X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w spodnei się już żadne nie mieszcze :/Wszystkie mnie uciskaja

I piersi mnie bolą ale tak dziwnie takie kłucie, pulsowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:04

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z pracy;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Baronowa wolne sie skończyło.

Jak dobrze u mnie wszsytsko będzie to wolne dopiero w święta a potem weeknd majowy. :(

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko do marca ;) i woooolne

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh Pozazdrościć :P
    Ja tam będe się urlopować w największe upały :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little kiedy wyniki bety?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w pracy, a wolne nie wiem kiedy.
    Mam pytanko o prenatalne czy to prawda, że na prenatalnych maluch ma mieć min 45mm?.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy 45mm ale mi lekarz mowil ze lepiej czekac do tego 13tc poniewaz im wieksze dziecko tym latwiej zmierzyc i mniejsze szanse na pomylke.

Mojej cioci kazali przyjsc drugi raz bo lekarz powiedzial ze zarodek za maly. A mnie od razu powierdzial zebym przychodzila w tym 13 czy 14tc...

Kurde cianieniei przekroczylo 140... Kirde teraz sie zastanawiam czy lyknelam rano tabletke. Ale chyba z innymi ja wzialam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri a nie możesz zobaczyć ile ubyło z opakowania?

Ja idę w 13tyg jak mi kazał gin. Ale mały mój Bąbel, wychodzi, że równo 1 mm dziennie rośnie, więc wychodzi mi, że w terminie usg będzie miał ok 40mm dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mozesz tak brac pod uwage bo dzieci w roznym momencie roznie rosna. One tam potem przyspieszaja. 13tc ale wedlug om czy wyliczane z owulacji? Bo u Ciebie pozniej byla.
    Ja bylam w takim terminie jak sobie sama z owulacji wyliczylam zeby byl 13tc i lekarz powiedzial potem ze dobrze zrobilam bo jakbym z om sie umowila to bysmy pewnie musieli jeszcze raz sie spotkac

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściagnij sobie na telefon aplikacje happy baby tam bedziesz miala rozmiar dziecka w poszczegolnych tygodniach, opis jego rozwoju i to co Ciebie moze spotykac w tym czasie.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie zasada jest taka ze chyba od 11 tygodnia do 13 tyg i 6 dnia robi sie prenatalne. liczac od pierwszego dnia miesiączki. wiec przy późnej owulacji lepiej pójść w tym 13 czy nawet na poczatku 14 tyg. tak mi sie wydaje.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, liczyłam wg om tak mi też lekarz kazał iść. No właśnie staram się nie porównywać do tych miarek liczonych z tc, bo zawsze wychodzi, że mój Bąbel jest mega mały w porównaniu do tego.
    Na ostatnim usg wyszło z om 9t3d a usg 8t6d to jest 5 dni. I właśnie zastanawiałam się czy to jest tak liczone z om jakby owu była w 14dniu i z tego liczą czy ciąża jest młodsza?

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zastanawiaj się taknad tym bo zwariujesz. wazne ze sie prawidłowo rozwija. moze na starcie wolniej sie rozwijać a od czasu ostatniego usg mógl podskoczyć i szybciej urosnąć.
    Nie czytam na necie ile powinno byc jak itp. Ważne ze mi ginekolog mowi ze wsyztko prawidłowo w normie. Bo po ostatnim prenatalny, troche sie wkurzyłam bo sie naczytałam głupot zestresowąłm się jak debil a na drugiej stronie wyniku pisze " Niskie ryzyko trisomii, wyniki w normie " czy coś takiego.
    I tak nie zmienimy tego co ma być tylko nie potzrebnie sie nakrecamy a dziecku to napewno nie pomoże

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dlatego nie porównuje, pytam o to co jest napisane na usg i jak to lekarze liczą.
    Jeśli tak jak myślę to wychodzi mi idealnie, bo owu ok 19dc to 5dni akurat.
    A myśl, że mój Bąbel się wolniej rozwija jakoś by nie działała na mnie pozytywnie;).

Póki co wierzę, że jest ok, tylko Muszę zadzwonić do mojego gin i zapytać co robić z tym krwiakiem, ale jestem pewna, że się wchłonie.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Little kiedy wyniki bety?
    Już :D 370,6 :D

ciri22, ewi0808, Magdziulla, Paulette, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi to dobrze, że wyniki ok. Ja się ciągle waham czy robić pappa. Jesteś już w bezpiecznej strefie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku az do prenatalnych ciaza jest liczona z OM. Po prenatalnych zwykle weryfikuja i wiek ciazy jest liczony z usg prenatalnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Już :D 370,6 :D
    O zesz! Ale przyszalalas! BLIZNIAKI ;P GRATULACJE ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ewi to dobrze, że wyniki ok. Ja się ciągle waham czy robić pappa. Jesteś już w bezpiecznej strefie?

Przeziernośc karkowa w górnej granicy normy ale w normie reszta ok.

ja bym robiła test Pappa bo jakby tak np jak u mnie wyszło cos w górnej granicy normy to dopiero skierują Cie na pappa będziesz sie denerwować, a tak jak masz gin który ma uprawnienia do prenatalnych wszystko liczy w jakims programie wymiary wyniki z badań i analizuje wszystko i masz od razu wynik- przynajmniej u mnie tak było.

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ