X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O zesz! Ale przyszalalas! BLIZNIAKI ;P GRATULACJE ;)

Po podwójnej dawce clo bardzo prawdopodobne bliźniaki :D

littleladybird lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little super! Ładny wynik:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little o w mordę ;) haha gratulacje PODWÓJNE :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O zesz! Ale przyszalalas! BLIZNIAKI ;P GRATULACJE ;)
    No co Ty? Tak myślisz? :D dziś mój 15dpo, wydaje mi się, że to mało jak na bliźniaki ;) a pęcherzyk był tylko jeden, chyba że będą jednojajowe :D

zobaczymy jaki będzie przyrost :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:00

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe noo wszystko zalezy wlasnie od tego kiedy bylo zagniezdzenie. :) Ale jak 15dc to raczej jeden babel bedzie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little ja w ok 18dpo miałam 829, więc może, może. Albo siłacz będzie:)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje :)

Ps: uwielbiam podpisy pod moim suwaczkiem :D

ciri22, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo podpisy masz fajne.
    Ja oglaszam ze jestem juz zaawansowana ciezarna i sie mecze po wszystkim nawet stanie sprawia mi problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze zrobilismy te pierogi... Wow wyszly meeeeega dobre ;D mniam mniam mniam

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi, mniam :D
    Baronowa, suwaczek bomba :D chyba sobie też taki ustawię :P
    Madziulla, właśnie przekopałam się przez stos komentarzy pod wykresem... Brałam antybiotyk po HSG. Dają profilaktycznie by żadne bakterie, które popłynęły wraz z kontrastem nie zaszkodziły ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi tz podlaskie ;D pierwszy raz robilam i wyszly tak dobre ze objadam sie nimi i chyba nic na jutro nie zostanie.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlaskie??

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pierwszy raz słyszę o podlaskich, z czym to?

Dziewczyny mam dziwną sytuację, o której nie wiem co myśleć...
    Mój gin dał mi skierowanie na usg w 13 tc. Wiadomo, że chodzi o prenatalne. Ale męczyło mnie czy takie zwykłe usg to prenatalne. Zadzwoniłam dziś do Luxmedu i okazuje się, że na prenatalne trzeba się dziwnie zapisać, bo zgłasza się oni w 48h oddzwaniają i jeśli nie mam specjalnego skierowania to muszę zapłacić. Więc dlaczego mój gin dał mi zwykłe skierowanie na usg, które i tak jest do niczego?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teoretycznie prenatalne wykonuje się chyba na nfz gdy są wskazania do tego jakieś.
    No ja w 12tyg 6 dniu miałam prenatalne i było juz przez brzuch. Nie wiem jak to dokładnie wygląda w przychodni bo chodze ostatnio prywatnie bo na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu w przychodniu ciężko się dostać a dwa to to że bardzo kiepski historyczny sprzet jets w przychodni na nfz.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Też pierwszy raz słyszę o podlaskich, z czym to?

Dziewczyny mam dziwną sytuację, o której nie wiem co myśleć...
    Mój gin dał mi skierowanie na usg w 13 tc. Wiadomo, że chodzi o prenatalne. Ale męczyło mnie czy takie zwykłe usg to prenatalne. Zadzwoniłam dziś do Luxmedu i okazuje się, że na prenatalne trzeba się dziwnie zapisać, bo zgłasza się oni w 48h oddzwaniają i jeśli nie mam specjalnego skierowania to muszę zapłacić. Więc dlaczego mój gin dał mi zwykłe skierowanie na usg, które i tak jest do niczego?
    Bo prenatalne to jest usg i pappa razem robione przez człowieka które ma uprawnienia i odpowiedni program do wyliczenia wszystkich prawdopodobieństw.
    Może twój lekarz robi usg zwykle. Sprawdza nt, czy jest kość nosowa, wszystkie narządy i jesli cos jest nie tak to kieruje na to prenatalne. Albo masz lekarza ktory nie mów o wszystkim i cie nie poinformowal ze możesz iść na takie dodatkowe badania bo mu klauzula sumienianie pozwala:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak zapiszę się na normalne usg to lekarz mi wymierzy ?
    Baronowa on taki nie jest, bo mówił mi o pappa, że jest płatne i, że będę musiała podjąć decyzję czy chce, co ewentualnie później zrobię czy będę brała pod uwagę przerwanie oczywiście w delikatny sposób. Może to miał na myśli, że na zwykłym usg mi wymierzy - tylko to nie on, bo nie robi usg tylko innny gin i zastanawiam się czy nie robią z tym problemu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na to nie jest prenatalne. Do prenatalnego dostajesz jeszcze wyliczenia o prawdopodobienstwie różnych chorób.
    Takze jak zrobi usg to pewnie da ci znsc czy masz to prenatalne robic

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli idę na normalne usg, mówię, że jest 13tc i lekarz będzie wiedział co ma mierzyć?
    To by się zgadzało z tym co mi gin mówił tylko nie dopytałam, bo kompletnie nie wiedziałam o co chodzi.
    Kurczę muszę teraz być o krok do przodu, bo później wychodzą takie klocki:/ dzięki Baronowa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlaskie (przynajmniej taka nazwe w necie znalazlam) ziemniaki, boczek, cebula.

Magdziulla mialam taka sama sytuacje.
    Na nfz zrobisz badanie w 13tc i jest to badanie gdzie teraz standardowo Ci nawet lekarz bez uprawnien do prenatalnego wymierzy ta przyziernosc kartkowa i dlugosc nosa czyli niby moze powierdziec jakie sa szanse ze dzidcko bedzie chore, ale tak naprawde zeby to ztobic musi byc szkoleniu specjalistycznym. Wiec bez skierowania specjalistycznego nie bedziesz miala osoby wykwalifikowanej do tego. Wiec pappa mozesz sobie tym tylek podetrzec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Dziewczyny naszła mnie taka refleksja.
    Mąż mi czasem ględzi o tym, czasem sama wiem, że zdarza się, że forum zaszkodzi zwłaszcza fioletowa strona, ale naprawdę nie wiecie jak mi nieraz pomagacie. Wszystko jest dla mnie mega nowe, wyczekane i nie mam kogo podpytać o wiele kwestii. A u Was zawsze mogę liczyć na rozsądną poradę. I już panikuję, bo czytając w Internecie z niesprawdzonych źródeł można się paranoi nabawić, a u Was zawsze - spoko jest tak i tak nie panikuj;)
    Dziękuję Wam za to:) i koniec tkliwości;);)

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ