X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz chyba dodawałas link kiedys, ale dodaj jeszcze popatrzymy na Liwii figle ;)

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wtedy to bylo w brzuchu a teraz poza nim... Ale juz nie wazne durny telefon juz 4 raz mi nie zapisal filmiku... a udalo mi sie piekne 5 minut nagrac jak sie bawi w foteliku i jak gada... ;/

chyba pora zrobic na telefonie porządeczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 16:09

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ;/ Jak sobie gada musi byc ekstra

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona codziennie rano ma taki czas na pogaduchy, smieje sie i gada do nas, moze dzis zrobie porządek w telefonie wieczorkiem i jutro mi sie uda upolowac cos fajnego.

G sie smieje ze taka gadula jak ja i ze jej nie przegadasz :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to musi byc mega słodkie ;))

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo jest :P do tego mamy opracowana komunikacje :) jak zaczyna marudzic i zgadniemy czego chce to zaczyna sie smiac. np jak placze na jedzenie to jak tylko cycka wyciagne sie usmiecha ale jesli nie jest glodna to juz tak nie bedzie, tak samo z przewijaniem, wystarczy polozyc ja na przewijaku, jak jest czysta pielucha oleje to, jak brudna zacznie sie smiac :D

ostatnio nagralam co wyprawia w wanience :D to dopiero jaja

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pociecha z tej Waszej córeczki ;))

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna jest ale tez potrafi popalic :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja nie ogarnięta jakaś jasne no przecież czytałam na bieżąco o Twoim polowkowym i pisałam jakoś nie połączyłam dwóch faktów.

Wyślę Wam listę tylko muszę dokończyć. Ale już napiszę, że zdecydowałam się na komodę z przewijakiem z ikei ooo tą:

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/69047161/

Bo zwykły przewijak-stelaż nie spełni funkcji, w pokoju zajmie miejsce, a w łazience nie zmieści się. Dlatego chcę wanienkę na stelażu, na kapiele przewijak na pralkę, a w pokoju to, bo i tak potrzebuję komody.

Basiunia naprawdę tak czuć?!, u mnie te ruchy ledwo wyczuwalne o ile w ogóle dobrze interpretuję, że to są one.

Ciri dawaj filmik, wyjątkowo urodziwa ta Twoja śmieszka, chętnie popatrzę:)
    lubię wesołe dzieci, myślę, że to przejmują z rodziców, wyczuwają humory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 18:10

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla bedziesz babla z tygodnia na tydzien coraz bardziej czuc a potem znow bedzie mniej ruchliwy bo bedzie mial malo miejsca :P

Macie Liwie w akcji ale z mala iloscia pogadanek :) to juz wieczorem bylo wiec gorsze to skakanie niz rano noo i ma nowa zabawke wiec tez sie inaczej zachowuje :P
    https://youtu.be/iiVAe1lbFIA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:47

basiunia, littleladybird lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro postaram sie go jakos wrzucic :)
    Magdziulla no ja swojego pierwszy raz poczulam zaraz po swietach i z dnia dzien co raz intensywniej i teraz moge stwierdzic ze brzuchu mieszka maly waryjot :D <3 maz tez juz bez problemu wyczuwa jak polozy reke na brzuchu :)
    Ale to zapewne tez indywidualna sprawa;)
    A jeszcze Cie dosc nakopie :D
    A co do przewijaka to ja cgce taki mocowany na lozeczko, zeby mi wlasnie miejsca nie zajmowal, ale komoda tez z ikei :D

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zwlekłam się z wyrka i musze coś przekąsić. pewnie kakao( bo ma żelazo) :D z jakimś dżemikiem bezcukrowym haha

Dzięki Baronowa że mnie namówiłąś do wzięcia L4, przynajmniej odpocznę fizycznie i psychicznie zanim Bąbelek przyjdzie na świat.

Myślałąm że szyjkę samej mogę sobie zmierzyć ale mi się popierniczyło ze sprawdzaniem czy jest nisko-wysoko itp.

Więc muszę czekać do 29.04 na wizytę.

Szczerze mówiąc jakoś mnie korci pójść jeszcze do innego ginekologa na konsultacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:06

atdc3e5exzk12dxf.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, jaka słodka Liwia :D ja chcę już urodzić, chcę już październik! :P
    Ewi, odpoczywaj :* zrobiłaś mi smaka na kakao :D po powrocie z pracy pewnie też sobie zrobię :P a wczoraj właśnie kupiłam dżem bez cukru :D
    Muszę Wam się pochwalić :D znowu smakuje mi mój chlebek żytni, twardy, ciemny i przepełniony ziarnami :) od 6tc nie mogłam nawet na niego patrzeć :P

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little a Ty jak sie masz w sumie jak sie macie?

Liwia jest przekochana. Super córeczka

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little nie chcij jeszcze pazdziernika. Mimo niedogodnosci ciaza to wspanialy czas ;) uwielbiam to ze Liwia jest z nami ale co jakis czas chcialabym odkleic cycki i miec w dupie ze znow trzeba cyca wywalic na wierzch ;p jesli bedzies karmic i nie odciagac pokarmu to Twoj czas bedzie sie liczył od karmienia do karmienia ;p u mnie to co 1,5-2,5godziny ;)

Noo little to fajnie ze u Ciebie coraz lepiej ;D

Ewi bez stresu przy skracajacej sie szyjce zalecaja badanie co 2 tygodnie.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Musze wstac robic zupę ale mi się nie chce

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa a zrobisz i dla mnie? ;D tez cos musze zrobic na obiad a nie wiem co... Kiedy masz wizyte u gina?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, mamy się pomalutku coraz lepiej, dziękuję ;) chociaż zdarzają się akcje podbramkowe. Wczoraj myślałam, że zwymiotuję w pracy, pierwszy raz(!). Jadłam kanapkę i nie wiem, co było z nią nie tak, ale już jej nie dokończyłam :P do wieczora czułam się kiepsko, na szczęście po nocy jest dużo lepiej ;) piersi już mnie tak nie bolą (mąż wniebowzięty :P ) i nie ciągnie mnie do słodyczy :D po każdym cukierku, czekoladce mam dziwny posmak w ustach. Też tak miałyście/macie?

Ciri, wiem, że ciąża to też fajny czas. Pewnie bardziej to odczuję, gdy już będę wyczuwać ruchy ;) no i mam zamiar karmić piersią :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi z moją manią też bym poszła do drugiego lekarza :D
    a niech popatrzy, potwierdzi :D

Ciri no Liwia przesłodka:)) to mówisz, ze czas liczy się późniejod cyca do cyca, no ciekawie :D moje biedne cyce xD

Little ja też nie mogłam patrzyć na zdorwy chleb :D piekłam swoj, zdrowiusenki od kad w ciazy jestem no nie chyce sie ;/
    i wpierniczam to białe dziadostwo ;/

moja waga coś drgnęła, wczoraj nawet zobaczyłam 60 kg, aż mną wstrząsnęło :D
    ale dziś już 59,3 :D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Baronowa a zrobisz i dla mnie? ;D tez cos musze zrobic na obiad a nie wiem co... Kiedy masz wizyte u gina?
    Ogorkowa, może byc?

Jutro ;). Dzisiaj walczymy zeby wylazl :P

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ