X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi fajne masz to wszystko ;)

Magdziulla w okolicy t9 jedyna dzialajaca grupa. Jest tylko kilka w wawie takich zeby laski sie spotykaly.
    Ale spoko dzis bylo kilka dziewczyn na nastepnym spotkaniu moga byc inne i moze tez z jakas sie dogadam. Dzis z jedna sie umowilam na spacery. Jedna za to chodzi na basen z dzieckiem tam gdzie ja chce wiec tez powiedziala mi co i jak ;)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi tych pieluch to tak na 10dni Ci starczy ;p ale spoko bedziesz mogla sobie porownac je i juz wybrac docelowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem to musi być rozchodzące się spojenie łonowe. 100% pasuje. Tylko żeby za bardzo się nie rozeszło. Chyba muszę dać na luz z wysiłkiem w końcu. Ale kto wtedy dom ogarnie:/

A kiedy na basen się wybieracie? Fajnie, ciekawe czy Liwii się spodoba.
    Ciri wkleję linki do aukcji to powiesz mi czy się nada? Już niby wybrałam tylko muszę kupić. Czy kupować od razu 2 komplety pościeli czy 1 wystarczy jak planuję żeby spała w śpiworku/rożku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mega bolalo a lekarz mowil ze wsYstko ok. A plakalam z bolu szczegolnie nad ranem i w nocy jak chcialam wstac lub sie przekrecic. Ja do porodu to caly dniami sprzatalam i pieklam i nic ;]

Ja nie mam ani jednej jeszcze poscieli wiec stawiam ze jedna Ci wystarczy. Przescieradel ze 3-4 szt sobie kup. I reczniki ze 3. Ja to wiecznie je piore bo mloda lubi kupena recznik po kapieli zrobic.

Wklejaj to pomoge ile moge.

Dzis do osrodka pisalam kiedu kolejny turnus sie zaczyna wiec zobaczymy co odpisza. Liwii raczej sie spodoba. Ostatnio zrobilam filmik jak ona szaleje w wannje ;)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze mozesz spotkac sie z kims i pogadac ;)

Dzieki ;) no czekam na wózek i reszte pierdół ale to jeszczeze 4 tyg zanim przyjdzie. jutro powinien przyjsc materac.

chciałam własnie rózne rodzaje kupic zeby wwybrac te które małemu spasuja i wybrac te najtańsze ;P

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel: albo czarne kociaki albo szare misie.
    http://allegro.pl/showitem/description/6191400737.html
    Śpiworek: wzór tak jak wyżej:
    http://allegro.pl/showitem/description/6164086554.html
    No i zastanawiam się nad rożkiem, w rozmyśle gdyby nie chciała w nim spać to używałabym jak kocyka do wózka:
    http://allegro.pl/showitem/description/6154395531.html

Lubię taką stonowaną kolorystykę.
    Prześcieradła też dokupię, ale u innego sprzedawcy, bo ten nie ma.
    Kocyk chcę taki: http://allegro.kolorowodosnu.pl/COCO/KOCE%20OCIEPLANE/TANIE/KOC_czarne_koty_na_czerwieni.jpg ale jeszcze muszę sprzedawcę dobrego znaleźć, bo Makaszka ponoć ostatnio daje plamę.

Będzie ok?
    Ręczniki mam 3 ale jeszcze jednen kupię, bo ten biedronkowy chyba się nie sprawdzi.

Ciri ponoć tak właśnie jest przy tym rozchodzeniu, zwłaszcza po nocy, albo jak wstajesz ja też tak mam. W ciąży nic z tym nie zrobisz, trzeba się oszczędzać ponoć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak zobaczymy na dluzsza mete czy ktos mi podpasuje do wspolnych spotkan z tej ekipy. Na razie mowie z ta jedna mama ta sie jakos zgadalam. Ma tez corke ale 8 miesieczna ale taka fajniutka ta mala ;)

Kurde Mloda mi znow wyrosla z ciuszkow. Dzis byl ryk przy zakladaniu body rozmiar 62... Juz musze znow ciuchy przejrzec i zostawix tylko te 68

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio 68 w 3 msc?! To ona chyba rośnie jak byczek?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ladna ta posciel chyba sobie ja zapisze. Fajne to wszystko.

A co rozchodzenia sa dwie rzeczy. Jedna zagrazajaca ciazy a druga po prostu rozciąganie miednicy zeby zrobic miejsce dziecku i to jest fizjologiczne i wtedy nue trzeba się oszczędzać. Ija mialam to drugie.

Noo Liwia pamiętaj ze startowala z ciuchow 56. Ona w ogole ma bardzo dlugie nogi i w nogach już dawno w 62 się nie mieści.;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to ona mam po Grzesku nie? Mój niby jakoś bardzo wysoki nie jest, normalny, ale nogi ma długie. I ponoć z takimi się rodzili i on i siostra, leciutcy, ale dłudzy 58 chyba miał. Ale ja coś czuję, że Mała się we mnie wda ja miałam 51cm.

No ładna ta pościel i niedroga.

Co do rozchodzenia to dopiero na usg zobaczę, a że mam teraz w ciul tą przerwę między jednyn a drugim 21tc-30tc to mogę tylko zgadywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie po nim. Choć on jedyny w rodzinie tak wygląda. A u mnie za to wszyscy niscy i mali sie rodzili. Ale to jej sie jeszcze może zmienić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri pocieszylas mnie :D
    I rosnie ta Twoja mala, ale to dobrze bo latwiej sie takie ogarnia, mnie takie 56cm malenstwa przerazaja:D
    Evi super rzeczy :) u mnie trwa kobtrola z zusu jak sie wszystko pomyslnie zakonczy to kurier tez nie nadazy z wozeniem:D
    Dzis przyszly mi polspiochy z hm wzielam na 56 i wydaja mi sie takie malunie:/ moze na pare razy wystarcza ale pod warunkiem ze nie urodze klusi tylko patyczaka:D

Madziulla na temat bolu sie nie wypowiem ja mam bardziej po bokach ale bez łez odpukac:)łzy leca przez żołądek, boli jak nie wien:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H&m akurat spoko ma rozmiarówke.

Edit; wcale wiekszego nie jest latwiej bo sie wierci tak ze chce Ci spasc ze wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 22:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale glowke trzyma ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam dłuższą kąpiel i czuję się super rozluźniona:) może w końcu się wyśpię, ostatnio rytualnie wstaję siku, a potem nie mogę zasnąć przez1-1,5h.

Basiunia pokaż ubranko.

Ja czekam z utęsknieniem na usg, żeby zobaczyć ile kilo mam szczęścia, jakiś obraz może to da.

No Ciri rośnie Ci zgrabna laska co tu dużo gadać, G będzie miał robotę.

Myślisz, że jeśli chodzi o spanie to co wybrałam wystarczy?. A jeszcze jeden kocyk kupię, ale nie wybrałam jeszcze. Noi jeden jest już w domu, chociaż nie za gruby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro postaram sie wrzucic:))

Ja jeszcze nie mam kocykow, ani nic do lozeczka :/

Pomalu bede sie brac za kompletowanie;)

Magdziulla zazdroszcze kapieli mi ciofki zakazly ze pezez to tez moge lapac infekcje:/ ale za to kuoilam dzis sibie naturalnypeeling do ciala z poparanczowym olejem no cos wspanialego a do twarzy z jagod, i robilam dzis takie domowe spa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    Ale glowke trzyma ;D

Ona to trzymala juz ladnie jak miala miesiac a teraz to ja ja juz trzymam na biodrze jedna reka i zawsze pytaja ile ona ma (strzelaja ze z 5 miesiecy) ze tak ja nosze bez podtrzymywania glowy ;)

Magdziulla nie ociesze sie ze te wstawanian to m nie sie skonczyly dopiero po 32 tc ;]

Mysle ze starczy a jak nie to tez nie jest prl. Sklepy mamy dookola a ii net jest do domu Ci nawet przyniosa ;p

Ja w miedzy czasie koc sobie dokilupywalam i jeszcze mam chetke na jeden. Kupowalam recznik i znow kupie jeden i tak co jakis czas sie dokupuje.

W ogole musze kupic prezent na urodziny dla 2 latatka i nie wiem co... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 02:43

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie korci jeszcze bujaczek lezaczek, ale poczekam jak sie mały urodzi moze ktos mi sprezentuje ;))

fajnie tak nie musiec isc do pracy na konkretna godzine ;P tylko wpadac na inspekcje ;P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę doczekać się gdy zamówię.

A Liwia w ogóle chyba dość szybko się rozwija? Ja się nie znam, ale tak mi się wydaje. A dla 2 lata to nie mam pojęcia, bo nie znam dziecka w takim wieku. Ja zawsze dla dzieci kupuję jakieś zabawki/gry rozwijające, uczące itp.

Ewi powiem Ci, że ja w ogóle za pracą nie tęsknię.

Ej to tak mnie boli, że ledwo chodzę, chyba kicnę do lekarza i o to zapytam. I tak nie płacę za wizyty, a jak mam czekać 3 tyg w niewiedzy co mogę a co nie to wolę pójść.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idz zapytaj ;)

atdc3e5exzk12dxf.png
‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ