wpływ na sytuację. Wysiłek+nieodpowiednia temperatura otoczenia sprzyja omdleniom szczególnie w ciąży. Moja mama tak miała w kilku ciążach :/
    Dobrze, że nie straciłaś przytomności.

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja czuje jak mi sie gorzej robi i jak jest nie daleko to wychodze na zewnątrz kucam albo siadam na czym kolwiek :)

Zaczynam sie tym martwić bo to czesto zaczyna mieć meijsce.

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że organizm walczy i daje Ci czas na reakcję ;) pół biedy dopóki nie zemdlejesz, ale powinnaś wspomnieć o tym lekarzowi. Niby to normalne w ciąży, ale tak samo jak wymioty, może zaszkodzić.

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uderzenia goraca i kolatanie serca w ciazy sa normalne. To hormony i nadmierna ilosc krwi ktora sie wytwarza.

Ja pod koniec pierwszego trymestru tracilam swiadomosc na 2-3sekundy. Wiec uwazaj.

Incydenrow z utrata awiadomosci mialam ze 4 ale kolatanie serca i iderzenia goraca czesto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:51

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważam ze nie mogę stać w cieple.
    I ten poranny incydent mnie osłabił. Poszłabym spać. chyba utnę sobie drzemkę w naszym socjalnym pokoju.
    Wizytę u gin mam dopiero 11.03. Nie iwm czy iść z ta info wcześniej czy na razie nic nie robić po za ograniczeniem czynników które wywołują zasłabnięcia?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u lekarza nie bylam. Dwa tygodnie apedzilam w lozku, rzygajac, mdlejac i spiac, nie bedac wstanie nic przy sobie zrobic.
    Potem przeszlo. ;p

Znajoma od pierwszych dni ciazy mdlala mniej wiecej do polowy ciazy od poczatku byla na zwolnieniu i nic jej nie dali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:09

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to ciężko w sumie dać coś na omdlenia. Faktycznie chyba trzeba przeczekać i ograniczać warunki sprzyjające omdleniom.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze prace mam siedzącą

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz mierzyć ciśnienie. Jak wchodzisz do ciepłego to od razu sie odpinaj. Mniej cos do przegryzienis i cos do picia zawsze. I jak tylko troszkę poczujesz ze cos nie tak to nie licz ze przejdzie samo.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G ma dowod do odebrania! Po niecalych dwoch tygodnkach mod zlozenia wniosku. ;)
    Jutro jedziemy zalatwic ojcostwo ;D

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

• Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little- gratulacje! Ewi- ależ rośniesz:) Baronowa...no coraz więcej szczęścia:). Ciri- a jak ciśnienie.lepiej? My juz w domku. Od niedzieli. Mąż pojechał do szpitala odebrać małego książeczkę. A ja zostalam z nim pierwszy raz sama w domu. Śpi jak anioł. Zobaczymy jak dlugo. Wiecie ze ja go jeszcze ani razu nie przewijalam?

Dzis mamy wizytę poloznej środowiskowej. Z jednej strony nie mogę się doczeka. Bo mam masę pytan a z drugiej sie boje ze będę taka nieporadna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 09:45

ewi0808, littleladybird, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Musisz mierzyć ciśnienie. Jak wchodzisz do ciepłego to od razu sie odpinaj. Mniej cos do przegryzienis i cos do picia zawsze. I jak tylko troszkę poczujesz ze cos nie tak to nie licz ze przejdzie samo.

Ni elicz ze przejdzie samo? To co mam zrobić zjeść napić sie?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza K.vel Picja wrote:
    Little- gratulacje! Ewi- ależ rośniesz:) Baronowa...no coraz więcej szczęścia:). Ciri- a jak ciśnienie.lepiej? My juz w domku. Od niedzieli. Mąż pojechał do szpitala odebrać małego książeczkę. A ja zostalam z nim pierwszy raz sama w domu. Śpi jak anioł. Zobaczymy jak dlugo. Wiecie ze ja go jeszcze ani razu nie przewijalam?

Dzis mamy wizytę poloznej środowiskowej. Z jednej strony nie mogę się doczeka. Bo mam masę pytan a z drugiej sie boje ze będę taka nieporadna...

Picja a jak Ty się czujesz?
    Mąż przewija Małego czy mamy?
    Śliczne zdjęcie pięny chłopczyk.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż:) a ja się boję ze nie umiem hihi musze w końcu mu ukrasc małego. Czuje sie dobrze. Musze tylko zadbać o dietę bo maly kocha nabial a ja mam juz dość:( zdejmujemy szwy w czwartek. Mam nadzieje ze z raną wszystko ok. Póki co się oszczędzam bo prawa strona pali dookoła rany jak chodzę a jak leżę to zero. Ale czas wracać do żywych:)

atdcj44jlm6ihsh3.png

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja, jaki śliczny chłopczyk :D mało który tatuś od razu przewija dziecko :D brawo Tatuś! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja piekny maly ;)
    Wprawiaj sie kochana w przewijaniu ;)
    A pytanko jakie mialas znieczulenie?

Moj mysle ze tez chetniej bedzie przewijal i lepiej niz ja ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:26

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ