X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Hej, a robiłaś diagnostykę pod kątem endometriozy? Ta podstępna suka potrafi sabotować starania pomimo pięknych wyników wszędzie indziej. Znajomi mieli właśnie coś takiego, że powiedziano im w 3 klinikach, że nie wiedzą co im jest i że tylko in vitro skoro się nie udaje przez ponad 3 lata. A okazało się, że prawdopodobnie to było jakieś ukryte endo/stan zapalny bo zaszli w ciążę 2 miesiące po podaniu lipiodolu który łagodzi ogniska endometriozy. Też mieli piękne cykle i wyniki wszystkiego takie jak trzeba.

Właśnie ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać. Żaden lekarz nigdy nie zwrócił na to uwagi, w sumie nie mam bolesnych ani obfitych miesiączek. Jedyne co mi dało do myślenia to że mam często problemy jelitowe i czytałam że to też może być Endo. Tylko tutaj bym chyba musiała udać się do jakiegoś specjalisty od Endo, bo u zwykłych ginekologów to chyba słabo z diagnozą.

Starania na luzie od 2023/2024
    Starania na poważnie od 04.2024

Grudzień 9tc 💔👼
  • CrazyDaisy Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Właśnie ostatnio zaczęłam się nad tym zastanawiać. Żaden lekarz nigdy nie zwrócił na to uwagi, w sumie nie mam bolesnych ani obfitych miesiączek. Jedyne co mi dało do myślenia to że mam często problemy jelitowe i czytałam że to też może być Endo. Tylko tutaj bym chyba musiała udać się do jakiegoś specjalisty od Endo, bo u zwykłych ginekologów to chyba słabo z diagnozą.
    Tak, zwykli ginekolodzy nie potrafią tego diagnozować. U mnie żaden z co najmniej 5 ginekologów do których chodziłam nie zauwazyl, że mam endometriozę. Dopiero moj obecny lekarz prowadzacy mnie zdiagnozował. Polecam się wybrać na specjalne usg pod kątem endometriozy. Można je zrobić np. W szpitalu medicover na wilanowie.

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

28 lat
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple (od września 2024)
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem
  • Belia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lilinka bardzo mi przykro, że przechodzisz przez takie trudne sytuacje. Bardzo chciałabym, żebyście z mężem porozmawiali super szczerze i żeby mąż odważył się sięgnąć po pomoc. Tulę mocno ❤️
    @Pa-u-linka czy Ty dziś testowałaś?

Dziewczyny nie mam nawet czasu się odezwać. Dziś pracuje od rana w sumie do nocy bo wieczorem udzielam jeszcze korepetycji. Ale w piątek mam urlop więc w sumie tylko jeszcze jutro.
    Uwaga: 50 owulaków czeka już na mnie w paczkomacie 😂 ale powstrzymam się jeszcze przed sikaniem 😂

Lilinka, Joanka#, Bergamotka94, Powder, Meggi_**, MimiM29, Marzycielka94, NinaB, Zosia667 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • ater Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Dziewczyny nie mam nawet czasu się odezwać. Dziś pracuje od rana w sumie do nocy bo wieczorem udzielam jeszcze korepetycji. Ale w piątek mam urlop więc w sumie tylko jeszcze jutro.
    Uwaga: 50 owulaków czeka już na mnie w paczkomacie 😂 ale powstrzymam się jeszcze przed sikaniem 😂

Myślałam, że będziesz chcieć siknąć dla fabuły 🤣

Belia, Joanka#, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • Siasi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🫡 witam się po dłuższej nieobecności.
    Jest mnie mniej, bo w pracy istny Sajgon. Zmiany, mobbing, wdrażanie nowych obowiązków bez aneksów, walka z dyrekcją i istny kocioł. Jadę ostatnio na totalnym wyczerpaniu. No ale pracy nie zmienię, bo przecież mam umowę na czas nieokreślony a już niedługo będę w ciąży.

Więc żeby nie tylko narzekać to postanowiłam sobie, że będę sobie wmawiać, że faktycznie niedługo się uda. Pieprzne robota na długie miesiące i skupię się na sobie i dzieciątku 🤰

Dzis 13dc wczoraj owulak jasny, ale coś się szykuje bo dosłownie zalało mnie dziś pięknym śluzem. Już dawno takiego nie widziałam, a to z reguły idzie u mnie w parze z owulka. Także musimy coś dziś poserduszkowac bo ostatnio było w 10dc.
    Oby tylko moce były bo dziś kończę pracę o 21 😫 Także trzymajcie kciuki i mam nadzieję że niedługo dołączę do testowania 😋

ater, Powder, emciak, Meggi_**, Belia, Joanka#, S_va_88, NinaB, Olisska, Zosia667, Mardotka, milka_91 lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To będzie nasza wiosna 🫵
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ Są dwa wilki które zawsze ze sobą walczą. Pierwszy jest ciemnością i rozpaczą. Drugi światłem i nadzieją.
    Który wilk wygra?
    Wygra ten którego nakarmisz.
  • emciak Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, mam kilka dzisiejszych stron do nadrobienia ale przychodzę z updatem, że kilka godzin po zrobieniu bety przyszła spóźniona 🐒 także polecam taki trik na wywołanie okresu. Generalnie myślałam, że się załamię ale o dziwo nawet bardzo mnie to nie wzruszyło bo chyba się pogodziłam z tym, że w tym cyklu to byłby jakiś cud gdyby się udało. Na osłodę tego wydarzenia zdałam teorię na prawko więc chociaż 50% humorku uratowane 😆
    Także zaczynamy szósty cykl, mam nadzieję idealny i ostatni. Nadaję mu roboczy podtytuł OWULACJA NA WAKACJACH 🌞

ater, Powder, karczoch321, Belia, Marzycielka94, S_va_88, Olisska, Zosia667 lubią tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS 🪹

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

Czekam na Ciebie Bejbiku 👶
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Ja mam bolesne, ale nie obfite miesiączki. Nie mam żadnych plamień, jedynie czasem wzdęcia przed miesiączką. Mam zdiagnozowaną endometriozę 1 stopnia i adenomioze.

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌
  • MadCat Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-MUQrNvOgc5

Skoki, skoki i po skokach. Musiałam go nie złapać. Ale wychodzi że owulka była jakoś wczoraj. To teraz muszę poczekać na testowanie. Chyba że mi mózg ciążowy wejdzie to kiedy najwcześniej mogę betę zrobić? 😂

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱Hektor 8 +🐱Parys 2

04. 2025 2cs 🤞

W oczekiwaniu na testowanie 🤞 20. 04

👧🏼💊Pregna start , kwas foliowy 400 µg
    🧔💊 Pregna On, witamina D
  • emciak Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny 🫡 witam się po dłuższej nieobecności.
    Jest mnie mniej, bo w pracy istny Sajgon. Zmiany, mobbing, wdrażanie nowych obowiązków bez aneksów, walka z dyrekcją i istny kocioł. Jadę ostatnio na totalnym wyczerpaniu. No ale pracy nie zmienię, bo przecież mam umowę na czas nieokreślony a już niedługo będę w ciąży.

Więc żeby nie tylko narzekać to postanowiłam sobie, że będę sobie wmawiać, że faktycznie niedługo się uda. Pieprzne robota na długie miesiące i skupię się na sobie i dzieciątku 🤰

Dzis 13dc wczoraj owulak jasny, ale coś się szykuje bo dosłownie zalało mnie dziś pięknym śluzem. Już dawno takiego nie widziałam, a to z reguły idzie u mnie w parze z owulka. Także musimy coś dziś poserduszkowac bo ostatnio było w 10dc.
    Oby tylko moce były bo dziś kończę pracę o 21 😫 Także trzymajcie kciuki i mam nadzieję że niedługo dołączę do testowania 😋

Takie wyobrażenia o tym, że już niedługo ciąża i L4 też mnie trzymają przy zdrowych zmysłach w kontekście pracy. Życzę Ci tego Siasi żeby jak najszybciej udało się spełnić tą wizję 🌼
    No i udanego działania dzisiaj, szkoda nie skorzystać 😁

Siasi lubi tę wiadomość

Rocznik '91
    6 CS 🪹

*cykle ~27 dni
    *hormony w normie
    *TSH 2,2-2,5 - biorę Euthyrox 50
    *IO pod kontrolą - biorę Glucophage XR1000
    *suplementacja Pueria Uno

Czekam na Ciebie Bejbiku 👶
  • Powder Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Ja mam bolesne, ale nie obfite miesiączki. Nie mam żadnych plamień, jedynie czasem wzdęcia przed miesiączką. Mam zdiagnozowaną endometriozę 1 stopnia i adenomioze.
    Lorka, a jak się diagnozowałaś? Ja mam też bolesne okresy, nie wszystkie, ale potrafi mnie zmieść z planszy, raczej po skąpej stronie. I póki co byłam na transvaginalnym w pierwszych dniach cyklu i wyszło, że endometrium homogenne, zarysy równe, struktura mięśnia jednorodna. Czy to wystarczy, czy mimo wszystko zrobić jakieś inne badanie, tylko jakie?

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Świadome staranie od 02.2025

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    🕰️ cykle 29-31 dni
    💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Lorka, a jak się diagnozowałaś? Ja mam też bolesne okresy, nie wszystkie, ale potrafi mnie zmieść z planszy, raczej po skąpej stronie. I póki co byłam na transvaginalnym w pierwszych dniach cyklu i wyszło, że endometrium homogenne, zarysy równe, struktura mięśnia jednorodna. Czy to wystarczy, czy mimo wszystko zrobić jakieś inne badanie, tylko jakie?

Powder są specjalni lekarze od tego, zwykły ginekolog zazwyczaj nie zauważa zmian poza tym we Wrocławiu i w Warszawie chyba można zrobić specjalny rezonans pod kątem endo. https://skanmex.pl/aktualnosci/przygotowanie-do-badania-ginekologicznego-mr-pod-katem-endometriozy/

Powder lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

TSH 3,5 ->Letrox 25mg -> 1,8

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • Belia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadCat wrote:
    https://zapodaj.net/plik-MUQrNvOgc5

Skoki, skoki i po skokach. Musiałam go nie złapać. Ale wychodzi że owulka była jakoś wczoraj. To teraz muszę poczekać na testowanie. Chyba że mi mózg ciążowy wejdzie to kiedy najwcześniej mogę betę zrobić? 😂
    Wiesz co ja bym jeszcze porobiła te owulacyjne dla pewności.

MadCat lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🔜 maj HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team #rodzew2026 ✊🏼
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny okresu dalej nie ma , a ja na jutro jestem umówiona na drugą dawke szczepienia na WZW A. Na pewno jeszcze jutro zrobię test dla pewności, ale specjalnie się tak umówiłam, żeby mieć okres i pewność że nie jestem w ciąży. Google mówi, że wolno się szczepić w ciąży, ale wiadomo że wolałabym nie ....

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Ja robiłam specjalistyczne USG endometriozy w protokole endometriozy u dr Zaczyka.

Ja np. już na zwykłym USG miałam opis że macica o niejednorodnej echogeniczności o strukturze mięśniakowatej.

Powder lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

8 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego ❌
    FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70) ❌
    LH (6,8 )
    Estradiol (22,00)
    TSH (1,98 )
    Anty TPO (83) ❗
    Witamina D (95,62)
    Ferrytyna ( 82,00)
    Witamina B12 ( 1006,00)
    AMH (0,26) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌
  • Powder Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    A w ogóle dziewczyny okresu dalej nie ma , a ja na jutro jestem umówiona na drugą dawke szczepienia na WZW A. Na pewno jeszcze jutro zrobię test dla pewności, ale specjalnie się tak umówiłam, żeby mieć okres i pewność że nie jestem w ciąży. Google mówi, że wolno się szczepić w ciąży, ale wiadomo że wolałabym nie ....

Dzięki za link!

A co do okresu widmo…no co on, niepoważny? W których dniach po owu robiłaś testy? Może coś się obsunęło?🤞🏻

Nefretam lubi tę wiadomość

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Nefretam Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Dzięki za link!

A co do okresu widmo…no co on, niepoważny? W których dniach po owu robiłaś testy? Może coś się obsunęło?🤞🏻

Nie wiem kiedy miałam owu, bo na wakacjach nie robiłam testów. A ciążowy robiłam wczoraj w 29 dniu cyklu (a ostatnio wszystkie były 27 dniowe).

AMH 0,24
    👩34 🧔38 🐱
    3dc
    FSH 11.9
    LH 6.2
    estradiol 60

20dc (7dpo)
    Progesteron 18,6
    Estradiol 121

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    17.04.2025 betaHCG 438
  • Bergamotka94 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, ja myślałam że wczoraj złapałam PIK bo Clearblue wyszedł pozytywny ale zrobiłam właśnie po pracy sikacza normalnego z Rossmanna i… kreska jest mocna jakby dopiero miał być pik :O

PS jak tu się dodaje zdjęcia????!!!!

Ona 30
    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1
    Wit. D
    Magnez
    Koenzym Q10

TSH - 1,7✅
    ‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵‍💫
    ‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵‍💫
    FSH:LH 0,85 ✅
    Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅

Starania od 03/2025 na poważnie
  • Powder Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    Ej dziewczyny, ja myślałam że wczoraj złapałam PIK bo Clearblue wyszedł pozytywny ale zrobiłam właśnie po pracy sikacza normalnego z Rossmanna i… kreska jest mocna jakby dopiero miał być pik :O

PS jak tu się dodaje zdjęcia????!!!!

O to sytuacja jak u mnie 🙈 jestem mega ciekawa wieczornego 🤪

Na pierwszej stronie jest instrukcja dodawania fotek.

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
  • Bergamotka94 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Powder, z dedykacją dla Ciebie 😂😂😂😂

https://ibb.co/5hfgnFYG

Powder, Belia lubią tę wiadomość

Ona 30
    Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1
    Wit. D
    Magnez
    Koenzym Q10

TSH - 1,7✅
    ‼️Prolaktyna w 4 dniu cyklu - 41 - wywalona w kosmos 😵‍💫
    ‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵‍💫
    FSH:LH 0,85 ✅
    Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml ✅

Starania od 03/2025 na poważnie
  • Powder Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka94 wrote:
    @Powder, z dedykacją dla Ciebie 😂😂😂😂

https://ibb.co/5hfgnFYG
    Hahaha widzę silną inspirację moimi szalonymi poczynaniami. Piąteczka! 🤪
    To co sikamy wieczorem znowu? 😂 jak dalej będzie taki ciemny to ja nie wiem już 🙈 powoli mam w głowie piosenkę Never Ending Story 😂😂

Bergamotka94, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

⏳3 cs in progress
    🏁 12.2026

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 morfologia 2%
    🔬 ruch A + B 25%
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ