X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejsca sporo ale ten stolik jest podstawa krzeselka dzieki temu jest bardzo stabilne i nawet wdrapujacy sie roczniak nie robił na nim wrażenia. Krzeselko można schować w tym stoliku i juz się robi wiecej miejsca. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolona. Przez to ze krzeselko jest proste to nie bylo problemu z myciem - do wanny mocny strumien, wytrzeć ręcznikiem i juz.

ciri22 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne rozwiązanie:) w sumie teraz żałuję. Ale mąż uparl sie na składane. Ech musze iść na kontrole do gina. Nie chce mi sie

Magdziulla lubi tę wiadomość

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pamiętacie mnie jeszcze?:)
    Nie urodzilam. Leze w szpitalu ciagle, wody nie spadaja, skurcze mam na kazdym ktg, ciągle je czuję regularne 60-130% chyba nie wiedzą co ze mną zrobić. W ogóle mam z nimi przejścia. Ech;/

Wy już dzieciujecie zazdroszczę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla juz wczoraj mialam pytac gdzie jestes i wylecialo mi z glowy :(( wybacz kochana...
    A jak sie czujesz? Cos boli czy ni huhu?
    Moze Ci beda wywolywac? Chociaz masz jeszcze chwilke do terminu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie chcialam pochwalic uwaga....rozstepami :o
    Brzuch czysciutki a patrze a na biodrach(boczkach) i posladkach mi sie zrobily, ja gupia tylko brzuch nacueralam olejem a nie pomyslalam o boczkach... moze czyms zwalcze poki sa rozowe

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Magdziulla o mnie nie zapominaj :P ja jeszcze nie dzieciuję :P wyprawkę kompletuję :P w sumie to prawie skończyłam, jeszcze tylko łóżeczka nam brakuje ;) i musimy dokupić stelaż do wanienki, bo się okazało, ze wanienka jednak zmieści się w łazience i nie będzie trzeba biegać z wodą do pokoju ;)

Jak tam się w ogóle czujesz? Mają na Ciebie jakiś plan?

A propos krzesełek: dwa lata temu kupowałam dla chrześnicy i zrobiłam wtedy mały research :D chciałam takie drewniane, o którym wspominała Baronowa. Fajne jest, ale dla starszego dziecka. Po długich przemyśleniach i rozmowach z wieloma sprzedawcami kupiliśmy plastikowe, z regulowaną wysokością, składane, z regulacją siedziska i podnóżkiem. I najważniejsze: z pasami 5-punktowymi. Rodzice obdarowanej bardzo zadowoleni :) do dziś go używają, a mała ma ponad 2 lata. Krzesełko stabilne, łatwo utrzymać w czystości ;)

Pozdrawiam :D

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiunia wrote:
    A ja sie chcialam pochwalic uwaga....rozstepami :o
    Brzuch czysciutki a patrze a na biodrach(boczkach) i posladkach mi sie zrobily, ja gupia tylko brzuch nacueralam olejem a nie pomyslalam o boczkach... moze czyms zwalcze poki sa rozowe

Basiunia, ja nacieram dupsko, uda, boczki, cycki i brzuch i co? I chyba cycki mi się rozłażą :/ nie wiem, czy coś pomoże na już powstałe rozstępy, zbledną, ale niestety na 100% nie znikną :/
    ale i tak jesteś piękna ;)

basiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziwię, że nie mam rozstępów, brzuch jak bomba i to jest zdanie nie tylko moje, ale położnych i lekarzy. Nie wiem czy coś z nimi zrobisz.jak już są.
    U mnie nie jest dobrze. Zero informacji i planu działania, jakiś baran jest w.zastępstwie ordynator i.tylko by wszystkich wypisywał, mnie też chciał na podstawie błędnych wyników. Wody nie maleją, skali brakuje na ktg, a.szyjka 2,9 i zamknięta. Dodatkowo awet położne mówią, że może być problem.z.moją miednicą, spojenie napieprza. Wydaje mi się, że już powinni podjąć decyzję o cc. A on czeka,.żeby cokolwiek spadło i żeby mnie wypisać. Ach jestem załamana:/

Dobrze, że u Was ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe dzięki Little:)) tez to sobie powtarzam :D

To chyba geny w takim razie skoro już cos masz...albi nie wiem ...w kazdym badz razie wszystkie jestesmy piekne i w to nie wolno watpic :))
    A czym nacierasz???:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm kurde moze piczekaj na inna zmiane albo cos, w sumie nie miga Ci zaszkodzic wiec jakas decyzje podjac musza...a pytalas swojego gina co by radzil??
    Oj cos czuje kochana ze bedzie cc, ale wazne zeby dzidziusia zdazyli w idpowiednim czasie wyciagnac...
    Bedzie dobrze, w koncu jestes w tych "dobrych rekach"...

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, tulę mocno. Oby szybko się wyjaśniło co i jak i niech działają. Ciąża donoszona, czynność skurczowa jest a skoro miednica może mieć problem to powinni zacząć działać :/
    Basiunia, nacieram się palmersem i oliwkami z babydream ;) brzuch (odpukać) na razie bez szwanku, a piersi... no cóż liczę, że to co widziałam rano, to była tylko odciśnięta koszula :P
    Geny na pewno, moja mama cała w rozstępach (brzuch i piersi), ja na piersiach tez już mam stare 9-letnie, po roku brania anty spuchłam jak balon. Teraz też mi cycki mocno urosły, więc pomału się nastawiam na nieuniknione ;)

P.S. Nie masz zamiaru zmienić suwaczka? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz naprawde nie mam nic przeciwko cc. Bo w mojej sytuacji sn niesie wiele komplikacji. Okazalo sie, ze moja mama miała to samo z.najstarszym bratem i skończyło się jej krwotokiem:/
    Jak tylko mój.gin się pojawi to go wymęczę. Nic nikt nie mówi:/
    najgorsze, że nikt tego całościowo nie ogrania. Jeden zrovie.usg gdzie są duże wody, a kto inny zobaczy ktg gdzie są skurcE co 4 min na ponad 100% a nikt nie.zbierze.tego w.kupę i nie powiąże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa u mnie bylo tak samo, kazde badanie inny lekarz ale ja zas lazilam za nimi i wiazalam im w calosc :/
    Oby zaczeli reszte dzialac :)

Little juz dwa razy podchodzilam do zmiany i tak sie zapomne przy pisaniu wiadomosci ze dalej jestem w ciazy wg niego xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 23:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero mnie od ktg odczepili skurcze jeden za.drugim 115-125.
    właśnie od jutra mam zamiar zrobić to samo będę ich zaczepiała i pytała.
    dzięki za wsparcie!

wkładam stopery w uszy i muszę spróbować.zasnąć. Mam mega pecha do chrapaczy w tym szpitalu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrob, masz prawo wiedziec co i jak :)))

A co do chrapaczy mialam to samo :))
    Ave stopery :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla i jak tam??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia koszmar. Wczoraj rano na obchodzie powiedział, że dziś (wczoraj)rozwiązujemy ciąże albo wywołanie albo cesarka. Od.tygodnia skurcze regularne dzień wcześniej 115-130 jeden po drugim(szyjka wysoko, prawie.bez rozwarcia). Wzięli mnie na badanie gin po którym jak się okazało, że zmienili.zdanie. Problem w tym, że nikt mnie o tym nie poinformował, pół dnia siedziałam zestresowana. Gdy poszłam się dowiedzieć dwóch.młodych doktorków czy też.stażystów opieprzyło mnie, że on niby mi wszystko tłumaczył i po co ja przychodzę, drugi nagle wyskoczył, że będzie.zaświadczał, że.kłamię, bo on był przy tym. Jestem na.jego sali, ale dr R mnie prowadzi, wiec on sie nie wtraca. A prawda jest taka, że owszem przyszedł (sam!) ale powiedział że śniadanie mogę jeść i mam czekać na dalsze info. Już mam ich dość, codziennie zmieniają zdanie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te skurcze przez wielowodzie pewnie i to jest podobno niebezpieczne dla dziecka. Wszyscy mówią, żepowinni mi tą ciąże rozwiązać. A ja leżę i zero działań od ponad tygodnia, nawet usg wód im szkoda:/ sorry ale przechodzę załamanie, powinnam im ufać, a nie ufam już.w ogóle. Jak dziś po obchodzie nic.się.nie wyjaśni to chyba zacznę.się.stąd sama zbierać.
    Och żale wylewam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jatak samo mialam, kilka dni lezalam bez zadnych decyzji:/ ale to probuj jeszcze u swojego sie cos dowiedziec, albo kurde zmien szpital,masakra :/
    Rozumiem Cie doskonale, niby powinno sie im ufac, ale jak skoro Cie olewaja,masakra:/

Tezymaj sie tam, nie daj sie zbyc i walcz o swoje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa czy Ty kuedys nie myslalas ze Wladziu ma katar a to sie okazalo ze cos tam mleko mu gdzies siadalo?
    Fifi mi tak charczy na nosie i z katarkiem wyciagam, jakis glucik wylwci ale nin stop charczy i wkurza sie:/ szczegolbie jak je albo ma smiczej:/
    To katar czy to co wy mieliscie??

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ