X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w spodnei się już żadne nie mieszcze :/Wszystkie mnie uciskaja

I piersi mnie bolą ale tak dziwnie takie kłucie, pulsowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:04

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z pracy;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Baronowa wolne sie skończyło.

Jak dobrze u mnie wszsytsko będzie to wolne dopiero w święta a potem weeknd majowy. :(

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko do marca ;) i woooolne

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh Pozazdrościć :P
    Ja tam będe się urlopować w największe upały :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little kiedy wyniki bety?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pracy, a wolne nie wiem kiedy.
    Mam pytanko o prenatalne czy to prawda, że na prenatalnych maluch ma mieć min 45mm?.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy 45mm ale mi lekarz mowil ze lepiej czekac do tego 13tc poniewaz im wieksze dziecko tym latwiej zmierzyc i mniejsze szanse na pomylke.

Mojej cioci kazali przyjsc drugi raz bo lekarz powiedzial ze zarodek za maly. A mnie od razu powierdzial zebym przychodzila w tym 13 czy 14tc...

Kurde cianieniei przekroczylo 140... Kirde teraz sie zastanawiam czy lyknelam rano tabletke. Ale chyba z innymi ja wzialam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a nie możesz zobaczyć ile ubyło z opakowania?

Ja idę w 13tyg jak mi kazał gin. Ale mały mój Bąbel, wychodzi, że równo 1 mm dziennie rośnie, więc wychodzi mi, że w terminie usg będzie miał ok 40mm dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mozesz tak brac pod uwage bo dzieci w roznym momencie roznie rosna. One tam potem przyspieszaja. 13tc ale wedlug om czy wyliczane z owulacji? Bo u Ciebie pozniej byla.
    Ja bylam w takim terminie jak sobie sama z owulacji wyliczylam zeby byl 13tc i lekarz powiedzial potem ze dobrze zrobilam bo jakbym z om sie umowila to bysmy pewnie musieli jeszcze raz sie spotkac

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściagnij sobie na telefon aplikacje happy baby tam bedziesz miala rozmiar dziecka w poszczegolnych tygodniach, opis jego rozwoju i to co Ciebie moze spotykac w tym czasie.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie zasada jest taka ze chyba od 11 tygodnia do 13 tyg i 6 dnia robi sie prenatalne. liczac od pierwszego dnia miesiączki. wiec przy późnej owulacji lepiej pójść w tym 13 czy nawet na poczatku 14 tyg. tak mi sie wydaje.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, liczyłam wg om tak mi też lekarz kazał iść. No właśnie staram się nie porównywać do tych miarek liczonych z tc, bo zawsze wychodzi, że mój Bąbel jest mega mały w porównaniu do tego.
    Na ostatnim usg wyszło z om 9t3d a usg 8t6d to jest 5 dni. I właśnie zastanawiałam się czy to jest tak liczone z om jakby owu była w 14dniu i z tego liczą czy ciąża jest młodsza?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zastanawiaj się taknad tym bo zwariujesz. wazne ze sie prawidłowo rozwija. moze na starcie wolniej sie rozwijać a od czasu ostatniego usg mógl podskoczyć i szybciej urosnąć.
    Nie czytam na necie ile powinno byc jak itp. Ważne ze mi ginekolog mowi ze wsyztko prawidłowo w normie. Bo po ostatnim prenatalny, troche sie wkurzyłam bo sie naczytałam głupot zestresowąłm się jak debil a na drugiej stronie wyniku pisze " Niskie ryzyko trisomii, wyniki w normie " czy coś takiego.
    I tak nie zmienimy tego co ma być tylko nie potzrebnie sie nakrecamy a dziecku to napewno nie pomoże

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dlatego nie porównuje, pytam o to co jest napisane na usg i jak to lekarze liczą.
    Jeśli tak jak myślę to wychodzi mi idealnie, bo owu ok 19dc to 5dni akurat.
    A myśl, że mój Bąbel się wolniej rozwija jakoś by nie działała na mnie pozytywnie;).

Póki co wierzę, że jest ok, tylko Muszę zadzwonić do mojego gin i zapytać co robić z tym krwiakiem, ale jestem pewna, że się wchłonie.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Little kiedy wyniki bety?
    Już :D 370,6 :D

ciri22, ewi0808, Magdziulla, Paulette, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to dobrze, że wyniki ok. Ja się ciągle waham czy robić pappa. Jesteś już w bezpiecznej strefie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku az do prenatalnych ciaza jest liczona z OM. Po prenatalnych zwykle weryfikuja i wiek ciazy jest liczony z usg prenatalnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Już :D 370,6 :D
    O zesz! Ale przyszalalas! BLIZNIAKI ;P GRATULACJE ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ewi to dobrze, że wyniki ok. Ja się ciągle waham czy robić pappa. Jesteś już w bezpiecznej strefie?

Przeziernośc karkowa w górnej granicy normy ale w normie reszta ok.

ja bym robiła test Pappa bo jakby tak np jak u mnie wyszło cos w górnej granicy normy to dopiero skierują Cie na pappa będziesz sie denerwować, a tak jak masz gin który ma uprawnienia do prenatalnych wszystko liczy w jakims programie wymiary wyniki z badań i analizuje wszystko i masz od razu wynik- przynajmniej u mnie tak było.

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ