Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak mi się wydaje, że luzniej u Ciebie po tym i wcale się nie dziwię. Ja jak ogarnę droższe zakupy to też odetchnę.
Dziś idę na basen pierwszy raz, ciekawe czy będą same emerytki i czy mi się spodoba. Wczoraj kupiłam kostium, pierwszy raz jednoczesciowy, wyglądam jak pingwin w nim;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoo to Baronowa spoko ja jak ogladalam ostatnio swoje zdjecia z ostatniego tygodnia to sie zalamalam. Wszysxy stwierdzili ze napraede gruba wtedy bylam.
Teraz tez nie jest lepiej a nie pomaga fakt ze mam mega parcie na czekolade... To jest masakra... Nie wiem od czego... -
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Zycze powodzenia
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHahaha Magdziulla dzieki
No teraz juz coraz mocniej bedziesz czula, ja na poczatku tez tak sporadycznie, a teraz to sie go nawet doradzam co kupic jak mam dylemat, prawie zawsze odkopnie
Ja jeszcze mysle nad wozkiem, wiem ze chce bebetto luce ale maja brzydka tapicerke a takie od innych polskich producentow a mam takie na miejscu sa przeslodkie i co tu robic :o -
Magdziulla wrote:3 kopnięcia pod rząd w tym samym miejscu tzn. tak, że czuć na brzuchu, kurczę to musi być to!!!
Baronowa a coś się u Was zmienia poza oczywistym?
O znowu:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
O ja Baronowa, mam nadzieję, że mąż złapie coś szybciutko.
Jak to mówią: jak nie urok to sraczka
Wy tak o zakupach, to ja też pochwalę się pierwszym poważnym zakupem ciążowym. Kupiłam sobie adapter do pasów. Jeździcie autem w pasach zapiętych? Ja dużo o tym myślałam i sporo na ten temat przeczytałam, naoglądałam się crash testów z udziałem ciężarnych i stwierdziłam, że to jest taki must have. Tym bardziej, że zamierzam długo pracować, a do pracy mam 30km w jedną stronę. I sporo podróżujemy samochodem, więc na pewno się przyda. Zabolał mnie tylko portfel, bo oczywiście wybrałam sobie najdroższą (ale najlepszą według mnie) wersję adaptera i na złość nigdzie nie można dostać używki. No ale zdrowie i życie mojego dziecka nie ma ceny
I dzisiaj w końcu paczka dotarła (po dwóch dniach od zamówienia, ale i tak nie mogłam się doczekać ). Od razu zamontowałam adapter i spędziłam w samochodzie kilka dłuższych chwil zapinając i odpinając pasy w kółko sąsiedzi pewnie uznali, że coś ze mną nie tak W każdym razie zakup oceniam bardzo pozytywnie. Jeszcze chyba nigdy nie siedziało mi się w samochodzie tak wygodnie zobaczymy jutro, po pierwszej jeździe testowej i co najważniejsze pas nie opiera mi się już na brzuchu ja należę do osób, które nie cierpią ucisku (nawet dotyku!) na brzuchu. Wiele razy mój mąż narzekał (nawet przed ciążą), że przed snem nie może mnie do siebie przyciągnąć i trzymać ręki na brzuchu. Strasznie mi to utrudnia oddychanie i czuję jakby mnie ktoś dusił. Wynika to pewnie z uwarunkowań genetycznych (moja mama też tak ma) i z powodu sposobu oddychania: ja oddycham przeponą.
To się rozpisałam
A o to mój adapter: -
nick nieaktualnyJa jezdzilam do porodu bez adaptera ale zawsze w zapietych pasach (polozne twierdza ze lepiej z pasami niz bez jak ma sie jezdzic samochodem, poniewaz macica i tak podczas wypadku sie napina zeby chronic dziecko a do tego jeszcze nasze miesnie brzucha) ale ja jezdzilam dosc czesto ale nie daleko wiec tez adapter nie byl mi potrzebny. Choc czasem mialam ponad 100km dziennie ale to bylo tak raz na miesiac.
Noo i pas zawsze pod brzuchem w ciazy pamietajac zeby dobrze lezal. A ja tez przepona oddycham choc zobaczysz ze pod koniec ciazybto trudne ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:01