Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:O zesz! Ale przyszalalas! BLIZNIAKI ;P GRATULACJE
zobaczymy jaki będzie przyrostWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:00
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gratulacje
Ps: uwielbiam podpisy pod moim suwaczkiemciri22, ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pierogi, mniam
Baronowa, suwaczek bomba chyba sobie też taki ustawię
Madziulla, właśnie przekopałam się przez stos komentarzy pod wykresem... Brałam antybiotyk po HSG. Dają profilaktycznie by żadne bakterie, które popłynęły wraz z kontrastem nie zaszkodziły -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeż pierwszy raz słyszę o podlaskich, z czym to?
Dziewczyny mam dziwną sytuację, o której nie wiem co myśleć...
Mój gin dał mi skierowanie na usg w 13 tc. Wiadomo, że chodzi o prenatalne. Ale męczyło mnie czy takie zwykłe usg to prenatalne. Zadzwoniłam dziś do Luxmedu i okazuje się, że na prenatalne trzeba się dziwnie zapisać, bo zgłasza się oni w 48h oddzwaniają i jeśli nie mam specjalnego skierowania to muszę zapłacić. Więc dlaczego mój gin dał mi zwykłe skierowanie na usg, które i tak jest do niczego? -
Bo teoretycznie prenatalne wykonuje się chyba na nfz gdy są wskazania do tego jakieś.
No ja w 12tyg 6 dniu miałam prenatalne i było juz przez brzuch. Nie wiem jak to dokładnie wygląda w przychodni bo chodze ostatnio prywatnie bo na nfz przyjmuje tylko raz w tygodniu w przychodniu ciężko się dostać a dwa to to że bardzo kiepski historyczny sprzet jets w przychodni na nfz.
-
Magdziulla wrote:Też pierwszy raz słyszę o podlaskich, z czym to?
Dziewczyny mam dziwną sytuację, o której nie wiem co myśleć...
Mój gin dał mi skierowanie na usg w 13 tc. Wiadomo, że chodzi o prenatalne. Ale męczyło mnie czy takie zwykłe usg to prenatalne. Zadzwoniłam dziś do Luxmedu i okazuje się, że na prenatalne trzeba się dziwnie zapisać, bo zgłasza się oni w 48h oddzwaniają i jeśli nie mam specjalnego skierowania to muszę zapłacić. Więc dlaczego mój gin dał mi zwykłe skierowanie na usg, które i tak jest do niczego?
Może twój lekarz robi usg zwykle. Sprawdza nt, czy jest kość nosowa, wszystkie narządy i jesli cos jest nie tak to kieruje na to prenatalne. Albo masz lekarza ktory nie mów o wszystkim i cie nie poinformowal ze możesz iść na takie dodatkowe badania bo mu klauzula sumienianie pozwala:/ -
nick nieaktualnyCzyli jak zapiszę się na normalne usg to lekarz mi wymierzy ?
Baronowa on taki nie jest, bo mówił mi o pappa, że jest płatne i, że będę musiała podjąć decyzję czy chce, co ewentualnie później zrobię czy będę brała pod uwagę przerwanie oczywiście w delikatny sposób. Może to miał na myśli, że na zwykłym usg mi wymierzy - tylko to nie on, bo nie robi usg tylko innny gin i zastanawiam się czy nie robią z tym problemu. -
Ale na to nie jest prenatalne. Do prenatalnego dostajesz jeszcze wyliczenia o prawdopodobienstwie różnych chorób.
Takze jak zrobi usg to pewnie da ci znsc czy masz to prenatalne robic -
nick nieaktualnyAha czyli idę na normalne usg, mówię, że jest 13tc i lekarz będzie wiedział co ma mierzyć?
To by się zgadzało z tym co mi gin mówił tylko nie dopytałam, bo kompletnie nie wiedziałam o co chodzi.
Kurczę muszę teraz być o krok do przodu, bo później wychodzą takie klocki:/ dzięki Baronowa! -
nick nieaktualnyPodlaskie (przynajmniej taka nazwe w necie znalazlam) ziemniaki, boczek, cebula.
Magdziulla mialam taka sama sytuacje.
Na nfz zrobisz badanie w 13tc i jest to badanie gdzie teraz standardowo Ci nawet lekarz bez uprawnien do prenatalnego wymierzy ta przyziernosc kartkowa i dlugosc nosa czyli niby moze powierdziec jakie sa szanse ze dzidcko bedzie chore, ale tak naprawde zeby to ztobic musi byc szkoleniu specjalistycznym. Wiec bez skierowania specjalistycznego nie bedziesz miala osoby wykwalifikowanej do tego. Wiec pappa mozesz sobie tym tylek podetrzec. -
nick nieaktualnyKurczę Dziewczyny naszła mnie taka refleksja.
Mąż mi czasem ględzi o tym, czasem sama wiem, że zdarza się, że forum zaszkodzi zwłaszcza fioletowa strona, ale naprawdę nie wiecie jak mi nieraz pomagacie. Wszystko jest dla mnie mega nowe, wyczekane i nie mam kogo podpytać o wiele kwestii. A u Was zawsze mogę liczyć na rozsądną poradę. I już panikuję, bo czytając w Internecie z niesprawdzonych źródeł można się paranoi nabawić, a u Was zawsze - spoko jest tak i tak nie panikuj;)
Dziękuję Wam za to:) i koniec tkliwości;)