Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki poczytam Was jutro dziś mam gościa moja mama przyjechała wczoraj i zostaje do jutra wpadam tylko by podzielić się wieściami po dzisiejszej wizycie dziecko rośnie (1,5cm), serducho bije jak dzwon (165 uderzeń) i ogólnie jest wszystko w porządku
Mam nadzieję, że u Was również
BuziakiBaronowa_83, ciri22, Madziulla, Magdziulla, ewi0808, Paulette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Mam do Was pytanie. Podejrzewam że jestem w ciąży :)wizyte u ginekologa mam dopiero w piątek...
przedostatnie @ 19.01.2016 cykl trwał 43 dni. kolejna @ 3.03.2016 trwała az do wczoraj co daje 12 dni! nigdy tak nie miałam tyle że bardziej przypominało to plamienie jak @. Wczoraj zrobiłam trzy testy i na wszystkich jest druga kreska mało widoczna. dziś rano zrobiłam kolejny i również kreseczka ale bardzo jasna.
Czy miała któraż z Was podobnie? Martwi mnie to plamienie/krwawienie na przemian i pozytywne testy czy oby wszystko jest w porządku...
Prosze podpowiedzcie coś... -
nick nieaktualnyRadziłbym Ci zrobić test beta hcg z krwi. Da Ci 100% pewności czy jesteś w ciąży i powtórzyła bym po 48 godzinach. Ale niebardzo rozumie pozytywne testy skoro do wczoraj miałaś @ do wczoraj... chyba ze to krwawienie i faktycznie jesteś w ciąży. Ja bym zrobiła betę i jak najszybciej poszła do gina.
-
Madziulla wrote:Radziłbym Ci zrobić test beta hcg z krwi. Da Ci 100% pewności czy jesteś w ciąży i powtórzyła bym po 48 godzinach. Ale niebardzo rozumie pozytywne testy skoro do wczoraj miałaś @ do wczoraj... chyba ze to krwawienie i faktycznie jesteś w ciąży. Ja bym zrobiła betę i jak najszybciej poszła do gina.
no własnie niepokoja mnie te plamienia i dziwne ze wszystkie 4 testy pozytywne... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTola nic innego Ci nie doradze...nie powiem Ci czy jesteś w ciąży czy nie albo jeśli jesteś czy te krwawienia nie oznaczają czegoś złego... tylko beta i jej ładny przyrost po 48 godz da Ci odpowiedz czy jesteś w ciąży i czy wszystko ok albo spadek bety bądź zbyt mały przyrost ze coś się z ciążą dzieje nie dobrego. Ja jak roniłam swoją pierwszą ciążę to byłam niedoświadczona w tych sprawach i nie wiedziałam wielu rzeczy. Gdybym wtedy wiedziała to co wiem teraz postąpiła bym zupelnie inaczej. Może nawet uratowała bym ta ciążę. ..bo nie wiedziałam że betę powinno się powtarzać. I tydz tak chodziłam. Może dostała bym na podtrzymanie...heh nie ma co gdybać teraz.. Nawet nie wiem w którym tyg ciąży możesz być. Na usg widać już coś jak beta jest ponad 1000 o ile się nie mylę i w okolicach 6-7 tyg ciąży. Idź pogadaj z lekarzem.
Tola93 lubi tę wiadomość
-
Madziulla wrote:Tola nic innego Ci nie doradze...nie powiem Ci czy jesteś w ciąży czy nie albo jeśli jesteś czy te krwawienia nie oznaczają czegoś złego... tylko beta i jej ładny przyrost po 48 godz da Ci odpowiedz czy jesteś w ciąży i czy wszystko ok albo spadek bety bądź zbyt mały przyrost ze coś się z ciążą dzieje nie dobrego. Ja jak roniłam swoją pierwszą ciążę to byłam niedoświadczona w tych sprawach i nie wiedziałam wielu rzeczy. Gdybym wtedy wiedziała to co wiem teraz postąpiła bym zupelnie inaczej. Może nawet uratowała bym ta ciążę. ..bo nie wiedziałam że betę powinno się powtarzać. I tydz tak chodziłam. Może dostała bym na podtrzymanie...heh nie ma co gdybać teraz.. Nawet nie wiem w którym tyg ciąży możesz być. Na usg widać już coś jak beta jest ponad 1000 o ile się nie mylę i w okolicach 6-7 tyg ciąży. Idź pogadaj z lekarzem.
dziękuje bardzo za odpowiedz :* -
nick nieaktualnyCzasami takie plamienia są norma na początku ciąży ale trzeba je mieć pod kontrolą. Ne zastanawiaj się dziewczyno idź naprawdę zrób ta betę!! Jak jesteś w ciąży może powinnaś coś dostać na podtrzymanie. Nie znam się na tym. Ale powiem jedno po tym co przeszłam nie zastanawiałam się za długo co zrobic
-
nick nieaktualnyMusisz powiedzieć o swoich obawach. Jak jest w porządku to Cię przyjmie. Tola ja Cię broń Boże nie chcialam straszyć. Plamienia nie zawsze oznaczają odrazu tragedię. Można na początku plamić bo się zarodek zagnieżdża np. Czasem to normalne ale nie można ich bagatelizować. Trzymam kciuki i koniecznie napisz co powiedzial.
-
tez miałam plameinia ale takie brunatne ale tylko po przytulanku. )
Na innym wątku poznałam taka dziewczynę która była u kilku lekarzy bo okresu ni dostała a testy wychodziły dodatnie, beta z krwi kiepsko przyrastała. i tak sie ciągneło z miesiąc od pierwszego pozytywnego testu. po czym wkońcu beta urosła jakiś gin wkońcu dojrzał dziecko )
I teraz jest w 3 mce ciązy wszystko ok. a długo beta nei rosła tzn nie było skokuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 14:04