X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje, że luzniej u Ciebie po tym i wcale się nie dziwię. Ja jak ogarnę droższe zakupy to też odetchnę.

Dziś idę na basen pierwszy raz, ciekawe czy będą same emerytki i czy mi się spodoba. Wczoraj kupiłam kostium, pierwszy raz jednoczesciowy, wyglądam jak pingwin w nim;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blahaha jakie porownanie. U mnie na basenie sami mlodzi ;D i jacy ratownicy!

Edit; kup sobie cos na wspomaganie flory bakteryjnej pochwy bo w ciazy i na basenie latwo o infekcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:05

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciagu mce przytyłam 4 kg ale to przez wody płodowe :)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylam po 6 kg i to przez zatrzymujaca sie wode ale dziwne bo wod plodowych mialam zawsze w normie.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 15 na plusie. Co jest dziwne bo mam wrażenie ze tyje po kg tygodniowo ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to Baronowa spoko ;) ja jak ogladalam ostatnio swoje zdjecia z ostatniego tygodnia to sie zalamalam. Wszysxy stwierdzili ze napraede gruba wtedy bylam.

Teraz tez nie jest lepiej a nie pomaga fakt ze mam mega parcie na czekolade... To jest masakra... Nie wiem od czego...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam zamiar od razu detoks cukrowy robic ;). Ciekawe czy mi sie uda.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze powodzenia ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zycze powodzenia ;D
    Nie stać na słodycze:P jest szansa

ciri22 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za pretekst nie brak kasy.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie mozna sie śmiać. Za 2-3 miesiące będziemy w razie co panikowac

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 kopnięcia pod rząd w tym samym miejscu tzn. tak, że czuć na brzuchu, kurczę to musi być to!!!:):)

Baronowa a coś się u Was zmienia poza oczywistym?

O znowu:)

ciri22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Magdziulla dzieki :D
    No teraz juz coraz mocniej bedziesz czula, ja na poczatku tez tak sporadycznie, a teraz to sie go nawet doradzam co kupic jak mam dylemat, prawie zawsze odkopnie :D
    Ja jeszcze mysle nad wozkiem, wiem ze chce bebetto luce ale maja brzydka tapicerke a takie od innych polskich producentow a mam takie na miejscu sa przeslodkie i co tu robic :o

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    3 kopnięcia pod rząd w tym samym miejscu tzn. tak, że czuć na brzuchu, kurczę to musi być to!!!:):)

Baronowa a coś się u Was zmienia poza oczywistym?

O znowu:)
    Ta, moj maz w ramach pepkowego dostal wypowiedzenie

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde, ale tak z zaskoczenia, czy był uprzedzony ?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zaskoczenia. Likwidacja stanowiska

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Baronowa, przykro mi. A w jego zawodzie trudno znaleźć coś? Może jeszcze znajdzie coś lepszego i wyjdzie z tego pozytyw.

Basiunia to razem szukamy Luce daj znać jak coś wyłapiesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kuwa, no to niezle;/ alemoże uda mu się szybko coś znaleźć :)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja :( Baronowa, mam nadzieję, że mąż złapie coś szybciutko.
    Jak to mówią: jak nie urok to sraczka :/

Wy tak o zakupach, to ja też pochwalę się pierwszym poważnym zakupem ciążowym. Kupiłam sobie adapter do pasów. Jeździcie autem w pasach zapiętych? Ja dużo o tym myślałam i sporo na ten temat przeczytałam, naoglądałam się crash testów z udziałem ciężarnych i stwierdziłam, że to jest taki must have. Tym bardziej, że zamierzam długo pracować, a do pracy mam 30km w jedną stronę. I sporo podróżujemy samochodem, więc na pewno się przyda. Zabolał mnie tylko portfel, bo oczywiście wybrałam sobie najdroższą (ale najlepszą według mnie) wersję adaptera i na złość nigdzie nie można dostać używki. No ale zdrowie i życie mojego dziecka nie ma ceny :)
    I dzisiaj w końcu paczka dotarła (po dwóch dniach od zamówienia, ale i tak nie mogłam się doczekać :P ). Od razu zamontowałam adapter i spędziłam w samochodzie kilka dłuższych chwil zapinając i odpinając pasy w kółko :D sąsiedzi pewnie uznali, że coś ze mną nie tak :P W każdym razie zakup oceniam bardzo pozytywnie. Jeszcze chyba nigdy nie siedziało mi się w samochodzie tak wygodnie :P zobaczymy jutro, po pierwszej jeździe testowej :) i co najważniejsze pas nie opiera mi się już na brzuchu :D ja należę do osób, które nie cierpią ucisku (nawet dotyku!) na brzuchu. Wiele razy mój mąż narzekał (nawet przed ciążą), że przed snem nie może mnie do siebie przyciągnąć i trzymać ręki na brzuchu. Strasznie mi to utrudnia oddychanie i czuję jakby mnie ktoś dusił. Wynika to pewnie z uwarunkowań genetycznych (moja mama też tak ma) i z powodu sposobu oddychania: ja oddycham przeponą.
    To się rozpisałam :P
    A o to mój adapter: TS400.png

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jezdzilam do porodu bez adaptera ale zawsze w zapietych pasach (polozne twierdza ze lepiej z pasami niz bez jak ma sie jezdzic samochodem, poniewaz macica i tak podczas wypadku sie napina zeby chronic dziecko a do tego jeszcze nasze miesnie brzucha) ale ja jezdzilam dosc czesto ale nie daleko wiec tez adapter nie byl mi potrzebny. Choc czasem mialam ponad 100km dziennie ale to bylo tak raz na miesiac.

Noo i pas zawsze pod brzuchem w ciazy pamietajac zeby dobrze lezal. A ja tez przepona oddycham choc zobaczysz ze pod koniec ciazybto trudne ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:01

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ