Zagraniczne staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Dziewczyny Belgia się kłania u mnie ceny podobne do Holandii. Action testy ciążowe 1.40e A A owolacyjne 5 szt, 2.40 e. Co do lekarza to zależy ja np.w przychodni czekałam kiedyś 2 tygodnie mimo, iż powód wizyty ( bo pytają po co chcesz iść znim Cie zapisze) podałam podejrzenie Ciazy potwierdzone testem i plamienie które mnie przestraszylo. Oczywiście nie doczekalam tych 2 tygodniu i na izbie wyladowalam. Po badaniu lekarz mnie totalnie olal i powiedział, że tak się zdarza to był 7 - 8 tydzień.Po zmianie lekarza Teraz czekam na wizytę tydzień mimo iż to bardzo zapracowany lekarz. Wiec to zależy jak się trafi. Za poród znajoma płaciła ok 300 e. Jeszcze raz pozdrawiam was wszystkie
-
Witam wszystkie rówieśniczki i pozdrawia z UK starająca się,od niedawna emigrantka ;)Póki co mierze tempke,obserwuje cykl i czytam,czytam i edykuje się
Mam pytanie jakie badania powinnam zrobic pryw w pl po roku starań zeby nie isc do gina z pustą ręką?Na pewno hormony i badanie spermy ale czy coś jeszcze?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 16:52
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran ...
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Hej,
witam się z Włoch
Staramy się od dwóch lat, w sumie w ciążę zachodzę dosyć szybko (1-3 cykle starań) ale potem niestety ciągle coś..
Jeśli chodzi o Włoską służbę zdrowia, to widziałam, że już dziewczyny wcześniej opisały: najpierw lekarz rodzinny, potem skierowanie do ginekologa itp. Z tym, ze dodam, że tutaj NFZ jest częściowo płatny. Za wizytę u ginekologa z NFZ płaciłam ok 35 euro i czekałam 1-2 miesiące na wizytę. Za prywatnego płacę 80-100 (zależy co robi) i czekam kilka dni.Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Evaa wrote:Dokladnie ja tak Samo z wloch z polnocy jestem tez prywatnie... Z jakiego miasta jestes... My nuz 5cykl i nic... Zobaczymy...
Trzymam kciuki za Wasze starania. Widzę, ze macie już jednego synka, my niestety na razie bez dzieci...
I na razie się nie staramy, jeszcze za świeże to wszystko, nie potrafimy jeszczeAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Tinuviel wrote:Witam,
Z UK tym razem.
W sumie 8 cykl staran, z jednym poronieniem.
W tym miesiacu idzie calkiem niezle, wiec z nadzieja trzymam kciuki.
Jest wiecej staraczek z UK?
pozdrawiam!
Tinuviel gdzie mieszkasz w UK?2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Mieszkam w Rzymie od 5 lat. Zawsze pracowałam w hotelach na recepcji, skończyła mi się umowa akurat przed zajściem w ciążę, to potem nie szukałam nic. Teraz od września znowu szukam, ale ciężko jest
A mój Włoch pracuje jako pizzaiolo (pizza szef) w restauracjiAniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Coventry,West Midlands2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
no proszę jakie to UK małe2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny i ja sie klaniam z UK tym razem
Sluzba zdrowia jest tutaj jaka jest i nic na to nie poradzimy, ale mam nadzieje, ze teraz po ponad roku nieowocnych starań zrobia mi w końcu monitoring, bo nawet nie jestem pewna czy owuluje mimo regularnych cykli.
Czy któraś z was miała robiony monitoring na NHS?
Pozdrawiam -
Ani86 wrote:Hej dziewczyny i ja sie klaniam z UK tym razem
Sluzba zdrowia jest tutaj jaka jest i nic na to nie poradzimy, ale mam nadzieje, ze teraz po ponad roku nieowocnych starań zrobia mi w końcu monitoring, bo nawet nie jestem pewna czy owuluje mimo regularnych cykli.
Czy któraś z was miała robiony monitoring na NHS?
Pozdrawiam
Hejka,witam rodaczkę na obczyźnie gdzie dokładnie mieszkasz?
Ja jeszcze nie mam doświadczenie z GP w uk ale wszystko przede mna2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪