Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
szybko
moje dziecko wyczuwa wszystkie moje schizy i szybko reaguje
Np. sptwierdzam, że mało sika - no to następne kilka przebierań mnie obsikuje
dzisiaj stwierdziłąm, ze mało je, więc co 2,5 jest ryk, nie chce cycka, chce pelną butlę -
nick nieaktualnyhehe w sumie to dobrze czyli co powoli na butle przechodzicie czy dalej mieszane karmienie?
a przy butli to jemu sie nie chce pic? bo to gęstsze niz cyc...
Edit: mloda przy cycu mogla by caly czas ake tylko zeby sie napic, przez to mam nadprodukcje mleka bo jesc to ona nie chce. spija tylko to rzadkie... a cyce mi wybuchaja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 21:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie musi byc tak zle, mnie do tej pory bolaly 3 dni czy dwa jak mialam nawal mleka po porodzie i tak to sie czuje dyskomfort jak sie zaczynaja napelniac badz leci przed samym karmieniem. A tak to nie bola.
Edit: ja rozstepow po ciazy mam od groma ale na szczescie zero przebarwien na skorze! I juz prawie mi zeszla Linea negraWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 22:30
-
nick nieaktualnyTeż się złapie na 666?
Hej,
My mieliśmy dziś gości zrobiłam pizze jedna nawet wylądowała na stole, a druga prosto z piekarnika na podłogę. Taka łajza ze mnie.
Moje cycki nadal milczą. Za to chyba w myśl, że dzieci rosną skokowo, w ciągu 3 dni jakoś mi brzuch urósł,a wcześniej długo stał.
A jutro muszę wsiąść w mpk w godzinach szczytu i pojechać nq drugi koniec miasta na ćwiczenia do szkoły rodzenia. Oczywiście samochód stoi, ale nie odważę się sama, uwsteczniłam się. -
ciri22 wrote:hehe w sumie to dobrze czyli co powoli na butle przechodzicie czy dalej mieszane karmienie?
a przy butli to jemu sie nie chce pic? bo to gęstsze niz cyc...
Edit: mloda przy cycu mogla by caly czas ake tylko zeby sie napic, przez to mam nadprodukcje mleka bo jesc to ona nie chce. spija tylko to rzadkie... a cyce mi wybuchaja... -
nick nieaktualnyWygodnicki. To go przeglodz zeby zjadl z cyca ;p a tak poza to gratuluje ilości mleka. Makbet teraz zaczal jeść to by się rozchulala laktacja.
U mnie ryk przy jedzeniu tez jest caly czas. Mloda tez jest wygodnicka. Jak popoludniu mam malo mleka to cale karmienie to ryk. A rano to tak co 5 minut jest ryk bo powietrza sie nalyk i trzeba odbekac. Najpierw wygina się i jest marudzenie bo brzyszek a potem ryk ze cyca do odbekniecia zabieram. Czasem mam tak dość ze bym ja tak zostawiła glodna albo dala sztuczne bo malo jest takich bezproblemowych karmien... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Ale caly czas takie przerwy? Po cycku tyle czy po mm?
-
nick nieaktualnyMysle ze spokojnie moze miec takie przerwy po laczonym. Jesli nie czuje pragnienia to te 4,5 godziny to nie jest wcale tak duzo nawet jesli do tej pory czesciej sie dopominal. Nie wiem jak inne dzieci ale Liwia w okresie noworodkowym jadla co 3-4godziny cyca czasem miala przerwy po 5 godzin a czasem co 1,5 sie domagala a czasem wisialancaly dzien. Najwazniejsze zeby przerwa nie byla dluzsza niz 6 godzin. Noo i wiadomo przybieranie. Jak sie nie domaga znaczy ze glodny nie jest.
Fajnie by jednak bylo zeby nie byl taki wygodnicki ze butla i juz (moja butelka jest taka ze trzeba z niej mocno ciagnac i Liwia dluzej z niej jadla zeby sie najesc niz z cyca bo sie meczyla) bo naprawde on na pewno wiecej by z piersi wycisnal niz laktator.