X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wszystkich w koło trzeba poszczepić itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:11

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki <3 poczytam Was jutro <3 dziś mam gościa :) moja mama przyjechała wczoraj i zostaje do jutra :D wpadam tylko by podzielić się wieściami po dzisiejszej wizycie ;) dziecko rośnie (1,5cm), serducho bije jak dzwon (165 uderzeń) i ogólnie jest wszystko w porządku ;)
    Mam nadzieję, że u Was również <3
    Buziaki <3

Baronowa_83, ciri22, Madziulla, Magdziulla, ewi0808, Paulette lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Eliza K.vel Picja Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little super wiesci:)!

littleladybird lubi tę wiadomość

atdcj44jlm6ihsh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little to super ze wszystko dobrze!!!

littleladybird lubi tę wiadomość

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jaksie macie?
    dziś u mnie piękna pogoda, aż w pracy szkoda siedzieć.
    Byłam na badaniach krwi i moczu :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Ewi trzymam kciuki za badania :)
    u nas brzydka pogoda ale i tak mi sie nie chce w robocie siedziec...
    czekam nadal na @. dzis 26 dzien od odstawienia leku

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) u mnie tez ślicznie, nie poszlam do pracy wczoraj mi tak zle bylo, takze sobie z bąblem leżakujemy :D dzis mam miec wyniki z hiv hcv i tokso, czuje stresik :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wchodze na maila a wyniki od wczoraj :D wszystko w porządeczku, ufff, naweet mocz się poprawił :))

ewi0808, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Basiunia to super!! :)

• Tola93 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie. Podejrzewam że jestem w ciąży :)wizyte u ginekologa mam dopiero w piątek...
    przedostatnie @ 19.01.2016 cykl trwał 43 dni. kolejna @ 3.03.2016 trwała az do wczoraj co daje 12 dni! nigdy tak nie miałam tyle że bardziej przypominało to plamienie jak @. Wczoraj zrobiłam trzy testy i na wszystkich jest druga kreska mało widoczna. dziś rano zrobiłam kolejny i również kreseczka ale bardzo jasna.
    Czy miała któraż z Was podobnie? Martwi mnie to plamienie/krwawienie na przemian i pozytywne testy czy oby wszystko jest w porządku...
    Prosze podpowiedzcie coś...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radziłbym Ci zrobić test beta hcg z krwi. Da Ci 100% pewności czy jesteś w ciąży i powtórzyła bym po 48 godzinach. Ale niebardzo rozumie pozytywne testy skoro do wczoraj miałaś @ do wczoraj... chyba ze to krwawienie i faktycznie jesteś w ciąży. Ja bym zrobiła betę i jak najszybciej poszła do gina.

• Tola93 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Radziłbym Ci zrobić test beta hcg z krwi. Da Ci 100% pewności czy jesteś w ciąży i powtórzyła bym po 48 godzinach. Ale niebardzo rozumie pozytywne testy skoro do wczoraj miałaś @ do wczoraj... chyba ze to krwawienie i faktycznie jesteś w ciąży. Ja bym zrobiła betę i jak najszybciej poszła do gina.

no własnie niepokoja mnie te plamienia i dziwne ze wszystkie 4 testy pozytywne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lec na betę i do gina jak najszybciej.

• Tola93 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plamienia nie widac na wkladce czy bieliznie tylko dopiero jak ide siku...
    brazowo bordowy śluz... i nic mnei nie boli poza piersiami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola nic innego Ci nie doradze...nie powiem Ci czy jesteś w ciąży czy nie albo jeśli jesteś czy te krwawienia nie oznaczają czegoś złego... tylko beta i jej ładny przyrost po 48 godz da Ci odpowiedz czy jesteś w ciąży i czy wszystko ok albo spadek bety bądź zbyt mały przyrost ze coś się z ciążą dzieje nie dobrego. Ja jak roniłam swoją pierwszą ciążę to byłam niedoświadczona w tych sprawach i nie wiedziałam wielu rzeczy. Gdybym wtedy wiedziała to co wiem teraz postąpiła bym zupelnie inaczej. Może nawet uratowała bym ta ciążę. ..bo nie wiedziałam że betę powinno się powtarzać. I tydz tak chodziłam. Może dostała bym na podtrzymanie...heh nie ma co gdybać teraz.. Nawet nie wiem w którym tyg ciąży możesz być. Na usg widać już coś jak beta jest ponad 1000 o ile się nie mylę i w okolicach 6-7 tyg ciąży. Idź pogadaj z lekarzem.

Tola93 lubi tę wiadomość

• Tola93 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Tola nic innego Ci nie doradze...nie powiem Ci czy jesteś w ciąży czy nie albo jeśli jesteś czy te krwawienia nie oznaczają czegoś złego... tylko beta i jej ładny przyrost po 48 godz da Ci odpowiedz czy jesteś w ciąży i czy wszystko ok albo spadek bety bądź zbyt mały przyrost ze coś się z ciążą dzieje nie dobrego. Ja jak roniłam swoją pierwszą ciążę to byłam niedoświadczona w tych sprawach i nie wiedziałam wielu rzeczy. Gdybym wtedy wiedziała to co wiem teraz postąpiła bym zupelnie inaczej. Może nawet uratowała bym ta ciążę. ..bo nie wiedziałam że betę powinno się powtarzać. I tydz tak chodziłam. Może dostała bym na podtrzymanie...heh nie ma co gdybać teraz.. Nawet nie wiem w którym tyg ciąży możesz być. Na usg widać już coś jak beta jest ponad 1000 o ile się nie mylę i w okolicach 6-7 tyg ciąży. Idź pogadaj z lekarzem.

dziękuje bardzo za odpowiedz :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami takie plamienia są norma na początku ciąży ale trzeba je mieć pod kontrolą. Ne zastanawiaj się dziewczyno idź naprawdę zrób ta betę!! Jak jesteś w ciąży może powinnaś coś dostać na podtrzymanie. Nie znam się na tym. Ale powiem jedno po tym co przeszłam nie zastanawiałam się za długo co zrobic

• Tola93 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojde jeszcze dzis tylko nie wiem czy mnie przyjmie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz powiedzieć o swoich obawach. Jak jest w porządku to Cię przyjmie. Tola ja Cię broń Boże nie chcialam straszyć. Plamienia nie zawsze oznaczają odrazu tragedię. Można na początku plamić bo się zarodek zagnieżdża np. Czasem to normalne ale nie można ich bagatelizować. Trzymam kciuki i koniecznie napisz co powiedzial.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez miałam plameinia ale takie brunatne ale tylko po przytulanku. :))

Na innym wątku poznałam taka dziewczynę która była u kilku lekarzy bo okresu ni dostała a testy wychodziły dodatnie, beta z krwi kiepsko przyrastała. i tak sie ciągneło z miesiąc od pierwszego pozytywnego testu. po czym wkońcu beta urosła jakiś gin wkońcu dojrzał dziecko :))

I teraz jest w 3 mce ciązy wszystko ok. a długo beta nei rosła tzn nie było skoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 14:04

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ