Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.
Odpowiedz

Zaciążone i czekajace-rozmowy o wszystkim i niczym.

Oceń ten wątek:
  • Eliza vel Picja Ekspertka

Wysłany: 5 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia...moj nienawidzi koperku wiec nie pomogę:/ a wczoraj maly zjadl królika. Zobaczymy jak będzie...to jego pierwsze mięsko:) Basiunia mąż poleciał na pocztę ze smoczkami:-). Wczoraj byliśmy w HM wydać macierzyński) maly się oblowil i udalo mi sie kupic mu ocieplacze na nogi...teraz siedzimy w domu bo znów miałam atak zawrotów

P.s. Maly nosi juz rozmiar 80 w większości...kiedy on zwolni
    :)?

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja dziękuję:*
    A od tego czasu co bylad w dzpitalu bylo ok z Toba ??:)

Moj brząc urodzil sie ze wzrostem 46 wczoraj skonczyl miesiac i bodziaki ma juz na 62:))

Ciri czyli nie patrzylas czy glukoza nie glukoza tylko podawalas? Ile? Pomagalo?
    Bo die zastanawiam jeszcze czy picie kopru ale przeze mnie by cos pomoglo...

A i czy waszr maluszki prawie po kszdym karmirniu mialy czkawke?? Trn bidus ma nardzo czesto:((
    W ogole jest taki dzieny od wczoraj i zakeztuszujr sie mi przy tym jedzrniu nir wiem co to mu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwia z czkawek wyrosla po ok 3 miesiacach. do tego czasu miala co chwile. podobno dzieciom czkawka nie przeszkadza :p

Co do kopru zwykle gotowalam 250ml wody w garnuszku i dawalam pol lyzeczki cukru do wody zeby razem sie gotowalo, na tym parzyłam herbate i dawalam dziecku 20-30ml reszte sama wypijalam. dalam kiedys bez cukru tez mi wypila ale mniej chetnie. wiec sprobuj tak i tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ciri :* tak zrobie :)) jest 11.40 jedtem w pizamie i z nie umytymi zebami a sniadanie jadlam z Fifim na rekach...skonczyly sie czasy samouspokajania ...
    Od wczoraj boli mnie tez ten krwiak musze jechac do lekarza eh :(

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mojego koperek nie pomógł, kropelki od lekarza tez nie pomogło, kilka małdadni nie jnic z nabiału i jest ekstra. dzis wypiłam rano mleko żeby sprawdzić czy to przypadkiem nie tolerancja laktozy z mleka krowiego.

Mojemu dawałam bez cukru zwykły zaparzony koper włoski.

Basiunia mój ma bardzo często czkawkę daje mu wtedy cycka i zaraz przechodzi.
    Ponoć jak sie samej pije herbatke z kopru to niby pomaga też.

Mój mały to już 4100g waży :D

Ciri dzięki wielkie buteleczki dotarły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 12:13

ciri22 lubi tę wiadomość

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mu wtedy daje troche mleka i nawet przechodzi:)

Evi nie jesz w ogole nabialu? To xo jesz? Ja mleko odstawilam ale poje jogurty, madlanke i jem serki biale, w sumie na nic innego ochoty nir mam:/ czasem jakas szynka i dzemy:/

Wysłany: 5 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja testowalam u małego nietolerancje laktozy to nic...czekolady, masla, wędliny...

atdcj44jkiiobkzm.png
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżemy, mięsa, sałatki, surówki, ryby itp

atdc3e5exzk12dxf.png

Wysłany: 5 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi i co się okzalo- ze lepiej bez laktozy?

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatki jakie? Z majonezem? Z oliwa? Surowki? Ja tylko marxhew jablko i buraczki :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla halo?? czyzby juz po???

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laktoza nie ma wpływu na niego. to chyb a była sprawka dzemu ze miał wzdecia. bo drugi dzien pije mleko itp i sie nie pogorszyło.

głównie buraczki i marchewka, jakies mieszanki sałat z mala iloscia pomidora z z oliwa i czasem dorzuce np kurczaka a teraz bede dodawac jeszcze mozzarelle ;P

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to ja podobnie ale salaty i ja to dwa rozne swiaty :D
    Na razie jest ok, cos mu w niedziele zaszkodzilo, ale jak poszla kupa wczoraj w poludnie tak moje dziecko wrocilo :)) je po 140minimum i spi po te ok.3h :) a juz sie balam ze mu tak zostanie i bedzie plakal co godzine :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wiecie, Magdziulla urodzila 2 wrzesnia przez cc. mala niecale 50cm lekko ponad 3kg, 10/10pkt.

z tego co sie doczytalam porod jakies koszmar, cos 30godzin sie meczyla, i po cesarce nie za dobrze sie czula. od 3 wrzesnia nic wiecej nie napisala. juz pewnie niebawem do domu albo juz jest w domu.

(mam nadzieje ze nie bedzie miala za zle ze wam powiedzialam)

PS. Magdziulla jesli to czytasz gratulacje:) o tych zlych chwilach szybko sie zapomina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:46

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulla gratulacje czeamy na informacje. ;))

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze no tak czulam ze juz po...gratulacje kochana:*

I dokladnie tak jak mowi ciri o bolu sie zapomina, ja tyle przeszlam a juz malo co pamietam :))

A tylko czemu sie nam nie pochwalilas??

Wysłany: 6 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje:) coraz miej brzuchatych:)! To teraz od poczatku!!! Od nowa. Ciri a Wy sie staracie? Ja niemal 50 dzień cyklu. Okresu brak. Test negatywny:/

atdcj44jkiiobkzm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Picja czyzby hormony jeszcze szalaly??

Wysłany: 6 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie ze jednak pcos...od samego porodu miesiączki regularne jak w zegarku:/jajniki byly czyste jakies 3 miesiące temu. Żadnych znamion policystycznych cech itp...nie wiem czemu..

atdcj44jkiiobkzm.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiunia, sprawdź sobie
    http://laktatoryardo.pl/PRZETESTUJ-I-WYGRAJ-ULTRACICHY-I-ULTRADELIKATNY-LATKATOR-ARDO-CALYPSO-cabout-pol-170.html

Mi się udalo zakwalifikować i faktycznie jest fajny. I dużo wiecej mleka leci. Jesli uda sie dostać do testowania to masz go za free na 5 dni

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ