Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem czy 45mm ale mi lekarz mowil ze lepiej czekac do tego 13tc poniewaz im wieksze dziecko tym latwiej zmierzyc i mniejsze szanse na pomylke.
Mojej cioci kazali przyjsc drugi raz bo lekarz powiedzial ze zarodek za maly. A mnie od razu powierdzial zebym przychodzila w tym 13 czy 14tc...
Kurde cianieniei przekroczylo 140... Kirde teraz sie zastanawiam czy lyknelam rano tabletke. Ale chyba z innymi ja wzialam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie mozesz tak brac pod uwage bo dzieci w roznym momencie roznie rosna. One tam potem przyspieszaja. 13tc ale wedlug om czy wyliczane z owulacji? Bo u Ciebie pozniej byla.
Ja bylam w takim terminie jak sobie sama z owulacji wyliczylam zeby byl 13tc i lekarz powiedzial potem ze dobrze zrobilam bo jakbym z om sie umowila to bysmy pewnie musieli jeszcze raz sie spotkac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie, liczyłam wg om tak mi też lekarz kazał iść. No właśnie staram się nie porównywać do tych miarek liczonych z tc, bo zawsze wychodzi, że mój Bąbel jest mega mały w porównaniu do tego.
Na ostatnim usg wyszło z om 9t3d a usg 8t6d to jest 5 dni. I właśnie zastanawiałam się czy to jest tak liczone z om jakby owu była w 14dniu i z tego liczą czy ciąża jest młodsza? -
nie zastanawiaj się taknad tym bo zwariujesz. wazne ze sie prawidłowo rozwija. moze na starcie wolniej sie rozwijać a od czasu ostatniego usg mógl podskoczyć i szybciej urosnąć.
Nie czytam na necie ile powinno byc jak itp. Ważne ze mi ginekolog mowi ze wsyztko prawidłowo w normie. Bo po ostatnim prenatalny, troche sie wkurzyłam bo sie naczytałam głupot zestresowąłm się jak debil a na drugiej stronie wyniku pisze " Niskie ryzyko trisomii, wyniki w normie " czy coś takiego.
I tak nie zmienimy tego co ma być tylko nie potzrebnie sie nakrecamy a dziecku to napewno nie pomoże
-
nick nieaktualnyWiem dlatego nie porównuje, pytam o to co jest napisane na usg i jak to lekarze liczą.
Jeśli tak jak myślę to wychodzi mi idealnie, bo owu ok 19dc to 5dni akurat.
A myśl, że mój Bąbel się wolniej rozwija jakoś by nie działała na mnie pozytywnie;).
Póki co wierzę, że jest ok, tylko Muszę zadzwonić do mojego gin i zapytać co robić z tym krwiakiem, ale jestem pewna, że się wchłonie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Ewi to dobrze, że wyniki ok. Ja się ciągle waham czy robić pappa. Jesteś już w bezpiecznej strefie?
Przeziernośc karkowa w górnej granicy normy ale w normie reszta ok.
ja bym robiła test Pappa bo jakby tak np jak u mnie wyszło cos w górnej granicy normy to dopiero skierują Cie na pappa będziesz sie denerwować, a tak jak masz gin który ma uprawnienia do prenatalnych wszystko liczy w jakims programie wymiary wyniki z badań i analizuje wszystko i masz od razu wynik- przynajmniej u mnie tak było.