X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozwaliłam sobie paznokieć, nawet nie mam jak tego obejrzeć porządnie i do tego zadzwonił kolega,k ótry miał nam dać fotelik - byli u lekarza i lakearz nie pozwolił na zmianę, więc nie mamy fotelika.
    Fajnie. Ciekawe, kiedy mój opytmizm przestanie działać

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh nie fajnie. A moze wam sie uda na jakis poczateczek wziac uzywke za kilka zlotych (i tak na poczatku to chyba nie bedziecie z dzieckiem jezdzic poza ze szpitala do domu?)

Na jak dlugo nie pozwolil na zmiane fotelika?

A co zrobilas w palucha?
    Poszukaj jeszcze na fb. U mnie na fb oddaja rozne rzeczy za darmo w jednej grupie moze warto popytac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:26

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko nie chce uzywki od kogoś obcego ;/
    nie wiem co zrobiłam, mam pęknięty paznokieć na poł, a nie uderzyłam się ;/.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale to w ogole wam nie da czy w czasie sie to przesunie?

Paznokiec auc ;(

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja dzis jechałąm bez pasów i oczywiście policja ale mandatu nie dostałam- bo w ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów.
    No ja zapinam też ale miałam blisko że leń mnie dopadł heh

atdc3e5exzk12dxf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ale to w ogole wam nie da czy w czasie sie to przesunie?

Paznokiec auc ;(
    Nie wiadomo kiedy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kicha. To jednak trzeba kupic i to nowke. Bo jakby to byla kwestia miesiaca to jeszcze za grosze mozna sie pokusic na kupienie na ten powrot do domu... Czy pozyczenie na jeden dzień od kogoś

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jak tam dzień się zaczął?

u mnie za oknem szaro buro i ponuro, śpiąca jestem strasznie.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    no ja dzis jechałąm bez pasów i oczywiście policja ale mandatu nie dostałam- bo w ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów.
    No ja zapinam też ale miałam blisko że leń mnie dopadł heh
    Polska należy do nielicznych państw, w których ciężarne nie mają obowiązku zapinać pasów, co dla mnie osobiście jest wielkim nieporozumieniem. Kupiłam ten adapter, bo tak naprawdę nie liczy się ilość przejechanych km, ale fakt, że wsiada się do samochodu. Nie ważne jak daleko się jedzie: 1km, 5km, czy 100km, na każdym z tych odcinków może dojść do jakiegoś niechcianego zdarzenia na drodze. - moja niezależna opinia ;)

Baronowa, a nie macie wśród znajomych jeszcze kogoś, kto mógłby pożyczyć? Kurde, kiszka z tym wszystkim. Jak się wali to na całego :( ale chyba już wykorzystaliście limit pecha, prawda?

Mój brat ma fotelik dla noworodka. Nie wiem, czy dzieci planują jeszcze, a my pewnie kupimy inny. Jeśli chciałabyś, to mogę zapytać, czy chcą odsprzedać/pożyczyć. Wiem, że jesteśmy dla Ciebie całkiem obcymi ludźmi, ale jeśli się nie mylę to pokrowiec można wyprać.

Cześć, Ewi. U nas słonecznie, ale zimno i straszą jeszcze niższa temperaturą. Też się dziś kiepsko czuje, mam ciężką głowę i oczy mnie bolą od rana :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:27

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little tu nie chodzi o to czy od obcych czy znajomych lecz czy powypadkowy ;D jak kupujesz odnobcych nigdy nie wiesz czy nie jest po wypadku bo tego nie sprawdzisz a po wypadku fotelik jest do wyrzucenia tak jak kask ;)

Ja mimo tego ze przespalam cala noc to tez glowa boli i oczy. Bez sensu.

A co do pasow ja zawsze zapinam i w ciazy totalnie mi to nie przeszkadzalo ale uwazalam zbedne kupiwanie adaptera skoro codziennie nie jezdzilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:36

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mogę zagwarantować, że ten fotelik jest całkowicie bezwypadkowy ;)

Mi właśnie pasy bardzo przeszkadzają, nawet denerwuje mnie szeroki pas od spodni ciążowych na brzuchu :/ tak już mam niestety.

edit: ale łoś ze mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej ja się ledwo z łóżka zwlokłam dziś. Ale jeszcze 3 dni pracy.
    teraz szkolę moje zastępstwo.

A dziś malujemy sypialnię już z kolorem ciekawa jestem jak wyjdzie.

Little jak póki co nie kupuję pasa, nie planuję, trzymam na dole zapięty i myślę, że wystarczy, zapinać będę na pewno. A dla mnie wydatków i tak jest tyle, że nie będę nic więcej dokładać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla to ja Ci moze skroce liste wydatkow. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) my tez jeszcze w lozku :))
    Za oknem deszcz i zimno:(
    Co do pasow to czasem nie zapinam bo mi przeszkadza, tak jak little nie moge miec nic na brzuchu :/ a czasem zapinam ale owijam wokol ręcznego i wtedy mnie na naciska. O adaptrze nawet nie slyszalam...
    Reszte podnosimy dupki i idziemy ogarnac dom bo jade do rodzicow na 3 dni :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze spodniami tez mialam problem i mam ;p ciazowy pas wywijalam ;D

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, pogoda na nas tak wpływa, ja też przespałam całą noc, a czuję się jakbym nie spała prawie wcale :/

Magdziulla, o to chodzi, że jeśli czujesz, że Tobie pas nie przeszkadza i macie w tej chwili inne wydatki to decydujesz się tak postępować. Ja też bym nie kupiła adaptera, jakoś dałabym radę jeździć z pasem pod brzuchem (z adapterem pas opiera się na udach), chociaż jak ostatnio jechaliśmy 400km od znajomych to całą drogę trzymałam pas zluzowany ręką pomiędzy nogami. W razie W to też pewnie nie byłoby bezpieczne. A przekonał mnie fakt, że miałam jeszcze trochę kasy z 13-stki, którą zawsze trzymam na takie niezaplanowane wydatki. Na wyprawkę odkładam na inną kupkę ;)

ciri22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja ze spodniami tez mialam problem i mam ;p ciazowy pas wywijalam ;D
    Też tak właśnie robię :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little gdzie dają 13?:D

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W budżetówce ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w niektórych dobrych firmach z kapitałem zagranicznym :D

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ